GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De multe ori, excursiile neplanificate, inopinate, sunt si cele mai placute. Cand am inceput sa vizitam manastirile din Bucovina nu ne-am gandit nici noi ca vom ajunge si la Chilia lui Daniil Sihastrul, despre care nu prea stiam unde se afla. Stiam doar cum arata pentru ca o tineam minte dintr-o poza dintr-un manual din scoala primara.
Ajunsi la Putna, am vazut un indicator spre chilie. Afland ca este atat de aproape, ne-am hotarat sa o vizitam neaparat, asa ca, dupa vizitarea Manastirii Putna, am dat o raita si pana la chilie, pe care am descoperit-o exact asa cum o stiam din vechiul manual scolar.
Vizita a fost foarte nimerita pentru noi, deoarece in aceeasi dimineata vizitasem Putna, ctitorita de Stefan cel Mare la indemnul calugarului Daniil, iar apoi, tot in aceeasi zi, dupa-amiaza, am ajuns si la Voronet, manastire al carei prim staret a fost chiar Daniil Sihastrul si in care si-a petrecut ultima parte a vietii.
Daniil Sihastrul a primit la nastere (s-a nascut intr-un sat de laga Radauti, la inceputul secolului al XIV-lea) numele Dumitru, dar la 16 ani, cand s-a calugarit, a luat numele David. Ulterior, retragandu-se la Schitul Sfantul Lavrentie de langa satul Vicovu de Sus, a primit un alt nume, Daniil, nume sub care a ramas cunoscut in istorie. Decedat in 1496, calugarul Daniil isi doarme somnul de veci la Manastirea Voronet.
Amenajata direct intr-o stanca, chilia este mica si intunecoasa. Nu se poate vizita in interior, turistii neavand acces. Ei pot, totusi, sa urce treptele pana la intrare, pentru a privi si face fotografii prin zabrelele usii incuiate, interiorul fiind amenajat cu niste icoane si tesaturi.
Drumul pana la chilie este accesibil, noi am fost cu masina pana langa chilie, desi era inceput de martie, iar zapada nu se topise complet si drumul nu era asfaltat.
Trimis de corinka in 26.03.10 00:02:18
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corinka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ca ilustratie muzicala, propun urmatoarea piesa:
http://www.trilulilu.ro/Epaminonda/48bcda67175540
Multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Chilia lui Daniil Sihastrul – concretul din legendă — scris în 18.12.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Daniil Sihastrul, exemplu de evlavie, credinta si izbavire — scris în 07.08.11 de ghemonica din OVIDIU - RECOMANDĂ
- Sep.2009 La Chilia lui daniil Sihastru — scris în 02.09.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Jun.2009 Chilia lui Daniil — scris în 06.03.10 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2008 Chilia lui Daniil Sihastrul — scris în 10.10.10 de lica baesu din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Aug.2006 Daniil Sihastrul - intre sfintenie si istorie! — scris în 21.04.10 de mirelutza din PITEşTI - RECOMANDĂ