ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2013
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Complexul de sănătate/welness/SPA Perla; alte lucruri şi locuri de vizitat la 1 Mai

TIPĂREȘTE URM de aici

Am promis un articol despre centrul SPA&restul al hotelului Perla şi vreau să mă ţin de cuvânt. Scriu separat despre el datorită faptului că e accesibil şi clienţilor care NU sunt cazaţi la hotel, contra cost. Intrarea se face pentru vizitatori dinspre stradă, iar pentru oaspeţii hotelului printr-o galerie acoperită (folosită de către unii şi ca loc de fumat).

Prima sală cu piscină a hotelului, despre care se aminteşte în articolele mai vechi publicate despre acesta, s-a transformat astăzi în centru de recuperare pentru copii, precum şi în loc unde se predau lecţii de înot sau se face revenire după antrenamentele loturilor de sportivi cazaţi aici, pentru a nu interfera cu turiştii veniţi la relaxare. Acolo se poate ajunge trecând prin parcarea hotelului între cele 2 terenuri de fotbal. Fiind o facilitate mai puţin 'turistică', nu dezvolt mai mult.

Să revenim la SPA: are un număr de 5 bazine - 2 interioare (micuţe, cam 30 mp fiecare, apa de 32 grd C) şi 3 exterioare (unul semiolimpic, care nu funcţionează iarna, altul care are intrare şi dinspre clădirea SPA-ului, mare, cu apă la vreo 28 grd. C, cu ciupercă-duş şi două duşuri de masaj cervical dar care iarna sunt oprite [ar răci prea mult apa] şi unul micuţ pentru pici cu apă mai caldă ~ 36 grd. C) dar şi două cădiţe jacuzzi, care funcţionează alternativ - o idee bună care reduce numărul celor care le-ar acapara non-stop.

Totul e menţinut foarte curat, nu sunt mirosuri neplăcute, nici umezeală excesivă - excelentă instalaţia de aer condiţionat. Iarna, la interior e o temperatură plăcută.

Există şi două saune, una uscată (pe asta am încercat-o vreo trei minute) şi una umedă (aici n-am rezistat decât să arunc o privire) cu lumini ce-şi schimbă culoarea, spre relaxarea celor ce se chinuie înăuntrul ei.

La duşuri e cam frig, dar există încă un loc unde se poate face un duş în condiţii decente - la etaj, la cabinetele de tratament.

Există facilităţi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă (inclusiv toalete!)

La parter există şi un vestiar cu cabine de schimb şi dulapuri cu cheie, pentru cei care vin de afară.

Mai e şi un bar, de unde se pot lua gustări şi/sau băuturi.

La începutul sejurului, cei care doresc să facă şi tratamente medicale sunt consultaţi (gratuit oaspeţii hotelului, contra cost vizitatorii) de către un medic specialist care recomandă procedurile necesare.

La etajul 1 sunt sălile de tratament - vă curentează, vă radiază, vă împachetează, vă îmbăiază şi vă duşează de nu vă vedeţi (nu de alta, da' e aşa bine că staţi mai tot timpul cu ochii închişi!). Şi dacă nu e de ajuns, intraţi juma' de oră în capsula 'feng-shui' şi veţi intra în armonie deplină cu universul... Echipamentele sunt de ultimă generaţie, personalul priceput şi amabil, chiar vă fac bine! Am auzit destul de mulţi oameni care erau acolo că la prima lor vizită, au venit în cârje, iar acum mergeau pe picioarele lor... Io nu sufăr de nimic, dar iubi are probleme la coloană şi confirmă faptul că tratamentele de acolo i-au prins bine.

Apoi, la al doilea etaj, sunt cabinete de masaj, reflexoterapie, cosmetică şi coafor, dar şi o sală de forţă cu aparate moderne şi funcţionale.

În curtea ştrandului mai e şi un loc de joacă pentru pitici, cu 'castel' din plastic, cu tobogane şi locuri de căţărat şi strecurat, cred că foarte îndrăgit pe vreme caldă; acum nebăgat în seamă de nimeni.


În afara acestui ştrand, în Băile 1 mai există încă unul (Venus), închis iarna, şi cel 'cu valuri' inchis definitiv, din păcate... Pe ăsta mi-l amintesc aşa, ca prin ceaţă, cum m-am distrat cu taică-meu acolo acum aproape juma' de veac în urmă. Şi ce mare şi frumos mi se părea a fi pe-atunci... şi ce jalnic arată azi...

Nu departe de el, se află pârâul Peţa (sau Peţea) declarat rezervaţie naturală. Pe teritoriul staţiunii, formează un număr de trei lacuri cu vegetaţie specifică şi faună bogată şi protejată. Are şi câţiva nuferi, fiind uneori confundat cu lacurile cu nuferi din Felix. Pe mine m-au încântat în mod special cele câteva specii de păsări acvatice care pescuiau cât e ziua de lungă pe-acolo.

Ţin să povestesc tot aici şi despre avenul (craterul) de la Betfia, despre care a povestit de altfel şi colegul danoradea, foarte frumos. Doar că el l-a vizitat vara, iar noi l-am căutat prin zăpadă...

Am pornit într-o zi pe la prânz şi am ales să mergem cu maşina, ziua fiind destul de scurtă şi pădurea (cu potecă cu tot) acoperită de zăpadă nu am avut curaj să pornim pe jos, plecând din spatele ştrandului cu valuri. Am mers deci pe drumul comunal spre Betfia şi am ajuns aproape de poalele colinei. De acolo, drumul nu era deszăpezit aşa că am preferat să las maşina la marginea sa decât să am vreo surpriză. Dar cum citisem cam pe fugă informaţiile cu privire la localizarea sa, şi cum era o zi tare mohorâtă şi cu pâclă, n-am reuşit să văd la sosire că avenul e undeva relativ aproape de zona unde am oprit noi, puţin spre stânga, aproximativ pe la începutul pantei. Aşa că am urcat tot dealul, până la antenele de sus, apoi am coborât pe alt drum şi abia atunci am ajuns la 'crater'. Dar nu ne-a părut rău, plimbarea prin aerul geros a fost chiar plăcută, unde mai pui că, la un moment dat când ne oprisem să ne tragem puţin răsuflarea, am asistat la o adevărată scenă de vânătoare: cu un tropăit zgomotos, a trecut pe lângă noi un ditamai iepurele de câmp, pierzându-se printre tufişurile de arbuşti, urmat la scurt timp de o potaie maidaneză (din sat probabil) care din fericire i-a pierdut urma (derutat probabil şi de mirosul nostru) şi a renunţat după puţin timp la urmărire şi a coborât spre sat.

Cum spuneam, nu există niciun fel de marcaje, nici plăci indicatoare (pe drum), cu excepţia unui panou explicativ aflat chiar la baza locului unde se află cele 2 intrări spre adânc. Locul nu mai prezintă pericol pentru vizitatori - probabil în urma accidentelor din trecut petrecute aici, gurile avenului sunt înconjurate de un gard şi în plus, acoperite cu grilaje ce nu permit accesul neautorizat. Decât liliecilor din colonie...

Frumos, o excursie numai bună pentru o după-amiază, indiferent de anotimp! Priveliştea spre staţiuni şi mai departe e chiar superbă, odată ce atmosfera e limpede.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 16.01.13 13:19:57
Validat / Publicat: 16.01.13 16:55:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE FELIX / '1 MAI'.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4686 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Complexul de sănătate/welness/SPA Perla - Văzut dinspre stradă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

Admin
[16.01.13 17:15:29]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie ("locuri de vizitat în '1 Mai'").

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Băile '1 Mai':


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051433086395264 sec
    ecranul dvs: 1 x 1