ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.04.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 2 nopți
Prieteni
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Holbina Trei Bibani, o poveste din Delta Dunării!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Există locuri unice în România despre care stim prea puțin, dar pe care dorim să le cunoaștem și să ne bucurăm de frumusețea lor. Sunt miracole ale naturii care alcătuiesc povești și care bucură pe oricine interesat de ele.

Un astfel de loc este Delta Dunării, singura deltă din lume declarată Rezervație a Biosferei intr-un program UNESCO, o intindere de peste 5000 kilometri pătrați, cu flora și faună unică în România și 5500 de specii, multe dintre ele ocrotite de lege. Doar 10% din întinderea Deltei este reprezentată de uscat, restul ecosistemelor naturale acvatice, completează unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Cât de curând vom povesti despre particularitățile Deltei si unicității care există aici, azi aș vrea să vă povestesc despre experiența dintr-un loc unde există doar în povesști, un ținut rupt de tot ceea ce înseamnă cotidian, pe care îl vei îndrăgi din primul moment.

Holbina trei Bibani, este în sine un mic paradis din Delta Dunării, ținut de poveste și bucurie, loc de relaxare si de întâlnire cu natura, de vorbă cu tine însuți, balsam pentru suflet si priviri.

Am ajuns la Holbina destul de rapid, am plecat din Constanța cu mașina, iar după aproape 3 ore de mers lejer prin Jurilovca, Sarichioi, pe lângă cetățile Enisala și Halmyris, obiective "must see" din Dobrogea, am parcat în Dunăvățul de Jos, punct de plecare nautic către Holbina. Transportul pe apă durează aproximativ 40-45 de minute, viteza de deplasare nu este foarte mare datorită canalelor înguste și a trunchiurilor de arbori, mulți dintre ei rupți sau orientați către partea navigabilă.

La locul de acostare am fost întâmpinați de o domnișoară care s-a ocupat de cazarea grupului nostru


despre CAMERE & COND. CAZARE

Unitatea dispune de 4 corpuri de clădire în care se pot acomoda vreo 60 de persoane, in camere duble sau apartamente cu două dormitoare, fiecare cameră având baie proprie. Am observat că inclusiv în clădirea restaurantului există 3 camere duble, nu stiu dacă sunt pentru personal sau destinate închirierii.

Camera mea a fost situata in primul corp de clădire, in apropierea debarcaderului si al heliportului, aproape de un heleșteu, unde te puteai relaxa la pescuit de roșioare. Dimensiunile camerei n-au excelat, însă am găsit acolo tot ceea ce mi-am dorit. Un pat dublu matrimonial, în ton cu dimensiunea camerei, un dulap cu umerașe, un tv cu diagonala mare si programe prin satelit. N-am deschis deloc televizorul, așa că nu pot spune nimic de calitatea semnalului. Camera este dotată cu aer condiționat, plasă de țânțari, deși a fost cam devreme pentru vampirii zburători, prize suficiente peste tot, (oricum eu port după mine un prelungitor tot timpul pentru a evita lipsa prizelor). Minibar fără produse în el. Parchet fără covorașe pe jos, draperii curate. Mobilierul este de bună calitate din lemn masiv, salteaua confortabilă.

Baia cu cabină de duș, articole de toaleta, câte 2 prosoape, periuță si pastă de dinți suplimentar, de unică folosință. Aerisire la baie cu plasă de țănțari. Baia curată, chiar foarte curată.

Cel mai important lucru pentru mine a fost faptul că am găsit căldură direct la calorifer, temperaturile exterioare au fost destul de mici, nu știu dacă aerul condiționat reușea să facă față. Din câte am înțeles, resortul dispune de o centrală pe paleți. Lângă corpul nostru de clădire am remarcat un generator, util pentru o astfel de locație.

Internetul wi-fi este disponibil in tot resortul si este de bună calitate. Cu datele mele mobile activate n-am reușit să fac nimic, însă wi-fi-ul m-a salvat de fiecare dată. Nu se solicită parolă la activare, nici nu ar avea cine să vină din afara complexului.

Costul unei camere duble este de 500 de lei, iar al unui apartament este de 700 de lei.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Pachetul a inclus micul dejun, nu a fost bufet așa cum m-aș fi așteptat, însă a fost ok, îndestulător. Pe un platou erau așezate câteva tipuri de mezeluri, brânză și cașcaval, castraveți, roșii, unt, gem si miere de albine. Dacă doreai omletă trebuia să comanzi, nu sunt costuri suplimentare. Nu exista pe masa apă plată sau sucuri, ele pot fi comandate separat. Eu am comandat în fiecare zi câte o sticlă de apă, dar n-am fost taxat suplimentar. La fel este cu cafeaua sau ceaiul. Se comandă de la bar si sunt incluse în micul dejun. Cafea de calitate! Pâinea prăjită la toate mesele este un mare plus!

Celelalte mese sunt disponibile sub formă de meniu prestabilit. Toate preparatele sunt din pește, în cele 3 zile am servit borș, ciorbă de perișoare, crap prăjit, caras, plachie cu mămăliguță, icre, salată cu pește afumat. La toate mesele am avut inclus desert, gogoși sau plăcintă cu mere. Există posibilitatea de a comanda altceva în afară de pește, din bucătăria tradițională românească. Sunt disponibile meniurle vegane sau de post, însă este necesar să anunțați acest lucru.

Prânzul sau cina (opționale) au un costuri de 130 lei/persoană. Trebuie avut în vedere acest lucru, variante de masă nu prea există, resortul fiind izolat. Iar accesul cu băuturi sau mâncare nu este permis!

Nici băuturile pentru aceste mese nu sunt incluse, o apă plată de 500 ml este 8 lei, o bere 18 lei iar o sticlă cu vin rose, de cramă, undeva in jur de 150 lei.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Principalul atribut pentru care Holbina Trei Bibani este căutată de către turiști este izolarea de tot ceea ce înseamnă viața tumultoasă de oraș, relaxare si liniște sufletească, dar si pentru frumusețea zonei, in apropierea lacului Holbina și a canalelor adiacente.

Însă Holbina este renumită și pentru concursurile naționale și internaționale de pescuit care se organizează aici, amenajările existențe permițând desfășurarea în bune condiții a întrecerilor între pescari.

Ca turist, poți pescui o zi întreagă pe canalele din apropiere, toate au nume, primesti si indrumări, deci nu ai cum să te rătăcești. Mediul online este plin cu poze în care pescarii își etalează prada, în general știuci de peste 1m lungime, sistemul "catch an release" este adoptat la Holbina. Închirierea unei bărci cu motor pentru o zi întreagă costă 1000 de lei/zi la care se poate adăuga barcagiul (100 lei/zi) sau ghidul pentru pescuit (550 lei/zi).

Însă dacă nu ești pescar profesionist și nu dorești să stai o zi întreagă pe baltă, în incinta resortului există pontoane special amenajate pentru pescuit recreativ, unde amatorii se pot bucura de capturi mai mici, pe care apoi le eliberează în baltă.

Holbina Trei Bibani dispune de o piscină exterioară pentru adulți de 1,7 m si una pentru copii de 0,7 m. În jurul piscinei si pe gazonul din apropiere se pot amplasa în jur de 20 de șezlonguri. Tot acolo există un spațiu de joacă pentru cei mici.

Resortul mai dispune de două pavilioane pentru evenimente, un heliport, debarcader de o parte si de alta a resortului, peste 40 de bărci cu motor și caiace, zonă de pontoane pentru fiecare ambarcațiune, foișoare și șezlonguri pentru a admira un frumos apus. De asemenea, există un jacuzzi unde turiștii pot petrece momente frumoase.

Pentru iubitorii de birdwatching, Holbina este o încântare, fauna prezentă în apropiere fiind pe placul fotografilor care stau câte o zi întreagă ascunși pentru a surpinde momentul perfect.

Mi-a părut rău că cele trei zile au trecut extrem de repede, deși n-am pescuit, am fotografiat pescarii, am făcut plimbări cu barca, am surprins cele mai frumoase momente ale răsăritului si apusului, m-am deconectat de la tot ceea ce înseamnă cotidian, am oprit gândurile si m-am bucurat de tot frumosul din jur. Holbina Trei Bibani înseamnă mai mult decât o poveste, H3B reprezintă sentimentul de vis împlinit, bucuria clipelor care întineresc sufletul!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 23.04.22 13:01:11
Validat / Publicat: 23.04.22 17:29:46

VIZUALIZĂRI: 2577 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50000 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

elenaadinaPHONE
[23.04.22 18:23:45]
»

„Există locuri unice în România despre care stim prea puțin, dar pe care dorim să le cunoaștem și să ne bucurăm de frumusețea lor. Sunt miracole ale naturii care alcătuiesc povești și care bucură pe oricine interesat de ele. "

Foarte frumos spus!

Exact asta am simțit citind despre Holbina trei Bibani.

Felicitări!

Sărbători pascale fericite! ????

mishu
[23.04.22 19:21:44]
»

@pepsi70ro: Locul este intradevar deosebit si cred ca poti considera acolo ca te-ai rupt de viata de zi cu zi pentru a te bucura de natura in toata splendoarea ei.

Si ca sa ne faci in ciuda, mai pui si astfel de poze care vin ca un plus pentru tot.

Minunate locuri, sunt convinsa ca te-ai simti bine, felicitari, votat cu mare drag.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[23.04.22 21:42:23]
»

Rog ca video

[url=https://youtu. be/1qFOhS48JnQ]https://youtu. be/1qFOhS48JnQ[/url]

Mulțumesc!

webmasterX
[23.04.22 21:44:45]
»

@pepsi70ro: Done!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[23.04.22 21:46:45]
»

@elenaadina: Trebuie să ajungi acolo... este altceva!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[23.04.22 21:48:24]
»

@mishu: la Holbina uiti de toate grijile. Este atât de multă liniște încât pare ireal. Dar este balsam pentru suflet!

webmaster
[24.04.22 08:26:11]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂComplex Holbina Trei Bibani Delta Dunarii [Holbina]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.1666209697723 sec
    ecranul dvs: 1 x 1