ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 02.06.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Paralia Ofriniou, o surpriza placuta

TIPĂREȘTE URM de aici

Duminică, 10 iulie, pe la orele pranzului, am părăsit Kalabaka, după o dimineaţă petrecută la Meteore, cu destinaţia Paralia Ofriniou, o statiune la Marea Egee, aflată la circa 40 de kilometri vest de Kavala. De această dată, nu am mai folosit ruta pe care am mers la inceputul sejurului către vestul Greciei (adică Egnatia Odos), ci am coborat spre Trikala şi Larissa, apoi după Larissa (care ni s-a părut un oraş cochet şi destul de animat), am intrat spre autostradă cu direcţia Katerini-Salonic. Am ales această rută pentru a putea vedea din mers alte cateva obiective: Muntele Olimp, Valea Tembi şi aşa-numita rivieră a Olimpului. Pot sa spun ca a fost o alegere inspirată şi că am admirat peisaje foarte frumoase, vederi superbe asupra masivului Olimp şi asupra Mării Egee şi am vazut şi faimosul castel de la Platamonas. Apoi am ocolit Salonicul şi am reintrat pe Egnatia Odos cu direcţia Paralia Ofriniou (Kavala).

Singurul aspect care nu mi-a plăcut a fost densitatea foarte mare a statiilor de taxare intre Larissa şi Salonic şi faptul că plăteai taxa de autostrada iar, după cateva sute de metri autostrada dispărea şi intrai pe un drum de două benzi, fără separatoare de sens, dar care – cu toate acestea - se află într-o stare foarte bună.

Paralia Ofriniou, gazda noastră pentru ultima zi înainte de întoarcerea acasă nu este o destinaţie foarte populară printre turiştii români. Eu am ales-o ca ultim popas din următoarele considerente:să fie relativ aproape de ieşirea spre Bulgaria, să fie statiune de litoral pentru a ne bucura de o ultimă zi de plajă şi baie în Egee pe care am trădat-o anul acesta cu sora ei Marea Ionică şi să fie aproape de un obiectiv cultural sau istoric. Paralia Ofriniou a îndeplinit toate aceste criterii. Plaja Ofriniou are ieşire la Golful Strimonikos dincolo de care se vede penisnula Halkidiki şi, în depărtare, se zăreşte silueta Sfantului Munte Athos. Drumul spre casă de aici este foarte facil, intrucât se ajunge repede pe autostradă la Komotini şi, de acolo, în Bulgaria. Nu în ultimul rând, Ofriniou se află la doar câţiva kilometri de anticul oraş macedonean Amphipolis unde se află faimosul Leu şi unde, după cele mai noi descoperiri arheologice, se pare că ar fi îngropat însuşi Alexandru cel Mare şi mama lui.

Paralia Ofriniou este o staţiune foarte animată, frecventată aproape în exclusivitate de greci (în marea majoritate tineri), cu o plajă bună, cu o multime de restaurante şi cu facilităţi de cazare nu foarte pretenţioase. Dacă putem accepta o comparaţie, e un fel de Costineşti... Cu toate că sunt puţini turişti străini (marea majoritate bulgari şi sârbi, datorită apropierii de ţara de origine) se poate comunica în engleză mai peste tot.

Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că statiunea, fiind mai nouă, e foarte bine sistematizată. Astfel, avem hotelurile şi tavernele aliniate de-a lungul unei alei pietonale largi şi frumos pavate, apoi urmează terasele corespondente tavernelor aliniate de-a lungul şoselei de pe faleză, apoi, între şosea şi plajă, pe toată lungimea, sunt locuri de parcare generoase şi, în sfârşit, urmează plaja care e plina de beach-baruri care oferă şezlonguri şi umbrele contra unei consumaţii. Unele beach bar-uri au şi terenuri amenajate de volei, altele oferă anumite facilităţi de distracţie, iar unele care atrag tinerii ca un magnet oferă muzică mai tare aşa cam ca la Mamaia. Dar, dacă doreşti linişte, o poţi gasi departându-te de epicentru.

Plaja e lungă şi cu nisip fin, intrarea în apă e ok. Există doar o fâşie de un metru de pietricele aproape de mal, apoi nisip fin. Apa este foarte caldă, iar priveliştea din Golful Orfani (Strimonikos) e minunată.

Seara, după plajă şi baie, înainte de a urmări finala campionatului european de fotbal am ieşit pe faleză, la cină, şi am constatat că sunt opţiuni destule. Am ales o tavernă, Aithrion, depre care soţia citise review-uri foarte bune. Pot spune că mâncarea a fost delicioasă, dar ospatarii, nişte tineri (aproape adolescenţi), ne-au cam chinuit. Ne-au adus din start un meniu în sârbă fără să ne întrebe ce limbă vorbim, au incurcat comenzile noastre cu ale vecinilor, apoi ne-au lăsat în plata Domnului fiind atenti mai ales la meciul care începuse (finala Campionatului European, Franţa-Portugalia) şi la domnişoarele care treceau pe faleză. Dar, una peste alta, nu a fost rău. Am plecat grăbiţi spre hotel să prindem a doua repriză a meciului.

Noi am fost cazaţi la hotel Syrtaki, unde am avut condiţii foarte bune. E un hotel mic, cochet, cu o curte interioară unde e amplasată o piscină, cu un restaurant bun şi cu cateva mese în aer liber. Corpul principal este mai retras faţă de frontul stradal ceea ce îţi asigură un plus de linişte. Primul corp, aflat spre faleză, e mai puţin îngrijit şi am impresia că în el sunt cazaţi angajaţii şi alte persoane, dar nu turişti străini. Hotelul asigură şi un mic dejun foarte consistent. Este o afacere de familie, iar administratorul e un personaj foarte simpatic cu care am urmarit, în lobby, la un pahar de vin, finala campionatului european. Am fost amândoi suporterii Portugaliei şi am constatat ca el, fiind fan al lui PAOK Salonic, cunoştea foarte mult despre românii care au jucat la PAOK şi despre fotbalul românesc în general. Era puţin trist că Gigi Becali nu vrea să-l lase pe Varela să plece de la Steaua la PAOK (în cele din urmă, la câteva zile după plecarea noastră, acest lucru s-a întâmplat).

A doua zi, luni 11 iulie, am coborât la micul dejun, ne-am luat la revedere de la gazde şi am ieşit pe faleză. Ne aşteptam să fie pustiu. Ei bine... nu era de loc aşa. Marea de maşini cu tineri veseli veniţi la plajă, fusese înlocuită cu o mare de maşini ale fermierilor veniţi la un târg de produse agro-alimentare. Toată parcarea care se întinde între paljă şi faleză era un furnicar viu colorat şi inedit. N-am zăbovit prea mult pentru că vroiam să vedem situl de la Amfipoli. În cele din urmă, datorită faptului că doream să traversăm pe lumină Bulgaria, am juns doar la Muzeul de Arheologie din Amfipoli şi la faimosul Leu. Nu am mai intrat in sit - care se întinde pe hectare întregi - şi nu am mai ajuns nici la presupusul mormânt al lui Alexandru Macedon. Am hotărât că aceste restanţe ne vor face să revenim la Paralia Ofriniou care ne-a furnizat, în general, surprize plăcute.


[fb]
---
Trimis de adialexe in 28.07.16 16:36:06
Validat / Publicat: 28.07.16 17:08:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Grecia, Macedonia

VIZUALIZĂRI: 14480 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adialexe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Leul din Amfipoli, monument destinat unuia din generalii lui Alexandru Macedon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster95
[28.07.16 17:06:26]
»

@adialexe, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

-----

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Asprovalta și împrejurimile, VRASNA & ASPROVALTA" (deja existentă pe sait)

webmaster26
[28.07.16 17:38:11]
»

@adialexe -

Noi am fost cazaţi la hotel Syrtaki, unde am avut condiţii foarte bune.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[28.07.16 17:41:10]
»

@adialexe - Bună recomandare, nu ştiam de această staţiune.

adialexeAUTOR REVIEW
[28.07.16 17:43:41]
»

@Carmen Ion: Mulțumesc. Vă doresc vacanțe frumoase.

adialexeAUTOR REVIEW
[28.07.16 17:47:12]
»

@webmaster95: am reținut recomandarea și am să încerc în măsura în care timpul îmi permite sa scriu articole separate despre locurile de cazare. Toate cele bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adialexe, Carmen Ion, klaw22
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Asprovalta și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054982900619507 sec
    ecranul dvs: 1 x 1