ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Abu Dhabi - un oraș al superlativelor

TIPĂREȘTE URM de aici

N-am să încetez nici o clipă să mă minunez – de ce la ei se poate și la noi, nu? – să-i admir pentru ce au realizat în timp atât de scurt, ba chiar, nițel, să-i și invidiez… Știu, primul gând al vostru este că această înfloritoare dezvoltare se datorează în primul rând veniturilor obținute din petrol, descoperit pentru prima dată aici în urmă cu câteva decenii. Atunci, și dezvoltarea vine de la sine… Această prosperitate este limpede reflectată în primul rând în infrastructură, în modernele complexe comerciale, precum și în nenumărate atracții turistice pentru toate vârstele.

Cu ce se poate lăuda Abu Dhabi? În primul rând cu faptul că în 2007 a fost desemnat cel mai bogat oraș din lume.

Pentru un turist pasionat această metropolă este una dintre cele mai sigure destinații din lume și cu bune facilități turistice. Mai mult decât atât, este o foarte importantă destinație pentru cei interesați de festivalurile de cumpărături ce se desfășoară de-a lungul anului.

Transformarea dintr-un mic sat pescăresc locuit de beduini, într-unul dintre cele mai moderne și prospere orașe din lume, o putem asemăna cu renașterea unui Phoenix nisipos. În Abu Dhabi se construiește continuu, orașul este un șantier, la fiecare colț de stradă mai apare un zgârie-nori… Unele proiecte grandioase de construcție sunt în curs de desfășurare. Dezvoltă pentru viitor și acesta pare luminos pentru ei…

În imediata apropiere a aeroportului din Abu Dhabi se ridică Masdar City – ”cel mai verde oraș din lume”, viziunea de pionierat a orașului viitorului. Cu un design sofisticat de construcție și elemente arhitecturale spectaculoase, sunt folosite surse regenerabile de energie, protejând astfel mediul. Golful Persic, fiind unul dintre puținele locuri din lume care se bucură de lumina soarelui pe tot parcursul anului, Masdar City va fi un oraș ce va funcționa pe cont propriu, alimentat de la un câmp de 22 ha, cu nu mai puțin de 87.777 panouri solare…

Insula pe care este construit Abu Dhabi este conectată la suburbiile de pe continent prin patru poduri. Despre unul dintre ele, podul Sheikh Zayed se spune că ar fi cel mai complex pod vreodată construit. Arcadele sale curbate sunt inspirate de dunele de nisip ondulatorii, iar design-ul este iluminat dinamic cu culori subtile care parcă ar curge de-a lungul siluetei sale.

Explorând Abu Dhabi, nu trebuie să te limitezi să-i parcurgi doar străzile. Îndreaptă-te spre mare și vei avea priveliștea a câtorva insule împrăștiate în apele din jurul insulei principale. Sunt plane, nisipoase, unele nelocuite, dar fiecare are caracteristica proprie.

Insula Saadiyat sau ”Insula fericirii” este în permanență învăluită într-un nor de praf ridicat de munca neostoită a macaralelor. La 500 de metri de coasta insulei Abu Dhabi, în apele turcoaz ale Golfului Persic, insula Saadiyat va fi transformată de autorități în viitorul centru cultural și artistic al capitalei. Aici s-a ridicat complexul muzeal Louvre Abu Dhabi, o construcție spectaculoasă ce dă impresia că plutește pe apă și în care vor fi expuse pe perioade diverse opere de artă ale marilor muzee franceze.

Muzeul Guggenheim Abu Dhabi va fi dedicat artei și culturii contemporane, urmând a fi deschis în 2017.

Insula Sir Bani Yas oferă o experiență unică. Chiar dacă se găsește la o distanță considerabilă de Abu Dhabi – 170 km, ea reprezintă pentru locuitorii capitalei, dar și pentru turiști, o destinație mult râvnită. Este cea mai mare rezervație naturală din Emirate (peste 10.000 de animale) care, datorită investițiilor ecologice și a decenii de muncă de conservare, a devenit gazda a zeci de specii de păsări și animale, multe dintre ele pe cale de dispariție, atât din Peninsula Arabiei cât și din Africa. Aici puteți experimenta safari în sălbăticie. Insula Sir Bani Yas are o serie de site-uri istorice, unul dintre cele mai vechi îl reprezintă rămășițele unei mănăstiri creștine care datează din secolul al VII-lea.

Insulele Al Maryah și Nural sunt în curs de dezvoltare, cu proiecte grandioase de investiții care se ridică la miliarde de dolari, resorturi luxoase, edificiisportive uriașe, complexe comerciale opulente.

Dar cea mai importantă și vizitată insulă din preajma orașului este Insula Yas. Aici se găsește cel mai mare parc tematic acoperit din lume, Ferrari World și Circuitul Yas Marina care se laudă cu cea mai lungă pistă de curse de Formula 1, de 1173 km. Circuitul Grand Prix din Abu Dhabi a fost inaugurat în 2009 și pe lângă celebra competiție de Formula 1, mai găzduiește și alte concursuri sportive – atletism, ciclism. În acest parc tematic World Ferrari veți întâlni și cel mai rapid rollercoaster din lume – vreți senzații tari? Cei peste 100 de mușchi ai feței vor începe să fâlfâie furios la peste 240 km/oră. Eu l-am lăsat pentru cei mai curajoși…

Elegantul Yas Viceroy Abu Dhabi este singurul hotel din lume amplasat pe jumătate, peste o pistă de curse.

Pe coasta de vest a insulei se întinde spectaculosul Yas Links Abu Dhabi – imensul teren de golf ce ocupă un loc fruntaș, probabil binemeritat în Top 10 al publicației Golf Magazine.

Yas Marina și Yacht Club sunt pe cale să devină un puternic rival al regatelor de yachting din Marea Mediterană.

Vreți ca adrenalina s-o ia razna? Yas Waterworld, cel mai mare parc de distracție din Orientul Mijlociu, vă așteaptă cu nenumărate posibilități de recreere.

Dar, pentru unii, un sport competitiv este și shopping-ul. Yas Mall, inaugurat în noiembrie 2014, conectat la Ferrari World este cel mai mare mall al Emiratului, reunind peste 200 de magazine, restaurante, cafenele, locuri de joacă, complex cinematografic…

Lăsăm insulele deoparte și ne întoarcem în Abu Dhabi, un oraș înconjurat de plantații de mangrove ce au rol de protecție a zonelor de coastă.

Una dintre atracțiile de neratat, dacă vizitați Abu Dhabi, este Moscheea Sheikh Zayed (n-am să mai insist asupra titlurilor mărețe de cel mai…, cea mai… pe care le deține, i-am dedicat un review special).

Un alt simbol al orașului este Emirates Palace, taxat ca unul dintre cele mai generoase din lume, construit ca o reacție subtilă la hotelul de 7 stele din Dubai, Burj Al Arab. Emirates Palace este definiția unei fantezii arabe de neegalat. Câștigând pe bună dreptate apelativul de ”palat”, acesta este grandios în design precum și în multitudinea ofertelor sale: o plajă de 1,3 km lungime, piscină amenajată, port de agrement, privat, 13 restaurante de lux, 42 săli de conferință, sală de spectacole și bal, baruri, grădini, terase… Palatul împreună cu împrejurimile ocupă o suprafață de 100 ha și de-a lungul său de la o aripă la capătul celeilalte ai de străbătut nu mai puțin de un kilometru!

Edificiul poartă 114 cupole, domul central se ridică impozant la 72 m înălțime, iar cele 1000 de candelabre îi sporesc strălucirea. Două carpete imense, lucrate manual și fiecare cântărind o tonă, înfățișând Palatul, ornează pereții holurilor.

Credeți că vă spun povești? Nicidecum. Emirates Palace poate fi vizitat de orice turist, bineînțeles or fi existând zone de restricție, dar așa, ca un simplu gură-cască cum am fost eu, pentru puțin timp m-am transpus în file de basm… N-a durat prea mult, așa cum îi stă bine unui călător cu picioarele pe pământ…

La ieșirea din Palat, altă priveliște te face să-ți scuturi capul și să clipești ca și cum ai vedea o Fata Morgana… Sunt cei 5 frați, Etihad Towers, cei 5 zgârie –nori ce strălucesc amețitor în soare. Trei dintre aceste turnuri sunt rezidențiale, unul este ocupat de Jumeirah Hotel, altul este ocupat de sedii de bănci și birouri, restaurante, magazine. Da, am fost acolo, pe Avenue Etihad Towers, doar ca spectator pasiv, prin fața vitrinelor ce-și expuneau cu mândrie colecțiile exclusiviste. De prețuri să nu mă întrebați, unele dintre acele boutique-uri sunt adevărate enclave pentru VIP-uri… Noroc că privitul nu costă…

La 7-800 m de Etihad Towers ne întâmpină Marina Mall. Spațios, modern, aer condiționat, patinoar, parc de joacă, pistă de bowling, Cineplex, fântâni muzicale, restaurante, cafenele și bineînțeles, sute de magazine – mărci de renume, poți să petreci aici ziua întreagă… La subsolul mall-ului se află Carrefour, cu prețuri mai omenești, la electronice, chiar îmbietoare… Noi am urcat în Sky Tower și ne-am bucurat de priveliștea panoramică. Dacă nu vă împăcați cu prețurile magazinelor de lux, faceți mici cumpărături sau puteți găsi suveniruri în souk-uri, piețele lor tradiționale.

În imediata apropiere a mall-ului se găsește Heritage Village – un muzeu în aer liber, menit să reamintească generațiilor mai tinere, din trecutul țării lor. Accesul este liber.

Promenada Corniche, lungă de 8 km, este un alt punct de atracție pentru localnici și turiști. Acompaniați de o briză ușoară, binefăcătoare, parcurgeți acest traseu pe aleile celor 4-5 parcuri tematice, pe lângă locurile de joacă pentru copii sau mici zone dotate cu aparate de gimnastică.

Structuri arhitecturale inedite completează oferta de lux pentru turiști. Înscris în Cartea Recordurilor, hotelul Hyatt Capital Gate Tower este o construcție modernă, înaltă de 160 m și cu o înclinație de 18 grade. Celebrul Turn din Pisa are o înclinare de doar 4 grade… O altă clădire cu formă incredibilă este Aldar Headquarters, aceasta găzduiește sediul central al companiei de construcții Aldar. În drum spre aeroport, pe autostradă, nu se poate să nu-ți atragă privirea, are forma unei monede imense și în anul 2008 a fost votată pentru cel mai bun design futurist.

Atât de multe are Abu Dhabi de oferit… Doar cele trei zile petrecute aici au fost ca o incitare, vă las și pe voi să descoperiți din această destinație care intrigă, captivează, fascinează și te ademenește să revii…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Alina53 in 27.10.16 07:30:09
Validat / Publicat: 27.10.16 10:00:57
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU

VIZUALIZĂRI: 7017 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Etihad Towers la ieșirea de la Emirates Palace
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69250 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

mishu
[27.10.16 12:00:28]
»

@Alina53: Nici eu nu incetez sa ma minunez si as lua viteza, avand in vedere si articolul anterior care a fost minunat, insa cred ca finantele imi cam pun frana. Nu stiu cat de costisitoare este o astfel de excursie insa banuiesc ca ceva iti scoate din portofel.

Si daca ma gandesc ca flacaii mei sigur ar fi interesati de parcul de distractii si cel acvatic, atunci ma bucur ca ei inca nu citesc pe AFA.

Felicitari, votta cu foarte mare drag.

Michi
[27.10.16 12:32:26]
»

Doamne, ce e de făcut cu afluenţa de reviewuri postate pe sait? Sunt atât de multe încât este imposibil să nu scapi câteva din cele mai valoroase. Sigur, există alternativa abonamentelor dar apelând numai la ele rişti să pierzi reviewuri de valoare. Sorbind rândurile reviewului despre Abu Dhabi, am trecut la moschee. Amândouă perfecte. Le-am citit cu admiraţie deşi ştiu că n-am să ajung acolo. Afa ne oferă alternativa că poţi citi despre ce nu poţi vedea. Din lumea arabă am vizitat Marocul cu moscheea lui Hassan din Casablanca dar în ansamblu ţara nu se compară ca grad de dezvoltare, ci dimpotrivă.

mprofeanu
[27.10.16 17:17:00]
»

@Alina53: Votat cu plăcere și pentru review și pentru poze dar și pentru aducere aminte!

Am fost și eu acolo și mi-a plăcut mult!

Alina53AUTOR REVIEW
[27.10.16 18:10:02]
»

@mishu: Mulțumesc pentru apreciere. Te sfătuiesc să ridici piciorul de pe frână, există sejururi în Emirate începând și de la 700 euro/persoană la hotel de 4* și toate taxele incluse. Doar pregătește pușculița, se apropie și vizita lui Moș Crăciun, anul viitor, pe vremea asta, visul ți s-ar putea îndeplini. Nu pot aprecia exact cât ar fi costat sejurul meu de patru zile în Abu Dhabi fiindcă a făcut parte dintr-un Duo Pachet oferit astfel de o agenție (Abu Dhabi 4 zile și Seychelles 7 zile). Prețul pentru două persoane a fost de 2900 euro cu șase zboruri și toate taxele incluse, hoteluri de 5 și 4 stele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alina53AUTOR REVIEW
[27.10.16 18:18:32]
»

@Michi: Mulțumesc, Mama Michi. Dacă îți pui în gând că musai vrei să ajungi undeva, sigur ți se îndeplinește dorința, dacă nu azi, atunci mâine. prețul unui sejur în Emirate este destul de accesibil, făcând comparație, de exemplu, cu cel din Turcia. Și aici, nici nu îți poți dori un AI sau UAI, din cauza climei... Într-adevăr, destinația este mai îndepărtată, dar cred că un circuit cu autocarul este mult mai obositor. Ce să-ți mai povestesc ca să vezi cât este de tentantă destinația?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alina53AUTOR REVIEW
[27.10.16 18:20:53]
»

@mprofeanu: Mulțumesc și eu, ce ne-am face dacă n-ar exista amintirile...

elviramvio
[29.10.16 16:51:51]
»

@Alina53:

Un articol a carei lectura nu puteam sa o fac pe fuga. A meritat asteptarea, felicitari!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina53, elviramvio, Michi, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Abu Dhabi - Orașul Ideal:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064380884170532 sec
    ecranul dvs: 1 x 1