EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O alegere extrem de inspirată
Vacanța din octombrie 2017 a fost întocmită pe repede înainte, adică miercurea am aflat că de vineri voi fi în concediu.
Miercuri seara ne-am apucat să căutăm o destinație, nu aveam nimic programat, și din una în alta, cu puțin înainte de miezul nopții, am achiziționat bilete de avion pentru Mallorca.
Adriana propusese cu ceva timp în urmă această destinație, însă eu fusesem cam sceptic în privința petrecerii unui sejur de plimbăreți în această insulă, pe motiv de plictiseală, de lipsa obiectivelor turistice. Am cam greșit-o. Mallorca e foarte frumoasă și are multe de oferit pentru explorare.
Urma cazarea. O căutăm în toiul nopții sau o lăsăm pe mâine?
De parcă poți dormi...
Punem Booking-ul la treabă iar acesta ne scoate la vedere câteva propuneri interesante, dintre care ne decidem asupra Hotel Cosmopolitan din Platja de Palma, stabiliment de patru stele la prețul de 365 euro pentru 7 zile, cu mic dejun inclus.
Am considerat că prima masă a zilei e bine să o avem asigurată, restul urmând a fi servite fără o condiționare spațială.
Numai că la câteva minute de la primirea confirmării, hotelul ne expediează un mail prin care suntem înștiințați că ni se oferă și cina pentru un supliment de 50 de euro. Nedorind a fi victimele vreunui atac cibernetic, cerem lămuriri. Prea ieftină ni s-a părut oferta.
Spaniolii ne confirmă că avem 7 cine pentru 2 persoane la 50 euro. Un chilipir, cum să nu o accepți!! 3,5 euro de persoană la un restaurant de patru stele, bufet suedez... Și doar două sau trei seri să mănânci acolo și tot ieși bine pe plus...
Întrucât zborul era programat târziu, am întrebat dacă există posibilitatea ca cina din prima seară să ne aștepte în cameră. Amabili oamenii, au rezolvat-o și, la intrarea în cameră, de cum am aprins lumina, am zărit două platouri cu salată, legume, somon și altele să nu îți cadă prea greu la stomac după miezul nopții.
Ajunși la hotel suntem plăcut surprinși de amabilitatea și căldura recepționerilor aflați la datorie. Plătim taxa hotelieră de 1,65 euro/zi/persoană și ni se repartizează o cameră ale cărei geamuri dau spre o stradă liniștită. Aveam să aflăm că cele cu vedere spre piscina interioară erau mai scumpe cu 9 euro/zi. Lasă că e convenabil cum am rezervat, doar nu o să stau în geam să inventariez cine și cât se scaldă.
Urcăm cu unul din cele două silențioase lifturi. Cu celălalt se ridică niște nemți care îl înghesuie efectiv pe un compatriot de-al lor, mândru exponat promoțional al prestigioasei beri bavareze.
Da, suntem în partea germană a insulei și e bine că am ajuns aici, dincolo de Palma sunt englezii iar spectacolul nocturn e mai dizgrațios.
Cartela primită la recepție ne permite accesul într-o cameră spațioasă și curată, în tonuri de alb, gri și maroniu. Pe peretele opus intrării se află balconul, locație de unde am urmărit de multe ori aterizările avioanelor care aduceau turiști dornici de baie sau soare și decolările care îi transportau spre casele lor, odihniți și numai buni să își reia activitatea profesională.
Mă întreb eu acum, oare după o vacanță în Mallorca mai ai chef de serviciu!?
Tot calabalâcul ce-l transportasem cu noi se poate depozita în dulapul foarte încăpător, aspect demn de evidențiat de vreme ce nici măcar valizele nu mai sunt la vedere.
Am beneficiat de un pat foarte larg și comod, prevăzut cu noptiere și veioze în aceeași notă de eleganță a încăperii.
Baia era în întregime albă, de la podea la tavan, de la obiecte sanitare la prosoape.
Balconul pomenit ceva mai sus avea în dotare scaune și măsuță, oferindu-ți posibilitatea unei lecturi comode sau a urmăririi cu privirea hăt în depărtare, dincolo de pista de rulare a aeroportului, către munții Sierra de Tramuntana.
Pentru cei interesați, televizorul oferea acces la 53 de programe spaniole, catalane, germane, britanice, franceze sau olandeze.
Alți consumatori de energie electrică erau frigiderul, aparatul de aer condiționat și uscătorul de păr. Cel de haine aflat pe balcon folosea doar energia vântului sau a soarelui.
La parter ai la dispoziție o sală de fitness cu aparatură nouă, apă la dozator, prosoape, televizor și aer condiționat. În imediata apropiere a acesteia funcționa centrul de închirieri auto și biciclete.
Pentru cei care încă nu aveau planurile gata făcute de acasă, un punct de informare turistic îți oferea posibilitatea de a alterna zilele de leneveală sub săgețile ultraviolete cu unele de descoperire a frumuseților insulei. O puzderie de materiale informative aveai la îndemână pentru documentare, majoritatea în germană, dar și în franceză, norvegiană sau suedeză. Nu am văzut niciunul în engleză iar cele în română erau, probabil, încă la tradus.
Internetul funcționa ireproșabil în tot hotelul. Și era gratuit...
Că pomenesc de servicii, trebuie amintit faptul că în camere se făcea zilnic curățenie –măturat și șters pe jos - și se schimbau prosoapele. Așternuturile ne-au fost înlocuite de 3 ori într-o săptămână.
Piscina avea o apă impecabil de curată, a cărei adâncime era de 1,10 metri, înconjurată de șezlonguri gri și terasă pentru servit băuturi. Primeai prosop însă trebuia lăsată o garanție de 10 euro.
Ca și poziționare, Hotel Cosmopolitan se află cam la 6-7 minute de plajă, în mers de concediu, iar din fața sa poți lua autobuzul spre Palma. În apropierea stației găsești două minimarketuri de la care te poți aproviziona în caz că mai ai nevoie de altele în afara celor puse la dispoziție de personalul hotelului.
Iar acum să trecem la cealaltă componentă a prețului plătit, masa.
Fără cuvinte prea multe: excelentă alegerea demipensiunii!
Produse gustoase, preparate delicioase, varietate cuprinzătoare de meniuri servite. Pentru omnivori, vegani, diabetici, sau pentru amatorii de mâncare bio, nu cred că aveau poftă de ceva și să nu primească în timpul sejurului de o săptămână. Eu am mâncat chiar și orez cu lapte acolo, după o pleiadă de ani trecuți de la ultima asemenea gustare.
La micul dejun aveai sortimente de mezeluri, brânzeturi, ouă, gemuri, iaurturi sau produse de panificație. Fructe proaspete, confiate sau compot iar ceva mai departe clătite, brioșe, fursecuri. Ca lichide, sucuri la dozator sau proaspăt stoarse, lapte, cafea, ceai. Dar ce nu era acolo? Până și micul dejun britanic, cu fasole, șuncă sau cârnaț putea fi servit.
Chiar și cel mai exigent client nu avea cum acorda o notă mai mică de 9,5 ofertei. Apreciez și prezentarea delicateselor pe vreo 30 de metri de standuri (măsurați cu pasul!!).
Standuri care își păstrau măsurile și la cină, însă își schimbau înfățișarea. Carne de porc, de pasăre, ciorbe, legume fierte, paella, deserturi și fructe se găseau întotdeauna. Iar pe lângă acestea, în fiecare seară cina avea o tematică: italiană, asiatică, malorchină, barbeque, pescărească și încă vreo câteva, cert e că în fiecare seară te surprindea de ceva nou. Iar în unele dintre seri o formație asigura ambianța plăcută a unei cine mereu festive.
Când vedeai cum bucătarul e la dispoziția ta și îți taie fleica pe care o dorești din purceluș sau îți gătește peștele pe care îl alegi, foamea sau pofta îți sporeau instant cu câteva unități de măsură.
Dintre toate preparatele servite, coastele la cuptor au rămas liderul bucatelor gustate.
Și nu pot omite nici eclerele...
Apa, vinul și berea se plăteau separat, însă din dozatoarele de suc și din fântâna de ciocolată te puteai servi gratis.
Ne-am simțit foarte bine la acest hotel. Iar prețul de 415 euro achitat pentru o cameră dublă cu demipensiune a fost foarte convenabil. Nu știu cât e în sezon de vârf costul unei asemenea săptămâni, noi am petrecut sejurul în primele zile din octombrie.
Am plecat mulțumiți, încântați dar și oarecum ușurați. Asta pentru că într-una din zilele în care închiriasem mașină ne procopsisem cu o amendă lăsată în ștergător pentru parcare fără achitarea taxei.
Am încercat să o plătim la bancă, însă ne trebuiau datele firmei de închiriere iar noi predasem anterior mașina. Cei de la recepție ne-au sfătuit să stăm liniștiți, dacă vine vreo înștiințare ne-o vor comunica iar dacă nu vine nimic până la check-out ”Vamos and no pay! ”Mostră de globalism lingvistic...
Și ne-am dus... Lăsând în urmă o vacanță minunată!
Trimis de Marius 72 in 25.05.20 15:19:50
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.52363440 N, 2.74625310 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Cosmopolitan Hotel [Playa de Palma], MALLORCA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) @webmasterX: E în regulă!
În schimb pozele mi-au fost făcute varză...
”În schimb pozele mi-au fost făcute varză...
Te referi, evident, (doar) la ordinea lor -- am mutat review-ul în noua rubrică când tu erai în încărcare poze, astfel că ordinea a fost „restartată” (de 2 ori)
Sorry...
@webmasterX: Nici nu sunt toate, plus că explicațiile au fost trecute aiurea...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)