ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2016
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Trei zile in Bucovina (I)

TIPĂREȘTE URM de aici

In minivacanta de sf. Maria ne-am decis sa vizitam manastirile din Bucovina. Hotararea a fost luata cu cateva zile inainte de plecare si cu greu am gasit o cazare in zona, respectiv in Sucevita, pensiunea Casa Dulce Casa, o cazare neasteptat de buna, voi reveni cu un scurt review ptr. cei interesati.

Programul si itinerariul ni l-am stabilit orientandu-ne de pe acest site dar si din ofertele de circuit in zona incercand sa alternam vizitele la manastiri cu alte obiective, cetati, muzee, etc. ptr a nu deveni monoton. Ne-am incadrat in timpul propus, a fost o excursie interesanta, putin cam obositoare, dar per total a meritat. Incerc in cele ce urmeaza sa detaliez progamul nostru in ideea de a fi util si altor familii ce-si doresc acest tip de excursie.

Ziua1. Plecarea dis de dimineata din Galati pe traseul Focsani-Bacau-Roman-Falticeni-Suceava, 340 km. drum parcurs in aprox 4,5 ore.

Aici am vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, un obiectiv bine restaurat, pret intrare 10 ron adult si 3 ron copil, student sau pensionar. Se afla situata pe o colina in partea de est a Sucevei, iar accesul se face foarte usor cu masina, existand o parcare chiar in proximitatea cetatii. Cetatea a fost construita de Petru II Musat in sec. al XVI-lea si fortificata in sec. al XV-lea de Stefan cel Mare. Are o forma de patrulater cu ziduri groase din piatra cu umplutura de pietris si mortar, inconjurate de santuri de aparare si strajuite in colturi de turnuri de aparare. In castel se intra pe un pod aflat peste santul de aparare, printr-o poarta semicirculara, apoi in curtea interioara marginita de diferite incaperi. De sus de pe ziduri se poate admira o panorama frumoasa a Sucevei.

Avand in vedere ca in acea perioada aici se desfasura cea de-a zecea editie a festivalului de arta medievala Stefan cel Mare ni s-a inmanat la intrare un program cu activitatile ce se desfasurau in acele zile asa ca pe parcursul celor 2-3 ore petrecute aici ne-am putut delecta cu demonstratii de trageri cu arcul, dansuri si muzica medievala, mestesugari la lucru, simulari de lupte, dresura de soimi si am admirat domnite si cavaleri invesmantati in straie de epoca ce se plimbau prin cetate creind o atmosfera de intoarcere in timp ce m-a fermecat.

Dupa ce am servit pranzul la o terasa in apropiere am vizitat si Muzeul satului bucovinean care are intrarea tot acolo. Este un obiectiv ce nu trebuie ratat, casutele traditionale din zona, raspindite intr-o vale plina de flori, recrearea unor traditii romanesti, botezul, nunta, inmormantarea toate au avut un farmec deosebit chiar si pentru noi, carora ne erau familiare amintindu-ne de casa bunicilor.

Deoarece depasisem timpul alocat acestui obiectiv am renuntat a mai vizita muzeul de istorie din Suceava unde am fi vrut sa admiram statuile de ceara reprezentandu-i pe domnul Moldovei si curtenii sai si am pornit mai departe catre Radauti si Putna (67 km.), unde am vizitat Manastirea Putna, ctitoria lui Stefan cel Mare si unde de altfel acesta este si inmormantat sub un baldachin de marmura alba impreuna cu cea de-a doua lui sotie, Maria de Mangop, precum si fiii lui Bogdan si Petru.

Am vizitat si muzeul manastirii ce cuprinde obiecte de cult, broderii, tesaturi, manuscrise, argintarie din perioada marelui domnitor roman, pret intrare 10 ron adult si 3 ron copil, student sau pensionar.

La aprox 1 km se afla chilia lui Daniil Sihastrul, calugarul sfatuitor al domnitorului si se poate ajunge pana acolo cu masina pe un drum asfaltat. Aceasta a fost sculptata in stanca cu o dalta si a servit ca locuinta pustnicului pana la construirea manastirii Voronet unde si-a petrecut ultimii ani din viata ca staret al acesteia.

Tot in apropiere puteti vizita cea mai veche biserica de lemn din Europa, ctitorie a lui Dragos Voda, intemeietorul Moldovei. Imediat ce am trecut de Suceava am mers 12 km. ptr a vizita Manastirea Dragomirna, cu o arhitectura zvelta, eleganta si ziduri albe aceasta nefiind pictata in exterior. Este foarte frumoasa atat ca arhitectura cat si ca locatie, fiind situata in apropierea unei paduri, din pacate lacul care apare in toate pozele de pe net era secat dar totusi manastirea merita a fi vizitata.

De aici ne-am intors prin localitatea Marginea, unde nu am ratat vizitarea Atelierului de ceramica neagra unde am asistat la o demonstratie de olarit si am putut cumpara minunate suveniruri la preturi foarte bune, si ne-a cazat in cursul dupaamiezii in Sucevita iar spre seara am mers la manastirea Sucevita, situata la aprox. 1,5 km de cazarea noastra.

Manastirea Sucevita a fost construita in sec XVI-lea de familiile de boieri Movila si consolidata si completata de domnitorul Ieremia Movila. Mie mi-a placut el mai mult aceasta manastire, aspectul ei de ceate medievala. Minunatele picturi interioare precum si cele exterioare in care predomina culoarea verde-rosu, si in special “Scara Sf. Ioan Scararul” sau Scara Virtutilor situata pe peretele nordic al manastirii, care constituie o capodopera a picturii medievale romanesti m-au fermecat.

Dupa o zi atat de plina dar si ofertanta ne-am retras ptr. odihna la pensiunea noastra. Maine ne astepta o noua zi la fel de minunata…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de DaniX in 30.08.16 18:52:50
Validat / Publicat: 30.08.16 19:30:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.

VIZUALIZĂRI: 1857 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DaniX); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cetatea Sucevei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067296028137207 sec
    ecranul dvs: 1 x 1