EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Transalpina Lac - Obârșia Lotrului
Întrucât ideile de călătorii/excursii ne vin pe loc, în ultimul timp, gen: „unde mai mergem weekend-ul acesta?” , într-o zi de joi a venit rândul unui traseu pe Transalpina, dinspre Sibiu către Gorj, cu retur pe Valea Oltului.
Inițial am zis că merge să facem traseul într-o singură zi, dar ne-am gândit că o noapte de cazare nu ar strica, să nu stăm toată ziua în mașină, să ne mai și bucurăm de peisaj, să facem poze liniștiți, să respirăm și o gură de aer curat.
Luna iulie, sezon de concedii... am început căutarea... grea misiune... Am stabilit să ne cazăm la obârșia Lotrului, unde variantele de cazare nu sunt oricum, prea multe. După ceva răspunsuri negative, pierdusem deja speranța, însă am avut noroc și am găsit pensiunea Transalpina Lac. Fiind 2 familii, cu câte un copil fiecare, am rezervat 2 camere triple. Din poze arăta ok, prețul a fost la fel de ok, așa că ne-am făcut bagajele.
Am pornit din Sibiu, pe traseul Săliște - Jina - Dobra - Transalpina. Peisajul este frumos, încă de la început, când treci prin satele cu străduțe înguste, unde se înalță semețe casele ciobanilor din Mărginime.
Prima oprire a fost la Tău Bistra, unde am și luat prânzul la Popasul Regelui, nu intru în detalii, am mai scris despre acest restaurant. Experiența a fost plăcută și de această dată.
Am oprit pentru o sesiune foto și la Lacul Oașa, peisajul este magnific, nu intru nici aici în detalii, am mai făcut-o.
Ajungând la Obârșia Lotrului, venind dinspre Sibiu, pe drumul către Voineasa, la stânga, la aprox. 10 km este pensiunea Transalpina Lac. Nu este o pensiune mare, în jur de 10 camere, are și o bucătărie utilată și un bar. În curte există loc de grătar, terasă, balansoare, un mic loc de joacă pentru copii cu tobogan, leagăne și o trambulină, ciubăr și saună.
Nu oferă nicio posibilitate de masă, doar condiții pentru grătar, iar dimineața, se poate bea o cafea (nu strălucită) la prețul de 5 lei.
La sosire ne-a întâmpinat o doamnă, nu aș putea spune dacă este proprietara sau doar administrează pensiunea, nu am întrebat. Însă, judecând după atitudinea dânsei, înclin să cred că este angajată, nu ar strica mai multă amabilitate și câte un zâmbet ici-colo.
Prima impresie nu a fost strălucită, mai ales că inițial nu ne găsea rezervările, apoi, când le-a găsit, a constatat că se produsese o confuzie, aveam rezervate 2 camere triple, din care una era deja ocupată, norocul a fost că s-a mai găsit o camera, cred că nu era triplă, era family, dar situația trebuia rezolvată cumva...
Am avut o cameră spațioasă, la ultimul etaj (2), cu ferestre în tavan, ceea ce pentru unii poate fi un inconvenient, întrucât nu există perdele sau draperii. Pe noi nu ne-a deranjat, chiar a fost plăcut să ne trezească razele de soare, oricum suntem matinali. Dimineața am deschis geamurile să respirăm aerul curat, pensiunea fiind în mijlocul naturii.
În cameră, un pat matrimonial și unul de o persoană, pentru copil, și o canapea (colțar), unde cred că dormea lejer încă o persoană. Patul a fost foarte comfortabil, pernele la fel, iar lenjeria curată și călcată.
Mobilier suficient pentru nevoile noastre - dulap, măsuță cu pahare, noptiere. Poate ar trebui ceva pe podea, câteva covorașe, căci parchetul gol îți dă o senzație ciudată (sau poate doar nouă)... Și poate un frigider în cameră ar fi util, având în vedere că pensiunea nu oferă nici un fel de mâncare.
Baia, de asemenea, spațioasă, cu cabină de duș, prosoape și articole de toaletă (gel de duș la flacon, și săpun solid). Prosoapele erau cam uzate, dar din bumbac de calitate, absorbante. Totul funcțional, nu am avut probleme.
Pentru o noapte, am fost foarte mulțumiți, raportul calitate - preț excelent. Am putut plăti și cu cardul, ceea ce este un plus, având în vedere că în zonă nu prea este semnal la telefon/internet.
În concluzie, pensiunea este foarte bună pentru tranzit, poate chiar și pentru un sejur de câteva zile, de relaxare. Zona este frumoasă, aer curat, peisaj, liniște... Merită!
despre SERVICII
Gazda poate fi mai amabilă, este loc de mai bine.
Trimis de elise in 22.07.21 13:26:21
- A fost prima sa vizită/vacanță în VIDRA & OBÂRȘIA LOTRULUI
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.43194903 N, 23.66709888 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Complex Transalpina Lac [Obârșia Lotrului], VIDRA & OBÂRȘIA LOTRULUI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Este ok.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@elise: Ma intreb ce a fost in spatele ideii de a face o pensiune "in the middle of nowhere", care sa nu ofere mancare. Pot intelege asta intr-un oras, unde ai in jur restaurante, dar asa? In rest insa, pare ok.
Cum a fost drumul pe Valea Lotrului spre Brezoi?
@Yoda: Habar nu am, ma gândesc ca sunt destul de mulți turiști care merg în concediu cu mâncare de-acasă, fac grătar sau gătesc la fata locului. Pe lângă bucătărie, au o sala de mese unde ar putea oferi un mic dejun măcar... Și noi preferam locațiile cu restaurant, dar acum am zis ca o noapte merge și fără... În zona, la câțiva km ce-i drept, se poate manca la hotelul Alpin, la Hanul Haiducilor, dacă nu greșesc, sau un mic la grătar în zona magazinelor cu suveniruri, de la intersecție.
Nu am mers spre Brezoi, ci spre Ranca, ne-am întors un pic. Drumul acela l-am parcurs acum vreo 4 ani cred, dar invers, de la Brezoi la Obârșie, era asa și asa, dar peisajul face toți banii ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)