GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Corfu, de Paști pe repede-nainte! Derulare automată! 1
Mereu m-am luat cu tot felul de treburi și probleme și-am tot neglijat aceste impresii. Se vede treaba că nu le venise rândul. @puiuțea mi-a dat imboldul :vezi impresii
A trecut cam multa vreme, dar impresiile încă au ramas, împrospătate și de cele citite și pe-aici.
Să-ncepem cu începutul, adică să pornim la drum.
Deci, fusei acolo de Paște 2011, într-o excursie-cadou.
A fost frumos. Excursia fiind cu ghid și doua grupuri, a fost cam "pe fuga"
Fiind excursie ” cu ghid”, am avut și-un program:
» Plecari: 21. Apr. 2011
» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile » Pret: 129 EURO + 299 RON de persoana
» Categorie cazare 3*
» Traseu: Corfu
OFERTA SPECIALA
ZIUA1 - JOI 21.04.2011
Plecare din Bucuresti, Gara de Nord (parcare Calea Grivitei) la ora 6.00 pe traseul Russe-Sofia-Salonic-Meteora. Continuarea drumului spre Kalambaka. Cazare la hotel 3***.
ZIUA 2 - VINERI 22.04.2011
Mic dejun. Vizita la Complexul Monahal Meteora si la un atelier de icoane pe lemn. Continuarea drumului spre Igumenitsa. Transfer cu ferry-boat-ul in Insula Corfu. Cina si cazare la hotel 3*** din Kavos.
Participare la Epitafio, procesiune ce aminteste de inmormantarea lui Iisus.
ZIUA 3 - SAMBATA 23.04.2011
Mic dejun. Marele tur al insulei Corfu care incepe cu participarea la festivitatile locale din Kerkira dedicate sarbatorilor pascale si vizite la Vechea Fortareata, Noua Fortareata, Esplanada, Palatul Regal. In cursul dupa amiezii se continua cu vizite la palatul Achileion si Paleokastritsa. Participare la slujba de Inviere. Cina si cazare la acelasi hotel.
ZIUA 4 - DUMINICA 24.04.2011
Mic dejun. Program liber la dispozitia turistilor. Masa festiva de Paste cu oua rosii, friptura de miel, muzica si dansuri traditionale corfiote si grecesti. Cazare la acelasi hotel
ZIUA 5 - LUNI 25.04.2011
Mic dejun. Plecare din Kavos la Kerkira de unde vom lua ferry-boatul pentru Igoumenitsa. Continuarea drumului spre Romania cu un popas in Ioannina, orasul mesterilor argintari. Pe timpul noptii se tranziteaza Bulgaria. Sosire in Bucuresti in jurul orei 12.00 in functie de conditiile de trafic.
PRET : 129 EURO + 299 LEI cu mic dejun
149 EURO + 299 LEI cu demipensiune
Noi am avut demipensiune.
Nu s-a respectat strict programul, am plecat pe 19 aprilie, pe la 17, vreo 54 de turiști +ghid+2 șoferi, într-un autocar ușor modificat (scaunele cam înghesuite). Noi îi ziceam Broscoiul ATV autocarului. Eu am tras un cap în cala de bagaje... Mi-a dăunat! :)
Am plecat noaptea din Bucuresti, pe 19 aprilie si-am ajuns in Salonic pe 20, cam pe la 11:30. Excursia a avut și-un pregnant scop ecumenic, așa ca n-am prea ratat biserici, mânăstiri, capele! Impresionant! Păcat că n-am prea avut timp să savuram totul mai in tihnă! Vizita de rigoare la Catedrala Agios Dimitri, un șantier arheologic. Turnul Alb, din autocar. Se numește așa datorită unui deținut care, pentru a fi eliberat mai repede, s-a angajat să văruiască tot turnul într-o zi! Cic-ar fi și reușit!
Ca să nu uit, să va zic ceva despre steagul Greciei. Are 9 dungi albe pe fond albastru și-o cruce albă. Albastrul e marea care înconjoară pe trei părți țara, crucea reprezintă credința, iar cele 9 dungi sunt primele 9 silabe din imn:Lefteria o thanathos= libertate sau moarte...
Am vizitat apoi Lithohoro sau satul de piatră. Atat de frumos, curat si intim. Agios Nicolas, bisericuța lui mică, Muntele Olimp, cu Cada lui Zeus.
Muntele Olimp! Istorie, mit, legendă, adevăr. Frumusețe pură, apărată de mâna omului.
Se spune câ dacâ-i ceață pe munte, zeii sunt supărați și-ar fi bine să nu meargă muritorii pe-acolo! Când am mers noi, erau in toane bune:era senin și bătea vântul. Deși era soare, a fost ff frig. Cel mai cald a fost in Paralia Katerini:14*C pe la orele 14. Ba chiar Zeus ne astepta cu Cada lui umplută cu apă! Era de-a dreptul jacuzzi!
Să mergem mai departe. Tot la Lithohoro, tot pe Olimp și tot in ziua aceea (miercuri) am vizitat și mânastirea Sf. Dionysos. Apoi, in drum spre Paralia Katerini, am trecut pe la o pepinieră. Foarte multe flori și foarte frumoase. Lumea și-a cumparat copacei de dafin, lămâi, tot felul de flori. Eu, doar semințe de roșii. După ce-am pozat la greu, am aflat că, de fapt, n-aveam voie sa pozăm! De ce? Nu știu!
Să mergem mai departe: Paralia Katerini. Nimic de văzut, nimic de remarcat, decât, poate, plaja care mi-a amintit de România: murdară, puțăcioasă și mică. Așa era atunci. Ne-au distrat anunțurile din vitrinele magazinelor cu blănuri: ”Reduceri mari pentru români! ”. Am mers și la Lidl-ul local, să ne refacem proviziile de mâncare.
Nu voi scrie despre cazarea de la Orea Eleni, a fost pentru prima data când nu mi-a plăcut nimic acolo: nici masa (o salată de roșii și castraveți, cam ofilită, niște paste și-un jeleu de fructe roșii-n-am dedus ce- cam cauciucat), nici atitudinea gazdelor, nici camera. În plus, acolo am rămas blocată în buda de la recepție. Vreo 5 minute mi-au luat să reușesc să deschid zăvorașul ruginit de atmosfera salină.
Mai departe, s-a urmat programul, dar cu o așa viteză, încât nici nu ne-am dumirit ce-am vazut și pe unde.
Am plecat, tot vineri dimineață spre Corfu. Pe drum am trecut pe la mânăstirea Muceniței Paraschiva (nu Cuvioasa, este alta!), Izvorul Afroditei si Grota Muceniței.
În grotă n-am intrat prea departe. Era strâmt și alunecos. Apa, Izvorul Afroditei, se zice ca, de-o bei, te menține tânăr si frumos veșnic. Eu cred ca are și ceva antioxidanti Deasupra trecea Podul Îndragostiților. Pe mal, un băzărel cu icoane.
Apoi, tot în aceeași zi, am mers la un atelier de pictat icoane. N-am reușit sa pozăm DECÂT o icoană. Iar n-aveam voie. Noi doi n-am stat prea mult înauntru, am ieșit la o cafea si-o pipa. Prețul... piperat, nene! 55 E/ bucata. Din foiță de argint, drept, dar... mult-mult! La Măgeanu era mai ieftin!
Tot vineri, am ajuns in Meteora. De urcat, a urcat doar Ștefan. Pe mine ma durea prea tare piciorul ca să risc. Încă nu mă operasem și sufeream cumplit! Asa că aici aștept comentariile celor care au fost, au văzut și știu câte ceva. Eu pun doar pozele făcute de Ștefan. Mie peisajul mi-a tăiat răsuflarea: roci sedimentare, șlefuite de vânt și ploi, parcă tăiate de mâna omului, și puse ca martori muți si vechi de mii de ani la schimbările lumii. Ca niște stâlpi ai lumii. Mânăstirile păreau că levitează între cer și pământ!
Apoi am traversat Marea Ionică, cu ferryboat-ul, în Corfu:o ora a durat traversarea.
Am plecat din portul Iegumenitsa, după ce-am mancat, prima oara in viata mea tzatziky adevărat si mousaka greceasca. Tzatziky voi mai manca, de musaca JUR că nu mă voi mai atinge, decât făcută de mine sau de mama, nu de greci! Am băut Mythos, în schimb! Buună tare!
Trimis de Zoazore in 26.07.15 14:17:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Zoazore - Începutul "a sunat" bine, voi vedea şi restul!
Cu ceva întârziere... mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuit Grecia" (deja existentă pe sait)
@webmasterX - Acum am vazut! Daca ai trecut prima parte, trece si celelalte doua parti in aceeasi rubrica: "Circuit Grecia" (deja existentă pe sait).
Multumesc mult!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 Sfarsit si inceput de an pe taramul zeilor — scris în 23.01.22 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Cea mai tare vacanță din viața mea - sezonul 2021 — scris în 25.09.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 De la Marea Ionică la Egee: două săptămâni în Grecia — scris în 15.12.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Drumul spre Pella din tara — scris în 08.10.19 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Grecia: 30 de zile plus una: 4300 de km cu motocicleta — scris în 07.10.19 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta pe Yacht in Grecia, Nu o sa mai calci vreodata intr-un hotel dupa aceasta experienta de neuitat — scris în 30.03.21 de ValiD din TAGU JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Haihui prin Grecia 2 — scris în 17.02.19 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ