ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Blaj
ÎNSCRIS: 20.10.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Placut impresionata de Lacul Balea - Transfagarasan - Barajul Vidraru - Manastirea Argesului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am ajuns la acest lac si la cascada care ii poarta numele printr-o decizie spontana, planul fiind facut cu o seara inainte. Am plecat din Blaj dimineata la ora 8, sa nu ajungem si noi ca altii la amiaza si sa avem timp sa vizitam tot ceea ce ne-am propus. Am hotarat ca mai intai sa trecem pe la cascada si ulterior sa parcurgem si drumul pe Transfagarasan pentru a vedea si Lacul Balea, iar mai apoi sa ajungem la Barajul Vidraru si la intoarcere sa intram si pe la Manastirea Argesului. Am pornit putin cu frica sa nu patim si noi ca alti prieteni, care au stat ore intregi la cozi infernale pe Transfagarasan, unii dintre ei abandonand ideea de a mai vedea Lacul din aceasta cauza. Din fericire, noi am fost mai norocosi.

Am ajuns in zona cascadei, am parcat masina (cu greu ne-am strecurat printre multele masini deja acolo- cu toate ca am ajuns in jur de ora 10 si printre multele tarabe cu "de toate") si am stat putin in dubii daca sa urcam cu telescaunul sau sa mergem pe jos pana acolo. Desi erau multi cei care au facut coada sa urce cu telescaunul, totusi am decis ca putina miscare nu ne-ar strica si exact asta am si facut. Cu cat inaintam mai mult, oamenii cu care ne intalneam si care se intorceau deja de acolo ne avertizau ca drumul e anevoios si destul de lung (unii chiar imi ziceau ca nu voi putea urca datorita sandalelor cu platforma si imi faceau si poze cand imi vedeau "echipamentul": D, dar eu eram tare incapatanata sa urc asa cum eram incaltata). In ciuda sfaturilor de la oameni am inaintat tot mai mult si desi putin cam greu drumul, am ajuns in cele din urma la cascada, dupa ce am "escaladat" pietroaiele si am facut si cateva opriri sa ne mai tragem sufletul. In momentul in care am ajuns pana acolo, dupa 45 min in care am tot urcat si ocolit pietre, bolovani, crengi etc, sentimentul a fost dublu: eram incantata ca ma vedeau toti cei care nu credeau ca voi putea ajunge acolo cu papuceii mei ("v-am zis eu ca pot"), dar mult mai incantata de frumusetea cascadei, care a meritat tot efortul depus. Cascada e una destul de mare, impresionanta prin frumusetea stancilor pe care cade, intregul peisaj fiind unul de vis, motiv pentru care nu am putut rata sedintele foto de aici: D. Susurul apei care curge, linistea locului intrerupta de ciripitul pasarilor, mirosul ierbii, razele soarelui si albastrul nemaipomenit al cerului, sunt doar cateva elemente care contribuie la conturarea unui peisaj relaxant si de-a dreptul incantator. Cu toate ca as fi stat acolo o zi intreaga tolanita pe iarba si ascultand sunetul cascadei, dupa 15 minute ne-am luat adio de la acest loc minunat, pentru a descoperi si alte frumuseti.

Am urcat Transfagarasanul, pe care pana atunci il vazusem doar in poze si am ajuns in final la Lacul Balea, unde, desi era in toiul verii, temperatura era foarte scazuta, motiv pentru care a trebuit sa tragem cateva geci pe noi (noroc ca unii au venit mai pregatiti de acasa: D). Aici la fel de multe tarabe si foarte multe masini, cu greu am gasit loc liber de parcare. Ma asteptam sa vad un lac micut, insa am fost din nou surprinsa de Lacul Balea care era destul de mare, undeva in mijlocul lui se putea vedea si o cabana, iar in parti se vedea muntele care parca il pazea. Tot aici ne-am urcat si noi ca si toti ceilalti undeva mai sus de unde panorama era extrem de frumoasa, serpentinele putandu-se observa cu usurinta. De la tarabe ne-am cumparat si niste sorici f gustos, dar oferta era foarte variata, turistii straini aflati acolo cumparand mult mai multe decat noi cei care ni se pareau preturile putin cam piperate. Dupa ce am zabovit si aici destul de mult timp ne-am urcat in masina si am pornit spre Barajul Vidraru. Drumul ni s-a parut ca a durat extrem de mult, am mai stat putin si in coloana (apropo, pe drum ne uitam sa vedem din ce judete sunt masinile si nu a existat vreun judet care sa nu fe prezent, ceea ce ne-a uimit; cel putin eu nu stiam ca e o zona atat de cautata atat de romani, cat si de alti turisti). Un mare minus e faptul ca nu exista indicatoare turistice care sa te anunte cat mai e pana la obiectivul pe care vrei sa il vizitezi, de cele mai multe ori intrebandu-ne daca nu cumva am urcat prea mult si nu am vazut noi vreun semn, sau daca nu cumva trebuia sa o luam pe un drum care parea ca duce spre padure. Intr-un final am ajuns si la Barajul Vidraru, la fel de impresionant ca tot ceea ce vazusem pana acum, dar cu un mult mai mare minus: un loc nu prea intretinut, cu mult prea putine cosuri de gunoi, de aceea in jur era foarte mare mizerie, la fel si in apa... Si aici era plin de turisti si am fi vrut sa bem undeva la o terasa un suc si o cafea, insa nu am avut prea multe optiuni si pana la urma am luat cafea de la masina si am baut-o in picioare: D. Barajul e intr-adevar imens si de o frumusete aparte si cred ca daca zona ar fi exploatata asa cum ar trebui, ar fi un plus pentru tara noastra. Dupa ce am mai facut cateva sedinte foto si am urcat si aici sa vedem de sus toate frumusetile, am hotarat ca e timpul sa ne intoarcem.

In drum am intrat si pe la Manastirea Argesului, o manastire cu o curte si o gradina foarte foarte mare si extrem de bine intretinute. Dupa ce am zis cateva rugaciuni, am cumparat mir si iconite si am facut fotografii exact in locul unde Manole a zidit-o pe Ana: D, am urcat din nou in masina si am pornit spre casa, putin obositi dar foarte impacati si bucurosi ca am avut o zi plina de drumetii, o zi in care am mai descoperit cateva frumuseti nebanuite ale tarii noastre. Pozele atasate va pot demonstra ca merita sa vizitati si aceste locuri extrem de frumoase si care pana la urma ne reprezinta.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de gheisa in 30.10.11 22:47:52
Validat / Publicat: 31.10.11 06:08:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3334 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gheisa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Astea erau "incaltarile" cu care am reusit sa urc si am si ajuns pana la cascada, spre uimirea turistilor care imi faceau poze
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22699 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

26 ecouri scrise, până acum

Costi
[31.10.11 07:36:52]
»

@campean_annisia

Simpatică descrierea ta, aşa cum înţeleg că a fost şi excursia în sine.

Cât priveşte încălţămintea, deşi ai reuşit "imposibilul", cred că nu vei mai repeta o astfel de experienţă, pentru că ai scăpat cu bine doar printr-un noroc, cei care îţi fotografiau sandalele nu o făceau degeaba.

Nu ai spus în review, dar înţeleg că nu v-aţi întors pe acelaşi drum, probabil aţi revenit pe Valea Oltului. Cum a fost drumul pe-acolo?

Din poza P02, se pare că aţi fost 3 fete + un şofer. Şoferul era băiat? Săracul de el...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
gheisaAUTOR REVIEW
[31.10.11 08:03:27]
»

@Costi: Ms mult Costi. Nu stiu daca voi mai repeta o astfel de experienta, cert e ca nu am stiut la ce sa ma astept de la excursia asta, nu stiam ca urmeaza astfel de drumetii, stiam dinainte cu o seara ca vom merge pe Transfagarasan, atata tot . Totusi, sa stii ca nu a fost foarte greu sa urc cu sandalele mele, la coborare a fost mai rau ca trebuia sa pun mereu frana . Cred ca daca eram mai inteligenta si puneam o taxa pt "poze cu maimuta" scoteam si profit din asta, pt ca oamenii imi faceau mereu poze si nu credeau ceea ce vad (multi aveau bocanci si echipament in toata regula).

Ai inteles exact, ne-am intors pe Valea Oltului, drumul a fost foarte ok, am ajuns foarte repede, desi am inteles de la multi prieteni ca drumul in sine a durat foarte mult, fiind extrem de aglomerat atat pe Transfagarasan, unde se statea in coloana, cat si pe Valea Oltului. Noi am fost norocosi . Nu am facut nicio oprire pe aici, deja se inserase si a doua zi trebuia sa mergem la serviciu fiecare dintre noi.

Da, soferul a fost baiat, ne tot supraveghea si se simtea mult prea responsabil pt noi, zicea ca mama m-a dat lui intreaga si asa trebuie sa ajung acasa ). El a fost cel mai usurat cand am ajuns si totul a fost bine si niciuna nu am patit nimic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sev7
[31.10.11 09:03:46]
»

"Barajul e intr-adevar imens si de o frumusete aparte si cred ca daca zona ar fi exploatata asa cum ar trebui, ar fi un plus pentru tara noastra. "

... ca un argesean ce sint, imi permit sa intervin si eu, spunind ca SPER sa nu fie exploatata asa cum "ar trebui"... risca prea mult sa devina atit de comerciala ca Valea Prahovei... si tare nu NU IMI DORESC ASTA!

Deja niste "baietzi destepti" (sau mai bine nu) intervin in zona si capteaza toate piriurile din zona pentru a le conecta prin tubulatura la microhidrocentrale (investitie ce s-a demonstrat stiintific ca nu va fi amortizata mai devreme de 50 de ani, asta din cauza debitului destul de scazut al apei), insa "bataia" nu este pe profitul din acea energie introdusa in reteau nationala, ci bataia este pe CERTIFICATELE VERZI primite de la stat ce vor fi tranzactinate la bursa. Si atunci ma intreb... oare nu e mai bine sa NU INTERVINA omul deloc!!! Sint satul de asa zise interventii in "folosul" nostru. Ceea ce este in folosul nostru, in multe din situatii (ma refer la ecosistem) a creat deja Dumnezeu.

Imi cer scuze daca am deviat de la subiect... dar e mult prea mult pentru zona noastra, ... o zona care inca mai era "virgina" de interventia omului!

gheisaAUTOR REVIEW
[31.10.11 11:15:00]
»

@sev7: Daca stau sa cantaresc putin lucrurile din punctul tau de vedere, intr-adevar ai dreptate. Eu ma refeream doar la faptul ca e mult prea multa mizerie in jur si doar vreo 3 cosuri de gunoi am numarat si alea foarte micute, asa incat si daca vroiai sa fii civilizt si sa arunci hartiile sau pet-urile la cos, tot nu aveai unde. Cat despre PET-uri ce sa mai vorbesc? Daca te uitai undeva in jos aproape de mal erau mii de sticle goale aduse si de apa, dar si cu ajutorul oamenilor, cu care ar fi trebuit sa faca ceva, puteau sa le colecteze macar, chiar daca era o distanta foarte mare pana jos. Alt lucru ce m-a deranjat putin era faptul ca "trotuarele" asa mici cum erau, incat abia incapeau 2 pers erau si alea foarte stricate, trebuia sa te uiti mereu la picioare... Cel mai important mi s-a parut faptul ca nu existau indicatoare care sa iti spuna cat mai ai pana la zona turistica respectiva, decat unul foarte aproape si pe care l-am ratat, pt ca era foarte mic. Cam astea sunt minusurile de care ne lovim mereu si peste care trecem prea repede cu vederea (nici nu vreau sa ma gandesc ce impresie mi-as fi facut daca eram un turist strain si nu cunosteam zona).

Doar din punctul asta de vedere am vorbit, in rest zona e minunata, va puteti mandri cu asa frumusete, pe deasupra si naturala, asa cum ai punctat si tu.

Cat despre baietii destepti si tacticile lor, nu mai are rost sa vorbim, dovada stau multele noastre obiective turistice si zone minunate, care dupa ce nu au mai reprezentat un profit destul de mare pt ei si o afacere in adevaratul sens al cuvantului, nu au mai interesat pe nimeni si sunt lasate de izbeliste, cu toate ca ne mandrim ca avem multe bogatii si zone minunate (fara sa facem efortul de a le intretine si conserva macar)... Dar astea sunt alte discutii...

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[31.10.11 15:40:50]
»

Eu ma refeream doar la faptul ca e mult prea multa mizerie in jur si doar vreo 3 cosuri de gunoi am numarat si alea foarte micute, asa incat si daca vroiai sa fii civilizt si sa arunci hartiile sau pet-urile la cos, tot nu aveai unde...

@campean_annisia: (&restul) chiar azi vorbeam cu un englez, care ieri a fost o fuga pana la Sinaia si a colindat putin pe acolo prin munti si văi (a intrat si pe ceva drumuri forestiere, inclusiv). Stiti ce spunea, apropo de asta?

"Cum naiba pot oamenii aia sa care zeci de kg de bautura si mancare in sacose pana acolo, dar numai cateva sute de grame de gunoi NU il pot lua intr-o punga sa-l lase la un tomberon?!?"

Nu cred ca in mod normal ar fi nevoie de vreun cos de gunoi (desi nici rau nu ar fi daca ar fi), ci e suficient sa dea oamenii dovada de buna crestere. Care... NU este...

gheisaAUTOR REVIEW
[31.10.11 20:02:05]
»

@Dragos: ai dreptate si in privinta asta, insa totusi ar trebui sa fim si noi mai civilizati si in primul rand sa cream conditii pentru a nu ajunge la situatii de genul. Personal am fost foarte impresionata cand am fost in Spania- San Sebastian intr-o zona special amenajata pentru gratare, unde era extrem de curat si erau cosuri de gunoi cu saci din 10 in 10 m, bancute unde puteai manca si chiar si apa sa o poti folosi pentru ce iti trebuia. Chiar si in Muntenegru cand am urcat in cetate erau multe cosuri de gunoi cu pungi. Eu am observat aspectul asta, al lipsei cosurilor de gunoi, pentru ca aveam o sticla de suc si o ciocolata pe care o mancam si efectiv nu am avut unde le arunca si am pus pana la urma ambalajele in geanta. Sincer, chiar nu am mai vazut genul ala de cosuri de gunoi foarte micute si inguste (trebuie sa caut acum o poza sa vedeti despre ce vorbesc).

Oricum, oamenii ar trebui sa fie mult mai civilizati, ca la noi si daca se pun cosuri sau se creaza conditii, tot degeaba... Insa e pacat de imaginea pe care noi singuri o cream... (inclusiv cand am fost in Muntenegru era un grup de straini - vorbeau engleza- carora le-am spus ca suntem din Romania si s-au aratat foarte incantati, ne-au felicitat ca avem o tara extrem de frumoasa, dar la sfarsit au adaugat: "pacat ca nu aveti drumuri si e cam mizerie"... asta e cruntul adevar de care ne lovim mereu).

Alina Morar
[31.10.11 21:50:30]
»

Am gasit un filmulet al emisiunii "Natura si Aventura" despre distrugerea raurilor. Daca se poate atasa click aici.

Eu sunt impotriva lor!

Tin minte ca si in Austria am vazut conducte de genul si nu stiam ce sunt.

webmaster0
[31.10.11 22:06:06]
»

Am ataşat clipul sugerat de Alina Morar, dacă autoarea articolului nu e de acord, îl putem imediat şterge - rămâne doar link-ul.

sev7
[31.10.11 23:07:49]
»

multumesc webmaster0... din pacate despre asta vorbesc.

Imi aduc aminte cu nostalgie de anii in care luam rucsacul in spate, impreuna cu o gasca de 5 persoane si urcam pe Negoiu, apoi coboram la Capra, Cumpenita si Cumpana fara sa vedem minunatele edificii ale "noii lumi"... si nu am decit 33 ani... (asta se intimpla pe la vreo 18 pina la 25 ani). Dar asta e... cica lumea evolueaza! Daca asta este evolutie inseamna ca eu probabil nu mai inteleg nimic din ceea ce se intimpla in jurul meu. Ma opresc aici... pentru ca ma "aprind" prea tare, iar subiectul privind captarea/distrugerea piriurilor este destul de sensibil pentru mine si pentru alti citiva argeseni.

Ma gindesc cu amaraciune ca eu, probabil, o sa pot doar sa ii arat "poze" fetitei mele de 5 ani, cu locurile ce "au fost odata"...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
gheisaAUTOR REVIEW
[01.11.11 08:05:40]
»

@WM: sunt cu totul de acord cu acest filmulet, care m-a intristat foarte mult.

Multumesc Alina Morar .

E trist ca se intampla tot mai mult astfel de lucruri, dar si mai trist e ca cei care aproba astfel de proiecte o fac de cele mai multe ori doar pentru a castiga si ei "mica atentie" impinsa de altii mai mari, care sunt de fapt cei care profita de naivitatea noastra a romanilor (in cele mai multe cazuri investitorii sunt cetateni ai altor tari care investesc "pentru binele nostru" in tara noastra si profita de pe urma conditiilor pe care chiar noi le oferim lor).

Asta e doar un foarte mic exemplu, la o scara mica as putea spune, ce sa mai zicem de alte proiecte ale lor din care se castiga o multime de bani, dar nimic nu revine tarii?

Poate ar trebui sa deschidem o dezbatere pe tema asta si sa punem mai multe filmulete, sau chiar fotografii cu amfostacolo facute cu multi ani inainte si mai recente sa vedem diferenta. Ce sa mai spunem despre padurile Romaniei -care multe au fost, putine au mai ramas??

E trist, trist, trist...

lcm
[01.11.11 15:25:18]
»

Felicitari. Frumos review.

gheisaAUTOR REVIEW
[01.11.11 15:41:45]
»

@lcm: Multumesc mult. Nu m-am straduit prea tare, am scris doar ceea ce am simtit si ce am trait.

TORA INGRID
[02.11.11 08:10:59]
»

Un review dragut... Totusi, n-as fi insistat sa pun fotografia P01, ea nu e decat dovada unei bravade specifice varstei, nicidecum vreo dovada de perseverenta (!?), tenacitate sau perspicacitate. De ce spun asta? Nu cred ca in anul 2012 trebuie sa fii vreun laureat Nobel ca sa nu stii unde pleci si ce incaltari sunt potrivite cu destinatia. Pentru ca tot asa cum tu, in ciuda recomandarilor, ai urcat un traseu de munte in sandale cu platforma: lol, alti turisti pleaca tot pe trasee de munte echipati ca pe bulevard (asta ti se aplica si tie in acest caz).. Si apoi ii vedem pe la TV carati de salvamontisti la vale, cu vreo glezna luxata (cazul cel mai fericit!) sau inconstienti... Ma bucur ca Dumnezeu a vegheat asupra ta, s-a uitat si-a zis "Las-o ca e mica si nestiutoare... ia mai bine sa am grija sa ajunga teafara acasa!".

Pe acest site aflam unii de la altii nu numai despre destinatii turistice, calatorii sau cum sa facem o rezervare pe net, etc, ci de cele mai multe ori cum sa ne comportam ca turisti responsabili, cu NOI, cu ALTII, cum sa nu ne facem de ras pe noi sau natia noastra.

Poate ca tot ce spun acum suna ca o predica (sper ca nu in pustiu!) tinuta de o baba care mai bine si-ar vedea de reumele ei... Dar ca sa mai citim si alte review-uri frumoase marca @campean_annisia, ai grija de tine!

PS 1. - singura chestie pe care chiar n-am inteles-o este referirea la cozile lungi de pe Transfagarasan... eu n-am intalnit asa ceva sau n-am inteles la ce fel de cozi te refereai.

PS 2. - am vazut si eu filmul despre cum s-a distrus raul Capra si mai apoi celalalt, (uit acum numele), mi-a venit sa plang. Probabil conductele care au luat locul unor curgeri frumoase de apa sunt aductiuni de apa proaspata de izvor pentru locuitorii vreunui oras mai la sud de M.Fagarasi. Care locuitori vor spala masinile cu furtunul in fata blocului, nestiind ca un colt de rai a fost distrus iremediabil. Of, oare cand vom fi responsabili cu tara asta, cu natura? Cum spunea Regele Mihai I, de ce nu realizam ca tara asta e imprumutata de la copiii nostri... Ce-o sa le lasam mostenire? Conducte sprintare, caderi de apa care "au fost odata..."?

gheisaAUTOR REVIEW
[02.11.11 20:58:08]
»

@TORA INGRID: Intr-adevar am fost cam inconstienta, dar asta din cauza ca am fost anuntata pe la 23:00 cu o seara inainte de o plimbare pe Transfagarasan in ziua urmatoare. Cand am auzit Transfagarasan nici nu am mai intrebat ce facem, cat stam sau alte detalii. Cunoscand celebrele poze cu serpentinele binecunoscute, ma si vedeam intr-o viitoare sedinta foto a-la Botezatu, cu figura mea in prim plan, iar pe fundal Transfagarasanul. Bineinteles ca am cautat putin pe net si am vazut ce obiective turistice sunt in zona, dar nu credeam ca fetele au planuri asa mari.

Fiind in mijlocul lui august nici imbracamintea din dotare nu a fost prea utila, initial am vrut sa pornesc in tricou, dar m-am gandit sa imi iau si un puloveras pentru orice eventualitate. (Noroc cu prietena mea care e mai friguroasa si a adus vreo 4 haine in plus, oricum stia cat de "responsabile" suntem noi; as vrea sa ma pot "lauda" cu altceva, nu cu inconstienta si cu nebunia de care am dat dovada). Stiu ca trebuie sa fiu putin trasa de urechi chiar si acum, insa ma bucur ca nu i-am pus si pe altii in situatii mai nasoale, sotul uneia dintre prietene era saracul disperat si nu isi lua ochii de pe noi, mai ales de pe mine, el tot nu credea ca nu voi pati nimic.

Cat despre cozile amintite, ma refeream la coloana de masini pe drumul dinspre Sibiu (si cand am fost noi a fost o coloana foarte mare, dar se inainta totusi). Am avut, asa cum spuneam, niste prieteni care au mers si ei in weekend - sambata (au pornit cam tarziu de acasa, ce-i drept), insa au stat vreo 3 ore in coloana fara sa inainteze, motiv pentru care au facut cale intoarsa si au venit pe acelasi drum acasa, fara sa ajunga la Lacul Balea. Pana la cascada a fost foarte ok drumul, am ajuns relativ repede, dar pana la lac, se facuse deja o coloana infernala de masini si doar cand am ajuns si noi mai sus am inteles de ce: nu erau suficiente locuri de parcare si cei care parcau se blocau unii pe altii.

O sa devin de acum incolo un turist mai responsabil, promit .

santana*
[02.11.11 21:33:10]
»

Tu nu eşti doar uşor inconştientă în ceea ce priveşte drumeţiile montane, ci de-a dreptul frumoasă! Ori nu eşti tu în foto?

gheisaAUTOR REVIEW
[02.11.11 22:05:26]
»

@santana: Mersi, mersi! Eu sunt in toate pozele atasate la toate review-urile mele, nimic fotoshop-at )

Flaviu
[03.11.11 09:29:49]
»

@campean annisia

Felicitări! Este un review minunat iar pozele sunt şi mai impresionante decât review-ul! Credeam că numai clujenii pot să facă asemenea poze.

Trebuie să ajung şi eu la piciorul acelui munte, indiferent de încălţăminte!

O zi minunată!

gheisaAUTOR REVIEW
[03.11.11 11:14:11]
»

@Flaviu: sunt un exemplu de "asa nu! ". Iti recomand sa mergi cu incaltaminte adecvata, oricum sunt convinsa ca nu iti iei tocuri

Marian Preda
[04.11.11 09:36:38]
»

Buna Annisia!

Ai reusit cu darul tau de a expune frumos si convingator, un rw elocvent, alaturi de fotografii deosebit de... pitoresti.

Imi permit sa-ti sugerez, in viitoarele tale calatorii, traversarea Transalpinei (pe DN 67C) !

Edililor locali se pare ca le-au trebui 2000 de ani (el a fost construi de romani pentru cucerirea Daciei), sa inteleaga importanta acestui drum, plin de adrenalina si sa-l reabiliteze.

Este cel mai inalt drum rutier din intreg lantul muntos al Carpatilor -are 2188 la Pasul Izvorul Urdele, fata de Transfagarasanul care masoara la Balea Lac, 2044 de metri.

Pentru o astfel de vacanta, iti pot da mai multe detalii si cu multa placere iti stau la dispozitie!

VACANTE FRUMOASE, draga colega!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
santana*
[04.11.11 09:40:06]
»

@Marin Preda, tu nu ai văzut că domnişoara e ocupată? Mai caută şi tu pe site, trebuie să găseşti ceva...

gheisaAUTOR REVIEW
[04.11.11 09:55:26]
»

@Marian Preda: multumesc frumos. Chiar aveam de gand sa mergem si pe Transalpina, dar vara aceasta nu am prea avut timp, mi-am ocupat timpul mai mult cu munca si mai putin cu vacantele.

@santana: eu am crezut ca AFA e un site unde ne ajutam reciproc pentru a putea afla mai multe despre destinatiile pe care vrem sa le vizitam, despre unitatile de cazare etc (glumesc evident, dar oricum m-ai facut sa zambesc, daca nu chiar sa rad) ).

Sa aveti o zi cat mai frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marian Preda
[04.11.11 10:26:50]
»

@campean_annisia:

Intr-adevar vremurile de azi te tin mai mult ,,inlatuit'' la serviciu si din pacate nu mai timp de astfel de momente de relaxare!

In ceea ce priveste, dragul nostru coleg, el deobicei nu se manifesta asa si ma intriga comportamentul sau...

Se pare ca este ,,topit'' dupa informatiile tale si este un adevarat ''strajer'' al site-ului...

Va doresc o zi frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo
[05.11.11 16:02:55]
»

Fain review, insotit de-o coloana de ecouri mai lunga decat o scriere de-a lui @aeerdna...

gheisaAUTOR REVIEW
[05.11.11 21:06:19]
»

@dorgo: o fi de bine sau de rau?

dorgo
[06.11.11 20:27:28]
»

@annisia... nu e nici de bine nici de rau, ci e de foarte bine

alex_iasi
[28.11.11 22:25:59]
»

f frumos descris. ai numai ganduri pozitive din partea mea si voturi maxime!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex_iasi, Alina Morar, Costi, dorgo, Flaviu, gheisa, Marian Preda, santana*, sev7, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lacul Bâlea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070203065872192 sec
    ecranul dvs: 1 x 1