ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.03.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 21.02.16
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 5 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O masă chinezească – ”sarea și pâinea” de toate zilele

TIPĂREȘTE URM de aici

După o săptămână în fascinanta Chină, nu mă pot gândi la o masă fără o bere dulce-amăruie, care să-mi amintească de ingeniozitatea unui popor milenar, pentru care tot ce derivă din orez poate fi un bun consumabil şi de lungă durată. Berea te aşteaptă pe o masă rotundă ce asigură o egalitate de şanse pentru toţi consumatorii, indiferent de statutul social, sentiment ce-l împărtăşesc cu prisosinţă într-un mare restaurant din Shanghai.

Aşa cum am amintit pe timpul călătoriilor mele prin Asia, masa principală are deasupra o “sosie” mai mică, de fapt, o altă masă rotativă ce-ţi oferă 20-25 centimetri de spaţiu pentru a-ţi folosi beţişoarele, furculiţa sau cuţitul, după caz. Acela este locul unde, pe fondul muzical specific fiecărui restaurant, ţi se prezintă cele 15-16 feluri de preparate, fiecare cu istoria şi savoarea sa inegalabilă.

Mai întâi, eşti asigurat, ca orişice european cu gusturi simandicoase, că restaurantul nu serveşte carne de câine, şobolan sau şarpe. ”O precauţie necesară”, îmi spun în gând...

Primul produs autohton este un castronel de orez, un aliment ce s-ar dori, aici, în China, baza fiecărei mese. Apar apoi, din direcţii diferite, chelneriţe în rochii de mătase aurie, cu şaluri roşii, care te anunţă într-o chin-engleză că urmează specialităţile casei: broccoli cu alge şi ciuperci, omletă cu roşii, peşte fiert în aluat cu bulion, raţă cu sos de soia, castravete şi praz într-o clătită minusculă, pui cu alune, morcov şi ciuperci, tăieţei fierţi în sos picant, peşte pane cu sosuri dulci-acrişoare, varză înmuiată în aburi, cu morcovi, mazăre, cu teacă, spanac cu unt, ceapă prăjită, pacheţele cu dovlecel, vinete şi ardei de toate culorile, boluri de ţelină cu feliuţe subţiri de carne de porc, brânză de soia şi crochete de cartof cu susan...

Sarea şi pâinea lipsesc cu desăvârşire de la mesele chinezeşti. Spre deosebire de comesenii lor din Shanghai, europenii gustă voluptos, aproape din fiecare specialitate, ignorând sfaturile de cumpătare din timpul mesei, pe care Confucius le-a lăsat, cu limbă de moarte, fiecărui chinez.

La o masă alăturată, ocupată de danezi, se petrece un festival al găluştelor, unde se servesc, din nou, 16 feluri de “umpluturi”: cu legume, carne de porc, ierburi, dragon de mare, caracatiţă, crab etc., fiecare cu aroma specifică.

Cu un aer de patroană, o chelneriţă reaminteşte oaspeţilor europeni ceea ce toţi ştiu la fel de bine, cel puţin teoretic: „La noi masa de dimineaţă este pentru tine, cea de prânz pentru prieteni şi cea de seară pentru duşmani”…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de glcitizen in 09.03.18 16:47:54
Validat / Publicat: 09.03.18 18:30:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1277 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Dansul care însoțește mesele turiștilor în restaurantele chinezești.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.03.18 18:29:17]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă bucătăria chineză, Circuite, excursii diverse - #CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Dana2008
[10.03.18 09:16:22]
»

Întotdeauna delicioasă mâncarea chinezească!!!

FELICITĂRIpentru articol!

Știu regula cu mesele, dat pe la ora 22 mâncăm un hamburger de vită preparat pe loc pd grătar, delicios și uriaș cu cartofi prăjiți și suc bineînțeles... mai facem excepții din când în când????

Frumoasa atmosferă cu dansuri delicate... mai multe fotografii!

Călătorii plăcute și spor la scris!

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
glcitizenAUTOR REVIEW
[10.03.18 12:05:52]
»

@Dana2008:

Multumesc, Dana. Pe vremea aia, nu aflasem de amfostacolo si nu mi-am asezonat bine scrierile cu imaginile.

glcitizenAUTOR REVIEW
[10.03.18 12:08:43]
»

@webmasterX: Multumesc.

glcitizenAUTOR REVIEW
[10.03.18 18:11:52]
»

@webmasterX: Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
glcitizen
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă bucătăria chineză:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049760103225708 sec
    ecranul dvs: 1 x 1