GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru vacanta 2012 m-am hotarat la un traseu dupa ce am analizat mai multe pareri si optiuni. Pe scurt traseul arata cam asa: Pitesti / Ramnicu Valcea / Horezu / Vaideni / Polovragi / Novaci / Ranca / Pasul Urdele / Izvorul Urdele / Pasul Muntinu / coborare Obarsia Lotrului / Pasul Tartarau / Transalpina / Lacul si Barajul Oasa / Sugag / Poiana Sibiului / Sibiel / Gura Raului / Cristian / Casa Elena / Complex Cheile Cibinului / Cisnadie / Manastirea Carta / Sibiu / Ocnele Sibiului / Hostel Lacul Verde / Complex Ocna Sibiului / Sighisoara / Oras Victoria / Pastravaria Albota / Valea Arpaselului / Fagaras / Poiana Marului / Zarnesti / Mtii Piatra Craiului / Bran / intoarcere culoar Rucar Bran, Moeciu / Magura / Pestera / Plaiul Foii / Cabana Plaiul Foii / Parcul National Piatra Craiului / Casa Boiereasca / Pestera / Namaiesti, 1500km.
Concediul a fost de 10 zile in perioada august-septembrie. Am avut noroc sa gasesc cazare peste tot unde mi-am propus. Am stat la Cheile Cibinului doua nopti, vezi impresii aici apoi am avut cazare la Hostel Lacul Verde si la Casa Boiereasca din Pestera.
Pastravaria Albota, Arpasu de Sus
O locatia frumoasa pentru o relaxare de cateva zile. Proprietarul este un neamt care are ferma de animale, pastravi si un magazin de unde va puteti aproviziona cu mancare din rezervatia proprie. Mancarea a fost buna dar nu ceva extraordinar, am luat pentru acasa gemuri si pastrav afumat iar sucul natural de mere nu trebuie ratat. Aici puteti vizita Valea Arpaselului cu caldarea si rezervatia naturala, Muchia Buteanu si Albota, raul Arpasel iar ca activitati: calarit, canoe, atv, trasura. Noi am petrecut jumatate de zi aici si a fost placut.
Plaiul Foii cu Rezervatia Naturala Piatra Craiului
Zona Plaiul Foii este situata la Poalele Masivului Piatra Craiului la iesirea din Zarnesti. De cand mi-am facut traseul Plaiul Foii a fost obligatoriu de bifat, in aceasta zona s-au filmat Drumul Oaselor, Columna si Cold Mountain, gasiti pesteri si puteti face trasee de munte cu ghizi care va vor duce in cele mai minunate colturi. Am poposit la Cabana Plaiul Foii unde am si mancat cate ceva, pensiunea are o privelsite asupra muntilor de care nu te mai poti satura. Trebuie stiut ca aici e o zona mai friguroasa, noi am fost pe la inceputul lui septembrie si vantul batea destul de tare, in lunile lui cuptor e perfect de stat aici.
A nu se confunda Popasul Craiului popasulcraiului.ro/contact.html cu Cabana Plaiul Foii cabanaplaiulfoii.ro, de la Popasul Craiului mai mergeti tot inainte pana in capat unde se infunda drumul, acolo veti ajunge si la Cabana Plaiul Foii.
Daca nu va cazati aici merita sa acordati cateva ore de relaxare stand pe iarba si privind natura, din pacate noi le cam facem pe fuga si nu avem timp sa ne bucuram de ele cu adevarat. Mai mult pentru iubitorii de munte cred ca e minunat sa stai vreo saptamana si sa descoperi in fiecare zi altceva.
Manastirea Carta
de-weekend.com/2009/05/ma ... e-la-carta.html
Manastirea Carta a fost manastirea cisterciana din Tara Fagarasului este situata intre municipiile Sibiu si Fagaras in imediata vecinatate a localitatilor Carta si Cartisoara. Cheile manastirii vi se dau de catre vecinii gospodari care au grija sa intretina curtea si gradina acesteia. Taxa de intrare este de vreo cativa lei si am primit si chitanta. Mie personal mi-a placut foarte mult Carta, drumul a fost lung si obositor insa a meritat efortul.
Trimis de susu in 17.04.13 18:53:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (susu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Turul României" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Ceahlau - vf. Toaca, putin prin Moldova si superba pensiune La Bunica de pe lacul Izvorul Muntelui — scris în 28.06.24 de stoto din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Cu trenul de noapte la expoziția Brâncuși — scris în 02.02.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Circuit de opt zile, netematic, prin țară — scris în 13.10.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Din nou în circuit prin țară (II) — scris în 20.09.23 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Din nou în circuit prin țară (I) — scris în 20.09.23 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Nordul Apusenilor - Satu Mare. Povestea unui premiu — scris în 08.08.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Orașe dunărene — scris în 16.06.22 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ