ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.12.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Targu-Jiu
    ÎNSCRIS: 08.07.14
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    JUN-2012
    DURATA: 2 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    O destinație turistică frumoasă: Cheile Nerei - Beușnița

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Deși auzisem câteva povești despre Cheile Nerei nu-mi propusesem încă să ajung în acest loc, dar într-o seară am vizionat un scurt reportaj despre această zonă şi mi-au plăcut foarte mult imaginile văzute acolo. După aceasta, “ţuşti” pe net la documentare, creionare traseu, căutare cazare în zonă şi … la drum.

    Cheile Nerei sunt situate în judetul Caraş-Severin şi fac parte din Parcul National Cheile Nerei - Beuşniţa, un areal cu peisaje sălbatice, de o frumuseţe unică. Cheile se întind între localităţile Sasca Montană şi Şopotu Nou şi au o lungime de 22 km, fiind considerate cele mai lungi chei din România. Nera a săpat în stâncă formând lacuri, canioane şi cascade impresionante, oferind un peisaj sălbatic, de o frumuseţe rară.

    Trebuie să menționez că am străbătut cheile în două zile. Deoarece veneam dinspre Timişoara, în prima zi am vizitat partea vestică a cheilor, având ca obiectiv să ajungem la Lacul Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţa.

    Drumul până la intrarea în chei este îngust dar asfaltat. Odată ajunşi aici am intrat pe un drum forestier, destul de îngust și denivelat, pe cea mai mare parte a acestuia cu greu încap două mașini una pe lângă cealaltă. Pe acest drum se parcurg aproximativ 3-4 km până se ajunge la Ocolul Silvic, de unde nu se mai poate merge cu mașina.

    Pentru a-şi proteja maşinile, unii turişti parcurg această distanţă pe jos şi pot admira Cascada Văioaga, care este situată pe râul Beiului între intrarea în chei și ocolul menționat anterior. Totuși, în apropierea cascadei sunt două porțiuni mai late unde pot fi parcate câteva mașini.

    La Ocolul Silvic este o cabană drăguţă unde turiştii se pot caza dacă îşi fac rezervare din timp. Lângă ocol se găsesc un loc de campare şi o păstrăvărie de unde mulți turiști cumpărau păstrăv proaspăt înainte de a pleca.

    Drumul spre obiectivele menţionate mai sus continuă pe o potecă prin pădure, cam o oră de mers lejer până la Lacul Ochiul Beiului. Drumul prin pădure este foarte plăcut şi uşor de parcurs, pe multe porţiuni ai senzaţia că faci o plimbare prin parc.

    Lacul Ochiul Beiului este unul de mici dimensiuni, dar foarte frumos. Apa de un albastru de turcoaz este limpede şi îti permite să admiri vegetaţia, peştişorii si broscuţele care trăiesc aici. Lacul are o formă de crater, o adăncime maximă de 3,6 m și despre el se spune că nu îngheață iarna, temperatura apei rămânând constantă între 4 și 8 grade Celsius.

    De aici ne-am continuat drumul pe firul apei şi după cel mult mult o jumătate de oră de mers lejer am ajuns la Cascada Beuşnița. Chiar dacă în acea perioadă cascada avea un debit destul de mic din cauza secetei şi nu am putut-o admira în toată splendoarea ei, peisajele în zonă sunt mirifice.

    Cu regret trebuie să mărturisesc că atunci când ne-am întors de la Cascada Beuşnița, apa lacului era tulbure întrucât doi reprezentanţi ai unei minorităţi conlocuitoare făcuseră baie în el. Nu trebuie să mai amintesc faptul că aceasta este zonă protejată și astfel de manifestări nu își au locul aici. Poate ar trebui să mai adaug și faptul că mergând prin pădure spre Cascada Beușnița am văzut destule peturi și hârtii aruncate. Nu mai adaug nimic despre acest subiect, vă las pe dumneavostră să trageți concluziile.

    La întoarcere am vizitat tunelurile situate chiar la intrarea în rezervaţie, după care am plecat spre localitatea Bozovici, unde am înnoptat la Pensiunea Luiza (urmează impresii).

    A doua zi de dimineaţă am pornit din Bozovici spre Şopotu Nou, vizând ajungerea la Lacul Dracului. După ce am parcat maşina într-o poieniţă, ne-am luat rucsacurile în spate şi am început drumeţia spre lac, având compania unei familii din Reşita cu care ne-am întâlnit în poieniţa în care parcaserăm maşina. Distanţa până la lac este destul de mare, dar nu de speriat. Am străbătut mai multe poieniţe, porţiuni împădurite, am mers pe malul Nerei, am trecut şi pe proprietăţile unor oameni, chiar ne-am întâlnit şi am vorbit cu unii dintre ei, dar nimeni nu a avut nimic de obiectat.

    Aproape de Lacul Dracului a trebuit sa traversăm Nera desculţi. Apa ne ajungea în unele locuri până aproape de genunchi, dar marea problemă au constituit-o pietrele care ne-au cam chinuit tălpile.

    Lacul Dracului este un lac carstic cu o suprafață de 700 mp și o adâncime maximă de 12 m. Inițial acesta a fost un lac subteran, dar după prăbușirea tavanului peșterii de la lac, a apărut la suprafață. Lacul are o culoare de un albastru care se schimbă în funcţie de lumină solară care pătrunde aici cu greutate. În acest loc am poposit vreme de o oră, pentru a admira peisajul, puţină odihnă şi servirea sandwich-urilor din dotare.

    Traseul prin chei nu se poate parcurge într-o zi, este indicată cazarea sau camparea în zonă, oferta fiind foarte generoasă, turiştii putând opta pentu pensiuni în localităţile Sasca Montană, Sasca Romană, Potoc, Cărbunari, Bozovici, Anina, Şopotu Nou, ş.a.

    Rezervaţia Cheile Nerei – Beuşniţa este un dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară, o alegere potrivită pentru un week-end activ şi relaxant.

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de costy69* in 01.12.14 21:33:06
    Validat / Publicat: 01.12.14 23:21:44
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SASCA MONTANĂ.

    VIZUALIZĂRI: 2334 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P19 Lacul Dracului-în această zonă lumina solară nu pătrunde
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [01.12.14 23:38:31]
    »

    Am onoarea primului vot, pentru acest review care m-a interesat in mod deosebit. Am fost in vara prin zona si am multe neclaritati in legatura cu Cheile Nerei.

    Dabator
    [02.12.14 08:24:09]
    »

    @costy69: Mulțumesc și eu pentru articol. Este una din destinațiile pe care mi le propun de ceva vreme.

    webmaster13
    [02.12.14 12:26:34]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.12.14 18:12:19]
    »

    @traian. leuca - Multumesc pentru vizita si pentru aprecieri.

    Zona are un potential deosebit, care din punctul meu de vedere nu e valorificat asa cum trebuie.

    Din pacate eu nu am reusit sa ajung la cascadele Susara si Bigar, iar cascada Beusnita era aproape secata. Tinand cont de aceste aspecte, pentru mine se impune o noua vizita in zona.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.12.14 18:16:49]
    »

    @Dabator - Si eu va multumesc pentru vizita.

    Va recomand cu caldura vizitarea zonei, dar pentru a nu pati ca mine ar fi bine sa nu mergeti vara. Cred ca perioada cea mai buna pentru a merge aici este aprilie-mai.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.12.14 18:26:58]
    »

    @webmaster13 - Multumesc!

    E ok asa.

    Yersinia Pestis
    [04.12.14 19:16:42]
    »

    Spre rușinea mea n-am ajuns niciodată pe Cheile Nerei, deși am înțeles că acolo este locul de domiciliu al frumosului! Așa că, pentru anul de stă să vie, asta-mi propun : vreau s-ajung pe Cheile Nerei! :0

    costy69*AUTOR REVIEW
    [04.12.14 20:48:38]
    »

    @căpcă1 - Nu e o rușine că nu ai ajuns să vizitezi un loc anume. Oricum, față de mine ai vizitat mult mai mult.

    Frumosul este prezent în multe locuri din România, iar Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este unul dintre ele.

    Din punctul meu de vedere decizia ta este foarte bună, nu vei regreta.

    Dan&Ema
    [16.04.15 00:01:02]
    »

    Am vrut de curand sa ajung aici dar am ales din limitare de tim cascada bigar despre care am si postat. F frumos

    costy69*AUTOR REVIEW
    [16.04.15 21:41:04]
    »

    @Dan&Ema - Mulțumesc pentru vizită!

    Din păcate eu nu am reușit să văd cascadele Bigăr și Susara.

    Deși unul din principiile mele în materie de turism spune că ”nu trebuie să merg de două ori în același loc” mi-am propus să revin aici. Motivul e lesne de înțeles.

    Bănuiesc că vrei și tu să revii în zonă pentru a vizita Cheile Nerei. Sunt convins că o vei face și nu vei regreta. Având în vedere faptul că ai 2 copii destul de mici ți-aș recomanda să ai în vedere drumul (drumeția) până la Lacul Dracului. Pentru mine a fost o plăcere, pentru un copil e mai solicitantă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan&Ema
    [17.04.15 01:31:49]
    »

    @costy69:

    Cheile Nerei sunt intre putinele obiective de munte unde nu am fost (in RO). Asa ca sper sa ajung...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    costy69*, Dan&Ema
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cheile Nerei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05752420425415 sec
    ecranul dvs: 1 x 1