ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.09.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 26.08.23
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2023
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Murighiol - Dunavățu de Jos pentru 1 zi

TIPĂREȘTE

Spre jumătatea lunii iunie am plecat spre Murighiol unde am vrut sa incercam sa facem măcar o excursie in Delta. Era o vreme cu temp. maxime de 21-22 ºC cam innorată, cu destul de multe șanse de precipitații.

Am mers pe la Slobozia, Tandarei si am trecut Dunărea pe Podul Giurgeni-Vadu Oii, iar de acolo a urmat un drum spectaculos.

Partea de drum Topolog - Nicolae Bălcescu este de o mare frumusețe, cu multe dealuri și păduri, în special cele din zona comunei Ciucurova. De acolo peisajul începe sa se schimbe, devine mai arid si mai plat, dar nu ai cum sa te plictisești că ajungi în scurt timp lângă marile lacuri Babadag (localitatea Zebil) și Razim. Acesta din urma poate fi admirat din mai multe localități dobrogene, iar traseul nostru a trecut prin vestita comuna Sarichioi, cu case lipovenești tradiționale și o mulțime de flori atat în fața caselor cat și de-a lungul șoselei, în zona spațiilor comune amenajate de primărie.

Apoi ultimii 35 de km: Sarichioi - Agighiol - Valea Nucarilor și Murighiol.

Ne-am cazat la pensiunea Casa cu Trandafiri și spre seară am mers să explorăm puțin și Murighiol, că până atunci nu mai fusesem în această comună care este cea mai întinsă - se pare - de pe tot teritoriul țării noastre.

Am mers pe faleza reabilitată de-a lungul lacului Murighiol, era cam vant și nu prea erau păsări pe lac, apoi am mers pe străzile din apropiere, unde erau vile impunătoare, unele chiar cu mai multe etaje, dar si case traditionale, precum și o frumoasă biserica ortodoxă greacă.

În curțile caselor erau mulți visini si ciresi, așa ca am putut lua si noi câteva din cele de la marginea drumului, si o multime de berze, așa cum încă nu am mai văzut.

Dimineața zilei următoare a fost una destul de rece și - din păcate - ploioasă.

Vorbisem cu proprietarii sa ne ducă într-o excursie cu barca pana la pădurea Caraorman, noi și încă un cuplu care erau cazați chiar la pensiunea noastră. Dar nu am mai mers și am ales să luăm mașina și sa vizitam satul Dunavatu de Jos care aparține de comuna Murighiol.

Am parcat în fața bisericii si am mers sa vedem (din exterior desigur) vestita pensiune Sharaiman, apoi pe lângă biserică pana la pontonul construit pentru canalul Dunavat unde erau cateva barci pescaresti si de agrement. Am mers și pe drumul principal cam 1.7 Km pana

unde se termina satul, in dreptul pensiunii Califar. Case foarte frumoase, multe în stil tradițional cu pereții albi, tamplarie albastra si acoperiș de stuf, dar si constructii moderne, pensiuni cu pretenții și ambarcatiuni de la cele simple cu vasle si până la cele cu 2 motoare și sute de CP.

Erau deasemeni o multime de flori, berze si pomi fructiferi, curțile îngrijite și localnici amabili, adică un sat pescaresc care se vede ca primește mulți turiști și știe să ii intampine cu ospitalitate.

Cand ne-am intors spre cazarea noastra, spre seara, am trecut și pe la debarcaderul din Murighiol. Acolo se poate vorbi cu localnicii care organizează excursii in Delta, aceștia oferă destule informații despre trasee, condiții și prețuri.

Noi însă nu am mai stat, a 2-a zi am plecat spre București, pentru ca vremea în acea perioada nu era prea favorabila. Vom reveni cu siguranta pentru excursii și pentru a vizita alte obiective (sărăturile de la Murighiol, Lacul Beibugeac, cetatea Halmyris).


[fb]
---
Trimis de kemi27 in 20.09.23 10:07:15
Validat / Publicat: 20.09.23 10:44:27
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MURIGHIOL

VIZUALIZĂRI: 881 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kemi27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Casă tradițională lipovenescă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14800 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[20.09.23 11:03:15]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Chloe
[21.09.23 14:05:53]
»

daca mai ajungi in zona, recomand si Muzeul Etnografic din Dunavat: https://www.dezvaluiri.ro/casa-muzeu-de-la-dunavat-locul-unde-faci-cunostinta-cu-traditiile-murighiolului/

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Chloe
Alte impresii din această RUBRICĂDe văzut / vizitat în Murighiol:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056870222091675 sec
    ecranul dvs: 1 x 1