GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pietre, pini, muzică și culori pe Kassandra, Halkidiki
Prea multe variante de distracție estivală nu sunt pe brațul Kassandra, astfel încât am făcut câteva excursii cu mașina din dotare, necesitatea unei plimbări de recunoaștere era arzătoare ca soarele ce sufoca atmosfera. Am căutat pe Google Maps zone cu umbră și pietre, obligatoriu cu beach bar și muzică, trebuia să satisfac și dorința omului meu, lui nu-i place muzica mării, nu-i place liniștea, zice că nu e la parastas.
Cocus Beach Bar
Parcă ajunsesem la capăt de lume, plaja aferentă acestui bar este foarte largă, nisipoasă, la marginea mării nisipul e granulat, la intrarea în apă dar și în apă sunt pietre.
Locația este excelentă, barul e foarte frumos amenajat, servirea este impecabilă. Se poate mânca acolo și prânzul, noi n-am avut nevoie, MD de la Siviris Hotel era foarte consistent.
Nu există consumație minimă impusă pentru șezlonguri, acestea erau de două feluri: lângă apă erau șezlonguri din aluminiu, lângă bar erau șezlonguri confortabile, din lemn, cu saltele bune. Umbreluțele erau vietnameze, cam arse de soare.
Apa mării era superbă, intrarea lină, se adâncea destul de repede și cam brusc. Sunt necesari șoșonii de apă, nisipul de pe plajă frige tălpile iar pietrele din apă sunt deranjante pentru cei sensibili.
În zonă era un teren de volei, o parcare largă, un centru de închiriat caiace și hidrobiciclete.
Toaletele sunt curate, erau și cabine de schimb. În spatele terasei există și un camping.
Prețurile sunt normale, am consumat cafeluțe, apă, limonade din diferite fructe, foarte bune toate. Muzica a fost excelentă, soțul a fost încântat de tot ceea ce a însemnat Cocus Beach Bar.
Sunt extrem de multe Beach Baruri pe brațul Kassandra, nici nu știam ce să aleg, am avut noroc cu TripAdvisor, m-au ajutat enorm info de acolo.
Glarokavos Beach Bar
O fiță care a meritat fiecare cent, parcarea e prăfută, largă, bătută de soare. După ce am parcat ne-am îndreptat spre pădurea îngrădită de la marginea plajei, locul e unul ideal pentru cei care iubesc pietrele, luxul și apa adâncă. Prima impresie a fost wow iar până la finalul șederii noastre acolo nu mi-am schimbat-o, am fost foarte, foarte entuziasmată. Nu de lux, ci de apa mării, de umbra copacilor și de excelenta organizare a locului.
Mergeam pe poteca Glarokavos și admiram interiorul clubului care este decorat cu bun gust, gazonul era impecabil, fiecare detaliu mă făcea să mă minunez. Ne întâmpină doi tineri, ne preia o fată. Îi spun ce doresc: umbră naturală, șezlonguri bune, departe de apă (erau și copii în zonă).
Consumația la șezlongurile lemnoase era 20 euro, în spate. Lângă apă era obligatoriu să consumi de minim 30 euro. Nu era asta o problemă pentru noi, oricum comandăm ce vrem și nu facem socoteli în vacanță.
Saltelele șezlongurilor erau excelente, am avut umbră din plin, ospătarii roiau pe lângă turiști, muzica se auzea în surdină. Ospătarii erau numeroși, politicoși, tineri zâmbăreți.
Prețurile nu erau mici dar nici nesimțite. Meniul se bazează pe burgeri, salate, cronțănele.
Toaletele, dușurile și cabinele de schimb erau foarte curate, existau consumabile acolo unde era cazul.
Printre șezlonguri era nisip, câteva poteci lemnoase ne făceau drumul mai ușor către apă. La țărm era un brâu din pietre nederanjante, apa era cristal, intrarea lină, din loc în loc erau bolovani așezați pe nisipul grosier din mare.
Se poate mânca acolo, prețurile erau colorate ca și peisajul, însă nimic de speriat, nimic ieșit din tiparul estival al Greciei.
Glarokavos este o plajă cu întindere mare, la acest beach bar zona era imprejmuită cu un gard. Dar parcarea se umplusese de autocare, dincolo de intimitatea oferită de acest bar se găsesc echipamente pentru sporturi nautice, o plajă mare, pietruită, liberă pentru prosopiști dar și cu șezlonguri obișnuite, 6 euro costa un set cu umbreluță. Mai mult, în capătul plajei Glarokavos, în partea de sud-est a brațului Kassandra se află o lagună și un port pitic, cu câteva ambarcațiuni pe lacul din golf. Cei care iubesc liniștea, scufundările și sălbăticia locului vor fi super încântați, mie mi-a plăcut mult ceea ce am văzut acolo, pentru cei care caută liniște în natură am să atașez câteva poze. De menționat că acolo unde nu-s șezlonguri nu există taverne, oamenii aveau lăzi frigorifice. Peisajul este tulburător de frumos, locul e ideal pentru îndrăgostiți sau cei care caută distanțarea de orice fel.
Agora Beach Bar
La 15 minute distanță de Siviri, pe partea stângă, parcăm în plin soare, locul e acoperit cu țărână. Erau câteva mașini parcate, puțini turiști. Am luat catrafusele din mașină, am alungat pisoiul care se proțăpise sub mașina noastră și pe care l-am plimbat de la hotel până la plaja Agora și am urmat poteca către plaja Agora. Pff, marea era superbă dar mult mai jos decât noi, aveam de coborât o pantă abruptă și destul de multe scări. Nu asta era problema, coborârea, unii întâmpină greutăți la urcuș, nu iubesc miscarea neam. În fine, zarurile au fost aruncate, speram să nu-l dezamăgesc pe om cu alegerea aceste plaje, pe TA avea referințe excelente.
Primul popas în” lungul drum” către plajă a fost la terasa frumoasă, umbroasă, peisajul era năucitor, marea era divină. Admirăm locul frumos amenajat și continuăm coborârea pe treptele betonate. Trecem de dușurile plajei și după alte câteva trepte ajungem la nisip, pe plajă. Îngustă și lungă, cu o apă colorată-n multe nuanțe de albastru și verde, plaja Agora este amenajată cu șezlonguri, baldachine și umbrele. Nisipul este fin, intrarea în mare e lină și se adâncește treptat, nu foarte repede, după vreo 20 de pași. În apă e nisip dar și cataroaie uriașe, la mal este un brâu de pietricele deloc deranjante. Nu sunt necesari șoșonii de apă, poate doar pentru nisipul fierbinte. Dar plaja e foarte îngustă, nu-s multe rânduri de șezlonguri, atmosfera e una de vacanță, de voioșie.
Ne-a întâmpinat un tânăr cu zâmbetul pe buze, ne-a informat că șezlongurile se închiriază cu bani, nu pe bază de consumație. În fața apei costau 20 euro/setul, în spate 15 euro.
Ne-am așezat la marginea plajei aferente barului, n-aveam pe nimeni în față, adică aveam marea, șezlongurile costau 20 euro. În difuzoare se auzea muzica, în surdină. Șezlongurile erau din lemn, cu saltele pufoase, măsuța era din lemn, umbrela era mare și frumoasă. În spate aveam stâncă și pădure, exact ce-am căutat.
Am studiat un pic meniul bătut în cuie pe piciorul umbrelei: o apă 1 euro, frappe 5 e, limonada 6 e, o bere 6 euro, o salată de fructe 9 euro, un sandviș 14 euro, Souvlaki 12 euro. Hai că nu-s exagerate, nu-s românești de Marea Neagră...
Am consumat limonade, cafea, frappe, am primit apă din partea casei.
Apa era o nebunie, am fost fericită să mă scald acolo, culorile Agorei Beach erau de senzație, am adunat o mulțime de pietre și pietricele pentru tablourile mele estivale.
În dreapta plajei Agora e zonă pentru prosopiști, m-am plimbat până în capăt, am avut o zi minunată, m-am cocoțat pe niște stânci și am sperat să nu întâlnesc vreun șarpe, în zonă sunt destui dar localnicii îi țin departe de plajă cu ajutorul cutiilor Herpetex.
Am pus cap la cap imaginile mele răzlețe, estivale, unele hipnotizante, pentru a vă prezenta câteva plimbări care se pot face pe brațul Kassandra, poate vor fi utile cuiva, cândva, având în vedere că acest” deget” din Halkidiki nu este prea ofertant ca Sithonia, din punctul meu de vedere.
Alegeri însorite vă doresc!
Pentru a intra în atmosfera noastră estivală, vă rog atașați https://youtu. be/oGZ1PVwJyPQ
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
La malul mării, cadru natural de excepție, stânci, pietre, apă cristalină
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Relaxare, mâncare grecească, bălăceală și răsfăț estival, acestea sunt recomandările mele pentru o vacanță estivală. Să fim copii, să lenevim, să uităm de școală și de griji...
Trimis de krisstinna in 25.11.22 20:32:54
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@krisstinna: Start vot! Un articol minunat, elaxant de-mi venea sa ii cer sotului sa imi aduca un cocktail dar mi-am dat seama ca sunt de fapt acasa . Si mie imi plac locurile care sunt ceva mai relaxate dar care imi asigura si o stare de bine si m-as fi bucurat din plin si de apa.
Cat despre pietrele adunate de tine, cam asta am facut si eu cu mama in vacanta din Turcia, bine ca aveam bagajul destul de lejer asa ca nu au fost prbleme.
Cat despre dorinta de a indeparta reptilele, la anteriorul loc de munca pentru ca aveam atata "stufaris" in jur, colaboram cu o firma care punea astfel de recipiente care erau pentru indepartarea serpilor, soparlelor, firma se numeste Axiven, poate iti este de folos.
Felicitari pentru locurile alese, votat cu mare drag.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mishu: Mulțumesc pentru informație, o zi minunată îți doresc!
@krisstinna: @Carmen, @Rodel și acuma tu? Încă un articol despre frumoasa Grecie, una dintre favoritele vacanțelor noastre de vară.
Îți mulțumim pentru prezentarea celor trei plaje! Poate că, în viitor, vom ajunge și noi acolo.
”... am alungat pisoiul care se proțăpise sub mașina noastră și pe care l-am plimbat de la hotel până la plaja Agora...
Săracul pisoi! Căuta umbră și companie. Pe noi ne-a însoțit un pisoi cam 1 km (de mers pietonal) în Cipru, de la șoseaua care duce la aeroport până la Moscheea Hala Sultan Tekke. Ajuns acolo, unde în poartă aștepta tolănită o mare familie de pisici, pisoiul nostru ne-a ignorat.
Vacanțe frumoase oriunde și oricând!
@iulianic:
Mulțumesc, Iulia
Nu aș fi crezut niciodată că un pisoi poate călători sub o mașină, km buni.
Soțul meu îmi tot spunea “se aude mieunat, cred că avem un pasager clandestin sub mașină”
Eu am zis ca a luat-o razna, soțul nu pisoiul
Abia, abia l-am dat jos după roata din față, după ce am parcat. Era speriat rău, sărăcuțul pisoi
Noi nu iubim pisicile, adorăm câinii (anul acesta ne-a murit câinele după o grea suferință) dar îți spun ceva, special pentru tine: in ziua in care a murit tata, ne-am pomenit cu un pisoi. L-am alungat toți dar nu a vrut să plece. Nu i-am dat de mâncare, eram preocupați cu înmormântarea. Apoi, l-am hrănit, era cât palma mea , i-am cumpărat o curelușă roșie, pentru purici și căpușe. A conviețuit alături de Ciobănescul german, câinele a înțeles că pisoiul e un frate mai mic
I-am construit pisicului o căsuță așa cum m-am priceput și acum e răsfățatul mamei , e deosebit de frumos (mie nu îmi plac pisicile), este extrem de inteligent, e cuminte, nu se urcă pe masă, nu fură mâncare. Prinde șoareci, cârtițe și șerpi, e un adevărat vânător
Mama are cu cine vorbi, zice mereu: a plecat un suflet (tata), a venit un suflet, in aceeași zi.
Te îmbrățișez cu drag, multă sănătate îți doresc!
Ce fain că acum când așteptăm iarna și zăpada avem posibilitatea de a ne răsfăța ochii cu culorile superbe ale mării. Ale mărilor grecești în special... pentru că acolo parcă albastrul e mai albastru și totul e ceva de vis.
Din tot ce -am văzut cred că cel mai mult mi-a plăcut Agora Beach, e mai, mai! Din punctul meu de vedere. Stânci, verdeață, apă limpede, locuri de explorat, perfect pentru mine!
Ori dacă se mai „întâmplă” și vreun apus sau răsărit, gata, m-ai cucerit, acolo aș rămâne cât de mult se poate!
@krisstinna:
”Nu aș fi crezut niciodată că un pisoi poate călători sub o mașină, km buni.
Soțul meu îmi tot spunea “se aude mieunat, cred că avem un pasager clandestin sub mașină”
Abia, abia l-am dat jos după roata din față, după ce am parcat. Era speriat rău, sărăcuțul pisoi
Amuzantă întâmplarea cu pisoiul care a călătorit clandestin împreună cu voi. Am mai auzit cazuri de acest gen în Bucureşti, însă iarna, nu în plină vară grecească, cu pisici care se adăpostesc prin/pe sub maşinile abia oprite în căutarea unui loc mai cald.
Frumos din partea voastră ar fi fost să-l duceţi şi înapoi la hotel
”Noi nu iubim pisicile, adorăm câinii (anul acesta ne-a murit câinele după o grea suferință) dar îți spun ceva, special pentru tine: in ziua in care a murit tata, ne-am pomenit cu un pisoi.
Ştiam că nu iubeşti pisicile.
Şi eu mi-am pierdut în februarie pisica moştenită de la mama; avea aproape 18 ani .
Nimic nu este întâmplător. Pentru mama ta se va dovedi benefică prezenţa şi compania pisoiului, care îi va mai alunga singurătatea şi gândurile.
@krisstinna:
Felicitări pentru articol!
Am descoperit o altă faţă a Kassandrei, necunoscută mie până acum.
Dintre cele trei plaje prezentate de tine, Agora Beach cred că mi-ar plăcea, îngustă şi intimă. Cel mai mult mi-a plăcut limpezimea şi claritatea extraordinară a apei mării, cum în Turcia doar în Marmaris am găsit. Pietrele şi pietricelele din apă nu cred că m-ar deranja fiind destul de rotunjite.
Zona liberă pentru prosoape oferă chiar mai multă intimitate celor care pot trece peste disconfortul cauzat de lipsa şezlongurilor.
@krisstinna: Înduioșător ecou! Mulțumesc!
”Nu aș fi crezut niciodată că un pisoi poate călători sub o mașină, km buni.
Întâmplarea e și amuzantă, dar și tristă în același timp. Bietul pisoi! A intrat acolo în căutare de umbră și de puțină răcoare, iar când a plecat mașina, s-a speriat și n-a mai putut ieși.
Povestea asta îmi amintește de o altă situație, cu un substrat ceva mai profund. Întorcându-ne din Maroc, înainte de a intra la punctul de vamă, autocarul a oprit la o intersecție. În acel moment un băiat marocan, vrând să treacă granița clandestin în Spania, a intrat sub autocar ținându-se numai el știe de ce. Bineînțeles, a fost găsit la controlul vamal. Era speriat, era murdar... Ce o fi pățit ulterior, nu știm, dar ne putem închipui.
@maryka: Așa e, ne mai încălzim puțin cu amintiri și peisaje estivale
Am făcut focul in sobe, afară e ceață contopită cu fum de la coșuri, lemnele trosnesc și mă gândesc la vară
Agora e o plajă perfectă pentru mine, iubesc stâncile, pinii și apa limpede, combinatia asta mi se pare ideală pentru o relaxare estivală.
@nicole33: Frumos era să-l și găsim pe domnul pisoi Habar nu am pe unde fugise, mă rog să fi ajuns la tavernă, era tare slab și urât, sărăcuțul.
Sunt alegică la pisici și nu îmi doresc să mă atașez de niciun animal, suferința e prea mare atunci când iubesti și pierzi un animal. Am in livadă trei morminte ale celor trei câini care ne-au murit.
Ciobanescul l-a îngropat Cristi in pădurea de lângă casă
Crede-mă că nu am întâlnit și nu am văzut niciodată un pisoi mai frumos și mai deștept ca ăsta, al mamei.
Da, e o alinare, când nu are cu cine vorbi, stresează pisicul
De fapt acum e motan, are un an si două luni, si-a găsit si iubită. E urâtă ca diavolul dar, dacă el o place...
Mâine îi repar căsuța, să aibă tot confortul pe care îl merită.
Nu ți-ai luat altă pisică?
@nicole33: Agora avea pietre rotunde, pe alocuri, in apă. Am renunțat la șoșoni când am văzut că fundul mării e nisipos.
Nu am avut altă inspirație, Kassandra nu are multe de oferit, nici măcar o excursie cu bărcuța nu am făcut. Am căutat Beach baruri pe TA, le studiam și pe Google maps și mă orientam după schiloadele recenzii de pe TA.
Eu sunt un alt fel de turist, sunt obosită și vreau doar plimbare și relaxare, nu muzee sau alte minuni, am fost foarte multumită de vacanța asta grecească.
Culmea e că in septembrie am încercat și am reușit o vacanță turceasca in stil grecesc. Mi-a fost mai greu la turci cu Beach barurile, sunt rare dar am găsit pe TA câteva bune, am fost incantați: muzică, șezlonguri, mâncare turcească, oameni ospitalieri, stânci și pietre.
Toate cele bune vă doresc! Multă sănătate!
Multumesc!
@iulianic:
Tot binele din lume ți-l doresc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2018 Vacanta Grecia — Kassandra — scris în 15.08.18 de Biancastr* din BUFTEA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Un „degeţel” numit Kassandra. Partea a doua — scris în 12.10.16 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Un „degeţel” numit Kassandra. Partea întâi — scris în 11.10.16 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Halkidiki Kassandra octombrie 2015 — scris în 14.05.19 de UlianaPirlea din BRAILA - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Halkidiki sau Poveste de dragoste în septembrie — scris în 09.10.15 de cloverina din TâRGOVIşTE - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Impresii Kassandra — scris în 17.07.14 de MateaF din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Descopera Kassandra Halkidiki in 2 ore — scris în 09.07.14 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ