GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
Cateva detalii suplimentare despre cazarea la Conacul Nagy, pe care l-am mentionat in rw-ul anterior, cu atat mai mult cu cat sunt, intamplator primele aici pe site.
In momentul in care ne-am decis sa fructificam cat mai bine cele trei zile libere pe care le aveam, principala conditie a fost sa fugim de aglomeratie. Si cum nici nu doream sa depasim o distanta mai mare de 200 de km fata de casa, regiunea cea mai potrivita a fost la nord de Brasov.
“ Tinutul conacelor si al apelor minerale” cum este descris Judetul Covasna in pliantele oferite la cazare.
Conacul Nagy,
a fost deci alegerea fireasca, fiind o locatie specifica regiunii. In plus, era recent deschis, figurand pe Booking din februarie 2019 si cum nu dispunea decat de 7 camere, sansele de a fi aglomeratie pareau reduse. Chiar si pozitia sa la marginea satului Coseni, la o distanta de aproximativ 1 km de drumul Brasov - Sf. Gheorghe, destul de izolata si doar cu cativa vecini, aflati si ei la o oarecare departare, aducea o promisiune de liniste si relaxare. Promisiune care chiar a fost indeplinita!
Din soseaua E578, cladirea Conacului se vede de departe, inainte de intrarea in Coseni, pe partea stanga, pe sensul de mers spre Sf. Gheoeghe. Dupa intrarea in sat, vis-a-vis de Biserica Reformata sunt amplasate indicatoarele cu directia in care se afla acesta. Drunul pana la el nu este asfaltat este doar pietruit. Parcarea din curte este spatioasa.
Cladirea ridicata in 1802, de catre familia de nobili maghiari Nagy, care i-au si dat numele este complet renovata. Scara de la intrare te conduce la parter, intr-o sala ce se intinde pe toata lungimea acestuia. Am fost impresionata de modul in care s-a reusit mobilarea lui. In partea dreapta, este receptia foarte, discreta, si o frumoasa garnitura de canapea cu fotolii. Am luat aici atat mic – dejunul cat si cina. Tot in acest spatiu se organizeaza mese festive, sau alte activitati. O atmosfera eleganta se creioneaza seara cand lumanarile se aprind, fiecare masa fiind luminata de cate un sfesnic insotit de un nelipsit buchetel de flori.
Turul de onoare, de care am avut parte, prin amabilitatea deosebita a gazdei, a inceput la subsol, cu o veche pivnita transformata intr-un bar micut si intim. Parti din zidul original al fundatiei sunt vizibile din loc in loc. Pardoseala este acoperita cu tigla autentica a fostului acoperis, montata si lacuita manual. Patina de vechi este autentica. Tot aici, la subsol, intr-o incapere alaturata, este salonul de cosmetica cu o gama larga de servicii.
Urcam la etaj pe scara din fata receptiei, si ajungem intr-un hol spatios, care ofera accesul la toate cele sapte camere. Vizitam Camera Reginei, care isi rasfata turistii cu un pat cu baldachin. Mergem apoi sa admiram si doua paturi originale sasesti din una din camerele twin. Si ne cazam in sfarsit si noi. Mi-e mila sa calc pe covorul alb din camera, intreb gazda “- de ce este asa nemiloasa? ” imi raspunde razand ca nu se potrivea alta culoare cu mobilierul si oricum au masina de spalat.
Inspectam baia, in care totul este Ok. Inspectam si minibarul. Si listele de preturi pe care le gasim alaturi de cele doua telecomenzi, a televizorului si aerului conditionat. Ne uitam si pe geam. Cand ne linistim... coboram la receptie si incepem sa intrebam despre imprejurimi. Peste drum de Conacul Nagy, o intinsa si frumoasa gradina cu flori, fel de fel. Am petrecut cateva minute in ea nestiind ce sa fac mai repede... sa le admir? Sa le miros? Sa le fotografiez? Dar a invins foamea, si ne-am indreptat spre Sf. Gheorghe care este la doar 8,5 km departare de Conac si la al sau recomandat Restaurant Castel.
Trimis de mecut in 01.09.19 10:15:13
- A fost prima sa vizită/vacanță în SFÂNTU GHEORGHE [CV]
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mecut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
![](https://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/d025/25631/13794_96324_2.jpg)
- Coordonate GPS: 45.80994000 N, 25.79557300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Conacul Nagy [Coșeni], SFÂNTU GHEORGHE [CV]" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Webmaster26
Da, acolo este, multumesc!
@mecut: Arată bine totul, la interior. Clădirea istorică a fost restaurată și pusă în valoare cu simț de răspundere. Ținutul Secuiesc este cunoscut drept Ținutul Conacelor din Transilvania, județul Covasna având pe teritoriul său peste 150 de conace și castele, unele mai bine păstrate, altele în stare de degradare.
Curtea conacului e un pic mai „golașă”, clădirea pare stingheră în acel spațiu gol. Ceva mai multe plante ornamentale, arbori și vreo filigorie asortată stilului ar îmbunătăți imaginea exterioară.
Numai bine!
tata123
Multumesc pentru vizita! Toate gandurile bune!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)