GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Muzeul vinului din parcul Kailaka, Plevna
La câțiva km de Plevna se găsește parcul natural Kailaka situat la marginea unui canion în care zidul stâncos se oglindește în apele limpezi ale unui lac.
Plevna are o lungă tradiție în viticultura aici fiind creat primul centru industrial de vinificație. În 1890 a fost înființată prima școală profesionala de enologie din Bulgaria și în 1920 Institutul Național de Viticultură și Enologie. Arhitecți și enologi bulgari și francezi au ales câteva peșteri în care cinci galerii cu o suprafață totala de 650 mp găzduiesc muzeul- expoziție de vinuri deschis în 2008.
Până a ajunge la intrarea în peștera muzeu, am trecut pe lângă câteva porți solide de lemn care închideau alte peșteri în care se află depozite de sticle. În muzeu sunt depozitate 7000 de sticle din diverse soiuri oferite spre degustare și vânzare. Vinul consumat sau vândut este completat dintr-o sută de butoaie mari de stejar. Intrarea în muzeu costa 12 leva iar degustarea 6 leva pentru 100ml pe sort.
Vinurile expuse au o vechime cuprinsă intre 30-90 de ani. Cea mai veche sticlă de vin datează din 1912 și face parte din colecția lui Plamen Petkov, finanțatorul și creatorul muzeului care deține și vinăria Chateau Kailaka aflata la 200m de muzeu. Vinurile sale au o buna reputație internationala. Câțiva din grup au cumpărat pentru acasa, prețul unei sticle de 750 ml depășind 30 lei în bani românești.
Ghidul bulgar care vorbea bine românește ne-a prezentat urme și artefacte privind cultura viței de vie de către traci, greci, romani, ne-a prezentat un DVD dar cel mai mult timp s-a pierdut în sălile de degustare.
Trimis de Michi in 21.07.19 18:38:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 Panorama de la Plevna versus cea de la Borodino, în subsidiar Panorama de la Cucuteni — scris în 18.07.19 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 O zi la Plevna şi Lovech ca test — scris în 15.07.19 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2019 Popasul Lipite in Obnova — scris în 27.05.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Plevna - instructiv și relaxant — scris în 17.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Parcul Skobelev - Plevna — scris în 14.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Mausoleul Eroilor Români de la Grivița — scris în 21.10.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Pordim, respect pentru 'copiii Carpaților' — scris în 29.08.17 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ