ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.09.2013
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 06.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 5 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 3-12

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Barcelona in 5 zile

TIPĂREȘTE

Imi aduc aminte, ca o prietena, m-a intrebat, cum il cheama pe arhitectul catalan celebru pentru capodopera sa neterminata, Catedrala Sagrada Familia. Din pacate, habar nu aveam, nu stiam decat din auzite de Sagrada Familia, iar de multe ori confundam “sagrada” cu” sangria”.

Acum, dupa 5 zile petrecute in Barcelona, pot spune ca fara operele lui Antoni Gaudi, casele Mila, Batllo şi Vicentz, Parcul Guell şi mai ales spectaculoasa Catedrală Sagrada Familia, Barcelona ar fi pierdut foarte mult din frumusete.

Initial pentru acest oras, alocasem 2 zile, considerand ca ne sunt suficiente, obiectivele stabilite erau Acvariul, stadionul Camp Nou si La Rambla. Ajunsi seara in Barcelona, ne-am cazat la campusul universitar AGORA, iar dimineata dupa un mic dejun copios, am pornit sa vizitam.

Primul obiectiv a fost conform planului, acvariul din port, am coborat la metrou la statia Mundet pe linia 3 si am iesit la Drassanes. 35 de acvarii, 11.000 de exemplare cu 450 specii diferite, un tunel subacvatic de 80 de metri, 6 milioane de litri de apa, deosebit atat pentru copii cat si pentru noi.

Am continuat plimbarea admirand vasele din port, monumentul dedicat lui Columb si atmosfera de pe La Rambla, cea mai faimoasa strada din Barcelona, un fel de Republicii din Brasov, care se termina in Piata Catalunya. Partea de mijloc a Ramblei este exclusiv pentu pietoni si este incadrata de copaci. Aici abunda chioscurile, standurile cu flori si artistii stradali in fata carora recunosc, nu am stat prea mult. Siguranta turistilor era vegheata de foarte multi politisti, care spre surprinderea mea erau foarte deschisi pentru indrumarea acestora, dar si autoritari fata de comerciantii ambulanti de tricouri, suveniruri si genti “originale”. Undeva pe la jumatatea strazii am intrat intr-o piata foarte colorata, Mercat de Boqueria, o piata plina de comercianti de fructe, de dulciuri, de fucte de mare, de branzeturi, de mezeluri, o minunatie de nu stiam ce sa cumparam. Nu am rezistat in fata unor pahare pline cu fructe proaspete taiate in cubulete (nuca de cocos, papaya, capsuni, ananas, fructe de cactus, struguri, melon…).

Ajunsi in Piata Catalunya am stabilit urmatorul obiectiv, Catedrala Sagrada Familia, mai mult curios de ce poate fi altfel la aceasta. Cand am vazut-o prima oara am ramas uimit, era cu adevarat altceva. Doream sa o vizitam, dar ora fiind prea inaintata, am hotarat sa revenim a doua zi. Seara am continuat-o incercand sa vizitam Parcul Guell, am urcat pe niste stradute care aveau si scari rulante pentru a usura accesul catre parc. Am reusit sa urcam in cel mai inalt punct al parcului si sa admiram luminile orasului.

A doua zi, datorita unor probleme de ordin tehnic aparute la masina si a faptului ca in niciun atelier auto nu se lucra pe timpul week-end-ului, am fost nevoiti sa ne prelungim sederea in Barcelona. Culmea era ca toti eram bucurosi de situatia creata. In continuare, voi descrie pe scurt fiecare obiectiv vizitat.

Catedrala Sagrada Familia- Proiectul vieţii lui ANTONI GAUDI catedrala închinată Sfintei Familii, a fost începută în 1882. În 1926, când arhitectul catalan s-a stins din viaţă la 74 de ani, numai faţada de nord fusese terminată şi dintre cele 18 turnuri proiectate, doar unul fusese ridicat. După moartea lui Gaudi, lucrările au continuat sub conducerea lui Domènech Sugranyes, până în 1936, când au fost întrerupte de Razboiul Civil Spaniol.

La 7 noiembrie 2010, Papa Benedict XVI a sfințit biserica și a ridicat-o la rangul de „minor basilica”, moment ce poate fi revazut in interior.

Biserica are 18 turnuri, în ordinea înălțimii reprezentând pe cei 12 apostoli, 4 evanghelisti, Sfanta Fecioara și pe cel mai înalt turn, pe Isus Hristos. Înălțimea totală, de 170m, este cu un metru mai mică decât a unui deal de lângă Barcelona, deoarece Gaudi considera că lucrarea sa nu trebuie să fie mai mare decât cea a lui Dumnezeu.

Cupola naosului a fost terminată în 2000 iar în prezent se lucrează la turnul lui Isus.

Finalizarea catedralei este preconizata in anul 2026, dar frumusetea ei este deosebita.

Dupa aproximativ 30 de minute de stat la coada, am reusit sa intram in catedrala. Eram deja fascinat de ce vazusem afara, dar interiorul m-a lasat fara grai. Efectiv a trebuit sa ma asez pe un scaun si pret de 5 minute nu am scos un cuvant. Vitralii deosebite, coloane ca niste trunchiuri de copaci, geniul lui Gaudi a marcat fara echivoc aceasta catedrala.

Parcul Guell- alta minunatie marca Gaudi, parcul este public nu se percep taxe pentru vizitare si este situat in partea superioara a colinei El Carmel. In parc există forme ondulate de parcă ar fi râuri de lavă, pasaje acoperite cu coloane de forma unor copaci, stalactite și forme geometrice. Multe din suprafețele existente sunt acoperite cu bucăți de ceramică sau sticlă colorate în stil mozaic numit Trencadis (un tip de mozaic utilizat în modernismul catalan, creat din cioburi sparte de faianță, pahare si farfurii sparte).

Parcul Labirint- Parcul este situat in apropierea campusului universitar AGORA, langa velodrom si este considerat cel mai vechi parc, lucrarile incepand in 1791. Existenta acestuia se datoreaza marchizului Joan Antoni Desvalls i d'Ardena, care si-a dorit o gradina unica si diferita, in stil neoclasic. Ulterior a fost creata si o gradina romantica cu flori, in general, cale, cu copaci imensi si cascade, dar si un canal care uneste partea de sus a terasei cu cea intermitenta. Gradina in stil neoclasic cuprinde 3 terase:

- pe terasa inferioara se afla un labirint, care da si numele parcului, acesta are 750 de metri de gard de chiparosi;

-pe terasa intermediara, exista 2 pavilioane in stil italian, cu coloane toscane, replici de temple romane rotunde;

- pe terasa superioara exista un pavilion dedicat muzelor, iar in spate se afla un iaz mare plin cu pesti ornamentali, tot aici se afla si fantana nimfei Egeria.

La intrarea in parc se afla un loc de joaca pentru copii inconjurat de palmieri.

Catedrala gotica La Seu - numele oficial al catredalei este Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia, care in catalana inseamna Catedrala Sfintei Cruci si a Sfintei Eulalia. Pe locul unde este contruita astazi Catedrala La Seu, exista inca din anul 343 d. Ch. un locas unde credinciosii veneau sa se roage. In apropierea catedralei se gaseste o manastire, datata din secolul al XIV-lea, in curtea careia se gasesc in permanenta 13 gaste, fiecare reprezentand un an din varsta tinerei martire Eulalia, care si-a pierdut viata pentru credinta in secolul al patrulea, ucisa fiind de catre romani.

Parcul de distractii Tibidabo- parcul destinat in special copiilor, este situat pe muntele Tibidado din vecinatatea Barcelonei unde se mai gaseste un turn de telecomunicații, si o catedrala, Temple de Sagrat Cor.

Cu siguranta, in acest parc de distractii nu va puteti plictisi iar panorama asupra orasului este deosebita.

In fata atator obiective turistice, timpul nu ne-a mai permis sa vizitam si stadionul Camp Nou, poate cu alta ocazie.

Acestea sunt in mare impresiile mele despre Barcelona, un oras cosmopolit, foarte curat, in care voi reveni cu placere daca voi mai avea ocazia.


[fb]
---
Trimis de albena in 15.09.13 03:51:31
Validat / Publicat: 15.09.13 07:37:21
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 4159 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (albena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Atentie, rechinii trec pe deasupra noastra!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

GYL*
[15.09.13 07:42:26]
»

Cu onor, acord primul vot, Barcelona e unica, stiu!

MCM
[15.09.13 10:22:23]
»

@albena: am rememorat cu placere imaginile Barcelonei, unde credeam ca am vazut aproape tot. Insa... parcul Labirint nu-l vazusem... frumos parc, iar statuia din P20 nici atat. Spune-mi, te rog, unde se afla statuia?

Oleaca de off topic - cum a fost cu puiul de 3 ani la plimbare prin Barcelona? Pt ca vad ca ati mers, nu gluma!!

mauricius*
[15.09.13 12:03:17]
»

Mulțumesc foarte mult pentru aceste informații care au picat la fix, deoarece tocmai planific o vizită în acest oraș pentru la anul. La fel ca @MCM și eu sunt curios despre experiența din perspectiva unei familii cu copii. Este drept că al meu este mai măricel, și mi-a impus o vizită pe Camp Nou fiind mare fan Barca, însă știu ce am pățit cu alte ocazii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
albenaAUTOR REVIEW
[15.09.13 12:22:31]
»

@GYL: Mulțumesc, asa simt și eu, este un oraș fantastic.

albenaAUTOR REVIEW
[15.09.13 12:45:30]
»

@MCM: Statuia am găsit-o întâmplător, fiind in cautare unui showroom Mercedes iar adresa aproximativa este Passeig de Manuel Girona, 51,08034.

Cea mica a rezistat foarte bine, a fost foarte incantata de locurile vizitate de plimbările cu metroul, cu scările rulante de pe străduțe, de locurile de joaca, iar noaptea dormea "beton". Este foarte activa, probabil o viitoare atleta. Bineînțeles ca avea și momente în care dorea sa fie luata în brate dar... ce nu facem pentru copii. Într-un parc a rămas uimita ca pe lângă porumbei se aflau și papagali care veneau la bucatele de biscuiți.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
albenaAUTOR REVIEW
[15.09.13 12:49:45]
»

@mauricius: Pe Camp Nou nu am reușit sa ajung cu toate ca-mi propusesem, dar am intrat in magazinul oficial FC Barcelona din Piața Catalonya. Sunt sigur ca stadionul este de vis si sigur merita vizitat.

Michi
[06.10.13 23:12:03]
»

Dacă mai ajung vreodată în Barcelona- teoretic vorbind, că practic nu ştiu când şi dacă- din review-uri de marcă ale userilor care au vizitat Barca aşi reface traseul cu obiective pe care nu le-am văzut. Felicitări pentru cum ai scris şi pentru reuşita de a călători atât de departe cu doi copii mici.

albenaAUTOR REVIEW
[06.10.13 23:25:25]
»

@Michi: Multumesc pentru cuvintele frumoase mai ales tinand cont de faptul ca vin din parte unui membru AFA pe care-l apreciez.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
albena, GYL*, mauricius*, MCM, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Barcelona:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089207172393799 sec
    ecranul dvs: 1 x 1