GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plajele din Bodrum si imprejurimi
Situata la 800 metri de hotelul nostru, cu acces din strada Pasatarlasi, si singura plaja publica din orasul Bodrum este Kumbahce Halk Plaj. Aici nu se plateste nicio taxa, niciun sezlong, nimic.
Plaja are o latime de 10 metri si o lungime de ca. 100 metri. Se gasesc sezlonguri albe din plastic la fel ca la noi la mare, cu spatarul reglabil in 3 pozitii, umbrele simple cu acoperis din nuiele impletite.
Plaja este mai degraba cu pietricele mici, iar intrarea in apa este abrupta, in cativa metri trece de cap. Plaja Kumbahce este vecina cu portul mic.
Nu sunt baruri si carciumi aferente plajei.
Plaja se mai facea din pe limba de nisip (tot pietricele de fapt) din spatele bazarului, in spatele unor carciumi fiind si cateva sezlonguri. Este mult spus loc de plaja, oricum nu este ceva amenajat, latimea este sub 5 metri si apa adanca.
Plaja din Guembet se afla la 5 km de Bodrum care se parcurg cu masina in circa 15 minute, depinde de aglomeratie. Exista si microbuze care circula regulat pe aceasta ruta. Parcare gasiti unde se leaga str. Zengin Hueseyin de str. Yarbay Sabri Ergueden, ambele cu sens unic. Gratuit. La umbra.
Guembet se afla in primul golf dupa Bodrum situat la vest de oras. In zare se vad insule, inclusiv insula Kos situata la ca. 25 km si catre care se organizau traversari. Tot in larg ancorau goelete cu turisti. Pe latura stanga a U-ului golfului stau ancorate ambarcatiuni.
Plaja din Guembet avea sa devina plaja noastra favorita unde am venit cel mai des. Atuurile ei din perspectiva noastra sunt nisip destul de fin (pare a fi adus, nu cred ca este “originar din Guembet”), intrarea lina in apa, un mini bazar cu preturi chilipir, umbrele, masute si sezlonguri cu saltea si perne, gratuite daca faci consumatie la localul din spatele sezlongurilor The Beach House, unde se putea servi si masa, magazine de haine si jucarii in apropiere.
Alte remarci poate relevante pentru alti cautatori de plaje pe aici. Pe prima jumatate de metru cum intri in apa erau ici colo pietricele, la 100 metri de noi un culoar de unde pleacau diferite ambarcatiuni si obiecte mai mult sau mai putin zburatoare trase de salupe, tot acolo, o plaja privata cu fotolii unde bashtanii trageau din narghilea, cam 200 metri pana in parcare. Pe dealul din stanga golfului se vad ruinele morilor de vant descrise in articolul despre Bodrum vezi impresii
Bitez este in al doilea golf catre vest de Bodrum. Distanat de Bodum este 8 km iar timpul de deplasare ca. 30 minute. Recomand parcarea in lateralul hotelului Ambrosia, acolo unde drumul paralel cu malul marii face un S. Este gratuita, dar de data aceasta in soare si langa un canal plin cu gunoaie.
Din acest punct incepe faleza pe care sunt insirate diferitele halci de plaje particulare. Majoritatea apartin hotelurilor care sunt de partea cealalta a plajei si care au la faleza terase restaurant.
Si plaja din Bitez este ok. Aceasta confera avantajul ca poti manca si bea la botul calului. Pentru sezlonguri daca negociezi obtii “asezare” gratuita daca faci consumatie. Daca nu insisti putin pentru bucuria buzunarului tau, platesti si sezlongurile 100 TL 4 bucati, echivalentul a 66 RON. Sezlongurile au saltele si perne si aici.
Si aici apa este putin adanca la mal. Cateva pietricele erau si aici la primii 2 pasi cum intri in apa. La 15 metri de la mal se gasesc leagane deasupra marii. La vreo 50 metri de mal unde apa are adancimea de 1,5 metri te poti urca pe o platforma din elemente plutitoare din plastic de unde se pot face sarituri pentru ca incet dar sigur apa se adanceste.
In larg aceleasi ambarcatiuni cu sau fara panze, rapide sau nu si cam aceleasi posibilitati de plimbare pe mare.
In acest loc am fost de 2 sau 3 ori.
Aceasta recomandare am primit-o de la o colega din Turcia, care mi-a spus ca este un loc preferat al lor, la turcilor.
Se vede ca la acest capitol nu am avut aceleasi gusturi, dar sa va spun constatarile mele.
Guemuesluek se afla in extremitatea vestica a pensinsulei Bodrum, la 25 km vest de oras, care se parcurg in 45 minute, In apropiere este orasul Turgutreis.
Din drumul principal de acces coboara mai multe strazi secundare catre malul marii care ofera numeroase locuri de parcare, majoritatea gratuite.
Straduta pietonala ce serpuieste pe malul marii delimiteaza plaja ingusta de cateva case sau de spatiile de parcare. Nu sunt magazine pe aici mai deloc.
Plaja este mai pietroasa, iar apa adanca. La capatul falezei din golf se gasesc mai mute ambarcatiuni, unele maricele. Nu prea gasesti nici locuri de mancat si baur in apropiere. Pe “nisip” sunt sezlonguri cu umbrele.
Poate nu am cercetat noi toata zona si mai sunt si alte golfuri, dar impresia noastra imediata a fost ca nu era ce cautam noi, motiv pentru care in ziua aceea ne-am intors catre Bitez.
Peninsula Bodrum ofera si pe directia catre aeroportul din Mugla / Bodrum mai multe plaje amenajate sau neamenajate. Pe acestea le-am vazut numai din mersul masinii, asa ca nu va pot da relatii despre ele.
Cel mai bine ne-am simtit la Gumbet. Acolo a fost micro universal nostru cu de toate.
Si negresit vreau sa inchei prin a multumi lui @nicole33 foarte generoasa in informatii bune despre Turcia, despre Bodrum, despre obiective, despre plaje, despre inchiriat masini, despre modalitati de plata. Consilierului pentru destinatia Turcia caruia i-am rapit cred peste o ora cumulat din timpul liber si chiar din vacanta, inca o data:
- Multumesc, Nicole!
Si nu uitati negociati tot ce vreti sa cumparati in Turcia!
Melodia e dedicatie de la Ema! Ileana Sipoteanu – Valsul valurilor
@webmaster: Rog inserare video
https://www.youtube.com/watch?v=fzfkuu8XOzU
Trimis de Dan&Ema in 19.09.18 17:27:24
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema: Frumoasă melodie am ascultat la cafeaua de dimineață. Mulțumesc Ema!
Ghida noastră din excursia la Bodrum ne-a spus că dacă ajungem aici să verificăm unde este amplasat hotelul pentru că am avea mult de urcat/coborât la plajă. Dar și că unele hoteluri asigură transport către plajă. Dată fiind așezarea orașului în juriul golfului, pe coline, în trepte.
Iar tu confirmi, cu mașina v-ați plimbat până ați găsit "miniuniversul vostru "
Frumos!
Toate cele bune.
@ANILU:
Intr-adevar, orasul fiind amplasat pe coline, de unde perspectiva este de altfel faina, exista suisuri di coborisuri cam priunde te-ai deplasa.
Noi ca amplasamant al hotelului am fost foarte multumiti. Mai ales pentru ca intr-o plimbare de voie ajungeam in port trecand prin bazar. La intoarcere, la iesirea din bazar aveam o bucatica de urcat.
Pentru plaje insa solutia a fost doar pe patru roti.
E un detaliu care conteaza.
Multumesc de ecou si de multumiri, ii transmit Emei!
Numai de bine! ????
@Dan&Ema: Superb, Dane! Multumesc si eu Emei pentru melodia deosebita!
@Dan&Ema:
Nu ştiu cum de îmi scăpase tocmai acest articol, dar mai bine mai târziu decât niciodată
”Cel mai bine ne-am simtit la Gumbet. Acolo a fost micro universal nostru cu de toate.
Se pare că ne potrivim la gusturi.
Şi mie plaja din Gumbet mi s-a părut de departe cea mai frumoasă din toată peninsula. Eu am descoperit-o cu ocazia primei vacanţe în Turcia şi văd că nu s-a schimbat prea mult de atunci. Noi aveam cazare chiar în Gumbet la un hotel aflat la doar 30 metri de plajă. Şezlongurile îmi par mai multe şi mai înghesuite faţă de ce îmi aminteam eu.
”Plaja din Guemuesluek
Aceasta recomandare am primit-o de la o colega din Turcia, care mi-a spus ca este un loc preferat al lor, la turcilor.
Aflăm noutăţi. Habar nu aveam că Gumuşluk are plajă proprie, localitatea fiind situată pe deal de cealaltă parte a şoselei faţă de mare.
Dacă tot erai în zonă mai bine te opreai la Turgutreis, o localitate mult mai interesantă din toate punctele de vedere. Aici plaja este ceva mai bună, intrarea în mare este destul de abruptă, însă fără pietre, dar eu ştiu plajele aferente hotelurilor din Turgutreis. Staţiunea este una foarte pitorească. Portul din Turgutreis mie mi-a plăcut mai mult decât cel din Bodrum, iar apusul de soare admirat de pe faleza din Turgutreis este de neratat.
Plajele din drumul spre aeroportul Milas din Bodrum sunt amenajate, cu nisip adus, care trebuie completat an de an pentru a păstra o plajă de calitate. Mă refer la cele din Guvercinlik.
”Multumesc, Nicole!
Oricând, cu drag
@nicole33:
Merhaba! Tessekur!
Multumiri Nicole pentru informatiile primite inainte de plevarea catre Bodrum.
Ma bucur sa aflu ca avem aceleasi gusturi in privinta celei mai fiane plaje, cea din Gümbet. Daca esti si cazat (a) in Gümbet este si mai fain din punct de vedere al accesului la plaja. In schimb daca vreinsa vizitezi Bodrum trebuie sa te urci intr-un vehicul pe roti. Si viceversa daca stai in Bodrum. Nu le poti avea pe amandoua.
Prin Turgutreis am trecut doar cand ne-am intors din Gümüslük, in tranzit. Citisem despre orasul amiralului, dar in ziua aceea eram chituti sa gasim mai repede o plaja pe placul nostru dupa ce Denisei i se facuse rau in masina.
Multumesc si pentru completarile din acestvecou, utile celor ce se vor informa despre plaje in Bodrum si imprejurimi.
Numai de bine! ????
@Dan&Ema:
”Daca esti si cazat (a) in Gümbet este si mai fain din punct de vedere al accesului la plaja. In schimb daca vreinsa vizitezi Bodrum trebuie sa te urci intr-un vehicul pe roti. Si viceversa daca stai in Bodrum. Nu le poti avea pe amandoua.
Corect, nu le poţi avea pe amândouă, dar alegi în funcţie de ceea ce consideri că este mai important pentru tine şi familia ta.
Pentru noi plaja era prioritară şi am ales un hotel foarte aproape de o plajă cu nisip şi intrare lină în mare, care îmi oferea şezlonguri şi umbrele gratuite, nu şi beach bar, dar barul de la piscină era la doar 30 metri distanţă, astfel rezolvând şi problemele legate de hidratare.
În Bodrum am fost doar de două ori, într-o dupăamiază în excursie cu ghid când am admirat şi morile de vânt de pe dealul dintre Bodrum şi Gümbet şi apoi oraşul panoramic şi a doua oară cu maşinile noastre la cumpărături şi vizite pe cont propriu în port, în bazar şi la Castel.
La plajă mergeam în fiecare zi, aceasta fiind activitatea de bază, mai puţin în ziua când am fost plecaţi la Pamukkale şi ne-am întors seara târziu.
Seara mergeam pe jos până în bazarul din Gümbet, cu preţuri mai mici decât cel din Bodrum, dar cu acelaşi gen de mărfuri. Însă erau alte vremuri, pe atunci 1 TL=1,96 lei, departe de cursul de 0,55-0,6 pe care l-ai prins tu anul acesta, când totul ţi s-a părut foarte ieftin.
@nicole33:
Confirm ca in bazarul din Gümbet era mai ieftin decat in cel din Bodrum. Si anul acesta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 O scurtă vizită la Castelul din Bodrum — scris în 24.10.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Bodrum – obiective turistice — scris în 16.09.18 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Templul (mausoleul) din Halikarnas – una din minunile lumii antice — scris în 14.09.18 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Cu bune si cu rele — scris în 21.08.17 de rudy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Bodrum – un oraș pitoresc — scris în 28.01.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Ruine de top 7 (Mausoleul din Halicarnas și Templul zeiței Artemis) — scris în 18.06.14 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Arhitectură și mare - Prin satele Peninsulei Bodrum — scris în 17.06.14 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ