ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 06.05.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 3 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Am mai fost in Delta asa cum se poate citi aici: click aici si aici: click aici. M-as mai duce si as recomanda tuturor, asa cum am facut-o in nenumarate randuri, si am sa expun mai incolo 10 motive majore pentru care trebuie sa mergi in Delta Dunarii. Dar am sa spun si de ce e de preferat sa mergi cu hotelul plutitor, pentru asta am cel putin 10 argumente si 100 de motive.

Unde sunt acum? Sunt pe puntea hotelului plutitor DELTA EXPLORER, stau comod in fotoliu si transmit on-line stiri fierbinti de pe frontul Deltei. Argumentele care m-au adus inca o data in Delta sunt cele ale unui peisaj salbatic, neatins de mana omului, ale incursiunii in frumusetea nuda si nealterata a unui coltisor de Romanie, care chiar daca nu este inca pus sub logoul frunzei copy-paste este tot o gradina, a Edenului.

Asadar, nu sunt la prima calatorie si la primul sejur cu hotelul plutitor dar acum, repetand experienta si fiind sigura de impresiile mele, sunt convinsa de obiectivitatea aprecierilor, intre primul si al doilea sejur trecand 9 luni... necesare nasterii unui review.

Am plecat din Buc la ora 12:00 si dupa exact trei ore de drum fara peripetii am ajuns in port la Tulcea. Drumul a insemnat 87km pe minunata autostrada a soarelui, care, ca de obicei, m-a trimis la comparatii cu autostrazile de afara - nasol, foarte nasol pe la noi, ca sa vorbesc precum copiii. Apoi la Drajna se iese catre Slobozia, pe langa care treci lejer. Urmeaza Tandareiul, curat si frumos, apoi trecerea peste podul de la Giurgeni, cu panorama Dunarii revarsate si lenese. La iesirea de pe pod exista un punct de taxare, 9 lei/autoturism, bani folositi cu mult spor la... ramane sa aflati la ce? ca eu nu stiu. Drumul este intr-o stare buna, mai putin cele 6 gauri din autostrada soarelui (sic! ). De la Harsova pana la Tulcea cei aprox 53 km trec repede, cu meandrele soselei ce urca si urca, exact ca la munte, cu peisajul montan - dar mai pitic- cu paduri de foioase umbroase si bogate, de unde atentie! sare caprioara, cu catifeaua verde deschis a culmilor muntoase tocita pe alocuri si lasand sa se vada calcarul gri-galbui. De la intrarea in Tulcea drumul curge drept si la vale pana cand cu hotelul Delta in fata, faci giratoriul si te inscrii fata-dreapta spre port. Masinile pot fi lasate in paza si parcare in port, ptr trei zile 50 lei.

Hotelul plutitor ne astepta, tras la cheu, sau mai bine zis langa un alt hotel plutitor peste puntea caruia am trecut, la fel de elegant ca si al nostru.

Deja am zis al nostru... ma simt ca acasa la mama, rasfatata si continuu urmarita de insistentele personalului care nu vrea sa lase nici-o dorinta a noastra neindeplinita.

Hotelul plutitor DELTA EXPLORER, cu o capacitate de 20 de locuri in 10 cabine-camere, are trei punti. Pe cea mai de sus, o punte deschisa si descoperita complet se afla sezlongurile unde poti face plaja, pe care in permanenta se afla prosoape curate asternute, dusul ptr racorirea celor prea incinsi, masute, banana pregatita pentru distractie, instalatia de energie solara (intr-o parte, nu deranjeaza dar argintiul ei arunca reflexe stralucitoare pana departe). Puntea medie e destinata spatiului de masa, o sala in care o masa lunga, asternuta si pregatita in permanenta ptr oricine vrea sa manance, cu tacamuri si vesela de bun gust, fete de masa curate impecabile, strange in jurul ei toti calatorii de pe vas, leaga prietenii stranse sau si mai stranse in jurul unui pahar de vin si-al unei stiuci umplute. Tavanul salii e ingenios decorat cu pestisori de sticla alb-turcoaz, hand-made, ca si cand lumea apelor s-a intors cu susul in jos.

Intr-un capat al puntii se afla terasa deschisa, cu masute si fotolii de rachita, acoperita cu mocheta verde-iarba, umbrita si inconjurata de plase dese, care seara se inchid cu arici si protejeaza de tantari. In partea cealalta se afla bucataria, unde tanti Nina (intotdeauna la bucatarie se afla o tanti... bucatareasa, meseriasa si volubila, gata sa ne satisfaca poftele culinare! ). Aici se pregatesc gustoasele bucate cu care kilogramele noastre se multiplica, irezistibile atat ca prezentare, dar mai ales ca gust. Din sala de mese, pe o scara interioara se coboara pe cea de-a treia punte, mai bine zis sub punte, acolo unde, de o parte si de alta a unui hol ingust se afla dispuse cabinele.

Cabina: micuta, cum altfel pe un spatiu mic si plutitor, dar suficienta pentru toate dotarile necesare unui frontispiciu cu 4*. cinci cabine au pat matrimonial, cinci 2 paturi twin. Mocheta pe jos, pereti lanbrisati, noptiera, polite cuier si umerase, calorifer ptr noptile racoroase sau ptr excursiile de iarna (chiar asa!), televizor suspendat (programe romanesti dar si circuit intern ptr film la dvd), aer conditionat, ventilatoare ptr eliminarea umezelii. Plase contra tantarilor la tot ce inseamna fereastra sau deschidere, sisteme electrice sau cu pastila anti-tantari. Lenjerie de buna calitate, pilota usoara, perne bombate. O baie micuta, cu dus, toaleta, chiuveta, sapun lichid, prosoape albe impecabile, si toate obiectele necesare unei toalete se afla in incinta fiecarei camere. Repet, spatiul nu este generos, dar este atat de bine organizat si fructificat incat odihna in camera este o placere, nu un chin. Vasul se leagana imperceptibil cand luneca pe apa, iar cand sta, deloc. Somnul primei nopti a fost odihnitor, dar nu pot sa neg ca zbantuiala numita dans pana dupa miezul noptii n-a avut un cuvant de spus.

Scari de acces intre punti sunt si in capete, cate doua, balustradele de protectie si mocheta cu aderenta oferind siguranta celor care circula pe ele.

Aerul conditionat functioneaza in toate spatiile inchise, astfel ca in ciuda caldurii si umezelii de afara, inauntru e placut si bine.

Ce mai ofera Eugen, patronul hotelului, oaspetilor sai: partide de pescuit, la stiuca somn sau biban, cu momeli adecvate pe care tot ele le procura din Tulcea. Echipamentul complet de pescuit (undite si lansete, mulinete, doua salupe mici si una mai mare, etc) ofera amatorilor care vin chiar cu mainile in buzunare, toate cele necesare unor partide de pescuit memorabile. Dealtfel, in dimineata aceasta baietii au venit cu niste capturi frumoase, in principal stiuci si ne-au starnit apetitul... la mancat si pescuit. El mai ofera si conversatii antrenante, un istoric al Deltei, dinainte de Ceausescu...

Ptr cei care stiu, schi nautic, pentru cei care vor o distractie voioasa si infantila, banana. Excursii mai lungi si mai scurte cu salupele, pe canale si pe lacuri. Muzica (o instalatie de sonorizare dar si echipament gen discoteca), antren si animatie, fara de care serile pot fi foarte linistite. Dar si daca se intampla asa, splendoarea apusului, sau chiar o plimbare cu barca la caderea noptii, iti arata inca o data, ca daca nu vezi un apus in delta, nu stii ce pierzi.

Serviciul pe vas este ultra all inclusive UAI, nu cred ca este ceva ce ne-am dorit si n-am gasit, de mancat sau de baut. Bineinteles ca, fiind un grup compact, ne gandim sau ni se propune un meniu, dar orice doleanta individuala este satisfacuta. Si mereu ospatarita, pe numele ei Mihaela, te intreaba daca doresti ceva: o cafea, un fresh, o bautura, poate ceva de mancare, fiindca ne-am trezit cu totii greu si pe rand si am avut idei diferite despre micul dejun.

La urcarea pe vas, imediat dupa plecare, am fost invitati la masa, de pranz cum ar veni, unde o ciorba de peste (somn, crap si stiuca) aburinda si imbietoare ne-a oferit preambulul bucatartiei deltei. Pestele servit separat pe platouri, spuma de usturoi frecat alaturi, zeama de ciorba deasa si dreasa cu verdeturi: o minunatie. Pentru cine a mai putut (ca mai toti am mancat cate trei portii), crap pe varza... Ce sa mai spun... crap pe varza... ma mir ca mai traim dupa cum ne-am ghiftuit! Vin alb dar si o feteasca neagra si buna au insotit destrabalarea culinara. Inghetata si eclere la desert... o nebunie. Cafeaua e la liber, spirtoasele, racoritoarele si vinul la fel. Daca turistii doresc sa-si aduca si ei ceva de acasa (vin sau altele), nici o problema.

Acum plecam cu salupele pe lacuri, va las si continui deseara, cu lucruri la fel de interesante. Hai, veniti in Delta!


[fb]
---
Trimis de TORA INGRID in 30.07.10 10:40:15
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7412 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

44 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabina-camera de pe Delta Explorer. Paturi twin , destul de inguste dar comode.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review - pg. 1 / 2

44 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 44
creivean
[30.07.10 10:55:06]
»

@TORA INGRID

Faină experienţă. Să ai parte de un concediu deosebit...de fructuos ... şi în review-uri.

cosminp
[30.07.10 11:01:42]
»

foarte frumos. m-ai facut sa intru in atmosfera de acolo chiar daca nu am fost in Delta sau vas de croaziera.

400 de pestisori de aur sa fie ai tai

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.07.10 11:22:37]
»

3 ore Bucuresti - Tulcea?!? adica aproape 90 km/h viteza MEDIE pe drumurile din Romanica?!? mai, da' cu ce masina ati fost? are girofar??? eu abia-abia am scos putin sub 4 ore pe acelasi drum... (da' recunosc: am mers cu viteza legala si am si oprit de vreo trei ori, de fapt 2, fara taxa de pod).

cu hotel plutitor am fost in delta acum vreo 40 de ani. era o copaie care semana destul de mult cu vaporasele ce inca mai fac plimbari pe Herastrau, doar ca putin mai mare... nici vorba de AC, UAI etc. si tot a fost frumos.

de aia cred ca imi pot imagina cat de bine te poti simti avand la dispozitie tot ceea ce descrii tu aici.

te invidiez (prieteneste) pentru mini excursia in delta...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinutzza140*
[30.07.10 12:08:43]
»

400 de PMA cu SB pentru o experienta foarte frumoasa pe care ati trait-o. Nu am fost niciodata in Delta dar cred ca este foarte frumos.

divio*
[30.07.10 12:18:45]
»

@Dragos:

Am citit review-urile @Torei despre Delta, la unul dintre ele avea atasata o fotografie a acestui hotel plutitor, respectiv "Delta Explorer".

Daca-l studiezi cu atentie, este exact tipul de ponton dormitor (PD) folosit pe vremuri (inainte de '89 si o scurta perioada dupa) pentru cazarea muncitorilor sezonieri in Delta sau Insula Mare a Brailei.

Niste maini si minti dibace au reusit sa le modifice si sa le aduca la standardele actuale prezentate in review.

Cu ajutorul acelui "BM"- bac motor, el poate fi plimbat prin mai toate colturile Deltei, dat fiind pescajul redus la ambele ambarcatiuni (intre 0, 80 si 1, 30 metri).

In anul de gratie 1990 am avut placerea sa fac o astfel de excursie in Delta, pana pe canalul Caraorman, distractia a fost la mare cinste, chiar daca nu am avut parte de aer conditionat, si tot confortul actual de 4*.

Sincer, mi-ar placea sa reeditez acele momente...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dannek
[30.07.10 12:21:16]
»

@dragos

pe http://maps.google.com/ imi arata 284 km; pe A2 daca ai noroc si este libera mergi la limita 130km iar in judetul tulcea nu este trafic prea mare asa ca putea scoate un timp si mai bun dar cred ca nu a vrut!

@Tora

M-as multumi si cu un DELTA EXPLORER mai mic dar navigand in pe bratele Deltei Dunari

Dar cum nu am sanse ma multumesc sa te citesc si sa te felicit!

Andree
[30.07.10 13:10:37]
»

Ingrid, ne spui niste preturi pentru acest UAI, please?

georgiana
[30.07.10 13:27:33]
»

@TORA INGRID,

Ma bucur ca vei avea parte de 3 zile de vis, dupa descrierea frumoasa si amanuntita pe care ne-ai oferit-o! Sper din tot sufletul sa tina si vremea cu voi, ca in rest... voia buna vad ca exista pe-acolo!

Nu numai ca astept continuarea povestii, dar mai ales pozele, macar cand revii acasa, daca acolo e mai greu cu descarcarea lor si punerea pe site!

Pana atunci -vacanta placuta si bucura-te de tot ce e bun si frumos acolo!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.07.10 13:29:44]
»

@Andree, daca ridici putin ochii, in coltul din stanga-sus al acestei pagini, vei vedea ca scrie foarte clar: PRET SEJUR: 180 EUR / familie (la un sejur cu durata de 3 zile).

edit: am gasit si saitul "hotelului", aici au cam alte tarife, dar probabil se pot negocia; poate exista reduceri pentru clientii 'fideli' etc.

click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[30.07.10 14:16:09]
»

Am revenit din plimbarea cu salupa pana la lacul Fortuna unde am facut baie si multe... prostioare. am citit ecourile voastre si am sa mai spun asa: ca la pret am gresit un pic adica - un sejur complet, ptr 20 persoane, cu UAI costa 3600 euro, 3 nopti (de joi dupa-amiaza cand se pleaca din Tulcea, pana duminica dupa amiaza cand se revine) deci pe cale de consecinta, sejurul costa 320 euro de familie, nu 180 cum am scris eu (180 era de persoana) ; sa ma intelegeti ca erau cam multe ginuri tonice la bord. Oricum, fata de minunatia de cazare-plimbare-mancare, pretul este rezonabil, si ai dreptate @divio, niste maini dibace si niste minti care au intuit potentialul acestor pontoane le-au transformat in hoteluri plutitoare cu mai multe sau mai putine stele.

Deci daca wm poate sa modifice corectand pretul sejurului ar fi bine.

Drumul de la Bucuresti la Tulcea inseamna exact momentul cand am iesit in autostrada pana cand am intrat in Tulcea. Pe autostrada 150 de voie, iar de la Harsova talpa in acceleratie, ca nu era mai nimeni pe sosea.Masina e o Skoda Superb , suporta... Dar sa stiti ca era plin de politie si de radare... Am sa pun si fotografiile ce-am facut la cald si link-urile ptr care am scris doar aici... tot paharutele, bata-le vina!

Pontonul este remorcat de un BM cum spui, viteza de croaziera e undeva la 20-30km/h, nu mai mult, dar e foarte placut asa. Am plecat din Tulcea pe bratul Sulina si la mila 23 am cotit la stanga pe Dunarea Veche unde am si acostat ca sa ramanem peste noapte. Pe drum (adica pe apa) am trecut pe langa Partizani, un satuc si pe langa Gorgova. N-am ajuns, ca data trecuta, pana la Crisan. Dincolo de multe altele pe care le-am mai povestit, am vazut herghelii de cai aproape salbatici, ptr ca proprietarii i-au adus odata si i-au lasat pe grinduri, dar am vazut si cirezi de vaci, sunt o rasa ce se numeste sura de stepa, vite de carne, nu sta nimeni sa le mulga, dar nici sa le stranga.

Din barfoteca Deltei: o multime de exploatari silvice pe maluri , zic gurile rele ca actualul director al Silvodelta taie tot ce s-a plantat (plopi) in urma cu 40-50 de ani , face cherestea si exporta in Izrael pe firma personala..Vorbe , gura lumii...Au mai existat si niste exploatari piscicole pe malul drept , toate alimentate din Rusca , chiar si o statiune experimentala de cercetari piscicole unde se faceau tot felul de cercetari genetice ...n-au mai ramas din acestea decat ruinele statiilor de pompare , multe , care alimentau bazinele. Se mai spune ca actualul Guvernator B...., e baiat bun , de la partidul de guvernamant " nu deranjeaza pe nimeni , nu face nimic , sta la locul lui..si astia seaca si taie tot" deh, tot gura lumii.

Pozele in curand... abureste o ciorba pe masa, mama... mama! De perisoare , dreasa cu smantana . Felul doi : somn la tava , urmeaza inghetata si fructe . Vin la liber, foarte bun, productie 2004 , un an bun.

Andox
[30.07.10 14:25:24]
»

TORA INGRID, referitor la pret , cei 3600 sunt negociati pentru intreg grupul vostru ? Pentru ca am vazut pe site-ul lor preturile per persoana si sunt mult mai mari .

webmasterXY*
[30.07.10 14:27:19]
»

Modificat pretul.

TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[30.07.10 14:47:27]
»

Da pretul se poate negocia, si inca foarte mult. Grupul nostru nu este la prima venire, asa ca... Dimineata am discutat cu Eugen, patronul care spunea ca pentru el criza nu s-a simtit deloc, ca in timp ce pensiunile sufera, hotelurile plutitoare... luneca bine. De asemenea spunea ca inundatiile inseamna: apa limpede, curata, vegetatie verde si frumoasa, canale accesibile adica navigabile, deci e de bine. Pentru sejururi care ar incepe de luni pana joi poate negocia lejer, trebuie doar incercat. mai multe pot discuta pe privat cu WM.

Dar sa stiti, am facut si fotografii, Dunarea a fost foarte mare, urmele apei pe gardurile caselor sunt in unele locuri la 1 - 1. 30 m, totul a fost inundat. Cel mai vizibil e pe stuful ce margineste canalele, il vezi uscat exact pana la nivelul unde a fost apa.

georgiana
[30.07.10 15:30:41]
»

Pacat ca e mic hotelul plutitor si nu incapem cu totii cei ~10000 de useri AFA!

Ca o puneam de-o intalnire AFA, cu @TORA INGRID organizatoare!

Webmaster,

Scuze, dar iar am comis-o,am dat clic de 2 ori, rog sterge-mi al doilea ecou identic!

dannek
[30.07.10 15:35:58]
»

@Tora

pofta buna!

Iar daca ai terminat sa iti fie de bine!

@georgiana

Macar cei care nu au vreo apa prin preajma sa mearga in Delta cu Tora ghid sigur vor fi multumiti si se vor mai intoarce.

TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[30.07.10 17:45:54]
»

Tocmai am constatat ca o parte din fotografiile facute ieri le-a sters o prietena pe care am rugat-o sa ne fotografieze cand inotam pe lacul Fortuna. Asa ca incarc ce-am facut acum , ramane sa recuperez ca imagini apusul si celelalte.

TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[30.07.10 18:33:28]
»

Intr-una din fotografii sunt ciulinii de apa despre care mi s-a spus ca la radacina, cand ii ridici din apa, se gaseste si fructul lor, cu apectul unui tubercul in patru colturi, care cand se curata, da la iveala un miez dulce, asemanator napului. L-am gustat si este deosebit intr-adevar. Acest fruct este destul de mare, chiar pana la 7-8 cm si se spune ca pe vreme de foamete, locuitorii Deltei il consumau ca pe cartofi.

Am fotografiat acest fruct al ciulinului de apa, seamana izbitor cu ghimpele (pentru cei care stiu cum arata fructul de ghimpe din care se face renumitul ceai ptr afectiunile prostatei)

any*
[30.07.10 18:47:03]
»

Felicitari pentru un alt frumos review, sa ai un concediu linistit si placut alaturi de cei dragi, iar din partea mea un vot mare.

cosminp
[30.07.10 18:56:36]
»

@tora, te invidiez pentru placerile de care beneficiezi acolo.

@georgiana, poate facem un trenulet din hotelurile plutitoare.

raduu1972
[30.07.10 20:39:18]
»

@tora ingrid, stii cred ca nu ar mai ramane de spus decat ca "viata fara poezie e... pustie"; super tare acest rew, te invidez chiar pt aceste super momente petrecute acolo, o intrebare ginul era la babordul vasului sau la bordul; tau))) astept poze mai multe si distreaza-te acum cat esti acolo, profita la maxim de aceste clipe deosebite, pacat ca se aloca doar 400 pma, meriti muuuult mai multttt

TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[30.07.10 21:03:53]
»

Tocmai ni se pregateste la masa stiuca umpluta. Am sa postez si fotografii despre cum o monta Nina, dar pana atunci, pe scurt, reteta: se pescuieste o stiuca... neaparat. Apoi se curata de solzi fara a se taia pe burta ca sa se scoata continutul adica matele. Ptr ca acestea se scot cu tot cu urechi, pe la urechi. Astfel, invelisul ramane intact. Se bate cu ciocanul de snitele, prin prosop, pana se zdrobeste carnea stiucii, fara a-i altera pielea. Apoi se face o crestatura la gat (! ) prin care, foarte delicat, se scoate carnea, intorcand ciorapul care a devenit stiuca, pe dos. Se razuieste si restul de carne de pe piele. Toata carnea se marunteste bine ca la chiftelute si se amesteca cu aceleasi ingrediente ca ptr chiftelute, mai putin usturoi. In rest, cantitatile de legume, paine muiata in lapte, si condimentele, raman la inspiratia bucatarului, si difera. Cu acest amestec se umple stiuca, se pune in tava pe burta, se unge cu ulei si se pune putina apa in tava. In permanenta se unge cu sosul din tava, sa nu se scorojeasca pielea la copt. Se coace repede. Se serveste ornata cu multa lamaie, se monteaza pe tava ca un maestru bucatar. Pofta buna, eu deja pavlovez! Maine si fotografiile.

PS: la pescuitul de seara baietii au prins 4 somni si doua stiuci. Avem ce manca si maine...

raduu1972
[30.07.10 21:07:58]
»

toraaa, dar tu vrei sa traim si noi aceste clipe cu tine odata? deja am apa in gura... poftaaa mareee cand ajungi prin Bucuresti poate mai ai ceva peste netrebuincios asupra ta )))

ciocani elena*
[30.07.10 22:09:08]
»

Frumos review, un vot si de la mine, si am o intrebare: excursiile optionale sunt in pretul croazierei, sau se platesc?

webmaster13
[30.07.10 23:05:57]
»

sper sa placa melodia atasata, se poate schimba!

TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[31.07.10 11:33:07]
»

Acum am observat am scris 2 in loc de 20 la numarul de locuri.

Ptr @ciocanielena, nu exista ideea de excursii optionale. Tot ce inseamna pescuit cu barca sau cu salupa, unelte de pescuit si momeli, plimbari la lacuri sau pe canale, distractie cu banana sau schi nautic si orice alte initiative, intra in pretul sejurului.

Daca stai sa te gandesti ptr 50-60 euro/noapte cu uai si distractie tot uai, e destul de bine. In afara de preparatele traditionale de peste exista si cele traditionale: pulpe de pui la tava sau pe gratar, tot ce inseamna porc - carnaciori, fripturi, chiar si mici si in general, orice cerinta a turistilor. Salate de tot felul, inclusiv niste castraveti murati care-mi amintesc de cei cumparati in piata la Costinesti, cand eram studenta, 1 leu castravetele murat...

Dimineata la ora 5. 00 Eugen cumpara peste proaspat, pe langa ce prind pescarii de turisti. Anul trecut, la croaziera din septembrie, am avut si un nisetru.

Acum mergem catre coloniile de pelicani, am cateva fotografii de acolo cu pelicanii executand un fel de " Lacul... pelicanilor" toti cu capetele la fundul apei si dosurile si aripile in sus, dar poate realizez ceva si mai fain de data aceasta.

Caldura caniculara a zilei nu se simte, terasa acoperita e umbroasa, curentul apei si vantul care adie usor mentin atmosfera la nivelul placut-suportabil.

Ma gandesc serios sa organizam un sejur, pentru cei ce-ar dori sa incerce experienta hotelului plutitor, poate ca ne adunam 20 de amatori, dar dat fiind ca toate week-end-urile pana la finele lui septembrie sunt antamate, ar ramane de luni pana joi.

Mi-ar place o miniintalnire AFA la bordul lui Delta Explorer... Visez frumos sau m-a batut soarele, ca am facut plaja la primele ore ale diminetii...

webmasterXY*
[31.07.10 11:42:43]
»

Modificat nr. de locuri.

georgiana
[31.07.10 11:53:27]
»

Chiar nu e scump,daca totul e inclus in pretul biletului!

@tora ingrid,

Si noi ne-am bucura sa te intalnim,mai ales ca tu nu ai participat la nici o intalnira AFA!

Iti doresc sa ai din nou o zi la fel de frumoasa,ca cea de ieri si mai scrie-ne,daca ai semnal bun !Si timp...Si...vorbeste-i la Eugen de noi si de AFA!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[31.07.10 12:03:28]
»

Anul trecut, la croaziera din septembrie, am avut si un nisetru.

ce importanţă are că e specie protejată... (click aici)

offff...

Andox
[31.07.10 12:15:13]
»

Nu este chiar asa Dragos.

Art. 3

(1)Pentru protejarea reproducatorilor speciilor de sturioni din Dunare (morun, nisetru, pastruga, cega, viza si sip) se interzic pescuitul in scop comercial si pescuitul recreativ/sportiv al acestor specii, pe tot timpul anului, pe o perioada de 3 ani, in urmatoarele zone de protectie:

a)zona din fata gurilor de varsare ale Dunarii in Marea Neagra, pe o lungime de 5 km spre largul marii si pe un coridor lat de 2 km, socotit cate un kilometru de o parte si de alta a axului bratelor Sfantu Gheorghe, Sulina si Chilia;

b)zona Cotul Pisicii (Mm 69-64);

c)zona Fetesti-Stelnica (km 40-35).

extras din ORDIN nr. 642 din 15 iulie 2005

Deci se poate .

Iar prin HG 1016/2008 sunt stabiltie taxe pentru pescuitul acestor specii.

Si pana la urma la ce braconaj la scara mare este in Delta faptul ca au mancat un nisetru nu mi se pare chiar o crima.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[31.07.10 13:23:22]
»

Andox, ştiu şi io că e braconaj acolo... şi mi-e o ciudă!!! Ca să nu mai vorbim de cât pot distruge bărcile cu supermotoare doar prin prezenţa lor!

Nu de acel sturion anume mă legam eu, ci exact de faptul că se braconează (recunosc, nu ştiam că în anumite condiţii chiar e permis pescuitul lor).

De fapt, mie mi-e ciudă de orice distruge natura, că tare mi-e teamă pentru urmaşii noştri că vor trăi pe munţi de gunoaie şi vor mânca plastic reciclat... conduşi fiind de regimuri politice precum cel din "Idiocracy"...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
18 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinutzza140*, Andree, any*, ciocani elena*, cosminp, dannek, divio*, dorgo, Fania12, georgiana, krondia*, magdalena, MCM, medym0*, raduu1972, raoulp55, TORA INGRID, verobutterfly
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere cu Hotel plutitor Delta Explorer:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10500383377075 sec
    ecranul dvs: 1 x 1