ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.11.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 16 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Da'... noi unde ne dormim?

TIPĂREȘTE

Vreau, nu vreau, trebuie sa scriu un articol despre hotelul in care am dormit, ca un pensionar respectabil (zic eu) doar 16 nopti. Hai ca daca cu webmasterX (cum la engleza sunt strain banuiesc ca e un fel de sef) m-as mai descurca eu cumva, dar cu Zana Zglobie, sau Zbanghie, cum vrea ea, nu prea mai am scapare. Mai ales ca singurul ecou la articolul meu despre Herculane ii apartine Zanei Zglobii. Nu scriu, nu mai apuc nici de la ea un ecou. Recunosc ca talentul meu literar (ce-o-ti vazut talent la mine, nu stiu, dar treaba voastra) nu prea ma ajuta la descrieri de cazari si mancari. Asa ca daca nu v-o place ce voi scrie, sa nu dati niciun ban.

Habar n-am cu ce sa incep!!!

Prima impresie a fost ca voi dormi intr-un hotel foarte mare. Deformarea mea de socotitor, de constructor si cititor si studiator de arhitectura, m-a indemnat sa numar, din exterior, ca de acolo l-am vazut prima data, numarul de balcoane. Mi s-a parut ca hotelul pe langa faptul ca este inalt (15 etaje) mai este si lat. Si la numaratoarea mea mi-au iesit, din stanga spre dreapta, in primul corp 7 balcoane rotunde, in corpul de legatura, 6 balcoane, iar in corpul din dreapta, 8 balcoane, Acum am mai vazut ca in capetele corpurilor de margine mai erau 2 balcoane de etaj. A corpul din dreapta mai erau balcoane si la parter.

In corpul central, primele trei etaje erau ocupate de cabinetele medicale si de tratament, etajul1, restaurantul cu meniu fix, etajul 2, restaurantul cu terasa, Orizont, la etajul trei. Acum daca tot m-ati pus sa descriu hotelul, luati pixul si hartia si calculati cam cate camere sunt in hotel. Eu am calculat, dar nu va spun, lasandu-va sa va folositi mintea. Eu nu am cautat si nici nu am de gand sa caut pe Google, sau alte izvoare electronice raspunsul la aceasta problema, pentru ca s-ar putea sa gasesc foarte multe raspunsuri diferite. Indiferent ce rezultat veti obtine, va promovez pe toti la testul de aritmetica.

Oricum, hotelul Dacia este, de departe, cel mai mare hotel din Baile Herculane.

Dupa ce am rezolvat problema marimii si capacitatii de cazare a hotelului, ce ar mai trebui sa va mai spun? Aaa, da. Cate lifturi are hotelul. Pai are mai multe. Din dreapta spre stanga sunt trei lifturi, cele mai folosite, pe care le-am gasit si le-am lasat, la plecare, in stare de functionare. Dar daca ajungeti pe acolo aveti grija sa nu va plimbati cu liftul prin tot hotelul.

Eu nu am folosit decat o data liftul, in prima duminica, atunci cand am urcat de la etajul 2, unde locuiam noi, la etajul 7, unde era un cabinet medical si cateva cabinete de tratament. Trageam nadejde, ca spanu’ de barba, sa gasim doctorul de acolo si sa fentam coada de luni dimineata la cabinetul medical, unde se faceau programarile la proceduri. Dar barza chioara nu a mai avut norocul de sambata seara la cazare. Am coborat la etajul 2, de data asta pe scari.

Atentie, pentru cei care aveti de gand sa va dati cu liftul. Primul lift, din dreapta nu opreste la etajele cu numar fara sot. De ce e discriminarea asta, habar n-am! De fapt, la parter, pe lift e scris ca nu opreste la etajul 1, cel cu baza de tratament. Dar surpriza de de a dori sa mergi la un etaj cu numar fara sot, doar peste cativa ani nu este exclusa. Eu daca am locuit la etajul 2 nu am avut nevoie de lift la urcare, de multe ori asteptandu-le pe doamne (nu pe Godot) la usa liftului. Iar daca aveti norocul ca, atunci cand ati intrat in lift si ati comandat etajul 2, sa faceti mai intai o plimbare pana la etajul 10, unde primise liftul prima comanda, iar apoiu sa fie chemat la 5 pentru o coborare, si de-abia dupa aceea sa ajungeti la etajul 2. Asa va trebuie daca vreti sa urcati cu liftul, de la receptie la etajul 2!

Dar nu va intristati, ca alaturi de cele 3 lifturi, mai in stanga mai sunt doua lifturi, pe care, nu stiu de ce, le folosea foarte putina lume. Dar lifturile erau in stare de functiune si nici nu faceau mofturi ca nu opresc la un etaj, sau altul. In sfarsit, mai sunt doua lifturi, pe care nu le recomand, pentru ca sunt pentru personalul de serviciu, mai ales pentru transportul pubelelor cu gunoi. Nu stiu cat de placuta poate fi o calatorie cu liftul alaturi de o pubela.

Am rezolvat-o cu lifturile.

Acum pana sa ajung in camera sa va mai spun ca primele trei etaje, pe langa incaperile pentru dormit, odihna, sau ce vrea fiecare sa faca in camera lui, mai are si incaperi cu alte destinatii. Cum ati cam venit, cei mai multi, nu pentru odihna, la etajul 1 aveti baza de tratament principala a hotelului.

Exista un cabinet medical, unde veti fi consultat si veti da un interviu in fata unei doctore, iar o asistenta trage cu urechea si scrie ce ti s-a harazit pentru tratament. Daca ai nesansa sa vii cu o tensiune mai mare de 15, terminoiu cu scaldatul la bazin. Te poti considera norocos daca primesti pasaport pentru o scalda la cada. Ai tensiune apeste 18, te-ai lins pe botic de tratare cu apa sulfuroasa.

Pana la urma cei mai multi vin la Herculane pentru apa termala, celelate proceduri de mangaiala si zgaltaiala electrica le poti face si la Bucuresti. De fapt baza sunt si vor ramane baile cu apa termala. Daca nu v-a primit la baza de tratament de la hotel, la bai termale, nu dezarmati. Mai aveti la liber, dar si pe raspunderea proprie ape termale in afara bazelor de tratament, in aer liber, la baile Venera (nu venerice), langa hotelul Roman, sau la 7 Izvoare. Dar acolo, atentie la neatentie, ca daca uitati sa iesiti din scaldatoare, s-ar putea sa va scoata altii. Doctorita, apoi, iti va recomanda 4 proceduri, pe care le vei face cate doua, timp de cate sase zile. Asta, teoretic. Eu, daca am gasit intelegere la asistente, li s-a facut mila de mine si am facut cel putin 10 zile la fiecare procedura. Ba am mai facut si doua zile la o procedura care nu-mi fusese trecuta in fisa medicala, unde era o asistenta care cu o saptamana in urma fusese la o alta procedura. Cand s-a prins ca nu aveam ce cauta acolo, nu m-a mai primit, dar macar nu s-a suparat pe mine.

Cred ca ar trebui sa scriu ceva si despre calitatea serviciilor medicale primite. Cei care ati mai scris asemenea articole macar suflati-mi si mie, asa pe sest. Daca in 4 ani de liceu, nu am putut avea un loc sigur in banca, pentru ca din prima banca le suflam tuturor, iar din spatele clasei, eram prea zburdalnic, macar acum ajutati-ma si pe mine.

Dar cred ca o sa cad in butoiul cu amintiri si iar ma certati. Mai bine va zic, asa cat ma pricep, despre hotel. Eu, personal, dar si doamnele care m-au insotit si care m-au pazit sa nu se apropie vreo femeie de mine, am fost multumiti de calitatea si mai ales de efectele procedurilor primite. Daca eu aveam doar unele probleme cu coloana verticala, sotia avea mari probleme cu mutatul picioarelor dintr-un loc in altul. In prima duminica, de dimineata, am facut o scurta plimbare prin statiune, iar sotia dupa circa 300 de metri a inceput sa aiba joc in pivoti si nu prea mai nimerea sa se deplaseze. A trebuit sa ne intoarcem de la Podul Rosu, pentru ca pana acolo ajunsesem, in reprize de 50-60 de metri cu pauza de incarcarea bateriilor. Dupa o saptamana de tratament incepuse sa coboare scara de la restaurant cu cate un picior pe fiecare treapta, lucru pe care nu il mai reusise de mult timp. Marirea duratei procedurilor, mai ales la ultrasunete, a contribuit foarte mult la recuperarea ei. Acum la doua luni de la intoarcerea de la Herculane, reuseste sa mearga pe jos pana la copii, fara nicio oprire pe distanta de 7-800 de metri, lucru care nu s-a mai intamplat de circa doi ani.

V-am umplut capul cu baza de tratament, ce sa mai zic acum?

La etajul doi se afla restaurantul unde se mananca cu bonuri de masa, de mic dejun, pranz si cina, meniu fix. La etajul urmator se afla restaurantul Orizont, unde se mananca cu fise valorice de 675 lei, respectiv 45 de lei pe zi, meniu a la carte. Pentru a obtine aceste fise valorice se mai plateste suma de 150 de lei in plus fata de bonurile primite. Despre restaurante am sa scriu un roman separat, daca mai apuc. Aici daca I se face mila domnei @mishu de mine, poate imi sufla si mie cum sa descriu activitatea in interiorul unui restaurant.

Acum sa va invit in camera, ca poate asta asteptati. Aici voi incerca sa descriu ce imi aduc eu aminte de camera pentru doua categorii de turisti. Cei normali, cum ma consider pe mine si cei fitosi, care sunt altfel decat mine.

Pentru mine si cei ca mine, camera a fost destul de incapatoare. De la intrarea in camera este un hol de circa 1 metru latime si cam 4 metri, latime. Daca stiam ca va trebui sa scriu acest articol, luam ruleta de acasa si veneam cu date precise, nu aproximari. In stanga era baia, care avea, de la stanga la dreapta, WC-ul, chiuveta si cabina de dus, fara pereti, doar cu un paravan de plastic. Am gasit in baie doua prosoape mari, doua prosoape normale, de culoare alba, pliculete cu sampon, pahare pentru pasta de dinti, periuta de dinti, pieptan, etc, doua sapunele foarte parfumate, nu doar la prima spalare, ci pana la terminare. Apa calda in mod permanent.

Acum, pentru fitosi, trebuie sa spun ca baia avea mai putin de 10 metri patrati, nu avea cada, nici cu bulbuci, nici fara, nu avea aer conditionat, nu avea gel de dus, uscator de par, sapun lichid, deodorante solide, lichide si gazoase, halate de baie, prosop separat pentru sters unghiile, perie de sarma pentru frecat spinarea, etc. Cei care va pricepeti, adaugati la lipsuri.

Camera unde se executa somnul si odihna, pentru mine avea dimensiuni suficiente, fiind dotata cu doua paturi, cu doua veioze care functionau, pe care le-am aprins doar o data. Acum pe pat, pe langa cele doua cearceafuri albe si patura traditionala, mai era o pilota pe care am depozitat-o pe masca de la calorifer, pentru ca aveam si asa ceva in camera. La capatul patului meu era o masuta rotunda cu doua taburete din piele sintetica. Masuta a tinut de loc de depozitare a proviziei de reviste de rebus, fisele de tratament, fisele valorice de masa si ce ne mai era lene sa le punem in alta parte. In cotinuare era ferestra cu perdea si draperie, iar o usa, care se inchidea etans, ne conducea pe balcon.

Un balcon pe care era un pat pliant pe care l-am transformat intr-un fel de fotoliu in care sotia isi savura traditionala otrava, sau isi testa cunostintele in materie de rebus, sau integrame. Mai era si o sfoara pe care puneam la uscat echipamentul cu care mergeam la scaldatoare, pentru ca ne scaldam in costumul Evei si al lui Adam. La noi franghia era la nivelul parapetului balconului.

Revenind in camera, pe peretele din dreapta intrarii se aflau doua corpuri inalte de sifonier, in care ne-au intrat toate boarfele din geamantan. Intre cele doua corpuri inalte, la partea de jos, doua corpuri pe care se afla televizorul, iar deasupra acestuia alte doua corpuri. Cred ca, pentru a umple tot sifonierul mai aveam nevoie de un geamantn mare, plin. Langa sifonier, pana la hol, se afla un mini frigider, in care tineam la rece, apa, fructele, palinca si ce mai trebuia.

Asta pentru un om normal, ca mine. Pentru fitosi, camera are mai putin de 20 de metri patrati, paturile au mai putin de 1.5 m latime si doar 2 metri lungime, lenjeria nu era nici din sifon, nici macar din olandina, nu avea sculatei pe margine, iar de baldachin ce sa mai vorbim. In camera nu era parchet nici macar din stejar, doar o mocheta normala, iar in balcon nu era umbrela sau sezlonguri.

Nici nu cred ca merita sa mai adaug ca nu era nici aer conditionat. Ca, desi afara au fost zilnic peste 32 de grade, in camera nu s-a simtit deloc temperatura de afara. Faptul ca se facea curatenie zilnic in camera, ca la maxim trei zile se schimba lenjeria, ca dupa terminarea curateniei, ingrijitoarea folosea un deodorant de camera, pentru a pastra aerul proaspat, nici nu mai conta.

Aaaa! Am uitat sa va spun ca in camera, ca si pe holul de la intrare aveam aplice cu becuri economice, care asigurau iluminarea foarte buna a camerei. Sigur ca nu erau din sticla de Murano. Tot asa cum televizorul era unul obisnuit, nu o plasma de doi metri cu internet si mai stiu cu ce alte dotari.

In cele mai bine de doua saptamani, bucuria mea cea mai mare a fost linistea de care m-am bucurat, fara calculator, aproape fara telefon, fara sa fiu deranjat de la servici cu tot felul de intrebari si sfaturi. Iar pentru fitosi, am inteles ca in hotel nu era semnal de internet in camere, singurul loc unde era semnal era holul de la intrarea in hotel, pentru ca seara erau ocupate toate fotoliile, canapelele si scaunele cu detinatori de laptopuri, tablete, sau telefoane.

Cam aceasta ar fi patania mea cu hotelul.

Daca am reusit sa va fac sa cititi, nu inseamna ca voi continua cu acest gen de articole. Ma uit la ceas si vad ca m-am chinuit sa scriu de circa doua ore. Nu am de gand, asa cum fac mereu cu articolele si ecourile, sa recitesc si, eventual sa corectez ce am scris. Daca am nimerit-o din prima, bine, daca nu, asta e.

Inchei urandu-va numai bine si calatorii placute!

 

PS. Poze din camera de hotel nu am ce posta, pentru ca eu nu fac asemenea poze. Va ofer cateva poze din exteriorul hotelului.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de liviu49 in 10.11.17 06:58:16
Validat / Publicat: 10.11.17 07:47:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE. A mai fost în/la: In multe locuri, daca le enumar o sa adormiti
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5275 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Hotelul vazut de la intrarea in parc.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

21 ecouri scrise, până acum

mishu
[10.11.17 10:06:24]
»

@liviu49:

Despre restaurante am sa scriu un roman separat, daca mai apuc. Aici daca I se face mila domnei @mishu de mine, poate imi sufla si mie cum sa descriu activitatea in interiorul unui restaurant

aici cred ca depinde de multe elemente si ca sa imi pun cenusa in cap, articolul pe care l-am incarcat astazi este despre un restaurant insa despre care am povestit foarte putin si asta pentru ca ne era foame cand am ajuns acolo si nu prea ne-a mai interest nimic in jur.

Daca imi propun sa ies la un restaurant, asa, mai festiv, atunci da, sunt ceva mai atenta in jurul meu si studiez mai multe, dar daca ma opresc la un restaurant ca sa mananc, nu mai vad nimic in fata ochilor iar dupa ce m-am saturat, parca ma ia cu o moleseala si iarasi nu mai vad nimic , asa ca nu cred ca am fost de mare ajutor, va astept insa impresiile si despre acest rau necesar reprezentat de restaurante.

Felicitari, votat cu mare drag si bucuria de a citi doua articole spumoase.

elviramvio
[10.11.17 10:18:42]
»

@liviu49:

Se pare că e o descriere cifrată de nu înțeleg cum e o lenjerie cu sculăței ????! In rest doar de bine, inca nu ma atrage locatia in forma bilet -casa pensii- tratament, deci nu sufar dupa poze cu interior, camerele le cam stiu, socrul meu devenise cumva fan, pentru socializare mai mult decat pentru tratament. Dar articolul merita un fb și invitatia de a mai scrie, nu lasați mostenire articolele alea de ne spuneați mai demult!

Dan&Ema
[10.11.17 13:56:46]
»

@liviu49:

Anul acesta am prins gustul bailor termale. E drept, bihorene. Cu 2 saptamani inainte de articolul tau despre statiune, un ne-pensionar, partener de afaceri, pe care l-am sunat cu probleme de business mi-a raspuns din concediu... de la Herculane! Si a laudat pachetul cumparat de care beneficia de cateva zile.

Zilele trecute, altcineva ne-a vorbit de Herculane si un consiliu de familie ad hoc si-a propus sa imi sumlga promisiunea ca la anul sa mergem in vacanta la Herculane.

Acum si tu...

liviu49AUTOR REVIEW
[10.11.17 15:09:26]
»

@mishu: Profit de faptul ca e ceva mai multa liniste la birou, iar ce am eu acum de lucru pot face si acasa si raspund la ecoul dvs. Prea ma ard degetele de un raspuns la ecoul dvs.

Sfaturile date ma ajuta foarte mult, prin faptul ca lipsa lor imi lasa camp liber imaginatiei, iar daca ma ajuta si neuronul, riscati, cei care scrieti despre crasme sa ramaneti fara inspiratie. Deja, la ora asta am in minte cum arata sala de mese, cum erau dispuse mesele, unde era bucataria, unde era barul, cam la ce masa am mancat noi, ce ospatari ne-au servit.

Daca nefasta mea, in dorinta ei de bine, a facut curatenie si a aruncat bonurile noastre fiscale, s-ar putea sa scapati sa va spun ce am mancat in fiecare zi si cat ne-a costat.

Daca reusesc sa astern gandurile astea pe hartie, se strange de un articol. Ca v-o place sau nu, nu mai e vina mea. Raspunde fiecare personal de ceea ce a citit.

Numai bine si calatorii placute!

PS Nu am uitat de promisiunea pe care ati facut-o de a scrie un articol la ecoul meu de asta vara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[10.11.17 15:31:09]
»

@elviramvio: La nici un sfert de ora de la primul ecou, ateriza si al doilea, de la a doua corupatoare, care nu s-a fript destul cu articolele mele si ma mai imbie in continuare. Sa luam ispitele, astea raspunsurile pa rand, pa rand. Sculateii sunt o licenta literara a sotiei mele, care e specialista in a inventa termeni si cuvinte noi, pe care le uita in doua zile. In definitia ei, sculateii sunt niste broderii, sub forma unor volanase cusute pe marginea unui cearceaf, sau la o bluza de dama. Sa stii ca nici eu nu am mai fost pana acum prin Casa de Pensii, dar la anul, daca mai am ocazia, voi reveni cu placere la hotel Dacia, la Herculane. Cumnata mea cea mare, merge la tratament din 1998 la Herculane, iar cu exceptia a trei ani, a fost mereu la Dacia. Acest concediu de tratament a fost o experienta noua pentru mine, care a implicat capacitatea de a convinge asistentele de a ma primi la proceduri si dupa terminare, sau inainte de a incepe. In felul acesta am reusit sa fac cele 4 proceduri cel putin 10 zile, in loc de 6 cum scria in fisa de tratament si programare. Am reusit ca in salile de tratament sa cunosc si sa fiu cunoscut de multe din colegele de tratament. La un moment dat sotia chiar imi reprosa de unde ma saluta pe mine atatea femei pe culoarele din baza de tratament. Erau femei cu care am facut sase de tratament la aceasi ora si firesc ca mai socializezi cat esti sub tratament.

Referitor la invitatia de a relua scrisul, deocamdata ma limitez la Herculane, de unde as mai gasi ceva de povestit. Despre mostenire, sunt cu unghia in gat, pentru nu prea reusesc sa salvez articolele scrise in octombrie 2015. Se pare ca neuronul, care a fost atunci foarte darnic cu mine de am scris si trei articole de 10-12 pagini intr-o zi s-a simtit ofensat si a vorbit cu cineva de sus si mi-a defectat calculatorul pe care le scrisesem. Daca ar mai fi trait Adrian Paunescu atunci si ar fi vazut ce viteza am la scris m-ar fi certat ca as fi fost mai productiv ca el. Am o bucurie ca toate pozele sunt recuperate pe un stick. Poate reusesc sa salvez, macar o parte din articole, ca de scris din nou nu cred ca mai am eu norocul de atunci. Mai ales ca m-am gandit ca cel mai sigur loc unde le-as putea salva ar fi, culmea, saitul Am fost acolo.

Dar destul cu vrajeala, ca sunt la servici, unde mai trebuie sa si muncesc.

Numai bine si calatorii placute!

PS. Si a doua autoare a unui ecou la acest articol are o datorie la mine. @elviramvio stie despre ce e vorba!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[10.11.17 15:42:06]
»

@Dan&Ema: Daca tot mi-am luat o pauza de raspuns la ecouri, de la servici, nu pot uita sa raspund unui alt corupator (cel cu cheile Bicazului, cand am scris primulmeu ecou). Ma bucur ca ti-ai propus sa mergi la Herculane, pentru ca asa cum te cunosc, din ceea ce scrii iti va place. Chiar daca vei fi, ca si mine, dezolat de paragina in care se afla cateva monumente turistice natura din jur va acoperi tot dezinteresul unor oameni de a reda circuitului turistic niste locuri care au adus faima statiunii zeci de ani. Sper sa ai sansa pe care am avut-o noi in cele 16 zile de amabilitatea personalului din hotel, de intelegerea personalului medical din baza de tratament, sau de atentia personalului din restaurantul unde am mancat zi de zi. Iar daca vei fi cu masina proprie, lucru care la noi nu s-a intamplat, intr-o saptamana, dupa amiaza vei gasi in fiecare zi locuri in care sa ai ce vizita. Faimoasa cascada Bigar iti va parea ceva obisnuit in comparatie cu peisaje salbatice din zona.

Dar m-am cam luat cu vorba si nu as vrea sa plictisesc de acum cititorii, mai ales ca voi incerca sa mai scriu ceva despre Herculane.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[10.11.17 16:20:25]
»

@liviu49:

Daca mergem in Herculane nu voi putea fara

Cascada cociu, catunele scarisoara, cheile tasnei, valea cernei, valea rudariei, domogledul asta ca sa enumar numai obiective despre care m-am documentat si nu le-am vizitat

Zoazore
[10.11.17 19:20:54]
»

@liviu49:

Mai ales ca singurul ecou la articolul meu despre Herculane ii apartine Zanei Zglobii. Nu scriu, nu mai apuc nici de la ea un ecou.

= Bre, nene Zânule, de ce dezinformați? Că io, pacatili meli, n-am dăcât doo ecouri p-acolo! De rest, au venit colegi la greu să vă zică una-alta!

Dar măcar de gura mea să scrieți! Că DA, dacă nu scrieți, de la mine nu mai vedeți ecouri!

Da, n-aveați șezlong în balcon, daaar... aveați pat pliant! Ei?

Mie mi-a plăcut articolul! De ce să nu mai scrieți?

liviu49AUTOR REVIEW
[10.11.17 20:08:35]
»

@Zoazore: Scuzoaiele mele, dar nu dezinformesc! La data si ora cand am debutat in literatura de hotele, nu erau pe raft decat cele doo ecouri. Pana am terminat eu de scris articolul, pana l-am publicat, cu pozne cu tont, s-au mai trezit si altii si au dat cu parerea. Acum cinci minute scrisei un ecou la ecoul Zanei si cum il depusei la posta, suna clopotelul pentru un nou ecou de la Zana.

Scuze pentru pauza de scris, dar a fost in vizita nepotica, iar atunci cand vin nepotii pe la mine, se intrerupe orice alta activitate.

Am incercat sa fiu cat mai scurt in acest articol, sa cuprind cat mai multe lucruri care ar putea interesa. Daca hotelul este destinat in special tratamentului, nu cred ca cei care vor veni pentru turism nu se vor simti bine in hotel. Am observat un lucru in mai multe hoteluri vechi si am remarcat ca personalul din aceste hoteluri, mai saracacioase, cu mobilier mai vechi este mai amabil cu turistii din hotel si incearca sa ne faca sejurul mai placut.

Patul pliant din balcon i-a fost de mare folos sotiei care petrece mult timp pe balcon, pentru ca acolo putea fuma. Cele doua taburete le-am mutat in balconul camerei in care locuiau cumnatele noastre, balcon in care luam micul dejun si ne beam cafeaua de dimineata, evident pentru femei numai cu otrava.

Una peste alta noi am fost foarte multumiti de serviciile hotelului si ale bazei de tratament si imi doresc sa revin cat mai repede.

Multumesc pentru ecou, pentru indemnul de a scrie si sper sa nu ma fac de ras cu articolul despre mancatorie. Poate asa mai fac si eu rost de un ecou.

Numai bine si calatorie placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[11.11.17 08:05:23]
»

@liviu49: Cu siguranță vă veți alege cu ecouri. Doar să am la ce!

Alex_Macedo
[11.11.17 21:31:34]
»

Nu sunt adeptul acestor... ehm... mastodonți hotelieri și nici a frecțiilor la picior de lemn, din simplul experiment că... nu mi-a rezolvat nimic. Pesemne încă nu am nevoie și poate... sau sigur, sunt un diletant în chestii d'astea.

Ah... mint! Ma relaxat, într-atât, încât să nu-mi sinucid nevasta.

În rest... mi-a plăcut autoironia. Arată că înțelepciunea antică, adică, de ești fițos, caută alt loc.

Mi-a plăcut!

Carmen Ion
[12.11.17 18:36:16]
»

@liviu49: Foarte corect și amuzant ai descris hotelul în care am poposit și eu ”numai” 16 zile anul trecut. Mă bucur că tratamentul a avut efect pentru soție - la mine efectul a fost zero - și că s-au mai reparat din lifturi. În rest, noi să fim sănătoși și s-auzim numai de bine!

PS Hotelul are după socotelile mele peste 500 de camere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 18:55:57]
»

@Alex_Macedo: Scuze pentru intarzierea cu care raspund ecoului. De fapt nu prea as avea o scuza, pentru ca efectiv mi-a scapat, spre rusinea mea, acest ecou. Multumesc pentru cele scrise, mai ales ca, fiind debutant in materie de hoteluri, nu am incercat sa respect nicio regula. M-am gandit sa ma adresez mai multor categorii de posibili turisti, unora pentru a apela la serviciile hotelului, altii, care au alte pretentii, sa il evite. Daca am reusit sau nu, timpul va rezolva aceasta enigma.

Pana atunci numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 19:14:45]
»

@Carmen Ion: Daca nu as recunoaste ca asteptam acest ecou, ar insemna sa nu fiu cinstit, in primul rand cu mine. Citisem anul trecut articolul dvs si eram curios sa vad daca ce am scris eu inseamna o schimbare, cat de mica, in bine. Daca eu m-am simtit foarte bine si cu cazarea si cu masa si cu tratamentul, nu inseamna ca acest lucru e valabil pentru toti turistii care vor trece prin Herculane. Chiar daca mai este destul loc pentru mai bine, felul in care salariatii incearca sa se poarte cu turistii mai compenseaza neajunsurile. Daca la anul viitor, reusesc sa mai am ocazia, voi pleca la hotelul Dacia fara niciun fel de teama. Daca si sotia se va simti mai bine, vom avea si timp mai mult pentru excursii, pentru ca zona merita sa fie vizitata.

Din spusele unei receptionere in hotel ar fi 568 de camere, in timp ce o camerista vorbea de numai 524 de camere. Oricum, sunt peste 500 de camere.

Multumiri pentru atentia acordata acestui articol!

Numai bine si calatorii placute!

Carmen Ion
[12.11.17 19:33:45]
»

@liviu49: Corect, salariații se străduiau mult, problemele hotelului țin de management, Și rog insistent să ne tutuim!

liviu49AUTOR REVIEW
[12.11.17 19:53:45]
»

@Carmen Ion: Trec peste niste reguli pe care mi le-am impus de mai bine de 50 de ani si va raspund: aprob pozitiv!

Alex_Macedo
[12.11.17 21:34:28]
»

@liviu49:

Nu trebuie să te scuzi...cu toate că apreciez gestul /mesajul. Ai răspuns, atunci când ai simțit!

Când sunt ecouri multe, nu este chiar floare la ureche, să răspunzi... Este de înțeles! No prob.

În rest...

Bravo! Trebuie transmis și la ce și la ce Nu, să se aștepte turistul, oricare ar fi el.

Din punctul meu de vedere, așa cum ai făcut-o și tu, viitorul turist are nevoie de toate unghiurile.

Poți ajuta, numai prin faptul că elimini eterna întrebare: Oare cum o fi acolo?!?

S'auzim numai de bine !

argemi*
[10.12.17 14:02:02]
»

Am vazut pe oferta de la hotel Dacia ca sunt camere de 2, respectiv 3 stele. Imi spuneti va rog in ce tip de camera ati fost cazat, si eventual, daca stiti, care e diferenta intre camerele de 2 stele si cele de 3 stele?

liviu49AUTOR REVIEW
[10.12.17 14:25:34]
»

@argemi: Am locuit in camera de 3 stele, la etajul 2. Pana la etajul 6, asa retin, sper sa nu gresesc, sunt camere de 3 stele.

Nu-mi dau seama care ar fi diferenta intre camerele de 3 si cele de 2 stele. Ca dimensiune nu cred ca pot fi mai mici. Probabbil ca sunt diferente de dotari in camera, cum ar fi lipsa masutei rotunde si a celor 2 taburete, paturi poate mai vechi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
argemi*
[10.12.17 14:40:32]
»

@liviu49: Multumesc pentru raspuns. Ce ma intereseaza pe mine e sa nu fie o mocheta veche si imbacsita de praf, ca am alergie la praf. Cred ca cea de la camera de 3 stele este relativ noua (nu-i asa?), si daca se si aspira atunci e ok pentru mine. Cum am de gand sa ma duc si eu la Baile Herculane la tratament, as alege atunci o camera de 3 stele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49AUTOR REVIEW
[10.12.17 14:49:24]
»

@argemi: Daca este posibil, cred ca depinde de aglomeratia din perioada cand veti merge, faceti tot posibilul sa va cazati, la primele doua etaje. Aveti la etajul 1 baza de tratament, la etajul 2 restaurantul cu meniu fix, iar pe acelasi hol, o scara va conduce la restaurantul Orizont cu meniu diversificat (daca buzunarul va permite un tarif suplimentar de 150 de lei). Mochetele din camera unde am locuit noi, sau din camera vecina a cumnatelor, erau noi si se curatau zilnic cu aspiratorul.

Despre tratament si asistentele de la baza de tratament am numai cuvinte de lauda, ca si pentru ospatarii de la restaurantul Orizont.

Daca sunteti mai pretentiosi, ar fi posibil sa nu intruneasca pretentiile dvs. Am incercat sa detaliez suficient, pentru a nu crea sperante fara acop[erire.

Va doresc sa va simtiti cel putin la fel de bine ca si noi!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, argemi*, Dan&Ema, elviramvio, liviu49, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDacia Hotel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.098968029022217 sec
    ecranul dvs: 1 x 1