ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Povestea Londrei mele (I)

TIPĂREȘTE URM de aici

Când voi vă făceați bagajele pentru întâlnirea de la Herculane, noi ni le făceam pentru întâlnirea cu Londra. O lipsă de inspirație a găștii a făcut ca la aniversarea din Cappadocia soțul să primească cadou 2 bilete de avion spre Londra, așa că dacă-i ordin, cu plăcere, dar cam nelalocul lui ordinul ăsta. Venisem de la Amsterdam cu o săptămână jumătate în urmă și urma să plecăm la Florența tot la o săptămână jumătate, după ce ne întorceam de la Londra. Chiar să te urci în avion de 3 ori într-o lună, nu mi-ar fi trecut prin cap. Dar, cum spuneam, dacă-i ordin, cu plăcere.

Așa cum spuneam în articolul de cazare, hotelul Luma Concept din cartierul Hammersmith, a fost la impuse tot din partea lor, pentru că cineva avea o cunoștință care a lucrat acolo și care ne putea facilita un discount destul de bun. 4* în zona 2 a Londrei nici n-ar fi fost printre criteriile mele de căutare.

Zborul la Londra, cu British Airways, a fost primul meu zbor cu peripeții, în sensul că am plecat bine, am avut un zbor bun, dar ne-am învârtit peste o jumătate de oră deasupra Londrei până am putut să aterizăm. Timpul ăla mi s-a părut că nu mai trece. Aveam deschise televizoarele și acu eram pe ruta spre București, acu ne îndreptam din nou spre Londra și uite-așa ne-am tot învârtit în cerc.

Norocul a fost să aterizăm pe aeroportul central al Londrei, Heathrow, ceea ce ne-a ușurat transferul la hotel (din fericire, comod și rapid, cu metroul) și la plecare la fel. Ca și orar de zbor am fost foarte încântați să avem un zbor la 10,20 la dus, iar la întors spre seară, la 17,45.

Apropo de compania aeriană, cei de la British, mi s-au părut cam stricți. Au trecut o singură dată cu căruciorul ăla cu chestii și nu au mai întrebat deloc pe parcursul zborului. Eu am încercat pentru prima dată porridge-ul lor care mi-a plăcut mult. De reținut că în avion puteai să plătești doar cu cardul.

Hotelul nostru a fost situat în zona 2 din 6 ale Londrei și ca poziție cam la jumătatea drumului între aeroport și centrul orașului. De la terminalul 5 am luat metroul, direcția Picadilly, stația noastră fiind Hammersmith. De aici erau 2 stații până la Hyde Park și 6-7 până în centru.

Dacă am început cu metroul să zic câteva cuvinte despre transportul în Londra, așa cum l-am perceput în urma experienței mele. Am plecat de acasă știind că în Londra o să găsim o super rețea de transport, în special în ceea ce privește metroul. La fața locului ne-am dat seama că este o încrengătură atât de sofisticată pe sub pământ pe care doar ei or înțelege-o. De la aeroport până la Hammersmith metroul a fost mai mult tren, am mers mai mult pe afară. Inclusiv stația noastră, Hammersmith era afară. Câteva stații mai încolo, la Holborn, stația la care am coborât ca să mergem la British Museum, eram la foarte, foarte mulți metri adâncime. Ca să ajungem afară am urcat două serii de scări foarte lungi/adânci. Nu știu cum am ajuns de afară atât de sub pământ, pe o distanță destul de mică.

În fine, metroul mi s-a părut cam învechit, parcă mergea încetișor, stațiile sunt cam dese, iar unele sunt foarte mari, cu multe ieșiri, magazine… trebuie să pui la socoteală și timpul ăsta de balamuceală până ieși afară dintr-un metrou.

La fiecare stație se anunță să ai grijă la cap, la treapta dintre platformă și tren iar în vagoane sunt afișaje unde se anunță permanent stațiile și direcția. Una peste alta metroul este foarte bine pus la punct, dar trebuie să știi permanent în ce direcție mergi. Te poți încurca foarte ușor dacă nu ești atent pentru că unele stații sunt sofisticate, cum spuneam.

Cu autobuzul mi se pare riscant să mergi, în sensul că este o pierdere de timp, nu din alt motiv. Pentru că traficul este infernal în Londra, parcă eram la București. Chiar și busurile turistice nu opresc în toate stațiile din cauza aglomerației (dar șoferul anunță – nu că ne-ar fi încălzit cu ceva).

Și ca să termin despre transport, bus-urile turistice sunt de la 3 sau 4 companii și fiecare are mai multe linii (culori). În London Pass am avut de ales doar între 2 companii, una dintre ele cu 4 linii, dar biletul era valabil doar o zi, nu două cât era valabil și London Pass-ul. Există și un autobuz verde, de noapte, pentru cei interesați, care circulă doar în jurul centrului.

Să ne întoarcem la aeroport de unde am cumpărat cardul pentru transport, Oyster Card, de care citisem că este cea mai bună variantă, lucru confirmat și de doamna de la info cu care am vorbit. Pe card am dat 5 lire la care am adăugat alimentarea de 15 lire pentru călătorii, deci 20 de lire de persoană. Aceasta este suma minimă și cea mai recomandată variantă pentru 3 zile în Londra. La final îți poți lua banii înapoi de la automatele din aeroport și cu toate că citisem că și cei 5 lire, cât a costat cardul, la fața locului ni s-a spus că nu. Noi nu am verificat asta pentru că soțul a vrut să rămânem cu cardurile, inclusiv cu cele vreo 2 lire care ne mai rămăseseră pe ele.

Cardul își merită banii doar dacă faci mai multe călătorii pe zi, este valabil pe orice, inclusiv transferul la/de la aeroport (Heathrow, în cazul nostru, pentru celelalte aeroporturi ale Londrei nu cred), dar eu n-am înțeles până la urmă matematica lui. Am înțeles că este vorba de zonele Londrei, de perioada zilei, de week-end, dar l-am mai alimentat cu câte 10 lire fiecare și am făcut 3 călătorii în prima și ultima zi din cauza transferului la aeroport, iar în celelalte zile câte 2 călătorii pe zi. Așa că nu mi s-a părut că ar fi contat ceva, ci doar că în zonele 1-2 pe unde am circulat noi călătoria a fost uniformă, adică 2,40 lire, indiferent dacă am mers 5 stații, 10 stații, la 7 dimineața, 11 noaptea, în week-end sau până la aeroport care nu mai era în zona 1-2.

Deci, până la urmă am avut pe Oyster card 25 de lire (nu pun la socoteală și costul lui de 5 lire), mi-a rămas o liră pe el și am făcut 10 călătorii. Cred totuși că el devine rentabil dacă mergi mai mult de 2 călătorii pe zi dar la noi nu a fost cazul, așa că n-am putut să verific cât de rentabil. Evidența banilor o ții ușor pentru că de câte ori intri undeva, la fiecare validare a cardului îți afișează câți bani mai ai, iar când ieși, cât ți-a luat și cât mai ai. Deci, nu uitați să validați cardurile la intrare și la ieșire, dar n-aveți cum să uitați pentru că nu puteți trece de bariere altfel.

Tot din aeroport ne-am cumpărat London Pass, 99 lire de persoană, valabil 2 zile, pentru că după o socoteală simplă ne ieșea că o să ne scoatem cel puțin banii. London Pass era și de o zi (75 de lire), 3 zile (124 lire) sau 6 zile (159 lire). Cu cât creștea nr de zile era mai avantajos, dar ce să te faci dacă noi aveam doar 2 zile pline? Pass-urile se cumpără din multe locuri. De la aeroport, din multe centre infoturistice, aflate de obicei în piețele importante, pe lângă stații de metrou, din magazine, de la punctele info (cel de la Catedrala Sf Paul este foarte la îndemână) sau de la unele hoteluri.

Pass-ul conține atracții cu nemiluita, 100, dar degeaba sunt 100 de atracții că nu te încălzește cu nimic. Câte obiective poți să faci în 2 zile pline? Sau chiar în 3-6? În orice caz, 100 e bine pentru că ai de unde alege, după toate gusturile. Și mai important este faptul că majoritatea obiectivelor este grupată în zonele 1-2 ale Londrei, dar țineți seamă că distanțele sunt mari în Londra, nu poți chiar să zburzi de la unul la altul. Referitor la London Pass știu ei că de la unii mai pierd, la alții mai câștigă, așa că nu ne facem noi griji în sensul ăsta. Din păcate pentru ei noi i-am cam păgubit. Iată ce am făcut cu Pass-ul și cât ar fi costat obiectivele respective dacă le-am fi plătit separat. Pentru ușurarea matematicii o să rotunjesc la întreg sumele, n-o să mă refer la intrări de 26,80 sau 18,75 de ex, ci 27 sau 19.

Westminster Abbey – 22 lire

Turnul Londrei – 27 lire

Tower Bridge – 10 lire

River Cruise – 19 lire

Catedrala Sf Paul – 20 lire

Observatorul Astronomic Greenwich – 15 lire

Bus-ul turistic Hop on Hop off – 34 lire

The Shard – 37 lire

Făcând o socoteală reiese că am văzut obiective de 184 de lire dar am dat 99 de lire pe Pass. În plus, cu bărcuța am mers de 2 ori, o dată seara în direcția London Eye și o dată în direcția Greenwich. La fel cu bus-ul turistic am mers de mai multe ori. Am făcut un tur complet de 2 ore și apoi l-am mai luat câteva stații să ajungem mai repede de la un obiectiv la altul.

Una peste alta, London Pass-ul nostru a meritat cu vârf și îndesat, dar n-ați fi vrut să fiți în pielea noastră. Cele 2 zile au fost jale pe vale. Sculat dis-de-dimineață, mâncat repede ceva și în obiectiv. Seara, când ajungeam acasă, ne făceam traseul, ținând seama de ce obiectiv deschide primul, care închide ultimul, care e ultima intrare la fiecare, cum le legăm între ele și ne-am întrecut până și pe noi.

La vremea excursiei noastre programul la obiective era cam scurt. Bisericile aveau program până la 16,30 dar ultima intrare era la 16, în principal. Doar Sf Paul deschidea la 8,30 în rest la 9,30, Turnul Londrei și Tower Bridge închideau la 17,30 dar ultima intrare era la 17, ultima cursă cu bărcuța începea la 17,15, dar aveam și The Shard care era deschis până la 22 și ultima intrare era la 21. Big Ben rămâne în continuare total acoperit de schele și citeam pe un panou că renovarea se termină în 2021. De asemenea, faimosul magazin Harods era plin de schele. Pentru oricare obiective însă, atenție la programul de vară sau de iarnă, lucru valabil cam peste tot pe unde ajungem.

Pentru cele 2 jumătăți de zile pe care le-am avut, prima și ultima, ne-am propus să facem chestiile cu intrare liberă, parcuri, schimbarea de gardă de la Buckingham și dacă tot ne-am nimerit duminică, pe 17 martie de Sf Patrick, ziua irlandezilor, am lăsat parte din program baltă și am petrecut cu ei.

Nu o să fac referire la toate obiectivele Londrei pe lângă care am trecut. În drumurile noastre de la un obiectiv la altul am trecut pe lângă teatre, instituții importante în Londra, Universități faimoase, Harry Potter, piețe importante, ne-am bucurat de spectacole de stradă, pe strada pietonală dintre Trafalgar și Picadilly, am văzut clovni, statui, dans, muzică… și multă lume, ca în toate marile orașe. Nu mai zic de cele două plimbări făcute pe Tamisa, o dată spre roată și o dată spre Greenwich, niște excursii în sine, când de asemenea, ne-am bucurat ochii cu parte din ce are Londra mai de preț: clădiri frumoase, muzee, poduri, docuri, Tate Modern, galleria de artă cu intrare liberă, o clădire impresionantă construită pentru a marca mileniul (2000) … dar și multe altele.

Prima impresie în ceea ce privește Londra nu a fost prea bună. Mi s-a părut aglomerație mare, mai mare decât pe oriunde am mai fost, trafic nebun joi și vineri, care s-a mai potolit puțin în week-end, claxoane, sirene, ambulanțe multe, lume multă care se mișca în toate direcțiile, biciclete, mulți, mulți oameni care alergau, mai ales pe malurile Tamisei. În mai toate gang-urile prin care am trecut am dat de oameni ai străzii, am prins multe manifestații vineri, în zona Westminster, mulți copii care manifestau (a fost week-end-ul cu salvați planeta dar și pentru Brexit și rămânerea în UE). Multe șantiere și lucrări, mizerie pe alocuri, pe malul Tamisei am mers cu o coajă de banană în mână aproape 1 km, dacă nu mai mult, până am găsit un coș de gunoi. Bănci erau, dar coșuri de gunoi, nu. Ce să mai, nebunie curată mi s-a părut. Asta a fost doar prima impresie. După ce am început să vedem din obiective, totul s-a estompat iar acasă am plecat cu o cu totul, dar cu totul altă impresie.

Iată cum s-au derulat cele 4 zile ale noastre. În prima zi, după ce am lăsat bagajele la hotel, la camera de bagaje, pentru că nu s-au îndurat să ne facă check-in-ul la 14,20 când am ajuns (oficial era 15), am luat metroul până la stația Holborn ca să mergem la British Museum, unul dintre cele mai mari muzee ale lumii și cel mai vechi. De la stația de metrou până la intrarea principală am mai mers aprox zece minute pe jos.

La British Museum intrarea este liberă, dar în fiecare încăpere aproape ești îndemnat să faci donații. Deja răzbate tonul meu răutăcios în ceea ce privește acest muzeu. Dacă n-ai bagaj treci imediat, dacă ai un rucsăcel sau orice, stai la o coadă pentru verificare dar a mers foarte repede.

Am stat aproape 3 ore la British Museum și am admirat toate valorile mai multor țări, reunite aici: Siria, Egipt, India, China, Japonia, multe altele, dar mai ales Grecia. Săli foarte multe, Piatra de la Rosetta care a reprezentat cheia pentru descifrarea hieroglifelor, o parte din barba Sfinx-ului, porți superbe egiptene, părți din Acropole, cariatidele pe care nu le-am văzut la Atena, părți din Phartenon, mozaicuri superbe, mumii, colecții de vase, costume de samurai, jad chinezesc, schițe și desene în creion ale lui Rembrandt (în camera 90), expoziții temporare, … și multe altele.

Nu cred că am citit vreun articol negativ despre acest muzeu. Eu știu că el a plecat de la niște donații (ale unui medic), dar mie mi-ar plăcea ca Phartenon-ul și cariatidele să stea la locul lor, mumiile la fel, barba Sfinx-ului la fel…. și tot așa. În fine, am cam bombănit. Este un superb complex muzeal dar nu m-am simțit confortabil să văd părți importante din istoria unor țări etalate în altă parte decât acolo unde le este locul. Indiferent pe ce căi au ajuns acolo eu cred că ar trebui să se întoarcă la ele acasă. Părerea mea!

După ce am ieșit din muzeu am luat-o pe jos spre Trafalgar Square. Considerată centrul Londrei și km 0 de unde se măsoară toate distanțele oficiale, această piață este renumită pentru evenimentele importante care au loc aici, de la alegeri până la nunțile regale și este străjuită de patru lei masivi din bronz. Plimbarea prin Cartierul Soho, în care citisem pe tableta din camera de hotel că se mănâncă foarte bine, s-a lăsat cu o oprire la The Cambridge, un pub tradițional, în care am mâncat. Apoi, tot pe jos am ajuns la Picadilly Circus, o altă piață importantă a Londrei, de unde am luat metroul către casă.

A doua zi am început cursa contracronometru pentru a bifa cât mai multe obiective din London Pass. Am luat metroul până la Westminster Abbey, una dintre cele mai vechi biserici ale Londrei, unde au fost încoronați dar și îngropați majoritatea regilor Angliei și am stat 20 de minute la coadă la intrare (nu la bilete). Cu London Pass am avut coadă rapidă doar la Tower Bridge, dar nu am avut pe nicăieri cozi mari în afară de Westminster și The Shard. Clădirea este impunătoare și spectaculoasă atât la exterior cât și la interior, iar înăuntru sunt multe morminte, capele și pietre funerare. În biserică nu se fac fotografii dar…

Am mai dat 5 lire și am urcat o sută și puține trepte până sus, în podul catedralei, unde era o expoziție în cinstea Jubileului Reginei (ocazionat de a 60-a aniversare). De pe aceste trepte am avut vederi foarte frumoase către Parlament, clădirea pe care nu ne-am săturat să o tot admirăm.

De la Westminster am mers pe jos până la Catedrala Sf Paul, următorul nostru obiectiv, chiar dacă cele două nu sunt așa aproape una de alta. Dar am vrut să mergem pe malul Tamisei și să facem cunoștință cu orașul, trecând pe lângă tot felul de clădiri, muzee, piețe….

La Sf Paul am ajuns la 12,36 și nu ne făceam nici o grijă pentru că programul obișnuit era până la 16. Dar în ziua aceea aveau un concert și ultima intrare fusese la 12,30. Să ne zgâriem pe ochi și mai multe nu. Am bombănit puțin și am plecat mai departe. Foarte aproape de Catedrala Sf Paul este un centru infoturistic unde am intrat să mai punem cap la cap lucrurile, iar în fața catedralei, vis-à-vis de Mc Donalds-ul de acolo este stația bus-urilor turistice.

Apoi am traversat Podul Millenium Bridge, am trecut pe la Borouth Market, o piață despre care citisem și unde voiam să mâncăm la un moment dat și am mers mai departe la Turnul Londrei.

Apropo de Podurile Londrei, ele sunt atracții turistice în sine. Noi am numărat vreo 9 dar am traversat 5 sau 6: Westminster, Blackfriars, Millenium, London, Tower Bridge și cred că Waterloo. Cel mai spectaculos este, fără îndoială, Tower Bridge cu ale lui două turnuri gemene, dar nouă ne-a plăcut și Millenium Bridge, podul pietonal construit în anul 2000 ca să marcheze mileniul.

Turnul Londrei este de fapt un complex care cuprinde mai multe clădiri și ziduri dintre care Turnul Alb (White Tower), este piesa de rezistență. A fost palat regal, fortăreață dar și închisoare și am auzit niște povești foarte haioase de pe vremea închisorii. Acum, însă, am văzut armuri și arme medievale la parter și binențeles bijuteriile coroanei, adăpostite aici, dintre care coroana folosită la ceremonia de numire a reginei, foarte prețioasă. Să nu uităm nici de cei 6 corbi care trăiesc (bine) în acest loc, pentru că monarhia și Anglia va dăinui atâta vreme cât acești corbi vor fi aici. Așa spune legenda. Am avut parte de un tur cu ghid (tururi care se formează la fiecare 20-30 de minute la intrare) și de un ghid foarte șugubăț care ne-a povestit vreo 5-10 minute afară, în fața Turnului Alb și apoi am intrat în capelă, unde poveștile au continuat încă 25 de minute. La fiecare câteva fraze mai înțepa, foarte subtil, câte o națiune cu care ei avuseseră vreo treabă de-a lungul istoriei. Apoi ne-a lăsat singuri să descoperim ceea ce ne povestise.

Foarte aproape de Turnul Londrei este Tower Bridge care era în London Pass. Podul Londrei sau Podul Turnului, așa cum mai este cunoscut este foarte aspectuos și a fost construit păstrând caracteristicile Turnului cu care se învecinează. Vizita a început cu liftul până în aripa de nord, înapoi pe cea din sud, unde am mers pe pasarela din sticlă prin care se vede Tamisa, oamenii și mașinile de pe pod. Apoi am ieșit afară și urmărind o potecuță cu pași am fost la camera mașinilor. Brațele podului se ridicau de mai multe ori pe zi pe vremea când traficul pe Tamisa era intens dar acum Tower Bridge se ridică o singură dată pe an sau la cerere.

Cum stația pentru River Cruise era foarte aproape, am apucat să ne urcăm în ultimul moment, în ultima cursă CityCruises din acea seară, compania care era inclusă în London Pass-ul nostru. Și am mers până la London Eye, la roată și înapoi. Plimbarea a fost foarte plăcută, am trecut pe sub poduri, iar pe stânga și pe dreapta am admirat clădiri importante printre care și Primăria cu forma ei ciudată.

La întoarcere am mers la The Shard, cea mai înaltă clădire din Europa, pe care voiam foarte mult să n-o ratăm în excursia asta. Deschisă până la 22, cu ultima intrare la 21, am avut surpriza să găsim închis la 18,30. Era vineri, n-am înțeles de ce era închis și nu era nici un afiș sau cineva care să ne lămurească. Am intrat în hotelul de lângă, dar nu știa nimeni să ne spună ceva.

Am lăsat-o baltă și ne-am întors spre casă prin Borouth Market unde am și mâncat la ora aia târzie. Apoi am traversat London Bridge și am luat metroul spre casă, de la stația Monument. Lângă stația de metrou este o coloană înaltă/turn, nu știu cum să-i zic, care chiar așa se numește, Monument, în vârful căreia arde o flacără și a fost ridicată după incendiul din 1666 care a devastat Londra.

Eu n-aș vrea să mă mai lungesc cu articolele astea pentru că și-așa sunt super în urmă și mă gândisem la un singur articol pentru Londra. Dar nu știu la ce să renunț din ce am zis. Mă concentrez mai bine pe celelalte două zile ale sejurului nostru și sper să-mi iasă în viitorul apropiat articole mai scurte.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 05.06.19 18:18:37
Validat / Publicat: 05.06.19 21:42:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 2525 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P39 Vedere din Tower Bridge. The Shard iese în evidență.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54200 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster
[05.06.19 21:43:28]
»

Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

Diaura*
[05.06.19 22:31:39]
»

Toata admiratia pentru cele vazute si scrise noua, dar am o mica mentiune de facut.

Portile carora tu le spui egiptene, provin de fapt din anticul Babilon - Mesopotamia. (perioada ca. 883–859 iH.); se numesc " lei cu aripi si capete de om" si fac parte din cultura asiriana. Cele doua statui - basorelief sunt realizate din alabastru si cantaresc peste sapte tone. Erau in cetatea Nimrud (vechiul Kalhu), capitala Mesopotamiei din acele vremuri.

Dragoș_MD
[05.06.19 23:21:10]
»

@Aurici: foarte frumos!

Stima și invidia amicală pentru excursie și impresii!

Aș avea însă vreo câteva remarci, pe marginea pozelor:

- P04 nu reprezintă de fapt nici porți, nici statui egiptene, ci statui asiriene și porțile Balawat.

- P08 reprezintă The Shaftesbury Theatre

Acesta a fost ultimul teatru construit pe Shaftesbury Avenue, deschizându-și porțile pentru prima dată de Boxing Day (26 dec.) în 1911. O vedere „aeriană” se poate vedea aici.

- P65. Ei bine, nu cred că aia e o plajă. Sunt multe zone de-a lungul Tamisei unde se vede fundul râului pe durata refluxului. Se poate vedea că noaptea zona e complet inundată, privind pozele atașate acestei locații pe google maps.

- P70 reprezintă o statuie instalată relativ recent, The Horses of Helios.

PS Păcat că nu ai avut parte de vreme ceva mai însorită. Dar mno... știu cum e vremea acolo - ai parte de două, trei anotimpuri într-o singură zi!

AuriciAUTOR REVIEW
[05.06.19 23:23:58]
»

@Diaura*: Sunt un turist obișnuit și nu mă duc atât de în amănunt cu informațiile despre obiectivele pe care le văd. Sunt de cu totul altă formație. Mă bucur dacă despre orice văd reușesc să rămân cu câteva informații elementare și așa cum spun mereu, sunt norocoasă pentru că învăț câte ceva cu fiecare excursie. Așa și prezint lucrurile pe aici, în mare, fără prea multe date tehnice pentru că, fără nici o îndoială, n-ar fi de la mine.

La fața locului noi chiar am dezbătut pe marginea porților astea pentru că ne-au plăcut foarte mult vizual și n-aș putea să-ți spun dacă am citit pe vreo plăcuță sau civilizațiile din sala aceea de muzeu erau comune pentru noi.

Dar de aceea îmi place mie pe AFA pentru că uite, mai lămurim lucrurile, așa că mulțumim foarte mult pentru aceste informații atât de utile comunității noastre.

Numai bine, vară frumoasă!

Diaura*
[05.06.19 23:36:03]
»

@Aurici:

Sper ca ai inteles ca nu am facut precizarile cu nici o urma de rautate. In plus, acum cred ca la tot ce ai vazut (si e greu sa retii atat de multe informatii intr-un timp atat de scurt) ai mai adaugat ceva.

Continua sa calatoresti si sa te bucuri de tot ce vezi.

Vacante placute iti doresc.

AuriciAUTOR REVIEW
[05.06.19 23:38:29]
»

@Dragos: Mulțumesc și ție pentru completări, sunt binevenite. Referitor la plajă bine că mi-a trecut prin cap să bag "cred" ăla acolo. De fapt, n-aș putea să bag mâna în foc, dar parcă așa ne-a prezentat-o ghidul de pe bărcuță, pentru că noi ne-am tot întrebat dacă cineva face baie în Tamisa aia atât de tulbure și cu atâta trafic.

PS La vreme ne așteptam oarecum pentru că eram la jumătatea lui martie. Ne-am considerat norocoși că nu ne-a plouat însă. Dar o să ne întoarcem la Londra și poate avem noroc și de soare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[05.06.19 23:46:19]
»

@Diaura*:

Sper ca ai inteles ca nu am facut precizarile cu nici o urma de rautate

Sub nici o formă nu m-am gândit la răutate. Eu nu fac nici un efort să rețin lucruri mai mult decât pot natural, iar unele chiar nu au o atât de mare relevanță pentru mine. Dar știu că sunt cititori care apreciază astfel de informații, de aceea, ți-am mulțumit sincer pentru precizări. Este important pentru oricine este interesat și ajunge la acest articol să pună lucrurile cap la cap și să își facă o impresie corectă despre locul despre care vorbim.

Încă o dată mulțumesc, vacanțe plăcute și ție!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dana2008
[06.06.19 06:54:13]
»

@Aurici: Wow ce excursie plină de obiective vizitate în timp scurt!

Felicitări pentru articol și fotografiile minunate!

Mie îmi place foarte mult Londra și pot citi oricât de lung ar fi articolul.

Îmi amintește de cele 5 zile în care am bătut pe jos străzile ei, încercând să cuprind cât mai multe obiective... și au rămas încă multe de văzut și sper ca într-o zi să mai ajung acolo. Până atunci călătoresc virtual împreună cu prietenii mei de pe AFA cărora le mulțumesc frumos pentru împărtășirea experiențelor și impresiilor lor de acolo.

Călătorii plăcute!

Aștept cu interes continuarea vacanței.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
HYUNDA-I
[06.06.19 09:12:25]
»

Citesc cu drag incursiunile dmv. Da, Londra la prima vedere este conservator obositoare, dupa ce incepi sa o descoperi intrii intr o poveste. Am vazut o prima data acum 6 ani, de atunci ma tot atrage in fiecare an.

Va doresc o vara cu calatorii si impresii frumoase!

AuriciAUTOR REVIEW
[06.06.19 10:13:01]
»

@webmaster: Scuză-mă, web, m-am luat cu vorba și am uitat să-ți mulțumesc. Zi bună, Hristos S-a Înălțat!

AuriciAUTOR REVIEW
[06.06.19 11:05:50]
»

@Dana2008: Mulțumesc, Dana, pentru vizită și ecou. Nu mă gândisem la mai mult de un articol pentru Londra pentru că așa îmi place și mie să citesc. Am nevoie să îmi fac o idee despre un loc pentru că apoi dezvolt eu, după gustul meu. Dar am văzut cât mă lungesc și o să mai fie o parte a doua doar.

Și eu sper să mă întorc la Londra. Cu cât mai repede, cu atât mai bine că poate mă țin minte cei de la Luma Hotel, ca rudă a angajatului lor și beneficiez de același tratament.

Călătorii plăcute și ție, vară frumoasă!

@HYUNDA-I: Mulțumesc, contează foarte mult pentru mine.

În viața de zi cu zi mă tutuiesc cu toată lumea, de la copii la bunici. Mi se pare ciudat ca cineva să mi se adreseze altfel, așa că mi-ar plăcea să ne tutuim pe aici.

Vară frumoasă și ție și călătorii cât mai frumoase!

DoreD
[08.06.19 12:30:23]
»

Intrucat calatoresc des la Londra, o precizare: daca sunteti in posesia unui card contactless, nu este nevoie sa mai folositi Oyster Card. Tarifele sunt aceleasi, limitele zilnice sunt aceleasi, sunt acceptate atat in metrou cat si in autobuze, in plus au si o limita saptamanala (pentru cei care stau mai mult pe acolo) pe care un card Oyster nu o are. Excursii cat mai placute va doresc!

AuriciAUTOR REVIEW
[08.06.19 12:44:12]
»

@DoreD: Mulțumim foarte mult pentru precizare, o să țin minte pentru data viitoare. Ce-i drept, eu m-am informat destul de puțin înainte de plecare pentru că a fost o lună foarte aglomerată și m-am bazat mai mult pe orientarea de la fața locului. Dar bine că știm acum. Ar mai fi doar să punem Londra pe tapet .

Mulțumesc încă o dată, vară frumoasă, cu cât mai multe excursii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Diaura*, DoreD, HYUNDA-I
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Londra:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079664945602417 sec
    ecranul dvs: 1 x 1