ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 05.05.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    DEC-2010
    DURATA: 3 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Bucovina - minisejur

    TIPĂREȘTE

    Bucovina, un alt loc minunat si aparte din Romania isi pune amprenta pe vizitatori de la intrarea in judetul Suceava prin poarta Bucovineana. Oamenii linistiti, calmi, amabili si iuti la manie. Farmecul locului decurce din istorie, arhitectura, peisaje si nu numai.

    Chiar daca in luna august e soare si vreme frumoasa in nici 15 minute se poate isca o furtuna ce-ti da peste cap planurile de drumetie, astfel incat am plecat cu masina sa cutreier taramul Bucovinean.

    Prima oprire: Manastirea Putna. Impunatoare, renovata, adaposteste mormantul lui Stefan cel Mare si daca ar putea vorbi ne-am cutremura la spusele ei. Ce spuneam despre ploaie … a revenit, iar imaginile surprinse par mai frumoase asa. Construita ca o fortareata, manastirea Putna are un domeniu frumos, bine ingrijit, cu nuante de verde impresionante. Nimic nu pare inghesuit aici, de parca intentionat s-a tinut cont de proportia constructiilor fata de terenul ce le imprejmuieste. Aleile pietruite te conduc cu rabdare catre intrarea in Manastire. Abia acum, in interiorul Manastirii Putna am fost frapata de inaltimea constructiei, cu geamuri inalte, foarte inalte si cupole impunatoare; picturile frumos restaurate sunt admirabile si contribuie la a-ti produce o stare de smerenie. Cativa pasi inainte si putin la dreapta poteca ne conduce la Muzeul Manastirii Putna unde poti admira diverse obiecte ce tin de istorie sau cumpara vederi, brosuri sau carti si obiecte religioase.

    A doua oprire: Chilia lui Daniil Sihastru. In apropiere de Manastirea Putna, pe un drum nu tocmai bland si dupa ce am trecut peste un pod metalic subred am gasit Chilia lui Daniil Sihastru. O stanca lucrata cu dalta a fost transformata in paraclis.

    A treia oprire: Marginea: Muzeul etnografic, atelierul de olarit pe care l-am descris in articolul Ceramica de Marginea - mostenire dacica.

    Oprirea nr 4: Sucevita. Manastirea Sucevita impresioneaza cu fortificatii puternice si un amplasament geografic de exceptie. Este un loc linistit cu maicute blande care nu ezita sa te asculte cand ai ceva pe suflet.

    Oprirea nr 5: Palma: locul in care s-a intalnit constructia a doua drumuri rutiere ce unesc Valea Moldovitei si Podisul Sucevei. Se spune ca doua echipe de constructori au inceput lucrul la acest drum unii dinspre Moldovita iar ceilalti dinspre Sucevita. Acestia s-au intalnit in punctul cel mai inalt din Pasul Ciumarna (1100 m) si si-au dat mana. Pentru a comemora momentul a fost construita Palma. Acum este loc de popas si prilej pentru a achizitiona miere, suc de muguri de pin si alte suveniruri produse de catre localnici.

    Oprirea nr 6: Manastirea Moldovita. Aici, pe langa sfintenia locului, impresioneaza varietatea si frumusetea florilor din curtea interioara a Manastirii. Manastirea Moldovita a fost inclusa in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO datorita unicitatii picturilor.

    Oprirea nr 7: Manastirea Voronet. Celebra pentru pictura sa si mai ales pentru nuanta de albastru ce este cunoscuta ca albastru de Voronet. Pictura ce dateaza de pe vremea lui Stefan cel Mare este inpresionanta. Urmele lasate de trecerea timpului sunt puternic vizibile, dar probabil ca acesta este factorul cel mai de pret aici.

    Traseul montan ne conduce pe plaiuri minunate, oferindu-ne imagini de neuitat care de multe ori raman in suflet si creaza acea stare a unei amintiri minunate. Cuvintele imi par putine pentru a putea descrie frumusetea si unicitatea acestor locuri.

    Oprirea nr 8: Cetatea Sucevei


    [fb]
    ---
    Trimis de Liaa* in 28.06.11 18:43:17
    Validat / Publicat: 28.06.11 20:41:57
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 1809 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Liaa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Bucovina - judetul Suceava
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 5 voturi)

    ECOURI la acest articol

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11709499359131 sec
    ecranul dvs: 1 x 1