GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa cumpararea din timp (februarie 2013) a biletului de avion (Blue Air) si rezervarea pe booking.com a cazarii (Tripledos-Bed&breakfast), iata-ne ajunsi la mijloc de mai 2013 in Catalunia, mai precis in minunatul si fascinantul oras care se cheama Barcelona.
Cum ne este obiceiul, cele 8 zile (7 nopti) petrecute in Barcelona au fost structurate in asa fel incat sa putem vizita cat mai multe din minunatiile acestui oras turistic prin excelenta.
De la inceput vreau sa va spun ca nu am sa insist in prezentarea fiecarui obiectiv vizitat (au facut-o multi altii inaintea mea foarte bine si detaliat), ci doar am sa va dau o serie de informatii pe care eu le consider utile si care vor ajuta viitorul turist in descoperirea si cunoasterea mirificului oras catalan.
Cele 7 zile au fost structurate in felul urmator:
-Ziua 1- vizitarea manastirii benedictine Montserrat (va face obiectul unui review separat) iar la intoarcere dupa amiaza vizitarea impunatoarei Sagrada Familia.
-Ziua 2 (va face obiectul unui review separat) a fost rezervata unei excursii cu trenul si apoi cu autobuzul in portul L’Estartit (Costa Brava), unde la bordul trimaranului Nautilus (cu pereti de sticla) am descoperit fascinanta lume acvatica din jurul insulelor Medes.
Celelalte 5 zile au fost rezervate integral pentru Barcelona. Trecand la seria de informatii utile calatorului, vreau sa va spun ca dupa citirea multor review-uri si calcule pe care le-am facut, am hotarat ca mult mai util financiar pentru turistul interesat sa viziteze cat mai mult, este sa-si procure Barcelona Card (2 zile- 37 euro, 3 zile- 47 euro, 4 zile- 56 euro, 5 zile- 62 euro, daca se cumpara online reducerea este de 10%). Cu acest Card ai o serie de intrari gratuite si reduceri la multe obiective din oras plus transportul gratuit pe toate mijloacele care opereaza in oras.
Cealalta alternativa pentru deplasarea prin oras si valabila pentru turistul care vrea sa ia mai mult pulsul orasului decat sa-l viziteze, este intr-adevar cartela T 10 (10 calatorii-9,8 euro). Fac mentiunea ca o calatorie simpla pe oricare mijloc de transport costa 2 euro.
Am sa va fac un calcul informativ cu obiectivele cu intrari gratuite si reduse din Barcelona Card, la care noi (eu si sotia) am ajuns si pe care le-am vizitat.
Intrari gratuite cu Barcelona Card la:
1. Fundatia Antonio Tapies – 7 euro/pers. fara BC
2. Fundatia Juan Miro- 7 euro/pers. fara BC
3. Muzeul National de Arta al Cataluniei (MNAC) -14 euro/pers. fara BC
4. Muzeul de Istorie al Barcelonei (MUHBA) -7 euro/pers. fara BC
5. Muzeul Picasso-14 euro/pers. fara BC
6. Muzeul Frederic Mares-5 euro/pers. fara BC
7. Muzeul Ciocolatei- 5 euro/pers. fara BC
8. Muzeul de Arta Moderna al Cataluniei-7 euro/pers. fara BC
9. Muzeul Olimpic al Sportului-Juan Antonio Samaranch-5 euro/pers. fara BC
10. Croaziera port Barcelona (1,5h) cu “Las Golondrinas”-7 euro/pers. fara BC
Numarul total al obiectivelor cu intrari gratuite Barcelona Card este de 21, noi am selectat doar 10, suma pe care am economisit-o fiind de 78 euro/pers. in conditiile in care am cumparat pentru fiecare, Barcelona Card/3 zile-47 euro/pers.
Intrari cu reduceri Barcelona Card la:
1. Nou Camp Experience - 5% - 21,85 euro redus fata de 23 euro bilet normal
2. Casa Battlo – 15% - 17,3 euro redus fata de 20,35 bilet normal
3. El Poble Espanol – 25% - 8,25 euro redus fata de 11 euro bilet normal
4. Casa muzeu Gaudi din Parc Guell (-1 euro) -4,5 euro redus fata de 5,5 euro bilet normal
5. Gran Teatre de Liceu – 20% - 4 euro redus fata de 5 euro bilet normal
6. La Pedrera (Casa Mila) – 20% - 13,2 euro redus fata de 16,5 euro bilet normal
7. Muzeul Parfumului – 40% - 3 euro redus fata de 5 euro bilet normal
8. Basilica Sagrada Familia (-1 euro) – 13,8 euro redus fata de 14,8 bilet normal
9. Palau de la Musica Catalana – 20% - 13,6 euro redus fata de 17 euro bilet normal
10. Acvariu Barcelona – 20% - 15,2 euro redus fata de 19 euro bilet normal
Numarul total al obiectivelor cu reduceri Barcelona Card este de 20, noi am selectat doar 10, suma pe care am economisit-o fiind de 21,45 euro/pers.
Adunand sumele economisite la intrarile gratuite cu cele de la obiectivele cu reduceri rezulta o suma totala de 99,45 euro/persoana, suma datorita careia investitia in Barcelona Card este mai mult decat convingatoare…Repet, obiectivele alese au fost vizitate in 3 zile…cu putin efort (trezire devreme si adidasi corespunzatori) se poate si se merita…
In cele 2 zile in care nu am beneficiat de Barcelona Card, am cumparat cate o cartela T 10 de fiecare si am reusit sa mai vedem:
-La Rambla si statuia lui Cristofor Columb
-La Boqueria
-Port Vell
-Biserica Santa Maria del Mar-5 euro/pers.
-Catedrala La Seu- 6 euro/pers.
-Piata Sant Jaume cu cladirea Guvernului Cataluniei (Generalitat de Catalunia) si Primaria Barcelona (Casa de la Ciutat)
-Placa Reial-Piata Regelui
-Biserica Sf. Ana
-Castelul Montjuic cu telefericul folosit la coborare (-2 euro reducere cu Barcelona Card, dar numai la calatorie dus-intors)
-Palatul Guell (obiectiv ce nu trebuie ratat, nu se regaseste in Barcelona Card) -12 euro/pers.
-Parc Guell
-Biserica Sant Jaume
-Piata si Biserica de Sant Agusti
-Antic Hospital de Santa Creu
Per total, cele 5 zile extraordinare petrecute in Barcelona, au insemnat un numar de 34 obiective (aproximativ 7/zi), locuri minunate care ne vor bantui aminirile mult timp de acum inainte…Ce ramane acum, cand imaginile sunt inca vii dupa aceasta intamplare extraordinara care se cheama Barcelona?
Ramane imaginea acestui templu al fotbalului care se cheama stadionul Nou Camp. Intreg turul stadionului reprezinta pentru mine (ca iubitor al acestui fenomen), o experienta unica, dar si un exemplu de management financiar impecabil…aici poti face poze cu Messi sau cu Cupa Campionilor, poti simti mirosul ierbii de la nivelul gazonului, poti vedea vestiarele si sala de recuperare, poti privi stadionul din cabinele comentatorilor sportivi sau de la masa presei, poti sa cobori prin tunelul pe unde fotbalistii ajung la gazon…acolo se aude doar tacanitul crampoanelor si simti tensiunea partidei ce va urma intre acesti gladiatori ai ierbii, dar tresari si la uralele impatimitilor suporteri care cer goluri, goluri care sa aduca glorie pe altarul acestui zeu care se cheama fotbal…
Ramane imaginea extraordinarei promenade care se numeste La Rambla, cu multitudinea de terase ocupate non-stop de turistii veniti din toate colturile lumii, curiosi sa guste celebrele tapas (feliute mici de paine peste care imaginatia bucatarilor aseaza diverse bucatele de carne si nu numai, delicioase si apetisante) si sa bea un pahar de sangria (o combinatie de vin rosu demisec si suc de portocale, peste care se pune o multime de felii de fructe)
Ramane extraordinara mostenire culturala pe care o regasesti in doua bijuterii arhitectonice care se numesc Gran Teatre de Liceu (Opera) si Palau de la Musica Catalana, dotate cu 2 sali de concerte putin spus impunatoare…pasind prin foaierul si sala de concerte auzi discret vocea inconfundabilei soprane Montserrat Caballe cantand in duet cu Freddie Mercury celebra melodie Barcelona…
Ramane impunatoarea Sagrada Familia unde intr-un colt al catedralei numit Paternoster, pe un perete de bronz sta scris in 50 de limbi diferite fraza: “painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi”. Cand am descoperit ca scrie si romaneste, ochii mi s-au umezit…Alte urme ale romanilor in Barcelona: muzeul Sportului Olimpic Juan Antonio Samaranch pune la loc de frunte gimnasta Nadia Comaneci (am vizionat exercitiul de nota 10 la paralele inegale la Montreal-1976), in muzeul stadionului Nou Camp unde totul este digital, am descoperit inregistrarea loviturilor de la 11 m din finala de la Sevilla 1986 castigata de Steaua, precum si-un gol magnific inscris de la centrul terenului de Gica Hagi intr-un meci cu Celta Vigo. Deasemenea, la Gran Teatre de Liceu, numele sopranei Angela Gheorghiu si afisele cu spectacolele in care aceasta canta, sunt la mare pretuire…
Ramane spiritul si mandria locuitorilor de a se pronunta ca fiind catalani si nu spanioli. Nu am vazut niciunde atatea cladiri, terase, balcoane peste care flutura la loc de cinste drapelul Cataluniei (galben cu 4 dungi orizontale rosii ce reprezinta cele 4 provincii ale Cataluniei: Barcelona, Girona, Lleida si Tarragona)
Dar Barcelona inseamna in primul rand Gaudi, spiritul lui Antoni Gaudi este pretutindeni. Acest inegalabil proiectant si arhitect catalan reprezinta emblema orasului. Nu exista cartier sau bulevard care sa nu poarte amprenta lui…cladirile, palatele extraordinare construite intr-un stil inconfundabil, numai din linii curbe, rotunde fara sa zgarie retina privitorului, acoperisurile plate cu celebrele hornuri ca niste soldati vesnic de veghe, toate placate ingenios cu un mozaic de-un colorit viu care sporeste curiozitatea turistului. E drept ca Gaudi a fost contemporan cu Eusebi Guell, un antreprenor catalan devenit conte, putred de bogat dar si instruit care a vazut in Gaudi artistul alaturi de care poate intra in istorie. In acest fel, Guell a finantat toate marile opere ale lui Gaudi, asistand alaturi de barcelonezi cum imaginatia si spiritul genialului architect construiesc un oras magnific frematand de viata care merita vazut cel putin o data in viata… Ola, Barcelona, ola…sau Ole…sau…
Trimis de Ricone in 31.05.13 16:47:54
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ricone); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Un review frumos si util. L-am trecut deja la favorite, pentru ca si noi intentionam sa mergem in Barcelona, dar numai 4 zile.
Astept si celelalte review-uri, pentru ca tocmai pregatim programul de vizitare al orasului.
Pozele incarcate de tine sunt foarte frumoase.
Am fost acolo, mai vreau acolo si mi-ati reamintit ce frumoasa e Barcelona! Felicitari pentru review!
@ariella: Si eu mai vreau la Barcelona, acum ca m-am indragostit de ea... multumesc de aprecieri...
Buna,
poti sa ne dai mai multe detalii referitaore la ziua 2.
Eu nu am gasit nici un alt review separat
Daca a meritat calatoria, ce ati vazut... etc
Multumesc
@Ricone: Buna, Barcelona Card trebuie luat si pentru copii?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Un castel pe vârf de deal, ... pe malul mării – Castelul Montjuïc — scris în 12.10.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 O săptămână în Barcelona — scris în 29.07.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Barcelona - supraevaluata — scris în 05.11.23 de marius71a din MEDGIDIA - nu recomandă
- Mar.2023 Barcelona, o dorinţă împlinită — scris în 13.01.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Revelion in Barcelona — scris în 23.02.23 de anila82 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Scumpa de Barcelona — scris în 29.08.22 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 La pas prin Barcelona — scris în 21.06.22 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ