ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.05.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Hai la șpațir prin Brăila! (2)

TIPĂREȘTE URM de aici

Dragilor, vă invit să ne continuăm plimbarea prin Brăila! :)

Parcurgând Bd. Independenței, unde ne oprisem în plimbarea noastră în primul episod, până spre capătul său, ajungem la Bd. Sulina. Aici facem dreapta și după cca. 5 min. de mers lejer, ajungem în parcul Grădina Mare, loc de promenadă a protipendadei de altă dată, dar și a locuitorilor de azi ai urbei, unde sunt amplasate câteva construcții și nu numai, ce merită puțină atenție.

Grădina Mare

Având o suprafață de peste 6 ha, Grădina a fost planificată şi realizată încă de la înfiinţarea oraşului, fiind situată pe o parte a perimetrului cetăţii turceşti.

Parcul, în forma actuală, a fost realizat încă din 1833, pe vremea primarului Constantin C. Hepites (cunoscut farmacist și medic, personalitate de seamă a Brăileiː de două ori primar, președinte al comitetului de inițiativă pentru înființarea Bibliotecii publice și a Muzeului din Brăila, președinte al Camerei de Comerț). A mai fost cunoscut cunoscut și sub numele de Grădina „Belvedere”, nume cu care l-a botezat chiar “nașul” său, Constantin C. Hepites, datorită perspectivei oferită privitorului către Dunăre și Munții Dobrogei, dar și Grădina Publică, parcul „Al. I. Cuza”, denumire primită în 1864, Grădina Pașei sau, la începuturile sale, Grădina Împărătească.

Pătrundem în parc pe poarta dinspre str. Grădinii Publice și încercăm să urmăm un traseu aproximativ cu acela prezentat pe un panou, chiar la intrare în partea dreaptă, instalat cu ocazia zilei mondiale a inimii în 2016.

Intrarea în parc este străjuită de către Casa Thuringer, despre care am amintit și în review-ul meu Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei (3) , în care a locuit Istrati în copilăria sa, datorită faptului că mama sa lucra ca menajeră la această familie.

Ca atare, de la intrare o luăm în partea dreaptă unde, după un parcurs de cca. 50 - 60 m., întâlnim două clădiri, una dintre ele fiind Casa memorială Panait Istrati, cu toate că scriitorul nu a locuit niciodată în această casă. Construită în stil neoromânesc clădirea a avut și destinația de locuință cu denumirea Casa Grădinarului. În prezent adăpostește expoziția memorială ˮPanait Istratiˮ, înființată cu prilejul centenarului nașterii scriitorului.

În partea stângă a Casei memoriale se află o clădire ce are în prezent funcțiunea de restaurant cu numele “Privighetoarea”, denumire ce a purtat-o și restaurantul amplasat aici la sfârșitul sec. 19. Construcția a mai fost și locul ce a găzduit exponatele secției de etnografie și folclor a Muzeului Brăilei, în perioada 1980 – 1984.

În fața acestei clădiri se află statuia lui Panait Istrati.

Ne continuăm parcursul stabilit și, trecând prin fața celor două clădiri despre care tocmai făcurăm vorbire, ajungem într-un spațiu deschis unde găsim două exponate ce trebuie amintite. Este vorba despre o mică fântâniță încadrată de două statui (un ciobănel, cam necăjit, și o ciobăniță, cam dezbrăcată), și, în apropierea restaurantului o statuie reprezentând o femeie, cu denumirea “Nud” sau “Extaz” – nu se știe chiar foarte bine. De altfel parcul mai are două astfel de nuduri, unul dintre ele, purtând semnătura sculptorului Constantin Baraschi, se află în imediata vecinătate a Castelului de apă, iar celălalt pe o alee în apropierea statuii scriitorului Panait Istrati.

(N. B. nu știu cum o fi prin alte locuri, dar în Brăila cvasitotalitatea sculpturilor nu au nici o plăcuță indicatoare care să ne spună care-i numele operei de artă și care-i autorul) . :(

Revenind la ale noastre, spunem că în fața restaurantului se găsește amplasat un chioșc metalic, „Chioșcul Muzicii”, construit în 1929, loc unde, pentru distracția oamenilor, au loc spectacole oferite și înainte și acum, de fanfare, dar și de alte formații muzicale, la zile de sărbătoare. Am urmărit cu diverse ocazii programe muzicale oferite de astfel de formații și am constatat că spectacolele erau vizionate cu plăcere de locuitori ai Brăilei și chiar de turiști aflați în trecere prin parc.

Alegem să mergem, spre partea centrală a parcului, pe aleea situată între „Chioșcul Muzicii” și fântânița cu ciobănei.

Ajungem astfel la fântâna aflată în centrul Grădinii Publice, datând de la 1914, cam seacă și fără un fir de apă la ora plimbării mele. Însă, cu mâna pe inimă vă declar că am văzut-o și funcționând.

Zona centrală a parcului este un spațiu larg, deschis, aici venind, sau de aici plecând, depinde cum priviți problema, toate aleile Grădinii.

Este locul unde găsim ceasul floral, unic în țară la un moment dat, iar lângă el bustul poetului nostru național Mihai Eminescu.

Chiar în față se vede ˮCastelul de apăˮ construcție cu o arhitectură demnă de a fi admirată, ce datează din 1912 și al cărui scop inițial era acela pe care-l arată numeleː de a alimenta cu apă populația orașului. Ulterior a devenit un obiectiv turistic, unul dintre simbolurile Brăilei. De pe platforma, cândva rotitoare, situată la cca. 40 m înălțime aveai o frumoasă vedere panoramică asupra orașului și Dunării. Parcursul spre Castel trece pe lângă o fâtână arteziană și un ceas floral, unic acum ceva vreme-n urmă. La data construirii lui, era cea mai mare constructie de acest gen din Romania.

Destul de aproape de fântâna din centrul parcului, găsim bustul lui Mihail Sadoveanu.

Aleile parcului, umbrite de nenumărați copaci, mărginite de numeroase ronduri cu flori minunate, te îmbie să le străbați în liniște, alăturându-te celor câteva zeci sau sute de plimbăreți, ca și tine, care se bucură de frumusețea florilor și de vegetația luxuriantă ce te înconjoară.

O remarcă ce trebuie făcută ar fi aceea că spre deosebire de zona Faleza Dunării și Esplanadă, despre care am vorbit în “Hai la șpațir prin Brăila! (1) ”, zone ce au devenit centrul promenadei brăilene, frecventate, datorită spațului larg, de plimbăreți de toate vârstele (copii, tineri, vârstinici), ce se deplasează pe jos, sau cu mijloace mecanice (role, biciclete, plăci, ș. a.), în Grădina Publică întâlnești în special persoane mai spre vârsta a 2-a și a treia și mici copilași.

Grădina Mare mai are și alte intrări/ieșiri: una spre str. Vadu Schelei, unde se află o stație de carburanți Petrom și o alta spre terenurile de tenis ale A. S. Spartacus, iar de aici poți ajunge pe Faleză.

Piața "Traian"

Ieșim din Grădina Mare pe aceiași poartă pe unde am intrat și urmăm în sens invers traseul pe care am venit în această zonă, descris în review-ul Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei (3) .

Ca atare facem stânga pe str. Grădinii Publice, apoi dreapta pe str. Oituz, ajungem în Piața Poligon (în fața Bibliotecii Municipale Panait Istrati) și de aici în Piața Traian (numită initial Piata „Sfintii Mihail si Gavriil”), ce dateaza din 1833.

Poate că normal ar fi fost ca parcursul nostru de aici să-l pornim, pentru că această piață este de fapt centrul vechi, inima orașului, “de unde pleacă … străzi ca niște raze de soare” (vezi „Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei”)

Făcând o mică plimbare prin parc vom găsi câteva obiective importante pentru oraș. Mă refer în primul rând la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil” – provenită dintr-o veche moschee ce a fost transformată în anul 1832 în lăcaș de cult ortodox.

Vorbesc apoi despre două simboluri ale Brăilei și anume Monumentul lui Traian, inaugurat în 1906 și despre Ceasul public realizat în 1909.

Cu toate că în literatura internaută găsiți suficiente documente despre cele două obiective, voi încerca aici, succint, pentru cei ce nu au timp să caute aceste materiale, să prezint câteva elemente definitorii despre ele.

Deci, din “clasici” citire:

“Monumentul lui Traian a fost inaugurat în anul 1906, cu ocazia împlinirii a 1800 de ani de la cucerirea Daciei de către romani şi a patruzeci de ani de domnie a regelui Carol I.

Monumentul are şapte metri înălţime şi reprezintă un grup statuar ce include un soclu din piatră placat cu marmură, un bust din bronz al împăratului roman Traian şi două statui din bronz, în mărime naturală - un bătrân îi vorbeşte fiului său despre originea latină a românilor. Pe monument sunt incastrate trei basoreliefuri care amintesc despre modul de formare al poporului nostru.

Pe monument, se află inscripţia: „Lui Marcu Ulpiu Traian, românii recunoscători”.

Lucrarea a fost realizată de arhitectul Ion Traianescu şi sculptorul Take Dimo Pavelescu. Pentru chipul împăratului Traian, ei au luat ca model două statui vechi, descoperite în ruinele unei aşezări romane. Până în anii 1947 - 1948, pe monument, s-a aflat şi o inscripţie ce marca aniversarea domniei regelui Carol I: „Ridicat în al 40-lea an de glorioasă domnie a M. S. Regelui Carol I”.

Și în continuare:

„Ceasul public din Brăila este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale oraşului. Situat în Piaţa Traian, orologiul a fost realizat în anul 1909, în stil baroc, din metal turnat şi sudat, de către firma cehă Carol Sakar. Construcţia are o înălţime de peste 11 metri şi a fost executată în stilul artei anului 1900, cu patru cadrane susţinute de o carcasă metalică, aspectul fiind similar cu al unui ceas de interior.

La baza monumentului este pictată o corabie, făcând trimitere la faptul că Brăila este un oraş-port.

Alt obiectiv amplasat aici este o fântână arteziană, “ce exista la începutul secolului (în 1923 era în funcțiune), este realizată din fontă, turnată în stil baroc”.

În fața bisericii „Sfintii Mihail si Gavriil” se află o mică troiță închinată eroilor brăileni decedați la revoluția din 1989, ridicată de senatorul Ionel Alexandru.

Ca și celelalte parcuri ale orașului ne întâmpină și aici aranjamente florale, deosebit de frumoase, ce se schimbă funcție de anotimp, copaci umbroși, mari, unii probabil de o vârstă cu parcul, iar la umbra acestora sunt destule bănci numai bune de a-ți odihni picioarele după o îndelungă și plăcută preumblare.

Aproape la orice oră a zilei, cu excepția ceasurilor de siestă, pe aleile umbroase găsești mici “bisericuțe”, adică grupuri de oameni (bărbați), ce dezbat chestiunile arzătoare ale zilei, anului sau secolului, cu teme dintre cele mai variate: politică, fotbal, ceva literatură din tabloide. Și cum fauna politică sau cea din fotbal, ca să nu mai vorbim de fauna tabloidelor, este extrem de bogată, vă dați seama că aceste subiecte nu se termină niciodată. :D

Din Piața "Traian" mergând agale pe str. Mihai Eminescu ajungem iarăși la Bd. Independenței de unde putem lua tramvaiul pentru a ajunge într-un alt loc de promenadă,

Parcul Monument.

Str. Mihai Eminescu este arteră pietonală și plimbarea pe ea ne ferește de inhalarea noxelor emanate de diverse mijloace auto.

Pe această arteră putem admira numeroase clădiri istorice, unele dintre ele fiind prezentate în „Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei (2) ”.

În ultimii ani au apărut și pe această stradă câteva terase, active vara și puțin spre toamnă, ce te îmbie la odihnă și la o răcorire cu ceva lichid și rece, conform gusturilor consumatorului.

Parcul Monument

Cum spuneam mai sus, în Parcul Monument (cunoscut și sub denumirea parcul "Kiseleff", în amintirea guvernatorului rus Pavel Kiselef) se poate ajunge și cu tramvaiul, mergând, de la intersecția Bd. Independenței cu str. M. Eminescu, până la destinație, fix 5 stații.

Este cel mai mare parc din oraș și unul dintre cele mai mari din țară. Întinzâdu-se pe cca. 9 ha, ai, slavă Donului, pe unde te plimba.

Pe lângă aleea principală a parcului, cu o lungime de aproape 2 km, care pornește de la str. Pietății (în fața Sălii Sporturilor) și până în Șoseaua Națională Veche, sunt destule alei secundare ce-ți oferă un larg spațiu de plimbare de voie și nu numai. Spun, nu numai, pentru că pe alei întâlnești numeroase persoane, de toate vârstele, care aleargă întru menținerea și întreținerea formei fizice și a sănătății.

Dar mai întâi să intrăm în parc pentru a-l cunoaște, pornind de la capătul său dinspre oraș (str. Pietății).

Chiar la intrare observăm în partea dreaptă edificiul Sălii Sporturilor, loc de desfășurare a numeroase competiții sportive, locul unde-și dispută meciurile de acasă actuala vicecampioană națională la handbal feminin HC Dunărea Brăila.

Tot pe această parte, într-o mică poieniță, sunt amplasate o serie de sculpturi, despre care nu știi ce să spui, neavând nici una vreo plăcuță care să ne spună cine le-a făcut și care sunt numele lor (am semnalat chestiunea asta și mai sus). Însă tot sunt bune la ceva deoarece sunt foarte apreciate de copii ca loc de joacă. :))

Pe stânga aleii te ademenește cu mirosuri, bere, umbrele și scaune o mică terasă, numai bine ca să te întărești, un picuț, înaintea plimbării prin parc.

Ne continuăn deplasarea pe aleea centrală și, tot pe dreapta, mai observăm o bază sportivă a DJST, dar și Orășelul copiilor, spațiu foarte bine amenajat pentru cei mici.

Pe partea stângă parcul este mărginit de linia de tramvai ce face legătura orașului cu stațiunea Lacu Sărat și cu fosta, sau ce a mai rămas din ea, platformă industrială Chiscani. Aici în parc există o buclă de întoarcere a tramvaiului, utilizată în special vara când tramvaiul merge până în stațiunea Lacu Sărat.

Ajungem în zona centrală a parcului marcată de un rond de flori. Pe acest loc s-a aflat amplasat un monument (de unde și numele parcului) ridicat în 1834, an în care Brăila a încetat de a mai fi raia turcească și demolat de soldații turci în 1916 - probabil ca să ne facă-n ciudă că ne-am bucurat în 1834 – »:(.

Chiar în față observăm o cruce mare înălțată de AFDP (Asociația Foștilor Deținuți Politici) Brăila încadrată de două plăci de beton având fiecare câte o placă cu înscrisurile: “În memoria celor ce au luptat și s-au jertfit pe altarul patriei pentru credință, libertate și adevăr” și pe cea de-a doua un citat: “Dacă murim aici în lanțuri și în haine vărgate nu noi facem cinste poporului român, ci poporul român ne-a făcut onorea să murim pentru el. - Petre Țuțea”.

În partea dreaptă se bifurcă Aleea Parcului ce ne duce la Stadionul Municipal, arenă sportivă unde echipa de fotbal “Dacia Unirea Brăila” își dispută meciurile. Uneori aici se desfășoară și curse moto de dirt track.

În partea stângă a acestei arene se afla stadionul de atletism, acum o ruină și teren de plimbare pentru câini, stadion ce a dat țării mulți atleți de renume, cea mai cunoscută fiind campioana olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu. Și la stadionul ăsta se potrivește o vorbă spusă pentru oameni: “Ce frumos eram odată și ce, vai de capul meu (adică al stadionului), am ajuns acuma! ” Și a ajuns așa din cauza oamenilor (iată legătura cu vorba de mai sus).

Dar să revenim la locul rondoului din centrul parcului pentru că mai avem câte ceva de arătat.

Pe partea dreaptă se vede clădirea Muzeului Ştiinţelor Naturii, o secţie a Muzeului Brăila, care prezintă, prin intermediul dioramelor, plante, păsări şi animale aparțnând ecosistemelor specifice din această parte de țară: baltă, câmpie, luncă, pădure, etc.

În zona monumentului ridicat de AFDP sunt amplasate mese la care iubitorii șahului, tablelor, cărților de joc sau rummy, se destind la o partidă.

Continuîndu-ne parcursul vedem o amenajare menită a fi o fântână arteziană, cam fără apă (în majoritatea timpului), iar tot pe partea dreaptă observăm un gard ce îngrădește o zonă cu mulți copaci, în acest areal fiind și clădirea Muzeului Științelor Naturii. Undeva lângă gard este o sculptură reprezentând o femeie nud, culcată supărată parcă de ceea ce se află în spatele gardului.

Această incintă este înconjurată de o alee, locul preferat al celor ce fac jogging în parc. Lungimea acestui traseu, aflată de la un alergător, este de cca. 1100 - 1200 m.

Într-un spațiu deschis pe partea stângă s-a amenajat un mic loc de joacă pentru copilași, pe trotuar fiind câteva desene ce reprezintă harta României Mari, sistemul solar.

La capătul parcului între acesta și Șoseaua Buzăului se află Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

Și ca o ultimă precizare, parcul "Monument" are cam aceeaşi vechime cu parcul "Grădina Mare", prima mențiune despre el fiind prin 1833.

Mai multe informații, deosebit de interesante, despre istoria acestui parc, dar și fotografii vechi, puteți găsi aici: brailadealtadata.blogspot ... l-parcului.html.

Iată dragii mei cetitori că am ajuns la capătul unei călătorii frumoase prin locurile de agrement și promenadă din urbea de la Dunăre, Brăila.

Sper că v-a plăcut și nu ați obosit prea tare, mai ales că drumul a fost presărat cu numeroase locuri unde v-ați fi putut trage sufletul la un mic și o bere rece.

Și, totuși, încă ceva.

În zonele limitrofe Brăilei sunt câteva locuri unde merită să ajungeți ca să le vedeți.

Este vorba de stațiunea balneară Lacu Sărat, aflată la cca. 6 km distanță de Brăila și unde se poate ajunge cu auto pe E584 spre Slobozia, la dreapta imediat după stația Petrom, sau cu tramvaiul.

Apoi de Complexul Lacul Blasova, în Insula Mare a Brăilei, unde se ajunge după ce treceți Dunărea cu bacul. Acolo amatorii de pescuit pot pescui în Lacul Blasova (baltă privată).

Și, în cele din urmă, semnalez Insula Mică a Brailei - Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, având atât zone de agrement dar și o zonă de protecție specială.


[fb]
---
Trimis de Mitica49 in 19.05.17 20:39:44
Validat / Publicat: 20.05.17 07:27:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.

VIZUALIZĂRI: 2229 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Grădina Mare - Castelul de apă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[20.05.17 08:45:19]
»

@Mitica49:

Frumos "spatirul" prin Braila, de fapt continuarea articolului anterior - ghid Braila!

Se vede ca este scris cu mult drag, cu cu drag de Braila. Pozele atasate nu nunmia ca mi-au placut, dar m-au provocat sa acord candva timp si Brailei, asa cum merita, si cum recent am mai scris in ecouri pe aici, pe AFA.

Foarte frumoasa plimbarea nemteasca - spatirul - prin frumoasa urbe romaneasca, intr-un anotimp inverzit, trezit la viata.

Chiar mi-a placut!

Mihai18
[20.05.17 11:06:07]
»

Pentru că îmi place Brăila (am fost de 3 ori de-a-lungul timpului), acest review l-am citit încet și a durat ceva timp. Reviewul este mai mult de cât un ghid, este o monografie a localități și foarte util vizitatorilor. Cine poate, să-l printeze, cine nu, să ia creionul în mână.

După lectura reviewului, am înțeles că Brăila oferă mai mult de cât bănuiam.

Despre fotografii. Sunt frumoase. Admin avea dreptate când susținea că nu este o greșeală când același obiectiv turistic este fotografiat separat de alți turiști. În cazul nostru este vorba de statuia împăratului Traian. Dv. în P-22,23, eu în alt review. Ambele variante ilustrează și informează mai bine turistul.

Diverse. Demult, la știrile sportive auzeam des despre echipa de fotbal Laminorul Brăila. Oare o mai exista?

Reviewul este într-adevăr bun. Felicitări. Mihai 18

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.05.17 12:58:00]
»

Mi-a plăcut plimbarea virtuală prin Brăila, mai ales că am avut prilejul să vizitez în mai multe rânduri acest frumos oraș mângâiat de apele Dunării! Cunosc majoritatea locurilor pe care le-ați prezentat și m-am bucurat să le pot vedea din nou acum, în prag de vară! Am străbătut în mai multe rânduri la pas centrul istoric al orașului, am admirat o parte dintre vechile clădiri, am vizitat lăcașele de cult, ne-am plimbat pe aleile Grădinii Publice și am vizitat Casa Memorială ”Panait Istrati” (am atașat la acest articol fotografii din interiorul locuinței memoriale).

Îmi aduc aminte cu plăcere de ”Ceasul monumental” (creația lui Carol Sakar din Praga, anul 1909) amplasat în Piața Traian, de interesanta biserică ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” (lăcașul de cult fără turlă din Piața Traian), de strada Mihai Eminescu (Strada Regală) și de ale sale clădiri elegante (din păcate totuși, multe aflate într-o stare avansată de degradare), de faleza Dunării și chiar de Grădina Zoologică, obiectiv pe care l-am vizitat de mai multe ori în ultimii ani.

N-aș putea omite nici Centrul Cultural Nicăpetre, obiectiv căruia i-am dedicat în urmă cu patru ani un articol separat. Mi-a plăcut în mod deosebit clădirea, o adevărată capodoperă a arhitecturii locale. Și nici lucrările găzduite nu sunt mai prejos, ele pun în evidență originalitatea și talentul celui ce a fost artistul Nicăpetre (pe numele său adevărat Petre Bălănică; născut într-un cartier al Brăilei în anul 1936).

Am ajuns în plimbările noastre și prin stațiunea Lacu Sărat, un loc unde totuși –din păcate- ar mai fi multe de făcut pentru a atrage turiștii de pe alte meleaguri. Pentru localnici însă, datorită distanței mici, probabil că este o opțiune bună pentru a petrece câteva ceasuri în zilele toride de vară.

Ce îmi mai place la Brăila?! Păi, faptul că orașul se află la o aruncătură de băț de Dobrogea și de ai săi munți tociți de atâtea și atâtea milenii! Chiar plănuim ca vara aceasta, într-un weekend, să explorăm câteva trasee din Munții Măcinului, fiind stârniți (recunosc ) de excelentul articol postat de curând de Aurici.

Până la viitoare ieșiri, deocamdată ne aflăm doar la perioada de planuri, așa că voi termina aici ecoul meu! Vă felicit încă o dată pentru prezentarea făcută Brăilei, un oraș frumos, ce ar merita parcă mai multă expunere!

Toate cele bune!

Mitica49AUTOR REVIEW
[20.05.17 14:41:45]
»

@Dan&Ema: Mulțumesc pentru lectură și vot!

Cred că am spus-o și cu altă ocazie, am început să văd Brăila, loc unde m-am stabilit din 1973, după ce am ieșit la pensie. Am avut astfel timp să colind mai mult pe jos (cu dublu scop: să văd ce mai are Brăila de admirat, dar și pentru sănătate) și astfel am putut descoperi lucruri minunate, dar care din păcate nu sunt puse în valoare (am mai zis și asta).

Dacă ajungeți pe meleagurile astea poate ne vedem și vom încerca (eu și șoția) să vă fim ghizi.

Mitica49AUTOR REVIEW
[20.05.17 14:52:11]
»

@Mihai18: După cum spuneam și în răspunsul dat lui Dan&Ema, Brăila ascunde multe lucruri frumoase. Trebuie doar să umbli și să le descoperi. Mi-am adus aminte de review-ul dvs. și, cinstit vorbind, am verificat dacă l-am votat.

Despre fotografii sunt de acord cu dvs. Fotografierea subiectului din diverse unghiuri nu face decât să-i crească valoarea.

Mulțumesc pentru lectură și vot!

Dan&Ema
[20.05.17 14:53:10]
»

@Mitica49:

Felicitari pentru abordare si mentalitate!

Este important sa fii activ la pensie, dinamic ma refer, si sa colinzi, savte ajute sanatatea dar sa o ajuti astfel si ti pe ea, pentru tine...

Iar sa te plimbi pe indelete sa vezi cu ochii mari locurile pe unde pasesti este un amanunt esential care face diferenta intre a circula pe strazi, prin parcuri si a admira, a retine si a vedea cu adevarat obiectivele pe langa care treci.

Si asta ne-ai adus si noua la cunostinta in acest articol!

Felicitari, numai de bine, sanatate, vivacitate si articole multe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mitica49AUTOR REVIEW
[20.05.17 14:59:44]
»

@Crazy_Mouse: Aș îndrăzni să spun că prin articolele publicate despre Brăila (vreo 5 am numărat eu) sunteți cam brăilean. Ați scris mult și frumos despre urbea mea adoptivă și vă felicit pentru asta.

Cine știe poate la următoarea vizită ne vom vedea.

Mulțumesc pentru lectură și vot!

mishu
[20.05.17 20:42:07]
»

@Mitica49: Nu pot decat sa ma bucur ca a aparut si partea a doua si uite ca asa cunoastem incet, incet acest minunat oras. Foarte frumos prezentat totul astfel incat sa-ti spui:"Vreau si eu acolo. "

M-am grabit sa scriu ecoul si am constatat ca nu am vazut pozele, asa ca nu am ce comenta despre ele, si-mi dau seama si ca nici nu am votat ???? dar o sa o fac imediat, insa o sa fii primul la care am sa scriu:

Felicitari, voi vota cu mare drag ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[20.05.17 21:55:59]
»

@Mitica49: Ce surpriza placuta, nene Mitica! L-am citit pe nerasuflate! Ce de amintiri mi-a trezit...

In Gradina Mare, la fantanita cu ciobanei (mai de demult, prin anii '60, se numea "La Izvor"), tatal meu a cerut-o pe mama de sotie.

La arena sportiva de langa Turnul de Apa am invatat volei cu tata si prietenii lui (eram singurul copil p-acolo si-am invatat!) .Sa tot fi avut vreo 8-9 ani!

iar rondul de la fantana arteziana, prin anii '80-'84, era numita de noi, tineretul licean, "la televizor". Era loc de intalnire si pentru perechile nou formate (liceeni, deh), dar si de comentarii.

Parcul Monument... Era o bucurie pentru noi cand ne convocau pentru repetitiile pentru spectacolul de 23 August!

Nu ne mai prindeau ai nostri pe-acasa decat cand se-ntuneca bine!

Tatal meu a fost coleg de clasa cu tatal Anisoarei Cusmir, iar eu am fost colega de scoala cu ea. E cu 4 ani mai mare ca mine. Stadionul de Atletism ne-a fost mult timp gazda, caci eu era "iepure" (partener de antrenament) al Anisoarei.

Nene Mitica, multumesc mult! Ma-nclin si-ti ofer SB-ul din toata inima mea de braileanca!

Mitica49AUTOR REVIEW
[20.05.17 22:35:36]
»

@mishu: Mulțumesc pentru vorbele frumoase și, implicit pentru lectură și vot! Au apărut multe articole foarte bune despre Brăila scrise de plimbăreții AFA. Nu cred că cele postate de mine sunt mai bune, însă am încercat să pun la un loc, ordonat, cam ceea ce ar putea fi de văzut pe un traseu, ca un mic ghid.

Mitica49AUTOR REVIEW
[20.05.17 22:40:56]
»

@Zoazore: Sincer, sunt emoționat pentru că articolele mele ți-au adus aduceri aminte pline de nostalgii din cele mai plăcute. Nici dacă aș fi vorbit cu tine n-aș fi nimerit-o mai bine. Mă bucur că, știindu-ți obiceiul legat de articolele lungi, pe acesta l-ai citit cap-coadă.

Mulțumesc pentru timpul acordat lecturii și pentru vot!

La bună vedere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mihai18, mishu, Mitica49, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Brăila:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090530872344971 sec
    ecranul dvs: 1 x 1