ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2016
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Trei zile in Bucovina (III)

TIPĂREȘTE URM de aici

A sosit si ultima zi. Ne-am odihnit ceva mai mult decat in zilele precedente, am servit masa si apoi ne-am luat ramas bun de la primitoarele noastre gazde.

Nu am putut pleca inainte de a mai vizita inca o data Manastirea Sucevita unde acum se tinea slujba de Adormirea Maicii Domnului. Pe drum ne-am mai oprit inca o data in Marginea, la magazinele din zona atelierului de ceramica neagra, pentru ultimele cumparaturi si apoi ne-am indreptat catre Gura Humorului.

Trecand prin localitatea Arbore ne-am oprit putin ptr. a vizita manastirea cu acelasi nume, chiar daca initial nu se afla in plan. Acesta a fost ctitorita de Luca Arbore, boier si inalt dregator al lui Stefan cel Mare. Este mai mica si mai simpla, cu un plan dreptunghiular la exterior, fara turla iar picturile sunt deteriorate, chiar si cea interioara avand in vedere ca a fost lipsita de acoperis aproape un secol datorita vitregiilor istoriei. Chiar si acum parea oarecum abandonata, singura fiinta care ne-a insotit aici fiind o pisicuta aurie, dragalasa si iubitoare.

Mergand spre Gura Humorului am trecut prin localitatea Cacica unde se poate vizita salina si in apropierea intrarii acesteia o frumoasa biserica catolica. Noi nu ne-am oprit aici dar am obsevat f. multe masini parcate in localitate de-a lungul drumului si o mare de oameni ce se indreptau catre biserica, cred eu avand in vedere ca era ziua Adormirii Maicii Domnului.

Din apropiere de Gura Humorului am luat-o pe o sosea catre Falticeni si apoi spre Targu Neamt unde am vizitat Cetatea Neamtului, cetatea care niciodata nu a putut fi cucerita din exterior, ultimul nostru obiectiv din aceasta excursie. Situata pe varful unei stanci, aceasta cetate facea parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale, fiind construita in sec XIV de Petru Musat si intarita in sec XV de Stefan cel Mare in scop de aparare impotriva pericolului otoman.

Parcarea se face la baza muntelui iar de acolo de urca pe o alee pietruita destul de abrupta ce serpuieste la umbra padurii, si, dupa un drum de 20-25 minute se deschide in fata ochilor nostri uimiti o imagine uluitoare a unei cetati grandioase la care poti ajunge pe un pod suspendat sprijinit de 11 piloni uriasi de piatra si strajuita de patru bastioane.

Distrusa si refacuta de mai multe ori de-a lungul istoriei, in prezent a fost restaurata din fonduri UNESCO in 1992 si fonduri europene, pana in 2011. Este absolut minunata, una din cele mai impresionante constructii pe care le-am vazut. Pretul intrarii este de 10 ron adult si 3 ron copii. Am patruns in cetare si am admirat curtea interioara, salile frumos amenajate, temnita, monetaria, bucataria, sala sfatului dar si paraclisul cu hramul Sf. Nicolae si peisajul de pe zidurile inalte.

Am plecat la timp tocmai cand o ploaie a inceput si se intensifica pe masura ce coboram tot mai grabiti spre locul de parcare. Aici ne-am opit ptr. a lua masa la o terasa incantatoare plina de muscate rosii dar din pacate am fost nevoiti sa plecam deoarece era foarte aglomerat si comanda ar fi durat 1,5 ore.

Ne-am indreptat spre Piatra Neamt fara sa mai vizitam casa memoriala a lui Ion Creanga si mormantul Veronicai Micle deoarece ploua foare tare.

In zona manastirilor Varatec-Agapia era soare si nu mai ploua asa ca ne-am oprit ptr. a servi masa la un restaurant. Mancarea nu a fost rea dar ambianta aducea a cantina comunala.

Am plecat apoi spre casa, unde am ajuns cu intarziere datorita soselelor supraaglomerate la acea ora din 15 august.

Putin obositi dar cu inima plina de bucuria locurilor minunate pe care le-am vazut si cu promisiunea ca vom reveni curand, am incercat sa va impartasesc si dv. din experienta pe care am trait-o, in speranta ca a fost o lectura placuta si mai ales utila ptr. viitoare calatorii.

Vacante placute va doresc.


[fb]
---
Trimis de DaniX in 30.08.16 20:45:18
Validat / Publicat: 30.08.16 21:16:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.

VIZUALIZĂRI: 2043 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DaniX); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Terasa in Tg. Neamt
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

crismis
[30.08.16 23:06:31]
»

@DaniX: Imi place foarte mult felul tau succint, dar cuprinzator, de a povesti! Ti-am urmarit periplul bucovinean cu interes, mai ales ca si noi am "atacat" vara asta Bucovina, pentru o zi jumate doar, obiectivul principal fiind Maramuresul. Voi povesti (in curand, sper).

Felicitari si vacante minunate!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.08.16 23:51:19]
»

@DaniX: Am lecturat cu plăcere articolele despre plimbarea voastră pe meleagurile bucovinene. Noi am mers de două ori în Bucovina în ultimii ani și am vizitat multe dintre obiectivele prezentate de tine. Dintre cunoscutele mănăstiri bucovinene și nouă ne-a plăcut mult Sucevița cu aspectul său de cetate, dar și celelalte din zonă sunt la fel de frumoase.

Dacă ați fi decis să vizitați salina de la Cacica ar fi fost necesare câteva ore din timpul vostru deoarece se coboară la pas mai multe sute de trepte, acolo neexistând lift sau posibilitatea de a intra cu microbuz.

În ceea ce privește zona Agapia-Văratec, acolo puteți petrece cu altă ocazie un sejur de câteva zile și atunci puteți vizita fără grabă Casa memorială Ion Creangă și parcul tematic din vecinătate + numeroase alte obiective din împrejurimi.

Am votat cu plăcere și vă doresc călătorii frumoase în continuare!

ANILU
[31.08.16 10:51:55]
»

@DaniX: Am citit şi votat cu plăcere articolele tale din minivacanţa bucovineană.

Vă felicit pentru curajul de a pleca de la Galaţi până în Bucovina doar pentru 3 zile într-o perioadă a anului foarte aglomerată, spun asta pentru că noi nu ne mai încumetăm să plecăm în excursii în zilele libere cumulate cu sfârşitul de săptămână.

Am fost şi noi în zonă şi ne dorim să mai ajungem pentru că ştim că merită.

Am reţinut că există şi funcţionează, mocăniţa "Huţula", cu care sigur ne vom plimba şi noi când ajungem în zonă (suntem mari amatori de plimbări cu aceste "minitrenuri turistice").

Felicitări.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071164131164551 sec
    ecranul dvs: 1 x 1