ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 14.11.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
NOV-2013
DURATA: 11 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Prezentarea Insulei Maafushi din South Male Atol

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De cand am cunoscut-o pe sotia mea pur si simplu mi-a facut capul calendar cu Maldive. Pentru ea era destinatia numarul 1 si dorea sa ajunga acolo dar era impiedicata de preturile prohibitive de la resorturi.

Asa ca atunci cand am planuit sa o cer in casatorie aveam in cap sa ii indeplinesc aceasta dorinta si sa planific luna de miere in Maldive.

Dupa o cercetare de 6 luni cu telefoane si mail-uri la agentii de turism am fost putin dezamagit deoarece nici o oferta nu era sub 5000E pentru 2 persoane timp de o saptamana. Ceea ce m-a intristat erau comentariile de pe Booking.com despre locatiile care erau recomandate de agentii; plaje mici si inguste cu multi corali in apa ceea ce facea intrarea in apa foarte greu accesibila.

La un moment dat am dat din intamplare peste un link unde era povestita vacanta unui cuplu pe o insula din Maldive timp de 2 saptamani. Acestia erau foarte incantati ca au gasit o alternativa ieftina pentru resorturi. Asa ca am inceput sa ma interesez despre cazarea la localnici.

Documentarea a durat cateva luni fiindca nu erau prea multe informatii despre insulele localnicilor.

Pana la urma am hotarat ca Maafushi este o alegere buna deoarece este o insula relativ aproape de Male si transportul pana la ea se putea face cu un ferryboat cu doar 2$/persoana fata de transportul cu salupa rapida care costa 150$/persoana plus 18% (10% TVA si 8% taxa guvernamentala).

Acesta este primul lucru important de mentionat. La localnici cat si la resorturi preturile sunt exprimate fara aceste taxe ceea ce face costul calatoriei mai mare.

Drumul aeroport-Maafushi.

Foarte important pentru toti oamenii care ajung la Male. De la aeroport in Male nu poti ajunge decat cu ferryboat-ul, aeroport-ul fiind pe insula separata.

Ferryboat-ul catre Male poate fi luat de langa aeroport. Cum iesi din aeroport trebuie sa mergi in partea dreapta unde o sa vezi niste barci cu canapele si niste oameni cu tricouri rosii pe care scrie Airport Ferry. Trebuie sa platesti biletul care costa 10 Rufya/persoana (~ 0.6 USD) si te urci pe ferryboat.

Cum te dai jos din ferryboat este foarte posibil sa fii acostat de oameni care vor sa te ajute contra unei sume de bani. Cel mai bine ar fi sa te interesezi inainte si sa nu ai nevoie de serviciile lor.

Mai departe sa ajungi la ferryboat-ul de Maafushi trebuie sa traversezi orasul pana la Vilingili Ferry terminal. Poti face asta pe jos daca ai timp si nu ai bagaje sau cu taxi-ul. Pretul taxi-ului nu este mare dar va fi cu siguranta dublu pentru turisti. Noua ni s-a spus ca taxi-ul costa 1.6$ dar cel mai mic pret a fost de 3$. Am intalnit taxi-uri care ne cereau chiar si 5 $. Nu este nevoie sa le lasati nimic deoarece oricum va pacalesc dubland pretul calatoriei. Nu au aparate pentru taxat, dar nu trebuie sa va panicati. Taxi-urile au numere galbene, sunt in marea majoritate albe si scrie pe ele Taxi. Nu au alte semne distictive.

Atentie!! Trebuie sa spuneti intodeauna locatia unde vrei sa ajungi cand te urci pe un ferryboat si sa te asiguri ca acel ferryboat ajunge direct la insula unde vrei sa ajungi.

Ferry-ul catre Maafushi pleaca in fiecare zi (exceptie Vinerea cand nu circula) la ora 15:00, iar din Maafushi catre Male in fiecare zi exceptand Vineri la ora 7:30 AM. Pentru a prinde loc bun este recomandat sa ajungi la ferry cu cel putin 30 de minute inainte sa plece.

Dupa foarte multe comentarii citite pe booking.com urmate de rezervari si anulari am ales sa ne cazam la Isle Beach Inn, principalul motiv fiind nota mare de pe booking.com (peste 9), fiind singura pensiune de pe insula care avea nota mai mare de 9. Dar desprea aceasta locatie o sa scriu o impresie separat.

Insula are ~ 1.2 km lungime si 250 m latime. Distante fata de male este de 30 minute cu salupa rapida si de 1.5h cu ferryboat-ul. Pe insula exista o inchisoare care ocupa cam un sfert din insula. Este cea mai mare inchisoare din Maldive avand ~ 600 de detinuti.

Insula are ~ 2000 de locuitori turistii dubland numarul acestora. :)

In acest moment sunt 21 de unitati de cazare pe insula dupa cum se poate vedea in poza atasata.

Unitatile de cazare sunt raspandite pe toate insula dar majoritatea se afla pe partea cu portul. Sincer nu recomand cazarea in acesta zona deoarece forfota este mare si puteti nimeri in mijlocul unei sarbatori sau alegeri cum am patit noi unde anunturile si muzica de la megafoane erau uneori deranjante.

Noi am ramas uimiti de numarul mare de motorete din Maldive. In Male pe bulevardele principale este foarte greu de gasit un loc de parcare chiar si pentru motorete, atat de multe sunt.

In Maafushi sunt mai putine dar este principalul lor mijloc de locomotie, masinile fiind rare.

Insula are 2 plaje; una mixta (atat pentru turisti cat si pentru localnici) si una preponderent pentru localnici. Spun asta deoarece s-a intamplat odata sa vina cateva femei insotite de copii sa faca o petrecere pe plaja turistilor care este impartita cumva in 2 parti fiind pe 2 laturi ale insulei.

Nisipul de pe plaje este fin si alb. Intrarea in apa este fara pietre doar pe o portiune mica (~5m). Pe aici se poate intra fara incaltaminte speciala pentru restul de plaja fiind recomandata incaltamintea speciala sau labele de scafandru pentru a nu va rani.

Apa este mica fiind mai mare la mal si mai mica cu cat inaintezi in larg (un fel de Mamaia). Daca dupa ce am intrat in apa aceasta ne ajungea peste brau dupa 100 m de mers puteam sta fara probleme in genunchi sau in fund.

Valuri sunt daca bate vantul sau daca trece vreo ambarcatiune. Totusi aceste nu sunt mari daca nu este furtuna.

Insula este aparata de bariere de corali in mod natural. Se poate vedea cu ochiul liber cum valurile se sparg la cateva sute de metrii in larg de bariera de corali.

Fluxul si refluxul sunt foarte evidente mai ales in perioadele cu luna plina. Cand era luna plina in zone unde apa depaseste 2 metri ziua se poate merge lejer pe uscat noaptea. In aceste nopti cu luna plina localnici pleaca la cules de scoici.

Pe insula exista un spital (mic), farmacie, magazine (slab aprovizionate ca diversitate), magazine de suveniruri (cam scumpe), teren de fotbal (fara iarba), sectie de politie.

Daca am spus ca nu recomand cazarea in zona portului trebuie sa adaug ca nu recomand nici cazarea la mijlocul insulei deoarece exista un generator care face foarte mult zgomot. Exista posibilitatea ca acesta sa nu fie auzit din camera daca geamurile sunt inchise (noi nu stim deoarece am fost cazati in alta parte a insulei).

Magazinele sunt destul de multe dar multe doar cateva sunt aprovizionate decent. Nu exista hipermarket cum se pot gasi la noi si doar un magazin pe strada principala poate fi numit supermarket. Tot de aici localnicii se aprovizioneaza cu benzina la sticle de 2L pentru scutere.

Alcool nu exista pe insula. Este complet interzis ca si carnea de porc. Exista unele vase in larg care au camere unde turistii cu bani se pot duce si consuma alcool.

La magazine exista sucuri cu acid (cola, fanta, sprite, pepsi, nu si pepsi twist- favoritul meu), cat si sucuri fara acid, bere cu ghimbir (fara aclool) care este groaznica, fructe (mere verzi si rosii, banane, ananas, etc), Pringles, biscuiti cu crema, napolitane, fistic, chipsuri, etc. La magazinul mai mare sunt si produse de curatire, igiena personala, etc.

Puteti gasi acolo crema de plaja cu factor de protectie mare 50+ la aproximativ 20$.

Preturile la magazinele mici si in special cele de pe langa plaja sunt sensibil mai mari decat la cele din centrul insulei.

Fiecare locatie de cazare are si un restaurant propriu unde se poate servi masa.

Problema lor mare este ca la restaurante meniul nu contine greutatea mancarii si nu au poze pentru felurile de mancare existente. Spun asta deoarece sunt foarte multe feluri de mancare diferite fata de noi si foarte multe sunt atat de picante ca nu te poti apropia de ele. Pe langa asta accentul lor face engleza groaznica si nu poti ingelege ceea ce iti spun cand iti explica meniul. La noi, sotia care nu stie engleza la fel de bine ca mine, ii intelegea mai bine decat mine si imi "traducea". :) Totusi comunicarea are loc si nu sunt probleme din acest punct de vedere.

Meniul este preponderent din peste pui. Au niste mancaruri ciudate ca taitetii cu pui dar care sunt foarte bune.

Alta problema pe care am intalnit-o noi a fost ca mancarurile nu erau la fel peste tot. Am comandat un mixx grill de fructe de mare si peste la locatia unde am stat noi pe care am dat 18$ si era destul de ok. Am gasit un restaurant care era destul de ocupat seara deoarece era pe malul marii si am gasit acelasi fel de mancare la 12$. Ne-am bucurat ca am gasit un loc mai ieftin de mancat pana cand a venit mancarea. Aceasta nu era nici pe jumatatea celei mancate prima data si pot sa spun ca ne-am sculat de la masa flamanzi. Pe langa asta am platit si taxele locale de 18%. Dupa acesta experienta am zis ca o sa mancam numai la locatia noastra deoarce este mai convenabil. Pe langa acest lucru la locatia noastra primeam la fiecare masa sau excursie luata de la ei 2 sticle de apa la 0.5l.

Dimineata pe insula vin pescari de pe alte insule cu peste proaspat care il curata pentru tine daca vrei sa cumperi. Noi puteam sa il cumparam si sa il ducem la gatit bucatarului platind doar pentru preparare dar nu am facut acest lucru deoarece preturile la mancarurile din peste erau ok si ei aveau peste proaspat tot timpul.

Am vazut peste tot in oras afise cu o oferta la restaurantul Venturo unde poti sa mananci cu 5$ dar noi nu am vrut sa riscam un nou esec culinar. Totusi acum parca ma gandesc ca trebuia sa incercam si acest restaurant.

Magazinele de suveniruri au preturi destul de mari si daca vreti sa cumparati ceva puteti sa negociati. Va recomand sa scoateti cel putin 30% reducere de la ei. Daca cumparati mai multe lucruri puteti urca cu reducerea pana la 45%. Exista magazine cu suveniruri si la Male dar trebuie sa aveti mare grija deoarece unele sunt foarte scumpe. Daca cineva vrea informatii despre pretul produselor sa imi zica.

Pe insula nu exista asfalt putand sa mergeti in picioarele goale fara probleme cu exceptia zonei portului unde drumul este cu pietre si poate fi incomod pentru doamne si domnisoare.

Un lucru deranjant pe Maafushi dar si la unele resort-uri sunt ciorile. Acestea sunt in numar foarte mare si foarte galagioase. Cand am mers la resort-uri am ramas uimiti cand am descoperit cateva exemplare si acolo.

Pe insula exista si 2 centre de scufundari. La unul (cel mai mare) se pot negocia preturile. O scufundare costa 80$ cu toate taxele daca vrei sa o faci din larg si 60$ daca pleci de la mal.

Ambele centre sunt certificate PADI.

Pe plaja turistilor exista si un centru de sporturi nautice. Au banana, ski jet, hidrobiciclete, echipament pentru windsurf, ski nautic, etc.

Foarte important de stiut este ca la ei vinerea este zi de sarbatoare si nu circula ferryboat-ul. Alte servicii pot fi afectate, dar ferryboat-ul este cel mai important deoarece nu exista decat un ferryboat pe zi care pleca si vine din Male.

Moneda locala in Maldive este Rufyaa. Se poate plati in USD sau se pot schimba USD in Rufyaa. Cursul de schimb este urmatorul:

1USD=15.4 Rufyaa

Daca va raman Rufyaa si vreti sa le schimbati in USD cand plecati trebuie sa pastrati o chitanta de la un exchange. Noi am platit doar in USD sau am schimbat fara chitanta si am ramas cu niste bani.

In speranta ca nu am uitat alte informatii utile imi inchei aici povestirea urmand sa raspund la alte intrebari in comentarii.

Daca aveti orice alte intrebari despre Maafushi nu ezitati sa ma intrebati.


[fb]
---
Trimis de expertu in 26.11.13 10:24:35
Validat / Publicat: 26.11.13 14:43:03
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MALDIVES
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 22434 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (expertu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Apus de soare de pe uscat!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmaster14
[26.11.13 10:49:13]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster
[26.11.13 14:42:46]
»

Mutat la rubrica "Descoperă Maldives" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor

dianabzs
[26.11.13 16:04:18]
»

ce frumos! i-ai indeplinit sotiei visul!

as fi curioasa cam cat v-a costat acest vis implinit, cu ce companii aeriene ati zburat. cateva detalii. merci!

apropo, pozele 3,13,19 sunt superbe!

alinaro
[26.11.13 17:41:25]
»

@expertu: Subscriu. Felicitari pentru vacanta/luna de miere. Ai urcat cateva poze superbe!!

expertuAUTOR REVIEW
[26.11.13 18:25:44]
»

@dianabzs:

Multumesc. 3 este preferata mea dintre cele 1000 de poze.

Vroiam sa pastrez detaliile despre costuri pentru impresia cu locatia pe care urmeaza sa o scriu dar o sa scriu si aici.

Am zburat cu Qatar si am avut o escala la Doha si la dus si la intors.

Biletele de avion au fost 900 Euro/persoana luate pe 1 August. Dupa au fost oferte si cu 700 Euro dar nu le mai puteam schimba.

Pe cazare am dat 803 $ la care s-au adaugat taxele locale astfel ajungand la 1140 $. Asta pentru 11 nopti.

Am vorbit cu cei care detin locatia si au zis ca daca se va face rezervare directa la ei, nu prin Booking.com pot da o reducere de 12% si eventual nu veti trebui sa platiti taxele daca nu vreti chitanta. Eu am vorbit cu ei direct cand am ajuns si le-am zis ca prefer sa le las lor banii facand excursii nu sa ii platesc pe taxe aberante si au fost de acord.

Deci s-ar putea ajunge cam la 400-500 $ pentru o saptamana in varful sezonului ceea ce mi se pare foarte bine. Pretul este pentru camera. Ceea ce mi-a placut era ca ni se schimbau prosoapele in fiecare zi si lenjeria la 2 zile. In plus ne dadeau in fiecare zi prosoape de plaja diferite fata de cele din camera. Tot ce trebuia sa facem era doar sa le cerem.

expertuAUTOR REVIEW
[26.11.13 19:13:27]
»

@webmaster:

Crezi ca poti inversa ordinea celor 2 impresii. Adica cel din Maafushi sa fie urmarea celui din Male?

Multumesc.

Si crezi ca pot atasa un video foarte elocvent cu traficul din Male?

marocanu21
[26.11.13 19:50:56]
»

Ma bucur ca pot sa-ti acord superbonusul pt o destinatie speciala! Casa de piatra!

expertuAUTOR REVIEW
[26.11.13 19:54:50]
»

@marocanu21:

Multumesc pentru vot si pentru urari.

Important este sa stie lumea ca acum se pot duce in Maldive cu un buget de Turcia sa zicem. M-am saturat de rusi si francezi care cred ca ei sunt miezul pamantului.

Hai sa populam Maldivele cu romani!

webmaster
[26.11.13 20:07:07]
»

@expertu:

Crezi ca poti inversa ordinea celor 2 impresii. Adica cel din Maafushi sa fie urmarea celui din Male?

S-a făcut

Si crezi ca pot atasa un video foarte elocvent cu traficul din Male?

Cred c-ar fi mai potrivit să alegi personal videoclipul - poate fi oricared e pe zoutube sau de pe trilulilu. Scrie linkul către el aici și mai departe ne ocupăm noi.

cdiana
[26.11.13 21:19:50]
»

Foarte frumoase poze si, de ce nu, o alternativa de luat in calcul

Trebuie analizat un pic referitor la preturi dar, daca spui ca merita, eu te cred!

Ce imi poti spune despre modalitati de petrecere a timpului cu un copil? Adica, pentru luna de miere pare perfect (casa de piatra si multa fericire va doresc!). Dar, cu un copil, crezi ca merita? Nu financiar ma refer...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Irina1974
[26.11.13 22:21:39]
»

Interesant articol, putini romani au ajuns in insule ale localnicilor (majoritatea merg in resorturi). Noi am fost in Maldive si probabil vom mai merge, ne-a placut foarte mult!

Ai spus ca la agentii ai primit preturi de 5000 euro/pereche.

Uite, acum daca iei pentru iulie 2014 - 7 zile FB pe Fun Island sau HB pe Sun Island (cu avion din Bucuresti si transfer incluse) costa 1300 euro/persoana. Totusi e la jumatate! cazarea e de la o agentie din UK de unde am luat si noi (si nu numai) - sunt specializati pe Maldive. Astea sunt cele mai ieftine oferte, mai sus zunt zeci...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[26.11.13 23:03:17]
»

@cdiana: Multumesc pentru urari! Chiar nu stiu ce sa iti spun daca merita sa te duci cu un copil. Cred ca depinde de varsta lui. Daca este mai mare poate invata sa innoate daca nu stie si il poti invata sa faca snorkeling. Sunt foarte multi pesti colorati in apa si cred ca o sa fie fascinat. Totusi nu poate fi lasat singur niciodata. Dupa cum am spus sunt si hidrobiciclete cu care ar mai trece timpul. Din pacate nu exista parcuri sau locuri de joaca speciale pentru copii.

Am vazut oameni venind cu copii acolo si erau destul de mici, deci de putut clar se poate.

Pana la urma va duceti pentru voi si daca ai alege alta locatie nu ar trebui sa ai grija de el?

@Irina1974

Ofertele erau de la agentiile de turism de la noi in vara anului 2012. Turismul la localnici nu era cunoscut la noi si nici atat de dezvoltat ca acum. Probabil ca agentiile de turism si resorturile sunt obligate sa isi mai revizuiasca preturile. Si mai conteaza si ceea ce primesti acolo. Daca ai doar cazarea nu ai rezolvat nimic atat timp cat o apa de 0.5l costa 10 RON si o masa costa 50$.

Asta in timp ce la localnici apa o primesti gratis si mancarea te costa cam 10-15 USD.

Acum am vazut ca te refereai la luna Iulie, luna care este cea mai ploioasa luna din an. Deci cred ca ofertele nu pot fi comparate. Noi vroiam in Noiembrie dupa nunta. Te poti uita pe oferte si o sa vezi ca nu este niciuna sub 2500E/persoana in Noiembrie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[26.11.13 23:06:34]
»

@webmaster:

http://www.youtube.com/watch?v=3r1kwYhJZl8&feature=youtu.be

Am lipit mai multe filmulete pentru a fi doar unul.

Multumesc.

webmaster
[27.11.13 08:29:44]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

Irina1974
[27.11.13 09:46:52]
»

Daca plecarea era conditionata de nunta e alta situatie. Inca nu vad preturi pentru noiembrie 2014 - e prea devreme.

Legat de luna iulie - noi am fost in iulie, niste amici tot in iulie si am prins toti vreme foarte buna. Cea mai ieftina luna din an este mai - pentru cine poate pleca atunci. Exemplele pe care le-am dat eu erau cu FB - 3 mese pe zi sau HB - mic dejun si cina (ultimul caz include transfer cu sea-plane!). Cine vrea sa plece in Maldive si cauta cu atentie poate gasi preturi bune.

Aseara am gasit pe Agoda - Ranvelli Village - 98 euro/noapte cu pensiune completa/2 persoane - insa nu avea transferul (sea plane) care e cam scump - 250 euro/persoana. Insa si asa se ajunge la un pret bun (si Ranvelli e bine cotat).

Singura mea retinere fata de insula asta este ca realitatea nu ar corespunde cu imaginea idilica pe care si-a facut-o oricine inainte de a ajunge in Maldive: plaje intinse cu nisip alb, fata pietre, fara sacii de nisip... si fara inchisoare!

Ati facut vreo excursie pe insulele vecine?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[27.11.13 11:57:38]
»

@Irina1974:

Am facut excursii la resorturi sau pe insule de BBQ 5 zile din 11. Pentru restul am facut diferite activitati care necesitau sa stau pe insula sau m-am odihnit. Este putin obositor sa vizitezi in fiecare zi alt resort deoarece trebuie sa descoperi toata insula si daca faci asta nu iti mai ramane timp de relaxare prea mult.

Crede-ma ca nu ai cum sa iesi mai ieftin decat daca vii sa stai la cort.

Chiar daca a inceput sa fie cazarea mai ieftina o sa iti bage niste preturi la excursii duble sau triple fata de cum ai gasi pe insulele cu localnici.

Plaja noastra de pe insula era destul de intinsa, avea nisip alb, nu am vazut nici un sac de nisip pe plaja (in schimb am vazut baraje din pietre tinute de plase la resort-uri), iar inchisoarea nici nu a contat deoarece era in cealalta parte a insulei fata de unde am stat noi si am ajuns pe langa ea o singura data cand chiar am vrut sa o vedem.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cdiana
[27.11.13 17:34:33]
»

@expertu: Ooo, nu ma gandeam sa ma duc cu copilul si sa il las singur, oriunde m-as duce sunt umbra lui si viceversa

Ma intrebam numai daca sunt si modalitati de petrecere a timpului pentru copii (gen parcuri, leagane) - dar mi-ai raspuns deja la intrebare. Nu stiu altii cum sunt, dar al meu copil nu ar rezista 5 zile intr-un astfel de loc Numai plaja, prea mult soare, prea multa relaxare...

Pare, totusi, un loc ideal de mers in doi... si de a lasa "umbra" acasa

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[27.11.13 17:43:21]
»

@cdiana:

Parcuri si leagane nu am vazut nici la resorturi. Sunt unele leagane pe care iti pui prosopul si stai intins dar alea cred ca o sa le folositi voi.

Dupa cum am zis, era lume cu copii, nu foarte multa. Daca este peste 5 ani eu l-as lua sa il invat sa innoate si sa vada toti pestii aia colorati. Crede-ma ca o sa uite de tot.

Eu te-as sfatui pe tine si pe toata lumea sa se gandeasca serios la o vacanta de mai multe zile. Stiu ca este greu din cauza banilor si a serviciului pentru multa lume, dar daca tot dati bani multi pe avion macar sa stati 7 nopti acolo.

Eu am zis ca data viitoare o sa stau 2 saptamani cu conditia sa mai fiu cu cineva. In 2 te cam plictisesti dupa o saptamana.

Noi am avut ghinionul sa nu ne prea sincronizam cu ceilalti turisti ai locatiei. Adica cand noi am venit au plecat altii la 2 zile si tot asa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
le_maitre
[28.11.13 22:43:23]
»

@expertu: Bravo pentru rew!!! Votus maximus pentru alegerea locaţiei, prezentare şi foto!

@all: Cer scuze că inoportunez discuţia dar... mă mănâncă masiv degeţelele. Stimaţi concetăţeni... această locaţie "punct terminus" al viselor /eroice/ ale multora, această oază de Eden pe Pământ unde majoritatea terranienilor şi-ar dori să poposească fie şi măcar pentru o oră, ei bine această destinaţie îmi pare a fi dedicată unui sejur DOAR în doi lovers-honeymooners-cuplu tânăr/matur-etc.

Ar fi bun şi pentru problemele de cuplu, ar reînnoda relaţia defectă din varii motive, cred că ar ridica şi decedaţii din "tombs"... asta-i impresia pe care mi-o lasă!

Dacă am dori să mergem cu infanţii din dotare am putea alege mintenaş o Turcie, Grecie sau alte chestiuni din acestea inclusiviste situate la 3 picioare de Românica. Părerea mea...

Stimă tuturor şi pace pe Terra!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[28.11.13 23:02:51]
»

@le_maitre:

Sa stii ca eu nu am fost dat pe spate de Maldive.

Poate sunt eu "defect". Imi place apa, are culoare frumoasa dar mie imi place cel mai mult ce este sub apa. Cam asta a fost singurul lucru pentru care as reveni. Si nu doar odata.

In rest nisipul alb si fin nu imi place ca nu pot vedea mai mult de 10 m in jos in apa. Pentru mine asta este un inconvenient. Sa fi vazut fata sotiei cand i-am spus ca mie tot in Thassos imi place daca nu ar fi romanii asa de...romani. Mai sunt si ceva sarbi pe acolo care se comporta la fel.

In Maldive sunt rusii, francezii si asiaticii (chinezi, japonezi, etc.). Rusii se comporta ca romanii, francezii vorbesc unul cu altul de la o distanta de 30 m chiar daca sunt 10 persoane de alte nationalitati intre ei si asiaticii trag vanturi si ragaie la 1 metru de tine fara nici o jena. Si astea toate la resorturi. Eu cred ca daca as da 20000 RON pe o saptamana la un resort sa intalnesc specimenele de mai sus mi-as lua campii.

Deci fratilor, tratati Maldivele de acum ca o locatie normala de vacanta. Atunci cand dai pe o saptamana de cazare 400-500 USD nu mi se pare o locatie in care sa te duci odata in viata.

O sa scriu si impresia despre cazare dar cand o sa am ceva mai mult timp.

alipiticot
[02.04.14 18:23:56]
»

@expertu: foarte bune idei...

Caut de mult un pret acceptabil pentru maldive.

Din pacate nu gaseam nimic.

Acum pot lua prima oferta la avion deoarece am vazut cazarea in locul unde ai fost pt 10 zile cu mai putin de 500e, cu tot cu mic dejun pt 2.

Poti spune cam cat ai cheltuit acolo? Pe mancare, alte chesti utile, excursii.

Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[02.04.14 18:30:25]
»

@alipiticot:

In primul rand eu zic sa nu te grabesti.

Eu am dat pe avion 910E/persoana si anul acesta in ianuarie a fost oferta la Qatar cu 550e/persoana. Puteai sa te duci oricand pana in decembrie 2014. Pentru mine o diferenta de aproape 400E conteaza.

In al doilea rand daca vrei sa te duci acolo unde am fost eu pot vorbi cu cei de acolo sa iti faca o oferta mai buna decat cea de pe Booking.

Chestia cu cheltuitul este relativa. Daca vei dori sa pleci de pe insula in fiecare zi vei cheltui mai mult. Daca vei ramane la plaja pe insula vei cheltui cativa dolari/zi.

Daca vrei cel mai bine imi dai telefon si discutam toate aspectele cand crezi ca esti pregatit sa te duci acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alipiticot
[02.04.14 20:57:25]
»

Multumesc,

Asta astept si eu o oferta la avion. Sper sa am si banii in acel moment.

Apoi caut sa vad de cazare. in functie de banii care ii mai am.

Daca voi reusi sa iau bilete ieftine, am un barem de bani la ele, atunci te voi contacta.

Oricum toate planurile sunt pentru concediul de anul viitor, anul acesta deja avem bilete luate de anul trecut.

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expertuAUTOR REVIEW
[03.04.14 10:18:38]
»

@alipiticot:

Oricum la ei sezonul incepe in noiembrie su se termina in aprile. Daca prinzi vreo oferta la avion sa fie in perioada asta. In rest este sezon ploios si daca ai ghinion sa prinzi ploaie nu poti face decat scufundari.

webmaster26
[17.02.18 17:54:06]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Maafushi, RESORTURI / ATOLI [CAZARE]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Maldives]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, alipiticot, cdiana, dianabzs, expertu, Irina1974, le_maitre, marocanu21
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Maafushi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068583965301514 sec
    ecranul dvs: 1 x 1