GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O croaziera cu MSC Muzica in fiordurile Norvegiei
O CROAZIERA CU MSC-MUZICA LA FIORDURILE NORVEGIEI
Esta pentru a 2-a oara cand merg cu compania italiana MSC intr-o croaziera si acum, ca si data trecuta m-am simtit foarte bine.
Am sa le fac putina reclama, pentru ca, merita. Pe navele lor te simti in siguranta, chiar daca marea este agitata nu te simti in pericol, te alegi doar cu un usor rau de mare. Conditiile pe vas sunt la standard inalt, te bucuri de ospitalitate, iar personalul e deosebit de amabil, incercand sa-ti stea la dispozitie pt. orice problema.
Dar acum sa va fac prezentarea vasului. MSC-Muzica este copie a navei MSC-Magnifica despre care am scris in rw, Croaziera pe Mediterana, dar mai vechi decat MSC-Magnifica. A fost inaugurat pe data de 29 iunie 2006, cand nava a fost regina balului de la Venetia, fiind acoperita de o larga paleta de lumini colorate si multe artificii. Nasa ei a fost tot actrita Sophia Loren, care a inaugarat majoritatea navelor lui MSC.
Aceasta nava poate fi considerata un exemplu de lux italian, in aranjamentele interioare. Particularitatea e data de foaierul central, unde in centru este un pian asezat pe o platforma de cristal, deasupra unui bazin cu apa colorata, iar pe peretele din spatele pianului curge o cascada care se varsa in bazinul de sub pian, apa cazand pe cele 3 etaje ale navei.
Barurile, saloanele si cele 5 restaurante sunt aranjate sclipitor, impresioneaza Salonul de Cristal, Havana Club cigar lounge si cu totul deosebit Kaito Sushi Bar, unde poti savura o mancare tipic japoneza intr-un cadru Japonez. Iar daca vrei sa mananci mancaruri tipic italiene, foarte bine preparate, urci la etj. 13 unde la Buffet, vei gasi cu siguranta ata lasagnia in diverse sortimente, pizza si spaghetti pe care bucatarul ti le prepara in fata ta. Iar pt. o mancare de peste sau fructe de mare, la masa de seara bucatarul de la restaurantul Maxim iti ofera cele mai delicioase preparate. In fiecare seara luam masa la restaurantul unde am fost alocata pt. cina si am facut o adevarata cura de peste de cea mai buna calitate.
Ca sa nu pierd nimic din descrierea vasului si serviciile de care ai parte pt. a fi la curent cu toate evenimentele de pe vas, tot ceea ce poti face in zilele de calatorie fara sa ai costuri suplimentare, am sa incep cu imbarcarea.
Am plecat de la Otopeni cu KLM la Copenhaga, locul de imbarcare. Se putea face imbarcarea din Copenhaga sau Kiel-Germania, dar pt. noi din RO mi se pare mult mai convenabil din Danemarca, deoarece in Germania mai aneai de luat un zbor intern. La aeroport ne asteptau multi asistenti care ne indentificau imediat datorita actibildurilor de pe bagaje, ca suntem pasageri ai MSC-ului si ne conduceau la autocarele care pe masura ce se umpleau plecau cu noi in port. Desi am avut emotii cu ora de sosire, am ajuns la ora 14, urmand ca imbarcarea sa se finalizeze la ora 17, in port am ajuns dupa cca 1h de la aterizare, bagajul a venit destul de repede iar autocarele au facut cca 40 min... Bagajul care a fost predat la autocar, l-am mai vazut cand a fost adus in fata cabine de pe nava. De la autocar m-am deplasat rapid in cladirea portuara unde ti se intocmesc actele necesare pt. a putea sa te imbarci: cardul pe care ti se scaneaza poza, ti se incarca suma minima de 150 euro/persoana (suma pe care daca nu o cheltui ti se returneaza asa cum ai dat-o, adica numerar sau trasa de pe card, va recomand sa dati numerar pt. ca inapoi pe card ti se returneaza dupa minim 40 zile lucratoare iar numerar ti se da inapoi ce ramane inainte de inceperea debarcarii la receptie), suma din care iti trage tipsul (bacsisul pt. chelnarii si serviciile de curatenie, 7 euro /noapte), tot pe card ai numele statiei de imbarcare, nr. camerei, numele restaurantului unde iei cina si nr. mesei, seria la care servesti masa (sunt 2 serii, prima de la 18,30 si a 2-a de la 20,30, in general sunt trecuti la prima serie familiile cu copii, seriile le primesti si nu pot fi schimbate, daca nu iti convine seria poti lua cina la etj. 13-buffet cu autoservire deschis de la 18,30-21,30 sau poti manca si la buffet si la restaurant, la mancare nu ai nici un fel de restrictii si e din abundenta). Cardul reprezinta si cheia de la cabina, il porti la tine pemanent atat pe vas cat si cand cobori deoarece intrarea si iesirea de pe vas se face prin identificarea ta cu poza scanata, la fel pe vas toate cumparaturile se platesc numai cu acest card, iar daca depasesti suma depusa, apari in rosu cu cheltuielile si in ultima seara primesti o factura in care ai bilantul cheltuielilor si primesti inapoi bani sau mai pui tu. In momentul in care ai8 primit factura magazinele nu se mai deschid, pana si frigiderul iti este incuiat in care daca ai ceva puas ti se scoate pe masuta din cabina.
Deci inarmata cu cardul pleci rapid sa vezi nava, sa-ti gasesti camera-esti dirijat inca de la intrare de personalul de serviciu de pe vas. Dar cum asemanarea era mare cu a navei MSC-Magnifica, m-am indreptat rapid spre lift pt. ca aveam camera 10016, adica nr. 16 etaj10 si pe traseu pt. ca am intalnit baietii care carau de zor la bagajele noastre i-am dat unuia 1 euro, i-am spus nrcamerei scrise pe bagaj ca sa-l aduca mai repede sa-mi fac un dus, sa ma schimb si sa pornesc in recunoasterea vasului, dar intai sa ma opresc la buffetul de la etj. 13 pt. a-mi astapara foamea.
Pregatita pt. o incursiune pe vas, am inceput cu nivelul 13, unde am luat o gustare. Etajele 14 si 15 sunt ocupate cu piscinele descoperite, cele cu masaj si cluburi: junior club, Q32 Disco, young club, cele pt. copii si tineri sunt deschise intre orele 9-19,30, iar disco dance dupa ora 23,30. Sa revin la etajul 13, unde pe langa Buffet, care are programul de la 6 la 21,30, cu 2 mici pauze intre 10-12 si 17-18,30 si unde poti consuma pasta, pizzerie, mancaruri calde, reci, salate pe care le prepari singur sau bauturi: ceai, cafea, apa sucuri naturale de fructe, cola, pepsi la discretie. Singurele bauturi platite pe vas sunt cele alcoolice, bere sau atunci cand le servesti la barurile de pe vas, in acest loc totul e gratuit si in cantitati nelimitate. Dar am uitat sa va spun ca dulciurile sunt in sortimente variate si au niste prajituri excelente, in fiecare zi scot alte 3-4 tipuri noi la liniile de mancare, iar la intrare e o linie numai cu fructe.
Tot la acest nivelsunt salonul de infrumusetare, zona spa, fitness center-unde ai acces gratuit si e destul de bine dotat, cu benzi pt. alergare, biciclete si tot felul de aparate care au rolul de a scoate untul din tine, dupa ce ti-ai umplut burta cu toate bunatatile oferite. Am facut un program, incat zilnic intre orele 17-19 sa ma supun acestui chin, ca atunci cand cobor de pe vas sa mai incap in pantalonii cu care am plecat de acasa si chiar am reusit sa mai dau jos vreo 2 kg. Facand acest program si in zilele in care eram in port si toata ziua hoinaream prin statiunile a caror drumuri erau destul de sinuoase, dar despre acestea am sa revin in fiecare loc cu cate un rw.
Etajele 12,11,10,9, 8 sunt ocupate de cabine interioare, exterioare cu sau fara balcon, binenteles si preturile sunt diferite. Daca pe MSC-Magnifica am beneficiat de o cabina cu balcon (a fost o vanzare a catorva care ramasesera neocupate, single, la un pret incredibil), acum am avut o cabina interioara cu confort asemanator si conditii f. bune dar fara posibilitatea de a avea o priveliste stand intins pe pat. Dar nu mi s-a parut un inconvienient acest lucru, mai ales ca plecarile din porturi erau dupa ora 18, ora cand eu eram instalata in sala de fitness pe banda de alergare, iar in fata aveam o minunata priveliste a apei care taia stancile inalte cu varful strapungand cerul si din loc in loc aruncate casutele colorate ale localnicilor care traiesc in acest peisaj de poveste. In total pe vas sunt 275 cabine interioare si 1000 cabine exterioare.
Toate activitatile si distractiile se petrec coborand de la etajul 7 pana la etj. 5. Etajul 7 in fata navei pe o suprafata destul de mare se intinde Photo-Shop, unde poti sa admiri pe cele 2 laturi panourile cu fotografiile facute de toti fotografii care circuland toata ziua si seara printre pasageri ii imortalizeaza in diverse momente, iar poza care iti place o poti ridica contra cost, dar atentie valoarea unei poze e destul de piperata, ceea ce face ca de cele mai multe ori sa ramana la incheierea croazierei cu mormanul de hartie foto si a carei soarta e sa fie aruncata in cosul de gunoi. Tot etj. e luminat feeric in mutiple culori ceea ce amplifica frumusetea atat a etj. cat si a pozelor sau a salilor de bar. La acest etj. intri in lumea jocurilor de noroc, cu masinile de pocker, mesele cu ruleta, iar toata atmosfera e asemanatoare cu salile de cazinou din Las Vegas, dar la scara redusa. Ce m-a surprins a fost ca in fiecare seara mesele erau destul de ocupat, oamenii fiind dispusi permanent sa-si incerce norocul. Nu departe mergand pe coridorul pe care sunt asezate masute cu fotolii iar pe pereti tv, cu ecrane mari unde pasonatii de sport pot urmarii diverse manifestari sportive, ajungi in sala de internet, cu putine calculatoare si chiar si asa libere aproape tot timpul, putini fiind aceea care sunt dispusi sa-si cheltuie banii uitandu-se pe net (destul de piperat 2 euro/30 min., ti se trag banii din cardul incarcat la imbarcare)
Acum ai ajuns urmand drumul spre spatele vasului intr-un elegant loc, cel mai elegant de la acest nivel, Cristal Havana Club, cigar louge, unde e singurul loc amenajat si pt. fumat, fiind un loc care isi merita numele fiind scilitor ca un cristal. Legat aproape de acest club e Kaito Sushi Bar, aranjat in stil japonez cu mancaruri savuroase din bucataria japoneza si binenteles nelipsitul sushi, delicioas pe care il poti servi in acest bar. Etajul se termina cu intrarea in sala teatrului scaunele de la cucurigu, dar de multe ori cele mai bune, de aici avand si o buna vizibilitate.
Incepand de la nivelul 7 in partea centrala, unde sunt scarile care leaga 3 nivele ale vasului, respectiv etj. 7,6, 5 te bucuri de o minunata priveliste, de fapt cea mai eleganta parte a navei. La nivelul 5 pe o platforma de cristal e asezat un pian, iar platforma acopera un bazin de apa colorata in care inoata pestisori frumos colorati. Pe peretele din spatele pianului, din sticla se prelinge o cascada in lumina colorata a reflectoarelor.
Ajungand la etj. 6 intri in lumea shopului, unde toate simturile iti sunt activate, incepand de la cel auditiv, realizat de frumoase melodii cantate la pian toata ziua, pana la cel olfactiv, vizual. Aici poti achizitiona de la cele mai renumite marci de ceasuri, parfumuri, posete, bijuterii, bauturi fine la preturi destul de bune, fiind toate fara taxe vamale. Iar dupa ce ai strabatut intreaga galerie ajungi la oficiul de la care te poti consulta asupra excursiilor pe care le poti face atunci cand esti in port, ce obiective turistice sunt in acele localitati, pretul lor si chiar sa le achizitionezi daca merita. La acest capitol am ajuns la concluzia ca in afara de excursia din Flaam, celelalte le puteam face singura achizionand o harta a localitatii, insemnand pe ea obiectivele si pornind pe jos, avand si posibilitatea de a cunoaste mai bine zona, timpul de stationare in port era suficient ca sa ma descurc pe cont propiu. In partea din spate a navei la etj. 6 este intrarea principala in sala teatrului, o sala in care feeria de lumini te orbeste si da o stralucire aparte salii. aici in fiecare seara poti viziona spectacole de muzica sau de circ care iti taie rasuflarea. Spectacolele se repeta de 2 ori pe seara, pt. ca turistii sa intre in sala in functie de seria la care sunt repartizati la masa de cina de la restaurant. In partea din fata a vasului intri in restaurantul Le Maxim's, unde am fost si eu repartizata in seating 2 de la ora 20,30 pt. cina, primul seating incepand de la ora 18. Nu toti pasagerii sunt la acest restaurant, cina se servesta in 2 restaurante al 2-lea fiind amplasat la etj. 5, unde tot in 2 serii se serveste masa.
Etj. 5, partea eleganta o reprezinta zona centrala unde este amplasat pianul, pe partile laterale fiind Receptia, Centru Medical, Punctul de schimb sau infornmatii despre situatia contului tau, puntele de debarcare sau imbarcare pe vas. Iar in partea din fata intratea in cel de al 2-lea restaurant care face serviciul de servire a cinei L'Oleandro.
Pe vas pot fi cazati 2550 persoane in 275 cabine interioare si 1000 cabine exterioare. 13 lifturi, 6 in partea din fata a vasului si 7 in partea din spate asigura permanent accesul la toate nivelele navei. Pe puntea de la nivelul 13 si 14 sunt3 piscine, cea de la 14 fiind destinata copiilor, 8 baruri asezate la nivele 6,7, 13 in apropierea piscinelor, 1 discoteca la etj. 14,5 restaurante dintre care 2 de specialitate cu servicii a la carte si 2 piscine cu hidromasaj.
Si o veste pe care poate o dau in premiera, incepand de la sfarsitul luni august 2013, acest vas de croaziera se intoarce in apele Mediteranei, la Venetia pentru a prelua o alta destinatie, Marea Neagra, cu plecare din Costanta-Istambul-o insula din Grecia (nu am retinut pe care din ele) -Odesa-Costanta, durata croazierei e de 7 zile, pretul cca 700 euro, au zis ca poate se mai reduce macar la inceput. Perioada acestei croaziere se face pana la sfarsitul lui nov. 2013, merita sa faceti o excursie, mai ales ca nu mai trebuie sa luati avionul pana la imbarcare.
La ora 18 vasul a ridicat ancora, iar totii turistii imbarcati in Copenhaga se aflau pe punte pe a prinde primele imagini pe aparatele foto din aceasta croaziera. Prima oprire era aproape, mergeam in aceasta noapte pe marea Nordului pana la Kiel-Germania, unde ajungeam dimineata la ora 7,30 si urmau sa se imbarce alti turisti si sa-i lase pe cei care s-au imbarcat in Kiel in cealalta tura. Plecarea din Kiel, urma sa se faca la ora 16, timp suficient pt noi sa facem pe jos o vizita a acestui oras si a obiectivelor turistice.
Dupa ce ne-am desprins bine de tarm, m-am intors in cabina pt un program administrativ, un dus si imbracata cu o tinuta mai putin sport am intrat in sala de teatru pt a cunoaste cantaretii in primul lor spectacol prezentat de directorul de programe artistice Sonia. A urmat cina, care a tinut pana la ora 23 si cum urma si o alta zi cu sculare matinala, ne-am retras in cabine.
De aici o sa va plimb cu povestea mea prin porturile si minunatele localitati dea lungul croazierei.
Trimis de grecudoina in 15.07.13 18:20:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CROAZIERE. A mai fost în/la: pe Mediterana Venetia-Bari-Rhodos-Haifa-Pireu-Venetia
43 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review - pg. 1 / 2
43 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Împreună cu promisele sale continuări, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Si pe mine ma batea gandul sa fac o croaziera in nord, dar din pacate nu-mi pot lua liber decat prin octombrie. Din cate am observat, nu mai exista croaziere la fiorduri in aceasta perioada - probabil datorita vremii.
Mai raman cateva vase pe Mediterana iar restul se indreapta spre sezonul din Caraibe.
Astept cu interes reviewurile care vor urma.
Foarte bun review, mai ales ca aceasta nava va ajunge si la Constanta.
”"Si o veste pe care poate o dau in premiera, incepand de la sfarsitul luni august 2013, acest vas de croaziera se intoarce in apele Mediteranei, la Venetia pentru a prelua o alta destinatie, Marea Neagra, cu plecare din Costanta-Istambul-o insula din Grecia (nu am retinut pe care din ele) -Odesa-Costanta, durata croazierei e de 7 zile, pretul cca 700 euro, au zis ca poate se mai reduce macar la inceput.
Daca nu ma insel, cred ca am vazut oferte speciale pentru aceasta croaziera chiar pe AFA - in sectiunea cu oferte speciale, de pe prima pagina.
Reviewul a picat la fix pentru cei care se vor aventura din Constanta.
Felicitari.
@TraianS: multumesc pt. aprecieri si sper sa ma ridic la acelas nivel si cu celelalte, mai ales ca peisajul a fost magnific si vreau sa-l pot reda pe masura existentei sale
Un superbonus meritat din plin.Bine ai revenit! Asteptam cu nerabdare review-urile tale. In cel de mai sus prezinti o lume de vis pe care nici macar nu o banuiam.
@grecudoina: foarte foarte frumos! felicitari pentru tot ce scrieti!
Aş dori să fac doar o mică completare cu privire la seria la care servesti masa: ai spus că "sunt 2 serii, prima de la 18,30 si a 2-a de la 20,30, in general sunt trecuti la prima serie familiile cu copii, seriile le primesti si nu pot fi schimbate, daca nu iti convine seria poti lua cina la etj. 13-buffet cu autoservire deschis de la 18,30-21,30".
Dacă insişti, poţi schimba seria, eu am reuşit acest lucru; de asemenea, o altă familie, tot de români, a preferat să ia masa la ora 21:00, considerând că la ora 18 mai pot sta în piscine şi jacuzzi, astfel că au mers pe programul de masă de mai târziu.
Trebuie însă să luaţi în calcul faptul că cei de la MSC nu prea respectă cererile, de la momentul rezervării, cu privire la ora preferată de servire a cinei. La mine, în două rânduri, au pus exact ora inversă faţă de ceea ce am bifat eu. De asemenea, şi alţii au "păţit" acelaşi lucru, însă e un aspect minor, care uneori se poate remedia şi care nu schimbă cu nimic plăcerea de a călători şi de a-ţi petrece vacanţa în acest mod (cel mai spectaculos şi distractiv, şi cu cel mai bun raport preţ-calitate, după părerea mea, îndeosebi dacă cumperi croaziera atunci când sunt oferte speciale)
Foarte frumos, fiordurile norvegiene sunt si in planurile nostre viitoare (cand le-o veni randul)...
Ion Negru@ - noi am fost in doua croaziere cu MCS si o data au respectat ora de masa ceruta (seria a IIa). A doua oara ne-au pus in prima serie - am schimbat-o urgent nu am plecat de acolo pana nu au facut modificarea - eu nu pot manca de seara la ora 18-19! Nu au fost probleme, doar ca nu am asteptat sa fac ei schimbarea si sa o trimita in camera pana seara, ci am stat pana au schimbat.
Cina nu merita luata la bufet, e deosebita in a la carte!
Felicitari pentru croaziera si la mai multe... se pare ca tipul acesta de vacanta da dependenta!
Si o mica intrebare: ai avut rau de mare?
@Irina1974: buna intrebarea! , nu am vrut sa scriu nimic despre asta, chiar daca am fost tentata la un moment dat.
In a 2-a seara cand vasul era in Atlantic, pe la mijlocul distantei in drum spre fiordul Geinranger, oceanul a avut valuri mari si in camera pe la ora 21,30 incepusera sa se deplasese obiectele care nu erau bine fixate, iar eu simteam un usor disconfort, am luat hotararea sa ma asez pe pat, cu fata in jos, dar era si mai rau deorece eram pe directia valului si cand capul era sus si piciorele jos ca imediat sa ajung cu capul jos si piciorele sus, m-am asezat paralel cu valul si a fost perfect parca ma leganam. Asa ca am adormit imediat ca intr-un leagan.
A doua zi m-am intalnit la masa cu o familie de timisoreni, cu care trebuia la ora 19 sa ne vedem in barul de la Tucano si care nu au mai aparut, am aflat cauza le-a fost f. rau la amandoi, au varsat, nu au fost nici la cina, inca de la ora 18 cand nu erau valuri chiar asa mari, iti tineai mai greu directia cand te deplasai.
Am inteles ca numai tarziu pe la 2 noaptea s-au linistit valurile.
A fost singura zi cu mare agitata.
Cand am coborat pe Songfjord, la iesirea in ocean a mai fost ceva valuri dar de data asta au suportat toti calatorii bine, nu au avut rau de mare nici unul, eu noaptea tarziu am simtit ca iar trebuie sa-mi schim pozitia in pat
Nu degeaba am intrebat... eu am aceasta problema. Desi noi nu prea am prins valuri mari (intr-o zi numai, in prima croaziera) eu am stat doar cu pastilute pentru rau de miscare 7 zile din 7, de fiecare data.
Prima data, cand am plecat din Genova, pe o vreme frumoasa si insorita cu marea ca un covor (fara valuri) am zis ca sigur nu-mi va fi rau pe un vas atat de mare si stabil... am stat intinsa 30 minute si cand m-am ridicat totul se invartea cu mine, desi cei din jur nu aveau absolut nimic. Dupa asta am luat constant 1 pastila/6 ore si a fost bine. Pentru persoanele cu sensibilitate mare la raul de miscare nici cea mai lina croaziera nu poate fi tolerata fara medicamente (din pacate). Asta insa nu m-a impiedicat sa merg si in a doua si probabil vor mai urma...
Cele mai eficiente pastile pentru rau de miscare (masina, avion vapor) sunt cele care contin Dimenhydrinate. Nu se gasesc in Romania, dar le-am luat fara reteta din Germania, Spania, Italia si Franta. Daca e cineva interesat va pot spune cum se numesc in fiecare tara. Pentru mine cel putin, sunt mai importante decat pasaportul intr-o calatorie - fara ele nu as putea urca in nici un avion sau vapor! E bine de stiut ca exista o solutie si pentru aceasta problema!
@Irina1974: "se pare ca tipul acesta de vacanta da dependenta! " - confirm şi au acest lucru; până să încercăm acest tip de vacanţă, ne plimbam, în general -pe cont propriu, prin lume; acum aproape că am devenit dependenţi de plimbările pe valuri (ne mai plimbăm în alt mod doar prin ţara noastră - pe la munte şi prin deltă).
@Irina1974: iar legat de "răul de mare", noi am fost norocoşi, nu ne-am confruntat deloc cu această problemă; e drept că după prima croazieră, vreo două zile încă ni se părea că se leagănă un pic casa cu noi ; însă într-un mod plăcut, stârnindu-ne amintiri şi reanimându-ne dorinţa de a o experimenta pe următoarea.
Doamna Doina,
Nu am avut timp sa citesc pina acum reviewul dvs, pentru asta, omul trebuie sa isi ia concediu ca sa bage la cap cite ati scris aici. Cum vine aia cu pianul si apa care curgea din cascada, cazind cele 3 etaje ale vasului? Am citit de vreo 3 ori dar n-am inteles.
felicitari! sinteti o norocoasa. care e urmatoarea destinatie?
@adri-nico: "cum vine aia cu pianul si apa care curgea din cascada, cazind cele 3 etaje ale vasului? " Simplu: o cascadă artificială, dar foarte frumoasă, care se întinde pe înălţimea a 3 punţi (nu am fost pe msc musica, dar am văzut pe altele - curge apa de pe la puntea 7-8 până pe la puntea 5, iar în faţa cascadei, la baza acesteia, se află şi un pian, într-un restaurant, de obicei f frumos, superb chiar, în care se ascultă muzică de calitate, servind un coctail de nota 10). Ca să te lămureşti cel mai bine este să vezi o fotografie sau, mai bine, să mergi tu acolo: în fiecare lună sunt şi super-oferte, la preţuri extrem de interesante (pornind uneori chiar de la 250 de euro de persoană) pentru croaziere ;
aşa că puteţi, oricând, să fiţi şi dvs. o norocoasă, d-nă Adri-Nico!
@Ion Negru,
eu sint doar Adri-Nico, cel putin pentru membrii AFA... Doamna, e deja cam mult.
Multumesc pentru raspuns dar mai ales pentru sugestii. Unde naiba sint preturi de 250? ma uitam pe prima pagina AFA si am vazut acolo o croaziera interesanta, mai ales ca e cu plecare de pe meleagurile noastre. Ramine sa imi conving copiii sa se invoiasca de pe la scoli. Sint 70% hotarita sa ma bag...
@adri-nico: sunt câteva site-uri care tb urmărite; eu m-am abonat la noutăţi, pe mail şi astfel primesc destul de multe oferte, unele dintre ele fiind interesante; urmăresc însă să fie cu 4-8 luni înainte, pentru a putea obţine un preţ foarte bun şi la avion - până în portul de îmbarcare, dar şi pt cazare (1-2 nopţi înainte de plecare); nu o să scriu aici pe ce pagini poţi urmări ofertele, dar dacă vrei vorbim pe PM.
o zi frumoasă!
@Ion Negru: merci de urare. baga repede PM-ul... insa 8 luni? pai crezi ca traiesc eu cu asteptarea asta? cind dai peste un pret mai acatarii, sa stii ca eu pot sa imi fac bagajele imediat... asa ca orice last minute e bun pentru mine.
"ol za best'!!!
@adri-nico - noi am fost in februarie cu 240 euro. /persoana - cabina cu bacon! Am luat croaziera... de Black Friday! Am mai vazut si de atunci - sunt oferte 96 ore sales - insa acestea sunt preturi de extrasezon - mai erau si in martie (vara nu ai sa gasesti)... Insa croaziera a fost foarte ok (cu MSC Splendida), poate ma invrednicesc sa scriu despre ea. Vremea a fost insorita, nu foarte cald, dar placut pentru plimbare.
Ofertele apar la agentii din Ro (la mai multe, doar e de fapt o singura oferta), am mai vazut si in la agentii din Ungaria dar nu si in tarile din vest (inclin sa cred ca sunt promotii pentru tarile din est!). Este bine sa iei croaziera cu ceva timp inainte pentru ca ai sanse sa gasesti bilete de avion convenabile -la un last minute poti da pe zbor mai mult decat pe croaziera (asta daca nu intentionezi sa pleci din Genova de exemplu - daca stai mai in vestul tarii e mai ok sa mergi cu masina si atunci nu mai conteaza la pret).
@adri-nico: pianul e asezat pe o platforma de cristal la etj. 5, in spatele lui, dupa cum vezi in poza e un perete de sticla ondulata care cuprinde suprafata a 3 nivele ( (etj7,6, 5), un perete dublu de fapt, in canalul dintre pereti sunt tuburi cu lumini colorate si curge continuu apa, care dupa ce ajunge in piscina de sub pian este ricata din nou la nivelul 7 cu ajutorul pompelor. Sper ca explicatia am dat-o suficient de bine. Daca crezi ca nu e clar astept noi intrebari, iti raspund cu multa placere.
Ref. la urmatoarea destinatie, la sfarsitul lui octombrie plec la fiul meu in NY-USA, unde stau pana pe 20 ian. 2014, de acolo o sa va fac rw cu poze pt. a va arata cel mai frumos oras aranjat de sarbatorile de iarna din lume. Eu l-am mai vazut si nu exagerez. Dar acolo totul e suportat de fiul meu, stau intr-o garsoniera pe care el o inchiriaza, stiu locuri unde iau masa de pranz mai ieftin decat daca as gati acasa si nu o sa cheltui prea mult. Avem impreuna o perioada de 2 ani cu restrictii, trebuie sa-l ajut (eu deja mi-am cheltuit aproape rezervele cu reparatia casei pe care el i9mpreuna cu cumnatul meu a mostenit-o de la soacra mea si pe care in cei 2 ani plateste jumatatea lui cumnatul meu) Asa ca plimbarile la intoarcere acasa se vor rezuma pe aceasta perioada prin tara sau pe la fratele meu in Suedia, unde am casa, masa plus mici plimbari gratis. Acum stau cuminte in Brasov si am grija de pisica, florile prietenei mele care e plecata la Londra la fiica-sa, dar imi scot parleala tot la anul pt. ca fiica ei mi-a lansat o invitatie pt. serviciul pe care il fac timp de40 zile, la Londra in sept. 2014, pt. 1 sapt., eu platesc numai avionul pana acolo
@grecudoina: Ma bucur ca aveti cit de cit... lista bifata cu citeva destinatii. nnu sint chiar asa spectaculoase cum au fost cele de anul trecut si anul acesta dar nu se stie de unde pica... pleasca!
sanatate si putere de calatorii!
@adri-nico: aceasta nava care pleaca din Constanta la sfarsitul luni august e chiar MSC-Muzica, pretul va fi de 700 euro, eu am scris in rw de unde am inf., erau trecute in programul lor pe anul 2013, directorul de la SPA-d-nul Valentin mi-a dat toate amanuntele. Am comentat pretul, ca fiind prea mare pt. destinatiile pe care le face (vezi rw) si a zis ca e posibil sa se mai micsoreze daca nu la prima plecare la urmatoarele, cand vor vedea ca nu se incarca vasul. Iar ref. la preturile acelea mici pot sa-ti spun ca sunt dar depinde de traseul urmat si perioada. Eu (vezi rw-croaziera cu MSC-Magnifica) am platit cand am fost pe estul Mediteranei pana la Haifa 250 euro cabina single cu balcon, dar in fiorduri acesta a fost pret de promotie, a fost 530 euro, la care am adaugat transportul cu avionul si toate cheltuielile obligatorii de pe vas, taxa pe zi de persoana, bacsisurile pt. curatenie, tipsul de la ospatari si excursia in Flaam. Pt. fiorduri pretul pt. 8 zile, cand nu e promotie e de 850 euro, Pt. pretul platit am fost anuntata cu 2 luni inaite, in perioada 4. mai sau 18. mai (pe care o preferam, mai cald, ploi mai putine), dar am stat pe ganduri 4 zile si cand m-am hotarat, nu mai era nici un loc pe data de 18 mai, la acest pret in fiorduri locurile sunt spulberate. Intradevar la plecarea de la Constanta nu mai platesti transportul pana in portul de plecare, asta a fost si argumentul forte a d-nului Valentin
@grecudoina: MSC Musica are prima croaziera cu imbarcare si debarcare in Constanta in 27 septembrie, nu la sfarsitul lui august. Acest lucru a fost anuntat pe AFA pe blog inca din aprilie.
Traseul este chiar spectaculos zic eu. Iar pretul pentru o croaziera de 12 zile il poti vedea aici: amfostacolo.ro/oferte-spe ... 8&sid=3510#O611
@grecudoina: cu mare placere as citi si celelalte reviewuri dar stau asa de prost cu timpul si prefer sa il las pentru o zi mai linistita ca lectura sa mearga unde trebuie si sa inteleg ceea ce citesc. eu am vazut la croaziera din constanta cum ca pretuul e vreo 700 si ceva pentru 2 persoane cu toate taxele incluse. mai trebuie si alte "acareturi"?
@adri-nico: şi eu apreciez că există şansa ca preţul să mai scadă, inclusiv pt cele cu îmbarcare din Constanţa (în măsura în care nu se vor ocupa cabinele, vor mai apărea oferte speciale);
oricum, ofertele de la AFA, pt 11 nopţi (12 zile), atât pt. îmbarcarea din 27 septembrie 2013, cât şi pentru plecarea din 08 octombrie 2013, de 850 euro de persoană (pt ocupaţia dublă a cabinei) consider că este bună, pentru că are incluse şi taxele portuare (nu ştiu dacă e inclus şi bacşişul); de asemenea, să aveţi în vedere faptul că minorii nu plătesc decât taxele portuare (dacă stau în aceeaşi cabină cu părinţii) şi pe navă există şi program special pentru copii (pe MSC Fantasia a fost gratuit), degrevându-i pe părinţi de sarcini suplimentare şi atunci când au nevoie de momente de "respiro".
Şi eu apreciez că traseul este destul de interesant (exceptând Katakolonul, unde nu sunt prea multe obiective turistice; şi acolo se pot face însă plimbări cu minicarul pe insulă, la degustare de vinuri, la cules portocale, la plajă şamd).
Referitor la "mai trebuie si alte "acareturi? " R: bacşişul de 7 euro de persoană pe noapte şi alte cheltuieli făcute pe vas (băuturi alcoolice, dacă e cazul, fotografii făcute de personalul de acolo - foarte scumpe, dar nu e obligatoriu să le achiziţionaţi şi alte cheltuieli care sunt facultative - în funcţie de ce doreşte fiecare persoană - eventuale excursii opţionale, în porturi, organizate de linia de croazieră, dar care sunt destul de scumpe după apreciera mea).
Oricum, sunt experienţe foarte faine şi foarte interesante.
@adri-nico: din câte îmi amintesc, cred că 7 euro de persoana /NOAPTE, numai pentru adulţi (tb să văd dacă găsesc facturile finale, să-ţi spun cert);
aceşti bani se achită doar la bord şi apar în factura finală, împreună cu cheltuielile făcute pe navă; oricum, la modul în care se comportă personalul, sunt meritaţi cu vârf şi-ndesat (după părerea mea);
suma diferă însă de linia de croazieră; asta este în cazul MSC; la unele linii, suma este în usd.
”Şi eu apreciez că traseul este destul de interesant (exceptând Katakolonul, unde nu sunt prea multe obiective turistice; şi acolo se pot face însă plimbări cu minicarul pe insulă, la degustare de vinuri, la cules portocale, la plajă şamd)
Nu e Katakalon-ul, cine stie ce mare port, dar e o destinatie interesanta. Ca obiective ai Olympia in apropiere si ramasitele Templului lui Zeus. Muzeul si siteul arheologic de acolo nu sunt deloc de aruncat. Am scris si eu un review despre acest port aici: "Katakalon & Olympia - Plimbare in gradina zeilor" (vezi impresii). Daca nu m-as fi dus la Olympia, probabil m-as fi dus la o plaja de prin apropierea portului.
Despre cei 7 euro/persoana/noapte, bacsis - asa imi socotisem si eu. Am fost surprins insa ca la final ne-au luat 7 euro/ de camera /noapte, in loc de persoana - deci la jumatate. In contractele si materialele de dinainte de imbarcare scria insa "de persoana". In final am iesit mai ieftin decat m-am asteptat. Habar n-am daca a fost vreo campanie, sau de ce au luat asa.
@TraianS si Ion Negru,
nu m-am gindit nicio clipa ca bacsisul nu ar fi binemeritat de catre personalul nave, numai ca trebuie ca omul sa stie ca sa aiba de-ajuns bani in cont.
Am citit pe la alte reviewuri si totul e ametit in mintea mea, cum ca iti trebuie un card, etc.
Voi vad ca aveti si facturile la indemina, ati putea sa imi spuneti cum se incarca cardul ala sau potri plati cu cash la urma sau la imbarcare?
Stau prost cu timpul si nu imi permit acum sa cotrobaiesc pe site. sint sigura ca sint sute de informatii interesante.
Pai platesti croaziera si cand te imbarci iti dau cei de la firma de croaziere un "cruise card", care e pe post de cheia la camera si platesti peste tot cu el.
In mod normal, este scris ca trebuie sa dai un nr. de carte de credit la receptie, sau sa lasi o suma de bani, drept garantie. Sa nu te tirezi la urma, fara sa-ti platesti extra-urile.
Cand am fost eu, nu mi-au cerut insa nici carte de credit nici cash, garantie.
La debarcare, cand am facut check out, am platit ce am cheltuit extra. Atunci iti pun si bacsisul. Dupa cum am zis, ma asteptam sa platesc 7 euro de persoana /noapte, dar am platit 7 euro de camera, noapte.
In rest am mai avut ceva consumatii, poze... etc.
Bacsisul de 7 euro e obligatoriu, dar in rest depinde, cat consumi.
Deci la "acareturi" peste pretul initial, socoteste bacsisul... si mai vezi ce zic de taxele portuare. Taxele portuare oricum le platesti inainte, doar ca unele agentii iti dau un pret fara taxe portuare (sa sune mai mic) iar altele ti-l dau "inclus".
E aceeasi schema ca "taxele de aeroport".
@adri-nico: nu-ţi face griji în privinţa acelui card; îl emit pentru fiecare persoană, chiar în momentul îmbarcării pe navă; există o sumă minimă (200 sau 250 de euro de CABINĂ), cu care se alimentează cardul din prima zi (la biroul de contabilitate- unde depui banii, birou aflat de obiecei chiar lângă recepţie); poţi achita aceşti bani cash (cum am procedat eu şi nu am întâmpinat nicio problemă) sau poţi da un card de credit (ce va fi înregistrat la acelaşi birou şi de pe care vor trage sumele aferente cheltuielilor tale - am citit rw, de la doamna grecudoina, care nu recomanda cardul de credit ci varianta cash); dacă nu cheltuieşti această sumă minimă, diferenţa neutilizată îţi este restituită în ultima zi, la acelaşi birou.
@Ion Negru: gata, sint toba de carte!!! ramine sa ma hotarasc la care croaziera sa ader. multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2016 Croaziera Maroc Insulele Canare partea a doua — scris în 23.12.16 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Croaziera Maroc Insulele Canare — scris în 20.12.16 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Croaziera Dubai — scris în 04.07.16 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jan.2016 MSC Musica: Croaziera UAE // OMAN - descrierea navei — scris în 21.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Croazieră MSC Musica: Emiratele Arabe // OMAN (ziua 5,6) - MUSCAT şi KHASAB — scris în 19.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Croaziera MSC MUSICA: Emiratele Arabe - Oman ziua 2,3 si 4 = Abu Dhabi / pe mare / Khor al Fakkan (UAE) — scris în 18.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Croaziera MSC Musica Emiratele Arabe — Oman / Ziua 1,7 si 8 Dubai — scris în 17.01.16 de Noha din BUCUREşTI - RECOMANDĂ