ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 11 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Vacanța mea de vară cretană!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Atunci când nici nu mai credeam, realitatea mi-a demonstrat că nu trebuie niciodată să disperi... vremurile sunt foarte dificile, nu se mai pot face programări pentru excursii cu mult timp înainte, însă putem avea șansa să ordonăm lucrurile pe moment.

Cam așa am făcut noi în luna iulie, atunci când am hotărât să plecăm în concediu. Cât curaj, nu? ar spune unii, inconștiență mi-au spus alții...

Important este să faci ceea ce simți, iar acum pot spune că a fost bine, chiar foarte bine.

Am cumpărat bilete de avion pentru insula Creta, la o cursă low-cost ce zboară direct în Chania, apoi am căutat cazare pe Booking, dar despre asta știți, v-am povestit deja.

Trebuie să recunosc, au fost multe incertitudini, tot timpul se mai schimba ceva, dar vă spun că a meritat tot efortul.

Am aterizat așadar pe aeroportul din Chania, iar unii dintre călători au fost testați, era încă în perioada când nu era obligatorie prezentarea unui test negativ pentru Covid. Eu am fost aleasă pentru testare, dar pot spune că totul a decurs repede, cca un sfert de oră.

Am ajuns după-amiază, pe o căldură copleșitoare, am căutat un taxi, care ne-a condus destul de repede la hotel.

Sigur că următoarele 24 de ore au fost grele, am stat la hotel, puțin la piscină, am admirat împrejurimile hotelului. Seara următoare am răsuflat ușurați, considerând că putem începe vacanța.

Despre Creta s-au scris atât de multe lucruri încât nu știu dacă pot eu să vă mai surprind cu ceva, dar oricum, vă voi povesti experiența noastră.

Creta, sau în greacă Κρήτη este cea mai mare insulă a Greciei, dar și cea mai sudică din Marea Egee. Totodată este a cincea ca dimensiune din Marea Mediterană. Ca și formă de administrație are patru prefecturi: Chania, Rethimnon, Lasithi și Heraklion.

Noi am mai fost în 2016 în insula Creta, dar atunci am stat lângă Hersonissos, la granița dintre două sate cretane deosebit de frumoase, despre care v-am povestit la vremea respectivă, Piskopiano și Koutouloufari.

Atunci am explorat mai mult partea de est, dar am fost totuși și în sud, la Ierapetra și Matala, am bifat desigur și defileul Samaria, care ne-a condus la marea Libiei, în sătucul Agia Roumeli, de unde am plecat cu vaporașul spre Sfakia, trecând prin Loutro, un loc fabulos, parcă rupt din rai, un loc care m-a fascinat și m-a determinat să ne întoarcem.

Iată că acum, am avut această ocazie, îndeplinindu-mi astfel un vis drag.

Totuși trebuie să recunosc, vacanțele mele erau mereu programate în iunie, sau cel mult început de iulie, septembrie, ori acum n-am avut de ales și așa ne-am „adaptat din mers” căldurilor și pe alocuri vântului.

Prima zi a fost cuminte după cum v-am spus, s-a numit-așteptare, apoi seara ne-am relaxat și după cină, am ieșit la o plimbare, să facem cunoștință cu zona, magazine, plaje, etc.

Nici nu speram să găsim din prima, o agenție de turism de unde am și achiziționat pentru a doua zi o croazieră pentru laguna Balos și Gramvousa, cu 38 de euro de persoană.

Prin urmare, ziua a doua a fost tare frumoasă, excursia cu vaporul pe nume Gramvousa și priveliștile descoperite, ne-au făcut să ne trezim la realitate, să înțelegem acum, parcă mai mult ca oricând, cât de frumoasă este lumea, câte nuanțe are marea, cât de bine e să stai chiar și preț de câteva clipe fără griji... :)

A fost o zi lungă, cu o oprire de două ore la Balos, apoi încă una de două ore la Gramvousa, unde după un urcuș destul de greu, anevoios, la foarte multe grade, am privit albastrul mării de la înălțimea castelului venețian.

În cea de a treia zi, ne-am dus cu autobuzul în Chania. Stația se află la doi pași de hotel, ruta este nr 21, biletul luat la șofer costă 2 euro, dar la întoarcere la casa de bilete, doar 1,10.

Autobuzul circulă la o jumătate de oră distanță și trebuie purtată masca.

Chania a fost la a doua vedere, dar acum mult mai pe îndelete, am aprofundat orașul vechi, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești, mi se pare foarte romantic... plin cu flori colorate, revărsate pe zidurile vechi, pe străduțele înguste, cu pisicuțe care dorm la umbra unei băncuțe. Voi povesti separat despre Chania.

Pentru următoarele patru zile ne-am propus să ne plimbăm cu mașina, iar pentru asta am închiriat la OK Rental, o agenție din apropierea hotelului, un Opel Corsa cu 40 de euro pe zi.

O mașină bună, fâșneață, care ne-a purtat cu bine pe unde am dorit, pe drumurile spectaculoase din această parte a Cretei.

Așadar ziua patru ne-a prins pe drum, de la primele ore, după ce doar am luat micul dejun.

Unde credeți voi că ne-am dus prima dată? :))

Evident în sud, întâi la Chora Sfakion, admirând serpentinele absolut spectaculoase, cu drumuri bune, impecabile, cu excepția ultimilor cca 3-4 km, unde se lucra de zor și acolo am mers foarte încet.

Mașina am lăsat-o pe marginea drumului, apoi după o scurtă plimbare și explorare a micii localități, am mers în port de unde am luat bilete pentru Loutro, la 10 euro de persoană, aceasta putând fi accesată doar de pe mare.

Am petrecut ziua acolo și a fost mai frumos decât îmi aminteam... dar vă detaliez într-un articol separat.

Totuși, spre seară fiind deja, am continuat drumul spre est, am vrut să vedem și Frangocastelo, care era închis, aflat în proces de restaurare, am admirat plaja doar de pe deal, de lângă castel, apoi am mai mers nițel până la Preveli, unde iarăși am privit de la mare înălțime cum râul se varsă în mare, pe lângă pădurea de palmieri.

A fost o zi foarte plină, am ajuns seara târziu și am încheiat-o evident la taverna Pergola.

Pentru ziua cinci am luat hotărârea de a merge la plaja Elafonisi, așa că am pornit-o pe drumul spre defileul Topolia, un alt loc încântător, cu multe opriri pe drum, pentru pauză și ședință foto. Nu doar atât, ci am și cumpărat de la localnici, miere, pastă de măsline și evident niște raki.

Am ajuns destul de târziu la destinație, undeva pe la 10, foarte târziu pentru a mai prinde un șezlong sub umbrelă... de fapt șezlonguri erau, dar umbrele erau puține, libere, ori la căldura aceea era aproape inuman să stai neferit de razele soarelui nemilos.

Mi-ar fi plăcut să pot sta mai mult, dar în afară de poze, multe... și câteva filmulețe, n-am lungit șederea.

Într-adevăr locul este minunat, culorile apei sunt magice, dar cumva era prea multă lume pentru gustul meu.

Am luat pe loc inițiativa și am propus să mergem la o altă plajă, undeva mai puțin aglomerată.

Bine, dar unde? M-am dus la mașină, am consultat harta și mi-am adus aminte de satul Paleochora, recomandată și de @irinad, care spunea bine că are două plaje frumoase.

Ne-am întors puțin din drum, dar am și deviat nițel pentru că între timp am văzut un indicator spre mânăstirea Chrisoskalithissa, care venea la doar cca 1 km de la drumul principal.

Aceasta este o mânăstire foarte veche, din 1500, construită pe o stâncă, foarte frumoasă, iar peisajul văzut de lângă zidurile sale sunt nemaipomenite, marea azurie, stânci și valuri care aruncă apa în salturi uriașe. Intrarea era doar 2 euro.

Ne-am reluat traseul trecând prin satul Elos, ajungând din nou în sudul insulei, de data asta la Paleochora. Am găsit aici un loc de poveste, foarte frumos, parcă din alte vremuri și destul de pustiu la orele prânzului. Am parcat aproape de port și am pornit-o pe jos. Pentru că ne-a îmboldit foamea și aromele, am pus de o pauză, la taverna Caravella, numai bună de odihnă și papa.

Cu forțele refăcute am luat străduțele la pas, am urcat la castelul Sellino, de unde am admirat întreg satul, limba de pământ care desparte cele două plaje: Pachia Ammos pe stânga și Chalikia pe dreapta. Bun, dar ce facem mai departe? Baie, nu? restul zilei ne-a găsit pe plaja din stânga, Pachia Ammos, deloc aglomerată, o plajă lată, cu nisip fin, o apă caldă și liniștită, ce mai, relax total.

Ne-am întors pe un alt drum spre casă, iar ziua a șasea era dedicată plajei Falassarna, doar ei!

Aici vântul bătea cu putere, dar trebuie să spun de nu era vântul, cred că nici nu rezistam căldurii... așa că a fost binecuvântat. :p Apa însă a fost mai rece decât oriunde, dar atât de albastră și limpede că nu ne mai venea să ieșim din apă.

În spatele rândurilor de șezlonguri, bine distanțate, erau garduri din plasă antivânt.

Aici am ajuns devreme, am vrut să evităm situația de la Elafonisi, la 9.10 eram deja pe plajă, cam printre primii. Ulterior s-au umplut toate spațiile, șezlongurile, baldachinele, dar au fost și mulți turiști cu umbreluțe și prosoape.

Taverna din zonă este binevenită pentru prânz sau o cafea, ceva răcoritor, dar se pot face comenzi și la băieții de pe plajă, îți aduc comanda acolo.

Lângă tavernă sunt și toaletele, dușurile și cabinele de schimb.

Setul de două șezlonguri și o umbrelă a fost 10 euro.

Târziu, spre seară, după o lâncezeală tare plăcută, am pornit-o spre hotel, nu înainte de a ne opri din deal, să facem poze.

Ultima zi de plimbare cu mașina, respectiv ziua șapte, a fost spre plaja Seitan Kataramena Limania, un must see în Creta. Deși hotărâți să nu coborâm, voiam neapărat să admirăm de la înălțime frumusețea de plajă.

De ce n-am coborât? pentru că era foarte cald, pentru că drumul este destul de dificil, pe pietre în general, o potecă destul de îngustă, așa că am fost doar câte un pic pentru poze.

Deasemenea drumul până acolo este frumos, cu câteva serpentine strânse, iar o poză din deal, este absolut necesară și aici.

Culorile mării sunt parcă ireale, de la turcoaz, la un albastru intens pe măsură ce înaintezi spre adânc.

Plaja este cu un nisip alb, iar stâncile golașe din jur, sunt locul ideal de zburdălnicie pentru capre.

Lăsând în urmă plaja Seitan, am zărit încă de la dus, un drum lateral spre mânăstirea Agia Triada. Pe loc ne-am decis, așa că am mers într-acolo. Nu e departe, doar la 3 km din drumul principal.

Pentru că am găsit un loc fabulos, nesperat de frumos, voi dedica un articol separat acestei așezări sfinte.

După ce ne-am liniștit și sufletește, ne-am îndreptat spre Rethimno, obiectivul nostru pentru următoarele ore. Am parcat mașina lângă castel, dorind oricum să-l vizităm.

Castelul Fortezza din Rethimno, este situat pe malul mării, pe o limbă de pământ care se întinde în mare.

Intrarea este cu plată, evident, 4 euro de persoană. Am achitat bănuții și ne-am pus pe drum, uitându-ne la ghidul primit în limba engleză.

Mi se pare de neratat o vizită aici, atât pentru castel, cât și pentru priveliștile pe care le oferă spre mare, dar și spre oraș.

După ce ne-am răsfățat ochii cu aceste frumuseți, am pornit-o pe străduțele ce duc de la castel, spre orașul vechi și spre centru.

Era trecut deja de orele prânzului, căldura putea fi sufocantă, ne-am aciuat pe lângă ziduri, unde se revărsau florile de bouganvillea, în vesele culori, ne-am jucat cu pisici, ne-am răcorit pe la terase umbrite, am admirat ziduri și balcoane de lemn, am privit prin magazine, am cumpărat mici souveniruri.

Pentru că mai aveam timp, ne-am gândit că ar fi tare bună o baie și pentru că văzusem pe drum din autostradă niște locuri interesante, am pornit la drum.

În câteva minute am parcat undeva între Sirroco beach și Lappai beach. Astfel, la această plajă am petrecut orele după amiezii, în compania valurilor înspumate, o plajă fierbinte, frumoasă, lată, curată, foarte bine întreținută.

Taverna aferentă ne-a oferit setul de șezlonguri în schimbul unei minime consumații. Deosebit de frumos locul, mulți copaci, tamarini și pini, multă verdeață, flori, în zona meselor, beach bar, recomand cu drag.

În următoarele patru zile, nemaiavând mașina, am explorat plajele din apropiere, așa că am fost pe rând la cea mai îndepărtată, cca 800 metri, Iguana beach-Agii Apostoli, de unde vedeam mica bisericuță cu același nume, pe un deal apropiat, apoi cea mai apropiată de noi, cea pe care o vedeam zi de zi din balcon, Yannis beach, special amenajată și pentru persoanele cu handicap, iar în următoarele două zile am fost la Chrissi Akti-Golden Beach, unde a fost cred cel mai bine, dar despre plaje vă voi povesti separat.

Ca și o concluzie, pot spune răspicat, că a fost una din cele mai frumoase vacanțe dintotdeauna, poate și pentru că a venit într-un moment când nu mai speram, dar cu siguranță și pentru că insula Creta este cu adevărat tărâmul zeilor, un loc fabulos, cu o istorie bogată în spate, cu foarte multe flori, cu marea în diversele ei nuanțe splendide, cu munți maiestuoși, cu golfuri ascunse, cu plaje nesfârșite cu nisip auriu... și aș putea continua...

Permiteți-mi în încheiere să citez din Nikos Kazantzakis, fiul Cretei:

Viaţa nu poate fi decât bucuria sinceră de a respira, de a gusta un pahar rece cu apă într-o zi toridă de vară, de a te bucura de îmbrăţişarea tandră a unei femei, de a te pleca în faţa lui Dumnezeu. Fără acestea, "a trăi" nu înseamnă nimic!

Așadar și în aceste vremuri tulburi, eu zic să trăim, să ne bucurăm de fiecare clipă!

 

Webmaster, o rugăminte muzicală: youtu.be/W9B0B2QQoPI. Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 15.08.20 15:05:52
Validat / Publicat: 15.08.20 17:00:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3747 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Rethimno, orașul vechi, superb!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.08.20 16:58:07]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[15.08.20 17:18:49]
»

@webmasterX:  

Mulțumesc mult! ​

mishu
[15.08.20 19:20:50]
»

@maryka

Despre Creta s-au scris atât de multe lucruri încât nu știu dacă pot eu să vă mai surprind cu ceva, dar oricum, vă voi povesti experiența noastră.

iar mie imi este foarte greu sa comentez cele scrise de tine si ilustrate atat de frumos. Doar cand vezi titlul si autorul ai face bine sa iti faci o cafea si sa te cufunzi intr-un sezlong (sau fotoliu) si sa te relaxezi citind si vazand pozele.

Superb totul, felicitari, votat cu mare drag.

marykaAUTOR REVIEW
[15.08.20 21:29:48]
»

@mishu:  

Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase!

Când ai așa un obiectiv cum este insula Creta, atât de bogată în locuri minunate și imagini de vis, cuvintele curg de la sine, eu doar le aștern pe hârtie... pardon, pe ecran! ​​

Kazantsakis a spus:​ Aveți pensula, aveți culorile: pictați-vă Raiul și intrați în el!

Doar că aici raiul deja există, nu mai trebuie făcut nimic, doar simțit și admirat! ​

irinadPHONE CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.08.20 22:32:59]
»

Mă bucur mult că a apărut acest review, îl așteptam, precum mă bucur că ați avut o vacanță reușită în aceste vremuri cam... nereușite!

Citindu-ți acest articol general despre vacanța voastră​ cretană, mi-ai adus aminte de vacanta mea de anul trecut și, zău că m-am emoționat destul de tare fiindcă și eu am rămas cu aceeași impresie de superlativ.

Cred că Paleochora ți-a plăcut mult, așa-i? E destul de tradițional, fără să fie mediatizat, dar autentic, cu un farmec aparte. Mă bucur că Paleochora a fost pe ​gustul vostru și-ți mulțumesc pentru faptul că m-ai menționat în articol.

Stau și mă gândesc că​ aș putea reveni în Creta fără probleme și alte dăți, că tot aș găsi ce să văd în premieră sau să reîntâlnesc locuri dragi, iar asta nu înseamnă altceva decât magia Cretei!

Felicitări pentru vacanță, articol, fotografii superbe!

Aștept de pe acum cu interes următorul​​  articol!  

Te pup, noapte liniștită!

nelu73PHONE
[16.08.20 09:59:03]
»

Felicitări pentru articol! Votat cu drag. Bravo ca v-ați hotărât să mergeți în aceasta perioada în Creta. După cum a-ți spus ca mulți au spus că sunteți„inconștienți "așa am pățit și noi când am fost in concediu în Maramureș. Dar nu am bagat in seama și ne-am dus la Borșa și bine am făcut. Am avut un concediu foarte reușit și totul a fost foarte fain. O zi bună va doresc și vacanțe foarte faine!  

callatis06
[16.08.20 11:39:59]
»

Minunat articol. Despre poze ce să mai zic. L-am citit pe nerăsuflate și l-am votat cu mare drag.  

marykaAUTOR REVIEW
[16.08.20 12:02:44]
»

@irinad:  

Îți mulțumesc tare mult pentru cuvintele frumoase!

Știi bine ce emoții am avut dar până la urmă s-au transformat în ceva foarte reușit.

Creta este inepuizabilă și vorba ta, mereu găsești ceva de văzut, ceva nou, ceva peste care ai sărit... ca și noi acum, am mai pus deoparte​​​ și pentru altă dată!  

Și uite cât de bune și utile sunt articolele noastre, atunci la Elafonisi, ne-am hotărât pe loc să mergem la Paleochora, că poate altfel nu ajungeam... Nu regret deloc, a fost o zi superbă, un sat fermecător, nu tare cunoscut, ce-i drept, dar poate-i mai bine așa! ​​ Iar plaja din stânga-Pachia Ammos, perfectă! La cealaltă n-am mai ajuns, am văzut-o doar de la castel, am preferat să lenevim pe plajă

Te pup cu drag!

marykaAUTOR REVIEW
[16.08.20 12:07:40]
»

@nelu73:  

Mulțumesc și mă bucur și eu pentru voi, pentru concediul reușit!

În zilele noastre, fiecare trebuie să facă după cum crede, este dificil să dai sfaturi, nu poți spune cuiva că totul va fi ok.

​​​Fiecare cântărește și e musai să-și asume ce face.

Dar important e că totul a fost bine, iar vacanța mea a fost la superlativ! ​

Toate cele bune și multă sănătate!

marykaAUTOR REVIEW
[16.08.20 12:13:46]
»

@callatis06:  

Mulțumesc și mă bucur că v-a plăcut! Sper să urmăriți și ce voi scrie în continuare, voi dedica Cretei încă câteva articole! ​ Iar poze mai am destule!

krisstinnaPHONE
[16.08.20 22:13:44]
»

@maryka:  Emoție și culoare, asta am citit și văzut, ai făcut un rezumat excelent, vacanța voastră a fost minunată. ​​

​​Am revăzut locuri dragi mie, și eu îmi doresc sa mai ajung cândva in Creta, in est și in sud. ​​

​​Spune-mi te rog, au fost mulți turiști pe Gramvousa? S-a păstrat distanțarea socială? Eu am fost in vremuri normale și am prins mii de turiști pe plaja Balos, la ora prânzului s-au întâlnit turiștii de pe ambele vase uriașe, a fost îngrozitor de aglomerat. ​​

Aștept și continuările, voi fi la fel de incantata ca și acum, mai ales ca nu cred ca voi ieși din țară anul acesta.  Felicitări

​​

webmaster
[16.08.20 22:58:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

marykaAUTOR REVIEW
[17.08.20 08:26:28]
»

@webmaster:  

Mulțumesc frumos! ​

marykaAUTOR REVIEW
[17.08.20 08:36:46]
»

@krisstinna:  

Mulțumesc draga mea! Să știi că aici m-am întors pentru a doua oară, este prima insulă unde mă întorc. ​​ Sigur, pentru că mi-a plăcut mult, ori acum am vizitat o altă parte a ei pentru că am avut restanțe de data trecută și cred că au mai rămas și de această dată!

La Balos și Gramvousa, a fost singurul vas, cel cu care am mers noi, ce-i drept mare, să zic undeva la 3-400 sute de persoane. Alt vas n-a apărut până la 17, când am  plecat noi de acolo. ​ Sunt sigură că în alte vremuri era nebunie. Așa mi s-a părut la Elafonisi, parcă toți turiștii din Creta ar fi ajuns în aceea zi acolo.  

În rest a fost totul lejer, aeroporturi, autobuze, etc. Poate în Chania, seara, ceva mai multă lume, dar despre asta voi povesti altă dată.

O zi frumoasă îți doresc, te pup! ​​

Michi
[17.08.20 09:49:02]
»

@maryka:  Reviewul tău completează ce n-am ştiut niciodată despre Chania. În Creta am fost de două ori, odată în Agios Nikolaus, a doua oară în Hersonissos şi, de fiecare dată am vizitat Santorini. Pe platoul Lasithi am închiriart o maşină cu care am ajuns la morile de vânt şi apoi sate cretane.  Cred că în Candia s-a născut El Greco unde am văzut un mic muzeu cu primele lui picturi. În Chania am fost doar câteva ore, am făcut câteva poze dar neumblând pe acolo prea mult, nici nu m-am documentat. Acum când nu mai merg nicăieri sunt bucuroasă când citesc câte un review ca al tău care-mi aduce aminte că Amfostacolo.

Rodel
[17.08.20 10:16:46]
»

Chania este un vechi vis al meu, încă de la prima vacanță în Creta din 2013 ( Hersonissos) Si, până acum, a rămas tot la stadiul de vis... Review-ul tău m-a purtat însă prin frumoasele locuri vizitate de tine, iar pozele m-au făcut să visez din nou. Felicitări pentru excursie, impresii și pozele  postate!

marykaAUTOR REVIEW
[17.08.20 15:56:11]
»

@Michi:  

Mă bucur să aud că v-am adus aminte de excursiile trecute, de amintiri dragi, sau de alte locuri noi. Și noi am fost pentru a doua oară în Creta, dar nici acum nu am văzut tot. De exemplu nu am ajuns pe platoul Lasithi. Toate astea mă fac să cred că poate e bine să revenim, cândva... deși lumea este plină de locuri frumoase, pe care dorim să le vedem, doar să fim sănătoși și să fie... vremuri bune!

Vă îmbrățișez cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[17.08.20 16:01:24]
»

@Rodel:  

Mulțumesc frumos! Dacă revine starea de normalitate, fără covid, puteți să zburați direct în Chania, există cursă low-cost, chiar și pe cont propriu sau desigur dacă vă este mai ușor prin agenție (de ce nu, chiar AFA). ​

Despre Chania, voi detalia într-un articol separat, este un oraș foarte romantic, sunt sigură că v-ar place! ​

O zi frumoasă, vă îmbrățișez cu drag! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad, maryka, Michi, mishu, nelu73, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Chania și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11235022544861 sec
    ecranul dvs: 1 x 1