ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.12.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 21 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Haideţi la Miami - #6. Maşina.

TIPĂREȘTE URM de aici

Introducere

Articolele din seria "Hai la Miami" se doresc a fi un mic ghid de informare şi eventual de ajutor pentru cei care doresc să-şi efectueze concediul la Miami. Unele informaţii sunt cu caracter general şi sunt valabile şi pentru călătoriile în alte destinaţii. La fel există posibilitatea ca unele informaţii să fie deja "depăşite" deoarece aspectele pe care le-am prezentat în articole sunt colectate de pe o durată de 15 ani, timp în care am efectuat mai multe călătorii peste Atlantic. Sper să vă fie de ajutor şi vă doresc concedii plăcute!

Articol

Să zicem că aţi rezolvat cu viza, urmează ultimul hop înainte de împachetatul bagajelor: rezervarea maşinii. Trebuie să ştiţi, de la început, că în Miami fără maşină sunteţi ca şi fără picioare. Mijloacele de transport în comun sunt ca şi inexistente iar cele care circulă sunt infime ca număr şi doar pe câteva trasee care acoperă doar câteva cartiere, de obicei mai sărace, şi câteva bulevarde. Există şi metrou dar este doar o singură linie care leagă aeroportul din Miami de oraş şi circulă mai mult pe la suprafaţă pentru că oraşul este amplasat pe mlaştină, distanţele de parcurs sunt foarte mari, oraşul are câţiva zeci de kilometri lăţime şi lungime, deci...

În concluzie, în Miami, aveţi nevoie de maşină şi dacă vă este imposibil să vă transportaţi de acasă, într-un bagaj, maşina personală :))) atunci trebuie să închiriaţi una de acolo. Şi este foarte indicat să efectuaţi o rezervare pentru o maşină dinainte, de preferat imediat ce aveţi confirmarea că vi s-a aprobat viza de călătorie.

Când rezervaţi o maşină trebuie să ţineţi cont de numărul de persoane care doriţi să intre în ea şi de capacitatea portbagajului, adică să aibă portbagaj, în primul rând, pentru că altfel vă va fi destul de greu să duceţi bagajele de la aeroport la hotel şi vice-versa la plecare. Iar pentru rezervare este foarte simplu: intraţi pe net, introduceţi datele de sosire şi de plecare, locul de unde doriţi să închiriaţi maşina şi locul unde veţi preda maşina.

Important de ştiut este că în Miami majoritatea firmelor care se ocupă cu închiriatul de maşini sunt adunate într-o singură clădire, foarte mare, cu multe etaje, aproape de aeroport şi unde se ajunge luând din aeroport un tren aerian, fără conductor şi care a fost special conceput pentru a realiza această conexiune: aeroport - centrul de închirieri. Există firme de închirieri de maşini şi prin oraş dar cele mai multe sunt grupate în jurul aeroportului.

Când închiriaţi o maşină este foarte important să citiţi toate serviciile şi asigurările care vi se oferă în preţul care vi se cere. Astfel, în USA există mai multe tipuri de asigurări, iar eu am întâlnit, peste tot pe unde am umblat, patru tipuri. Trebuie să ştiţi că vi se poate închiria o maşină fără nici un fel de asigurare iar orice se întâmplă cu maşina sau în caz de accident sunteţi buni de plată, factura în caz de accident fiind imensă pentru că trebuie să-i plătiţi pe toţi cei care se deplasează la locul accidentului, inclusiv pompierii la care nota de plată este exorbitantă - am văzut "live" o astfel de fază.

Al doilea nivel de asigurare este cel în care vi se asigură doar maşina dumneavoastră. Deci dacă loviţi maşina, atunci sunteţi asigurat şi plătiţi doar o parte din costul reparaţiilor, adică ce costă sub 500 de dolari, restul peste 500 de dolari este plătit de asigurator. Atenţie la acest tip de asigurare pentru că în caz de accident, dacă sunteţi vinovat, îi plătiţi integral reparaţia maşinii celui pe care l-aţi lovit.

Al treilea nivel de asigurare este cel în care este asigurată atât maşina dumneavoastră cât şi maşina celui pe care-l loviţ. În acest caz, singurele "chestii" neasigurate sunt pasagerii. Are rost să vă explic ce înseamnă asta? Ambulanţă, spital, tratament, etc., toate sunt pe bani şi factura este pe dumneavoastră.

Al patrulea nivel de asigurare este "cel mai tare" şi cuprinde tot ce se poate: maşini şi persoane, inclusiv pagube la terţi. Acesta este cel mai bun şi oricine şi-ar dori o astfel de asigurare când călătoreşte cu maşină închiriată într-o ţară străină, dar..., "Ştiţi cât costă? " Ei bine, o astfel de asigurare are darul de a dubla preţul de închiriere al maşinii. Iar dacă preţul de închiriere, pe 21 de zile, este de 700 de USD atunci cu asigurare "full" ajungi uşor la 1.300 - 1.400 de dolari.

"Cum am procedat eu? " Am efectuat rezervarea maşinii de acasă, fără nici un fel de asigurare iar tipul de asigurare l-am negociat la faţa locului atunci când am ajuns la centrul de închirieri, în momentul când am întocmit actele pentru maşină. Da, aţi citi bine, în multe situaţii există posibilitatea să negociezi atât preţul cât şi felul de asigurare iar în cele mai multe cazuri obţii un preţ mult mai bun decât dacă ai fi procedat altfel - de exemplu rezervare de acasă. Odată chiar am reuşit să obţin, la acelaşi preţ, o maşină de clasă superioară celei pe care am rezervat-o doar pentru că am optat pentru un anumit tip de asigurare.

Sunt lucruri, despre închiriatul maşinii, pe care le aflaţi doar la faţa locului, astfel: dacă pierdeţi cheile de la maşină trebuie să plătiţi o taxă de 250 de dolari; dacă blocaţi cheile de la maşină înăuntru atunci plătiţi o taxă de 200 de dolari, dacă faceţi pană de cauciuc atunci vă plătiţi singuri reparaţia; unele maşini sunt fără roată de rezervă şi atunci când aveţi pană trebuie să chemaţi maşina de depanare fapt care costă iarăşi vreo 300 de dolari; la primire trebuie să inspectaţi bine exteriorul maşinii şi să semnalaţi pe foaia de primire orice zgârietură pentru că atunci când predaţi maşina, aceasta va fi inspectată şi veţi plăti din buzunar toate zgârieturile.

Unele firme închiriază maşina cu rezervorul plin şi vă cere să o predaţi cu el plin sau cu el gol, depinde. Alte firme vă predă maşina cu o anumită cantitate de combustibil în rezervor, jumătate sau un sfert, şi vă cere să o aduceţi la fel înapoi. Cel mai bine este să închiriaţi maşina cu rezervorul plin şi să predaţi maşina cu rezervorul gol, adică să cumpăraţi "un plin" de la firma de închirieri. Vă spun asta pentru că, de obicei, firmele de închirieri primesc combustibil la preţuri mai mici decât veţi găsi la pompă.

În versiunea care v-am spus-o mai sus veţi beneficia de un plin de rezervor la preţ mai mic rămânându-vă câţiva dolari în buzunar. Evident că va fi imposibil să predaţi maşina cu rezervorul gol-gol dar, dacă doriţi o economie "la sânge" vă învăţ o şmecherie: luaţi doi litri de combustibil într-un recipient iar în ultima zi mergeţi pe rezervă. Dacă se opreşte maşina undeva pe drum, completaţi cu cei doi litri sperând că veţi ajunge până la centrul de predare al maşinii sau până la o benzinărie. Sunt sigur că vă veţi descurca.

De fiecare dată am optat pentru tipul trei de asigurare, pentru că din fire sunt un şofer paşnic şi conduc defensiv, la fel cum conduc marea majoritate a şoferilor în Miami, fiica mea numindu-mă, când sunt la volan, "tata melcul". Iar pentru siguranţa fizică a mea şi a familiei mele am optat pentru metoda asigurărilor individuale în caz de accident sau de boală, poliţe de asigurare pe care le-am încheiat înainte de a pleca din ţară, la o firmă cu care am colaborat foarte bine şi de a căror servicii am fost foarte mulţumit când, într-unul din concedii petrecut în USA, soţia mea, în urma unui incident nedorit, a beneficiat de asigurare.

De ce am lăsat rezervarea maşinii ca ultimul lucru ce ar trebui rezolvat înainte de plecare? Pentru că majoritatea firmelor de închiriat maşini vă solicită ca în momentul rezervării să plătiţi ori contravaloarea integrală a rezervării ori o anumită sumă, procent din costul rezervării, sumă care este nerambursabilă.

Dacă aţi rezolvat şi cu rezervarea maşinii sunteţi gata de plecare, trebuie doar să vă mai faceţi bagajul. Doriţi ajutor? OK! Am să încerc în aricolul următor să vă ofer câteva sugestii. Amuzant, aşa-i? Vedeţi după ce-l citiţi!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Utube in 17.12.16 11:41:28
Validat / Publicat: 17.12.16 15:48:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 2312 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

ANILU
[17.12.16 17:38:45]
»

@Utube: În perioada asta când toți se gândesc la brad, porc la sarbatori în general, vii tu și ne spui cum și cu ce să ne plimbăm prin Miami.

Tocmai ce am avut o discuție cu soțul despre concediul de vara viitoare, noi unde mergem? În Grecia cu mașina, undeva mai aproape. Interesante informațiile tale dar cam departe...

Aștept impresii despre Miami. Nu știu dacă în viața asta voi ajunge pe pământ american, dar cel puțin citesc și eu pe aici ce și cum e prin este prin America.

Sărbători fericite.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[17.12.16 18:18:21]
»

@ANILU: Bună să-ți fie inima, crestine!

Mulțumesc pentru ecou. Știi cum se spune: "Omul gospodar își face iarna car și vara sanie".

Sărbători fericite!!!

Rodel
[17.12.16 18:46:19]
»

Informațiile tale sunt foarte utile, chiar dacă eu nu voi ajunge în State. La fel ca userul Anilu, aștept și eu impresii despre Miami.

Radu Tudoran
[18.12.16 09:58:00]
»

Ma alatur colegilor de mai sus. Adica n-am America nici pe lista super-extinsa. Doar sa castig la Loto, dar pentru asta ar trebui sa cumpar bilet.

Totusi imi place sa citesc despre subiect, doar ca fapt divers. Articolul aproape ca m-a bagat in depresie. Si eu sunt tot un sofer "melc", adica nu ma pasioneaza viteza decat la modul "apostolorum".

Astept sa citesc cum este viata la Miami. Ca n-am vazut-o decat in filme.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[19.12.16 11:13:15]
»

@Utube: Subscriu si eu la parerile colegilor, America este pe o lista a dorintelor, dar doar in caz ca..., asa ca mai are de asteptat. Asta nu inseamna insa ca nu ma bucur de ceea ce citesc (chiar daca pana la materializarea dorintelor voi uita tot).

Foarte interesante lucrurile povestite de tine si de asemenea utile celor ce vor ajunge pe acolo.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico
[06.02.17 03:32:53]
»

daca pina acum mai aveam un gind, dupa articolul asta mi-a pierit!!! la cit costa o roata... daramite pompierii!

UtubeAUTOR REVIEW
[06.02.17 19:09:00]
»

@adri-nico: În țara "Everything has a price" este evident ca orice serviciu să coste. Este și logic pentru că tocmai acesta este motivul pentru care totul funcționează.

Mulțumesc pwntru ecou!

O zi deosebită!

ascarlat
[16.03.17 23:24:55]
»

@Utube: Utile sfaturile, multumesc! Le-am urmat si de-abia astept sa conduc la Miami peste o luna .

UtubeAUTOR REVIEW
[17.03.17 01:13:57]
»

@ascarlat: Bună, cititorule!

Mă bucur că am fost de ajutor.

Distracție plăcută!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ANILU, ascarlat, mishu, Radu Tudoran, Rodel, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Miami și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.030731201171875 sec
    ecranul dvs: 1 x 1