ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 26.08.23
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2024
DURATA: 4 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Playa del Inglés

TIPĂREȘTE URM de aici

În sudul insulei Gran Canaria se află Playa del Inglés. Delimitată pe o parte de dunele spectaculoase din Maspalomas și pe de altă parte de plaja liniștită San Agustín, această zonă este renumită pentru întinderea sa de nisip de 3 kilometri lungime și 100 de metri lățime.

Este, de asemenea, una dintre cele mai pline de viață zone ale întregii insule și o destinație preferată de vacanță printre turiștii europeni.

Înainte de a deveni o zonă turistică plină de restaurante, apartamente, hoteluri, centre comerciale și magazine, teritoriul a fost un imens spațiu agricol dedicat culturii grâului și orzului, iar ulterior tomatei.

În 1962 au început să fie construite primele apartamente și ansambluri orientate spre turism, deși cu ideea de a le folosi ca a doua casă de vacanță, de unde și denumirea de plajă „engleză” .

“Secretul” bunei sale reputații, în special printre britanici, germani și nordici, se datorează climei din sudul Gran Canaria, pe tot parcursul anului cu temperaturi între 18 și 27 °C, ape calme și vânt moderat pentru practicarea sporturilor nautice.

Deși Playa del Inglés se întinde ca un covor auriu fără aparente întruperi, există zone diferite pentru toate gusturile. Cea mai sălbatică parte - cea mai apropiată de dunele din Maspalomas - este de obicei ocupată de iubitorii de surfing, windsurfing, kitesurfing și bodyboarding.

Dacă ești pasionat de sporturile nautice sau pur și simplu vrei să încerci și să te distrezi, există mai multe școli care dau cursuri și închiriază echipamente. În plus, este unul dintre principalele locuri de pe insulă pentru a prinde valuri, iar temperatura apei este întotdeauna în jur de 20ºC.

Fiind o plajă atât de mare, se țin și campionate de volei pe și fotbal pe plajă, ba chiar și concerte.

Rezervația Naturală Specială Dunele Maspalomas constituie o imensă mare de nisip a cărei fizionomie se schimbă după capriciul vântului, adevăratul sculptor al acestei minuni naturale care se află pe teritoriul municipiul San Bartolomé de Tirajana, în sudul insulei Gran. Canaria și al cărui teritoriu este protejat din 1994.

Este un ansamblu de dune care a apărut cu sute de ani în urmă, cu rămășițe de organisme pe care vântul le aduce și le poarta pe un teritoriu întins și care adăpostește un habitat unic pe insulă, cu specii endemice tipice faunei africane, precum șopârla uriașă și un număr mare de păsări.

Aparent este te afli in fata unei zone deșertice, dar cu marea diferență a prezenței oceanului și o promenadă comercială destul de apropiată.

Acest spațiu magic, care se întinde de la plaja și farul Maspalomas până la Playa del Inglés, are o climă cu temperaturi calde, în jur de 23 de grade în medie anual, și precipitații foarte puține. Plouă doar aproximativ 10 sau 15 zile pe an, în mod normal în lunile februarie și noiembrie. Din acest motiv, zona Maspalomas este atât de solicitată de turiștii care caută soare și plajă, deoarece aici se estimează că există cel puțin 250 de zile însorite pe an.

Rezervația Naturală Dunele Maspalomas este alcătuită din trei ecosisteme: Oaza sau Palmeralul, Lacul și Dunele în sine, care se întind la câțiva metri de mare și constituie un peisaj de mare frumusețe și unicitate ce pare de pe altă planetă.

În jurul lacului sunt păsările care migrează în Africa și au acest teritoriu ca loc de odihnă.

Și din această zonă încep câmpurile de dune, al căror aspect se schimbă în funcție de vântul care vine cu forță dinspre ocean.  

Într-una din zile am luat autobuzul nr. 9 și am mers până la plaja Anfi del Mar, aflată cam la 20 km depărtare, spre partea din sud-vest a insulei. Drumul de la stația unde am coborât și până la plajă merge printre complexuri hoteliere cu o arhitectură spectaculoasă, construite pornind de la plajă aflată jos și urcând până sus pe coasta înaltă.

Anfi del Mar s-a construit în anii 90 la inițiativa unuin om de afaceri norvegian.

Ideea a fost să recreeze atmosfera caraibiană în Gran Canaria, așa că a adus peste o mie de tone de nisip alb din insula Bahamas pentru a realiza plajă artificială pe care a visat-o pentru insulă.

Palmierii și apele verde turcoaz au făcut restul, fără a uita clima favorabilă a care contribuie și ea la integrarea proiectului în peisajul autohton.

Deși noi nu am ajuns până acolo, la 20 și ceva de km distanță se află o altă destinație recomandată pentru sudul insulei, și anume Puerto de Mogan, denumit și mica Veneție de Gran Canaria.

Este un loc cu plaje cu nisip auriu, un climat idilic și o frumusețe naturală care l-au făcut una dintre cele mai prețuite urbanizări de pe întreaga insulă Gran Canaria. Puerto de Mogán a fost inițial un sat de pescari, o zona săracă care a știut să profite de atuurile sale devinind importanta atracție turistică din prezent.

Municipiul Mogán are norocul să aibă un microclimat de invidiat, recomandat de multe ori de medici ca tratament pentru anumite probleme de sănătate.


[fb]
---
Trimis de kemi27 in 14.10.24 13:58:39
Validat / Publicat: 14.10.24 16:57:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 359 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kemi27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Anfi del Mar portul turistic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Gran Canaria:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041261911392212 sec
    ecranul dvs: 1 x 1