EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Conacul Baciu [Fundu Moldovei](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Si conacul e la inaltime
Prin septembrie pusesem la cale o intalnire cu colegii de facultate, care nu era nici de 35 de ani de la absolvire, dar nici de 40. Intalnirea avea sa fie dupa 37 de ani. De ce asa? Pentru ca noi am fost multi tare intr-o promotie, vreo 5-600, dar sectia noastra, pentru cei mici si dragalasi, adica pediatria, avea vreo 50 de oameni, iar intalnirile toate le organiza cineva de la cei multi si noi ne” lipeam” . Si in acest an urma sa fie la fel doar ca ei s-au razgandit, iar eu colega buna ma apucasem sa-mi anunt colegii din Israel ca avem intalnire... Cum totul se anulse cu doar 2 saptamani inainte, iar colegii mei (cu unul dintre ei nu ne mai vazusem de la absolvire) aveau totul pregatit, bilete de avion, cazari... si eu trebuia sa rezolv cumva problema. Sa le spun ca nu se mai face intalnirea nu se putea, dar era posibil ca eu si inca o colega din Iasi sa ne ocupam de tot. Intalnirea noastra a fost in Iasi si neasteptat au fost si colegi care nu mai venise la alte asemenea evenimente. Pana aici totul fusese aranjat, dar mai era o problema, colegii din Israel veneau cu familiile si isi doreau sa petreaca 1-2 zile in alta parte decat Iasi si asa am ajuns cu ei in Fundu Moldovei, la Conacul Baciu.
Scuze pentru „ocolul” facut, dar trebuia sa va fac partasi si la evenimentul nostru.
Asa cum v-am spus, Conacul Baciu este situat in localitatea Fundu Moldovei si face parte din cazarile” la Baciu „care sunt in total 3 sau 4. La Casa Baciu Colacu am fost in acest an la sfarsitul lunii ianuarie (vezi impresii), la Pensiunea Baciu, situata tot in Fundu Moldovei (destul de aproape de conac) doar am mancat (vezi impresii), iar acum iata-ne la Conacul Baciu. Toate aceste cazari sunt proprietatea familiei Baciu si sunt administrate de copiii familiei si bineinteles domnul Baciu.
La conac am rezervat, telefonic, 3 camere duble si un apartament (unul dintre colegi era si cu una dintre fete), iar a treia camera a fost doar pentru o noapte pentru o colega venita sa stea cateva ore cu noi.
Cladirea construita in stil traditional, cu mult lemn, se afla la o margine de sat, unde linistea este perturbata doar de ciripitul pasarilor sau mugetul vitelor de pe pasune si uneori latratul cainilor.
Din drumul principal viram dreapta spre Fundu Moldovei apoi din nou dreapta, iar dupa cativa metri intram pe o alee la stanga ce ne conduce direct in curtea locatieie unde vom gasi si locurile de parcare. Locul este superb, iar conacul e „pierdut” printre muscatele ce se revarsa peste balcoane. La fel de multe flori sunt si in curte si fiecare colt este atent aranjat si ingrijit. O scurta privire in jur si descoperim si aici, dar la nivel mai mic, o baie a haiducilor (ca la Casa Baciu Colacu), un ciubar cu bulbuci, dar si o afumatoare. Intram si suntem intampinati de gazde care ne ofera informatii despre ce putem face cat timp le vom fi oaspeti dupa care urcam spre camerele rezervate. Toate cele trei camere duble erau la fel, iar in apartament nu am intrat asa ca ma limitez sa va spun doar despre camera dubla.
Camerele au fost la etajul unu si toate aveau balcon. Ce am gasit dincolo de usa, o incapere suficient de spatioasa, luminoasa, cu mobilier din lemn de culoare deschisa si aveam un dulap cu rafturi si spatiu pentru umerase, un pat mare, confortabil flancat de doua noptiere, un birou, un televizor fixat pe perete si mai aveam o masa si doua fotolii, loc de savurat o cafea preparata la cafetiera pusa la dispozitie de gazde.
Baia, mai micuta, dar dotata cu tot ce e necesar, foarte curata si placuta. Si aici regasim lemnul in blatul pe care se sprijina chiuveta, in rafturile atat de necesare intr-o baie si in rama oglinzii aflata deasupra chiuvetei. Ca in orice baie mai exista o cabina de dus, vasul de toaleta, prosoape si consumabile, mai exact tot ce ai nevoie pentru a te simti confortabil.
Pe langa camerele amenajate cu bun gust si foarte curate si spatiile comune sunt la acelasi nivel. Sunt multe spatii unde te poti retrage in tihna sa citesti, sa socializezi cu prietenii sau sa savureazi o bautura calda sau rece. Peste tot este wi-fi si peste tot te vei simti bine.
Daca iti doresti si o alta activitate, dar nu vrei sa parasesti cazarea, poti juca biliard sau te poti relaxa in zona de spa unde gasesti o piscina, un jacuzzi si o sauna. Daca nici asta nu iti e pe plac atunci poti iesi in curte unde te asteapta „baia haiducilor” adica cazanul sub care arde focul si iti incalzeste apa si inca un ciubar cu bulbuci. De data asta nu ii mai spun jacuzzi ca e ciubar! ????
Cu partea de relaxare si activitati fizice sau nu am cam terminat, dar inca nu v-am spus despre hrana noastra cea de toate zilele. Cazarea noastra includea si mic dejun care a fost asa cum suntem obisnuiti sa avem in Bucovina, adica cu de toate, carnuri pregatite „La Baciu” , legume proaspete, branzeturi din zona, oua, preparate din legume, salata de vinete, zacusca, dulceturi, lapte, ceai, cafea. Din pacate nu am facut fotografii, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca totul a fost foarte gustos si aspectos
Despre gazde trebuie sa va spun ca sunt de nota 10. Au raspuns prompt la toate cerintele noastre privind bucatele dorite sau alte servicii destinate relaxari, precum incalzirea ciubarului de afara si daca ar fi fost doritori si baia haiducilor, fara a percepe costuri suplimentare.
Ne-am simtit rasfatati si sper ca si colegii mei au plecat cu amintiri placute din acest colt de rai, Bucovina si vor povesti ca in Romania se poate face turism!
In cele doua zile cat am haladuit prin Bucovina, programul nostru a inceput cu o vizita la Cetatea de scaun Suceava, apoi la Muzeul oului din Vama, manastirea Moldovita si am incheiat cu o plimbare cu mocanita Hutulca.
In speranta ca v-am trezit interesul sau poate v-am reamintit de aceste locuri, va indemn sa faceti o plimbare de cateva zile in Moldova.
Vacante frumoase tuturor si pentru ca se apropie sarbatorile, va doresc sarbatori cu pace si liniste! Anul care vine sa ne aduca tuturor vremuri mai bune si calatorii frumoase!
La multi ani!
Trimis de DOINITA in 17.12.23 11:58:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.53041192 N, 25.44196307 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Fain și această recomandare
Mutat în rubrica "Conacul Baciu [Fundu Moldovei], POJORÂTA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Localizarea este ok. Multumesc!
Te felicit pentru articol și mă bucur că, din nou, v-ați răsfățat!
Este, într-adevăr, un mic colț de rai! Sper ca prietenii voștri să facă cunoscut și în țara lor că sunt și în România cazări și locuri minunate, că merită să facă vacanțe și la noi!
Eu știam că „Huțulca” este un dans popular, nu că și un trenuleț de-acolo se cheamă așa. Mie mi se pare că seamănă cu o mocăniță. Are aceeași utilitate?!
Sărbători cu bucurie în casă și în suflete!
@doinafil: Colegii mei au ramas legati de Romania unde si-au petrecut o parte din anii tineretei si cu siguranta au cuvinte de lauda despre locurile noastre de vacanta. Ajung in Romania ori de cate ori au ocazia.
Si da Hutulca este un dans, hutulii sunt o etnie ce traiesc in Bucovina de nord, dar si in Maramures, dar tot Hutulca se numeste si mocanita de la Moldovita.
Multumesc mult pentru vizita, vot si ecou, dar va recomand sa planificati o calatorie in Bucovina. Se pare ca veti avea ce face... ????
Sarbatori cu bine!
@webmaster: Mulțumesc că m-ai „deslușit” ! Nu știam că, în Bucovina, este o etnie numită „huțuli” !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Dezamagire dupa 4 nopti la Casa Baciu — scris în 13.08.24 de andrey2003 din BUCURESTI - nu recomandă