ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Cea mai frumoasa staţiune in care am fost

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Prima data am auzit de Parga la o clienta, in urma cu 4 sau 5 ani, povesteam de Halkidiki şi mi-a spus deodata, am fost si noi in Grecia, mi-a placut foarte mult, am stat 10 zile, la Parga…. am revenit dupa un an, aşa mult ne-a placut. Eu in acest timp ma uitam tamp pentru ca nu auzisem de Parga, intreg universal meu grecesc se oprea la o parte mica din Kassandra, Halkidiki

Ce afon sunt, ma gandeam eu, şi acasa m-am apucat sa studiez unde e Parga, cum se ajunge acolo si sa caut poze pe Google Earth si cazari pe booking.com, am observat ca localitatea se afla pe continent si cum insulele explodau in capul meu chemandu-ma ca un magnet, am lasat Parga pentru mai tarziu (mare greşeala). Cazari pe booking erau doar doua , chiar in Parga şi inca una in Amoudia, cam prea puţine şi cam scumpuţe, pe la 60 de euro pe noapte, condiţii in care am renunţat pe moment la Parga.

In 2010, in Corfu fiind, am avut posibilitatea sa ajung pentru prima data in Parga, venind de pe mare, in Croaziera Parga-Paxos: vezi impresii

Venind cu vaporaşul şi facănd primii paşi in port, pe pontonul de beton, am patruns direct in mijlocul oraşului, pentru ca Parga este un ORAŞ, si inca unul marişor, comparabil cu Neos Marmaras de exemplu, şi ca prime impresii au fost: apa superba, turcoaz, clara, insuliţe cu bisericuţe pe ele, aglomeraţie, inghesuiala, mii de turişti, străzi inguste, taverne sute, pante, dealuri, puzderie de viluţe şi studiouri, nu exista locuri de parcare in oraş, n-am vazut români deloc şi... scuuuump domle scuuuump!

Totuşi in cele doua ore cat am stat acolo, mi-a placut atmosfera de vacanta şi chiar ideea de staţiune extrem de aglomerata, unde fiecare ştia ce face şi avea o directie bine stabilita in cap şi unde nu exista de-ai nostrii ca brazii, deşi suntem in Grecia , la aproximativ 1000 de km de capitala noastra draga. Am notat intr-un ungher mai ascuns al conştiintei mele ca vreau sa revin aici, poate pentru cateva zile şi iata ca in vara lui 2012 am reuşit sa ajung şi la Parga, in condiţiile in care pe booking am găsit de data asta 76 de hoteluri sau vile disponibile.

Oraşul se afla pe malul vestic al Greciei continentale undeva sub Igoumenitsa si Syvota şi la nord de Preveza si Amoudia, toate aceste oraşele fiind legate de autobuze K-tel, în apropiere se gasesc insulele Paxos, Antipaxos, Corfu şi Lefkada. Parga este port la marea Ionica şi o destinaţie preferata de turişti din toata Europa, mai puţin de estici care se înghesuie toţi pe cate o insuliţa, pentru ca pe continent miroase urât, nu da bine pe facebook, sau cine ştie ce alte fumuri sau idei greşite.

Din punctul meu de vedere este poate cea mai frumoasa staţiune din Grecia, depaşind cu mult Paleokastritza, Skiathos Town sau Nidri, avand multe avantaje faţa de acestea, o viaţa de zi şi de noapte mai ales, exuberanta si posibilitaţi multiple pe care le voi enumera puţin mai jos.

Pentru exactitate voi da coordonatele GPS din centrul oraşului: N 39.283929, E 20.401345, centrul oraşului fiind considerat piaţeta din dreptul portului, acolo unde troneaza o uriaşa ancora ruginita, amintire a vremurilor trecute. Oraşul in sine are undeva la 2500 de locuitori permanenţi şi daca punem şi satele din jur se ajunge undeva la 4000 de locuitori, în timpul verii numarul locuitorilor se inmulteşte cu 10 din cauza turiştilor care vin aici din toata Europa.

Drumul pana acolo : Cum se ajunge în Parga: Venind din Bucuresti se urmeaza traseul cunoscut de foarte multi Giurgiu –Ruse – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandansky – Kulata – Salonic – Egnatia Odos – Veria – Kozani – Ioannina şi de aici ar fi mai multe posibilitaţi:

1. Ioannina – Igoumenitsa adica se merge pana la capatul autostrăzii şi apoi se face stanga spre Platania – Margariti - Morfi – Parga = 1060 km care se pot face in 15h20’

2. Ioannina – Igoumenitsa - Syvota - Parga – Preveza pe malul marii, pana în Parga , sunt: 1060Km care se pot face in 15h30’.

3. Ioannina – Paramythia – Karvounari – Margariti – Morfi – Parga: 1023 km insa mai greu de parcurs pe ultimii 40 km, se poat face in 15h15’

4. Ioannina – Mazarakia – Karteri –Margariti – Morfi – Parga cel mai uşor şi rapid drum , sunt 1035km care se pot strabate în mai puţin de 15h.

5. Exista şi posibilitatea de a merge prin Svilengrad insa sunt 1178km care s-ar putea face în 16h20’, acest drum se poate folosi cu succes de cei din estul tarii.

6. Zlatograd: pentru cei care vor senzaţii tari se poate merge şi pe aici insa cei 1070 km s-ar putea parcurge in peste 16 ore.

Datele sunt preluate cu ajutorul viamichelin.com şi pot sa nu fie chiar cele mai exacte.

Eu am folosit varianta 4 la dus si 3 la întors şi pot spune ca varianta 4 a fost mai accesibila şi mai scurta ca timp.

Parga este un oraşel staţiune, aşezat în 4 golfuri aproape unite şi se deschide ca un evantai pe mai multe dealuri şi văi, umbrindu-se mandru sub munţii impaduriţi din spate, nu mai inalţi de 700m. Doua castele strajuiesc oraşul de baştina al lui Ibrahim Pargalezul (o mai trăi saracu?), unul aflat chiar pe dealul ce desparte portul şi promenada de plaja Valtos şi cel de-al doilea (Ali Pasha en.wikipedia.org/wiki/Ali_Pasha ) aflat sus pe vărful unui munte, în spate, lănga Anthousa, localitatea invecinata.

Şoseaua naţionala strabate oraşul pe sus, la aproximativ 30-40m inalţime, oraşul se desfaşoara in jos-ul şoselei pana spre mare şi în sus in cateva văi formate intre munţi. Cea mai mare aglomerare de case se gaseşte în dreptul portului, acolo este acţiunea, acolo bântuie toţi turiştii şi sunt cele mai draguţe taverne, de fapt tavernele se găsesc peste tot pe promenada. În interiorul oraşului avem o multitudine de studiouri şi hotelaşe, o mulţime de straduţe înguste sau doar pasaje pietonale, magazine de toate felurile, foarte frumoase şi bine dotate cu orice ar dori un turist sa cumpere din zona. Exista multe agenţii de turism, fish-spa-uri, baruri, terase, cafenele, care de care mai frumoase şi mai atractive.

Plajele din Parga:

- Kryoneri: este plaja din centrul oraşului, se afla intr-un golf in stănga portului, este destul de mica, dar şi cam aglomerata in plin sezon, e o plaja cu nisip, şezlonguri contra cost şi apa clara, turcoaz, pe o distanţa de aproximativ 10 m, apoi apa se intuneca la culoare şi acolo presupun ca ar fi pietre sau alge sau şi una şi alta. Lungimea maximă a plajei este de 185m, iar lăţimea de maxim 22m. Intrarea în apa nu e chiar brusca, dar nici lenta, am stat aici doar 2 ore la sosire, intrucăt caldura din Parga m-a sufocat şi am simţit nevoia imediata de a ma răcori. În larg se vede frumoasa insuliţa împădurita: Panagia, ce are şi o mică biserică albă pe ea.

Un dezavantaj al acestei plaje ar fi lipsa de intimitate, deasupra plajei este promenada oraşului, insa la orele la care se face plaja, sunt destul de puţini care simt nevoia de plimbare prin soarele arzator, iar toţi cei care vin la Parga, vin pentru vacanţa de vara la plaja, deci nu mi se pare chiar o problema sa te afli in costum de baie acolo.

-Piso Kryoneri: este o plaja mica triunghiulara, aflată in alt golf, in stănga plajei Kryoneri, am fost doar sa o văd, plaja e cu pietricele şi pietre şi mult prea intunecoasa pentru gustul meu , fiind strajuită de stănci uriaşe. Accesul la ea mi se pare un pic ciudat, a trebuit să traversez un hotel dragut: Achileas...

Lungimea maxima este de 65m şi latimea de 20m, exista ceva şezlonguri şi o frumoasă tavernă undeva mai sus. Piso in limba greacă inseamnă : in spate. Plaja este foarte intimă din toate punctele de vedere.

-Valtos, este plaja reprezentativă a Pargăi, e intinsă, amenajată, foarte frumoasă, iar golful in care se desfaşoara este larg şi plin de cazări, baruri (unele cu piscină), şezlonguri şi umbrele de închiriat şi dispune de o vedere frumoasă asupra castelului din oraş şi a munţilor din spate. Lungimea aproximativă a plajei este de 1000m, iar laţimea maximă este de 40m.

Plaja este cu nisip, insa nisipul este mai grunjos, pe mine nu m-a deranjat deloc, am petrecut o după-amiaza placută aici, insa un cuplu de români din vecinătate se intrebau unul pe altul unde e plaja aia renumita cu nisip fin, iar copilaşul lor, saracuţul, parcă, călca pe cioburi in drum spre apă. Apa este superbă, albastră şi clară însă intrarea în apă nu este chiar lină. E una din cele mai frumoase si dotate plaje pe care am stat in Grecia.

Exista sporturi nautice diverse în Valtos şi taxi-boat care vă duce in centrul oraşului Parga cu doar 3 euro de persoană dacă soarele e prea puternic şi lenea de vacantă de vară prea mare.

Excursii opţionale: din Parga se pot face multe excursii opţionale, marea majoritate croaziere de o zi, dar se pot vizita şi Meteorele, canionul Vikos şi ceva din Epirus cu autocarul. În port sunt, cred peste 20 de ambarcaţiuni de diferite dimensiuni, care asigură vizite mai scurte sau mai lungi pe insulele invecinate Paxi si Antipaxi. In port exista şi taxi-boat care asigura transportul către plajele Valtos şi Sarakiniko.

In zona promenadei există mai multe agenţii de turism de unde se pot cere informaţii şi se pot achiziţiona bilete pentru incursiuni în Lefkada, Kefalonia, Ithaka (cel mai sigur in croaziera celor 7 insule), Corfu, Paxi şi Antipaxi, Albania (unde se vizitează statiunea Saranda şi site-ul arheologic scufundat de la Butrint). Despre opţionale puteţi citi mai multe aici: parganet.travel/exc_avl.cfm?

Una din atracţiile staţiunii este trenuleţul turistic, care face curse de mai multe ori pe zi pana la cetatea de sus (Ali Pasha), sau prin pădure pană la nişte cascade şi o moară veche de apă, transformata in muzeu (am fost şi eu la moară, nu e mare lucru, poate vizita la cetatea Ali Pasha e mai frumoasă). Detalii gasiţi aici: pargatrains.gr/index_en.html

Cazări in Parga: exista mai bine de 200 de unităţi de cazare, mai mici sau mai măricele, mai luxoase sau mai sărăcuţe, cu vedere la mare sau fără. Preţurile sunt în general mai mari, pentru că cererea e mai mare şi aici vin în general turişti cu bani. Nu există allinclusive sau ceva de genul ăsta, cel mai tare hotel, Sol, se afla pe malul mării, pe promenada, in dreptul plajei din oraş, Kryoneri, dar... poate ne povesteşte @Motaneata cum e sa fii cazat acolo...

Langă hotelul Sol, tot pe faleza am observat studiourile Utopia, superbe cu nişte balcoane imense.

Hotelul San Nektarios este foarte renumit, dar se află sus pe şosea la intrarea in oraş, parcarea acolo e destul de dificilă.

Alte cazari pe care le-am zărit pe afară şi mi-au placut au fost: Mediteraneo Resort, Lemon Tree Apartments, Marina’s House, Stefanos House, Old Town Hall, Baywatch studios, Petros penthouse, Acrothea, Villa Coralli, Rosanea Hotel, Achileas Hotel, şi incă multe altele pe care scria doar studiouri de inchiriat şi un numar de telefon.

Tot oraşul e format din studiouri sau mici hotelaşe, taverne, terase şi cafenele, casele grecilor chiar nu ştiu pe unde se ascund. În dreptul portului şi al plajei Kryoneri nu exista locuri de parcare, străzile sunt extrem de inguste şi în pantă, deci atenţie români care mergeţi cu maşina, nu gasiţi uşor loc de parcare in Parga. Eu am fost prevăzător şi am rezervat undeva mai sus de sosea, departe de agitaţie şi inghesuiala, la Vila Agapi despre care voi scrie curand. Deşi nu credeam, am avut, vedere la oraş, la mare şi la cele doua cetaţi, din balconul generos, linişte, aer curat, racoare şi loc generos de parcare.

Pentru cei care doresc să ajungă aici in tranzit pentru căteva ore, exista o parcare a comunitatii, sus pe şoseaua naţionala, înspre oraş, langă Lemon Tree, unde se poate lasa maşina contra sumei de 5 euro, eu am vazut-o mereu goală aceasta parcare, pentru ca toăi parcau gratis pe marginea şoselei, motiv pentru care nu există nici macar loc pentru un scuter de jucărie pe acolo pe distanţa de caţiva km.

In capatul sudic al orasului, dinspre Preveza, exista un stadion comunal unde activeaza PS Union Parga Fotbal Club. Echipa infiintata in 2011 evolueaza cu mandrie in ligile inferioare din Grecia, pierzand mereu la limita, nedand adversarilor nici o sansa, decat la cate o victorie la limita, obtinuta cu mare greutate si la mare si glorioasa lupta.

Castelul din Parga, se afla pe malul marii, sus pe un deal la 40 m inaltime. La el se ajunge ori din centru, urcand niste trepte ascunse de privirea noului venit, ori de pe Valtos beach, pe aici e si drumul cel mai scurt de a ajunge din Valtos in oras, sau invers. Castelul este de fapt o ruina neintretinuta si nepazita, dar care ofera de sus o vedere incredibila asupra orasului pe de o parte si a plajei Valtos pe de alta parte. Imediat dupa intrare exista o scena, unde se mai tin ceva spectacole si intr-una din cladirile renovate exista un bar/club cu tematica. La intrare se specifica ca, castelul nu e sigur si il vizitam pe raspunderea proprie. Eu zic ca merita din plin, macar pentru a vedea de sus orasul si terasele sale suspendate pe acoperisuri, ce nu pot fi vazute altfel.

Istoria romantata pe scurt a castelului, citita de pe wikipedia, este urmatoarea: Castelul a fost construit de catre localnici in secolul 11, in vederea apararii contra piratilor si a turcilor apoi, asa bine l-au facut ca in scurt timp au fost cuceriti, ori s-au impiedicat, de catre venetieni. Acestia au refacut castelul in stil propriu dupa ce fusese demolat de turci. Se pare ca un pirat celebru Barrbarrossa, l-a demolat si el si venetienii l-au reconstruit din nou. Turcii cuceresc orasul si demoleaza inca odata castelul, care e reconstruit pentru a treia oara de venetieni in secolul 16, il fac asa de bine incat rezista pana la venirea lui Ali Pasha, care isi construieste o cetate la Anthousa, pentru a asedia si cuceri Parga. Intr-un final Parga este vanduta turcilor lui Ali Pasha in 1819, pentru ca acestia nu au reusit sa cucereasca orasul. Ultima reconstructie a castelului le-a reusit venetienilor, acestia au facut o capodopera in materie de fortificatii de razboi. Turcii au refacut apoi cetatea si imbunatatit constructiile si fortificatiile.

Imprejurimi vizitabile:

-Lichnos Beach este o plaja superba, lunga, aflata intr-un golf amfiteatru asigurat de muntii impaduriti din jur Acolo se gasesc cateva cazari cum ar fi Enjoy Lichnos, un camping mai evoluat unde ma gandeam sa stau si eu, Bella Vista: un hotel mai mic cu piscina, aflat mai sus si cu vedere frumoasa la mare, Lichnos Beach hotel, un hotel aflat pe malul marii, mai rasarit un pic si inca cateva studiouri cum ar fi Spiros ori Dolphins. Aici la Lichnos insa plaja e cu pietricele si intrarea destul de abrupta in apa, nu foarte recomandata pentru copii, cu toate astea plaja este de o frumusete rara si acolo gasim o liniste placuta dar si cateva taverne dragute pe malul marii.

Distanta pana la Parga este de 4 km si accesul la plaja se poate face prin doua locuri distincte, primul cel mai apropiat de Parga este din sosea unde exista semn de Lichnos beach, se face dreapta pe langa studiourile Santa Marina si apoi pe niste serpentine destul de accentuate se ajunge la plaja. Eu am ajuns pe plaja din partea opusa, venind din Amoudia spre Parga, am facut stanga din Agios Kiriaki si am ajuns in extremitatea din stanga a plajei. Drumul este cam intortocheat si cam prost, iar legatura cu celalat drum, exista insa este foarte complicat, trebuie sa faci cateva scamatorii pe un drum forestier ingust, asa ca am stat aici la taverna existenta, unde am gasit conditii ideale de mancat si de dormit la umbra pe plaja.

-Amoudia locul unde se varsa in mare raul Acheron, un sat relativ amarat, cu o plaja luuuuunga si prea lata, cu nisip fin si intrare prea lina in apa, in apropiere se afla Nekromantion vezi impresii , un loc ce merita vizitat.

-Syvota o statiune frumusica care nu dispune de plaja proprie, insa are alte atractii cum ar fi insulele din jur unde apa este extraordinar de clara si albastra.

-Anthousa satul stravechi din drumul spre Syvota si cetatea sa de pe deal.

-Plaje multe si diverse unele foarte frumoase, gen Sarakiniko, altele micute si intime, insa marea majoritate sunt cu pietricele. Avantajul ar fi ca apa este deosebit de curata si de o culoare incredibila: turcoaz-bleu deschis.

Atmosfera statiune: statiunea este una vie, plina de atractii si unde miile de turisti isi gasesc fiecare ceva de facut in fiecare seara, ori la taverne ori la fish-spa, ori pe malul marii admirand diversi producatori de artizanat, sau doar plimbandu-se pe strazile intortocheate si pline de culori ale orasului.

Ciudat nu? Parga nu e un oras cu cladiri albe si acoperisuri rosii, cum suntem obisnuiti in Grecia, e un oras colorat, plin de lumina si totusi atat de dragut. Sper ca din pozele mele sa ajungeti si voi la aceeasi concluzie.

Cateva linkuri cu site-uri utile pentru a gasi cazari sau poze ori optionale in Parga:

1. pargarooms.gr

2. pargacamping.gr

3. lichnosbeach.gr/?gclid=CI ... CFUcV3godBnYAvQ

4. pargagreece.com

5. greeka.com/epirus/parga/hotels/index.htm

6. parga-epirus.com/parga.html

7. Cazari multe se pot gasi si pe booking.com

8. en.wikipedia.org/wiki/Parga

9. pargablog.com

Mare grija cum va alegeti cazarea, astfel incat sa aveti parcarea asigurata si sa nu mergeti cu bagajele prea mult pana la hotel.

In loc de final: Parga... merita cu autocarul (avionul) ?

De curand exista in ofertele agentiilor din tara noastra excursii cu autocarul la Parga si chiar si cu avionul (aeroportul de la Aktio e doar la 65 km), eu zic ca merita din plin desi pretul e mai mare decat in alte parti, orasul e marisor, are clasa, actiune, plaje frumoase, cetati, istorie milenara, munti, taverne, magazine de tot felul si excursii optionale deosebite, pe care nu le poti gasi laolalta in alt loc.

Exista agentii de inchirieri auto si ce uitasem de Parga Safari, trasee pe la diferite plaje din apropiere peste dealuri si prin paduri umbroase de maslini seculari, cu Booghey –uri, un fel de carturi mai mari sau cu zgomotoasele ATV-uri. Exista si posibilitatea de a inchiria un caiac, sau de a face rafting pe raul Acheron.

Sper ca, celor care si-au propus sa ajunga pe aici in curand, sa le fie de folos randurile mele si sa le alimenteze visurile pana la vara!


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 26.02.13 19:03:08
Validat / Publicat: 26.02.13 22:03:46
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 82088 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

52 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Parga cea plina de culori si lumina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 167350 PMA (din 166 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

52 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 52
Admin
[26.02.13 21:41:22]
»

Super maxi MiniGhid AFA pentru această extra-destinație.

Parafrazând un cântecel, aș zice doar atât: vara asta va fi hit!

MCM
[26.02.13 22:25:42]
»

Cata munca si dragoste de frumos razbate din scrisul tau! Ai transmis-o perfect!

Asta este esenta calatorului, sa te poti bucura cu fiecare molecula a trupului de un loc atat de frumos. Si apoi sa iti doresti sa impartasesti. Felicitari

commandorsteel*
[26.02.13 22:32:41]
»

excelent si frumos detaliat. bravo maestre

clau.nov
[26.02.13 23:28:20]
»

Felicitari!!!...

in primul rand pentru un asemenea review atat de complet, structurat, plin de informatie, dar in acelasi timp si incarcat de... lumina si culoare... din foto si din randurile tale, ce emana bucuria si placerea de a fi acolo.

apoi, pentru frumoasele si reusitele foto, pline de luminite si agitatie

Si da, ai reusit prin randurile tale, nu doar sa-mi alimentezi visul despre Parga, ci si sa-mi starnesti nerabdarea de " a fi si eu acolo"

si totusi (desi super detaliat reviewul tau), te-as ruga sa ma lamuresti in cateva aspecte interesante pt. mine:

- la plajele invecinate Lichnos, Sarakiniko se ajunge cu taxiboat-ul?

- cum se ajunge la raul Acheron? se poate merge la pas de-a lungul lui si cat e de dificil?

- la ce distanta de Parga e canionul Vikos si cam cat timp ar fi necesar pt a parcurge traseul, poze, etc?

Multumesc pt. generozitatea, timpul sacrificat, dar si bucuria ta de a impartasi noua, celor ce inca n-am ajuns, frumusetea, spectacolul oferit de minunatul oras, Parga.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
70cata
[26.02.13 23:31:46]
»

Felicitari, Nicule! Ca de obicei, un adevarat expert!

dana2104
[26.02.13 23:38:06]
»

Am descoperit Parga in al doilea an de mers in Grecia, adica in 2006. Am stat 6 zile in Paralia (pe atunci nu credeam ca exista ceva mai frumos) dupa care ne-am gandit ca ar fi cam devreme sa ne intoarcem acasa, asa ca am facut un circuit Paralia - Atena - nordul Peloponezului - Patra - Preveza si pentru ca ne trebuia o cazare pe coasta vestica, am scos harta si ne-au picat ochii pe Parga despre care nici macar nu auzisem vreodata. Ne-a placut atat de mult statiunea, incat am ramas patru zile aici.

Impactul a fost atat de puternic (o alta lume, o alta fata a Greciei - cea adevarata) incat mi-a parut rau de cele sase zile irosite in Paralia si mi-am jurat ca ma voi intoarce pentru un sejur mai lung. S-a intamplat in 2010 si v-am povestit si voua despre minunata mea vacanta vezi impresii .

Si pentru mine Parga ramane unul dintre cele mai frumoase locuri vizitate si-mi aduc aminte cu drag de zilele petrecute aici. Chiar daca mai am muuuulte locuri de vizitat in Grecia nu exclud o revenire in Parga - candva - pentru ca e un loc care mi-a ramas in suflet.

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.02.13 07:05:59]
»

Multumesc mult pentru vorbele frumoase si pentru ca ati citit si va doresc tuturor sa ajungeti odata in viata sa vedeti Parga!

@clau. nov exista taxi-boat pentru plajele mentionate de tine, nu stiu cat de des merg, doar la Valtos am citit ca e din 30 in 30 de minute intre 10 si 18. Pe la ora 17.30 am vazut o coada imensa la taxi-boat de la Valtos la Parga.

Raul Acheron se varsa in mare in dreptul satului Amoudia, adica la 18 km sud de Parga, exista la agentiile de turism din centrul Pargai detalii despre rafting sau inchirierea unui caiac.

Despre Vikos voi scrie un review, canionul se afla la 60 km nord de Ioannina. De la Parga la Monodendri, satul cel mai important de langa Vikos, sunt 150 km, dar ce kilometri.

Vikos se poate vizita in 2 ore sau in mai multe zile, in functie de timpul de care dispui. Cel mai simplu e sa mergi in Monodendri si din centru se merge maxim 1 km pe jos pana la o micuta manastire aflata in buza canionului, iar de acolo pe margine, pe o carare, inca cateva sute de metri.

Apoi cu masina se merge mai departe 12 km pana la Oxia, pe drum asfaltat prin padurea de piatra. Oxia este doar un punct de belvedere pentru care statul grec a construit aceasta sosea de 12 km. Pe drum nu exista case, taverne, nu exista decat natura si atat. Oare la noi exista asa ceva? Un drum care duce doar undeva unde poti vedea ceva frumos si atat?

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.02.13 07:12:57]
»

@ionescunic: Pe langa cazarile descrise de tine mai sus, este de luat in seama hotelul Maistrali, o afacere de familie, care se afla la aproximativ 50 metri de port. Are inclusiv parcare subterana si pozitia este absolut excelenta fata de principalele atractii din Parga. In rest, nu te contrazic, Parga este intr-adevar, un loc minunat!

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.02.13 07:21:40]
»

@johnnyredlabel: pai maestre asteptam o descriere completa a hotelului.

Mie mi-a placut foarte mult pozitia si aspectul exterior (mai putin pretul) al boutique hotelului Parga Princess parga-princess-hotel.gr/index.php/en

@dana2104 si de la tine as fi vrut un review despre cazarea in Parga, poate isi fac oamenii curaj sa mearga si acolo.

Parga ramane si pentru mine unul locurile unde ma voi intoarce mereu cu drag, dar mai intai as vreau sa vad ce nu am vazut inca din Grecia.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.02.13 08:17:20]
»

@ionescunic: Nicu, eu Parga am comparat-o mai mult cu Kerkira, de fapt, eu asa o vad, o Kerkira in miniatura. Normal ca nu suporta comparatie nici cu Paleokastritsa si nici cu Nidri. In fond, astea doua sunt niste sate, iar Parga este un oras in toata regula. Inchipuie-ti ce ar fi Paleokatritsa fara imaginile mortale (Bella Vista) si Nidri fara port... In Skiatos n-am fost...

Ca o paranteza interesanta: eu am fost in septembrie, dar pentru octombrie, preturile de cazare erau mai mari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mariana.olaru
[27.02.13 11:11:15]
»

Mi-a fost dor de Grecia văzută prin ochii tăi! Iar despre Parga, patria bravului vizir Ibrahim (unul dintre eroii serialului de pe KanalD), nu mă satur să aflu noutăți și informații utile, dintre cele de care e plin review-ul tău. Alături de frumoasele fotografii, acestea devin argumente serioase în alegerea unei noi destinații turistice elene. Îți mulțumesc pentru noul orizont de vacanță!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
clau.nov
[27.02.13 14:23:55]
»

@ionescunic: multumesc mult pentru raspuns

interesant dar... destul de departe; din pacate n-as putea aloca canionului vikos decat cateva ore, in contextul in care la Parga vom ramane 3 - 4 zile

tirol
[27.02.13 19:58:43]
»

Aceleasi sincere multumiri pentru randurile tale atat de valoroase pt toti cei care intentioneaza o vacanta aici si admiratia mea pt tot ceea ce ai reusit sa vizitezi

Am fost foarte aproape sa aleg ca destinatie a vacantei 2013, Parga. Ar fi fost o mare surpriza pt sotia mea, admiratoare a Greciei si, mai nou, a personajului din serial.

Am renuntat la Parga, din cauza, asa dupa cum ti-am mai spus, unei operatii de hernie de disc suferite de sotia mea, luna trecuta. Am ales in schimb Thassos, datorita distantei mai scurte. Distanta din nordul tarii pana in Parga, chiar cu o cazare intermediara, ar fi fost un supliciu pt ea

Dar stiu ca si datorita tie, voi vizita in anii urmatori Parga

Multumim,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster13
[28.02.13 09:31:48]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Admin
[28.02.13 09:37:22]
»

EPIRUL este o zonă continentală pe nedrept ignorată până acum de marea majoritate a turiştilor români. Este totuşi o regiune cu o ofertă turistică de excepţie, relativ uşor accesibilă cu maşina şi - mai nou - cu avionul (1.15 ore de zbor din Bucureşti), astfel că a primit o supra-secţiune distinctă pe AmFostAcolo - EPIR, ce include (deocamdată) staţiunile / (localităţile) PARGA, SIVOTA, PREVEZA - vezi localizarea pe harta interactivă aici

Având în vedere toate cele de mai sus şi deloc în ultimul rând: AmFostAcolo defineşte PARGA şi (probabil) SIVOTA ca destinaţie recomandată AFA 2013 în Grecia.

ionescunicAUTOR REVIEW
[28.02.13 18:44:34]
»

Multumesc frumos tuturor pentru atentia acordata acestor randuri.

@Web 13 melodia este superba exact cum imi doresc eu.

@Admin ai mare dreptate, aceasta parte a Greciei este superba si merita din plin o rubrica separata.

@Clau. nov, inteleg ca timp nu e prea mult de stat in Parga, insa eu iti propun sa vezi canionul ori la dus, ori la intors, o cazare in Monodendri e chiar ceva deosebit.

@Tirol, vorbim dupa ce scrii primul review, nu e greu, nu te musca nimeni, incerca, ai sa vezi ce simplu e. Cauta primul meu review sa vezi cat e de scurt...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Nicu V
[28.02.13 19:29:19]
»

@ionescunic: si eu te felicit pentru acest minunat review, ca si pentru toate celelalte, si iti multumesc ca m-ai facut si pe mine sa ajung sa descopar si sa iubesc Grecia asa cum o iubesti si tu. Esti ghidul nostru virtual.

Cat despre Tirol, la cat de activ a fost pe-aici, ar fi putut sa scrie zece review-uri pana acum, nu unul. Dar sunt convins ca se revanseaza cand va veni din Grecia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Andox CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[28.02.13 19:39:15]
»

Nicule mi-ai făcut o poftă...

Iar melodia atasată se potrivește cum nu se poate mai bine.

tirol
[01.03.13 07:33:15]
»

@Nicu V: @ionscunic: m-ati determinat sa cochetez cu gandul ca voi gasi timp si, mai ales inspiratie, sa astern si eu cateva randuri despre impresiile mele de calatorie de pe cateva meleaguri din afara tarisoarei noastre. Pana atunci, continua sa ma framante alegerea celei mai bune locatii pt cazare intermediara in deplasarea mea spre Antigone View din Thassos. Din nordul tarii pana la Golden Beach e o distanta prea greu de suportat pt sotia mea. M-am gandit la o oprire undeva la mijlocul distantei, la Veliko Tarnovo, hotel Studio sau Rached sau Gurko. Pot sa indraznesc sa va rog sa imi spuneti parerea voastra in privinta alegerii localitatii si hotelului pt cazare intermediara? Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster22
[01.03.13 07:37:22]
»

@tirol: nu aici este locul acestei intrebari, te rog sa o pui ori ca CMR, ori la Veliko Tarnovo!

ionescunicAUTOR REVIEW
[01.03.13 17:31:53]
»

Pentru cei care planifica o excursie in Parga, am gasit o camera web care filmeaza plaja Kryoneri din centrul orasului: penteli.meteo.gr/stations ... arga/camera.htm

sniga
[01.03.13 17:43:21]
»

Nu te lasi deloc... am intrat de cateva ori, am tot citit si m-am minunat cat de frumos, de simplu, de usor de citit, de placut, de interesant si util, nici nu mai am cuvinte de admiratie si respect pentru cineva care isi rupe din timpul lui ca sa fie atat de util altora.

Am mai intrat o data si ce vad? Cireasa de pe tort, o camera web! Felicitari inca o data!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunicAUTOR REVIEW
[01.03.13 17:58:46]
»

@sniga: multumesc mult!

sniga
[01.03.13 18:07:59]
»

Cu mare placere, citesc tot ce postezi.

alinafulg
[01.03.13 19:34:05]
»

Citind mi s-a facut un dor nebun de soare, mare si de Grecia. Daca as fi ajuns in Corfu, vara aceasta doream sa raman careva nopti si in Parga, dar nu a fost să fie. Datorita distantei mai mici am ales Thassos si anume Skala Potamia. Felictari pentru review.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[01.03.13 19:44:25]
»

@alinafulg: Hai de Paste in Corfu

alinafulg
[01.03.13 19:50:30]
»

@johnnyredlabel: Ma tenteaza tare dar avem in plan Bucovina. Imi pare rau ca nu am vazut Parga anul trecut cand am fost in Lefkada. Mergeti in Corfu de Paste? Daca da, sa aveti o vacanta frumoasa si sa ne impartasiti cat mai multe impresii.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.03.13 06:51:57]
»

@alinafulg: Da, am planuit asta inca de la inceputul anului.

Dragoș_MD
[28.03.13 11:44:29]
»

@ionescunic:

Lemon tree arata foarte bine pe afara, un singur incovenient, se afla langa cimitir...

(textul de la P03)... bine măi Nicule, cum poți spune că ăla e inconvenient?!? Păi vecini mai liniștiți ca ăștia, mai greu!!!

ionescunicAUTOR REVIEW
[28.03.13 19:21:01]
»

@Dragos: Ai dreptate cu linistea, dar unele persoane ar dori sa nu doarma langa cimitir, si eu printre ele, se pare ca de astfel de odhina vom avea parte mii de ani, pana atunci as prefera sa fiu vecin cu aia vii si zgomotosi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
16 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
70cata, alinafulg, calatorul, clau.nov, dana2104, dorgo, Dorina Ciurea, flaviana77, irinad, maria55, mariana.olaru, mariusf19, MCM, motaneata, Sosor, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.13559412956238 sec
    ecranul dvs: 1 x 1