ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.12.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La pas prin Cheile Râșnoavei

TIPĂREȘTE

Ca multe atâtea locuri frumoase din România, Cheile Râșnoavei erau un obiectiv aflat de mai multă vreme pe lista noastră. Trecusem de multe ori prin vecinătate, citisem lucruri frumoase despre acest areal, așa că ne doream să ajungem acolo. Am reușit să facem asta pe la începutul lunii august, într-o zi călduroasă de duminică.

Am coborât dinspre Predeal către Râșnov pe DN 73A și, după ce am trecut de serpentinele amețitoare, am mai mers câțiva kilometri până în locul unde am zărit indicatorul spre Cheile Râșnoavei. Doar câțiva kilometri ne mai despărțeau de acest loc, dar am mers încetișor întrucât drumul asfaltat este îngust și cu mare grijă pot trece două mașini una pe lângă cealaltă.

Am observat de-a lungul drumului mai multe pensiuni, am trecut prin dreptul unui centru de echitație, iar cu un kilometru înainte de chei, pe partea dreaptă, erau indicatoare către un camping și o pensiune.

Văzând că pe margine erau tot mai multe mașini oprite, am găsit un locșor liber și am lăsat acolo mașina, apoi am continuat să ne plimbăm pe jos. Am ajuns repejor la punctul de intrare în rezervație, am plătit unui ranger câte 6 lei/ adult (celor mici li se permite accesul în mod gratuit) și ne-am continuat plimbarea, bucurându-ne de răcoarea văii.

La un moment dat, copacii s-au rărit și am zărit în fața noastră spectaculosul perete de stâncă ce părea că se va prăvăli peste noi în orice clipă. Atunci când ajungi brusc în fața unor astfel de priveliști, realizezi cât de mici suntem noi, oamenii, și cât de măreață este natura. Încercam să găsesc un unghi potrivit pentru a surprinde impresionantul perete stâncos, dar asta a fost aproape imposibil; așa că orice vedeți în poze e, în mod cert, doar o mică parte din ceea ce puteți admira la fața locului.

Râulețul zglobiu ce curge pe la baza peretelui este” vinovat” pentru crearea spectaculoaselor chei, parte componentă a Munților Postăvaru. De fapt, dinspre vârful Postăvaru coboară către sud-est o creastă calcaroasă (denumită Muchia Cheii) care se sfârșește brusc în Cheile Râșnoavei, adică pe Valea Cheii.

Trebuie neapărat precizat că aceste chei pot fi vizitate de către oricine întrucât traseul este scurt și foarte ușor; pur și simplu te plimbi pe drumul forestier, printre pereții impresionanți de stâncă și poți admira pârâul care se aruncă printre pietre, izvoarele care țâșnesc uneori din piatră sau vreun temerar alpinist care escaladează unul dintre pereții verticali din jur. La ieșirea din chei spre zona de camping am asistat la o lecție de alpinism pe un traseu ușor; o doamna s-a descurcat foarte bine, fiind îndrumată permanent de către instructorul aflat la baza peretelui.

Zona de camping aflată în chei, dincolo de pereții abrupți, nu mi-a plăcut, drept să spun. În primul rând, corturile erau înghesuite, iar în jur se aflau suficiente gunoaie încât ne întrebam cu stau oamenii aceia în respectivele condiții... Probabil îl așteptau pe Moș Martin să îi ajute la curățenie! :(

Din această parte a cheilor pornesc niște trasee turistice marcate. Pe triunghiul galben urci către Cabana Poiana Secuilor, iar triunghiul roșu te conduce spre Timișul de Sus.

Pentru noi vizitarea Cheilor Râșnoavei a fost suficientă în acea zi, așa că ne-am întors la mașină pe același drum. La întoarcere, am observat o scară către un foișor aflat la câțiva metri deasupra drumului. Am urcat acolo cu atenție și ne-am dat seama că ar fi o platforma pentru bungee-jumping; am văzut și cablurile atârnând la mare înălțime, dar nu era prezent niciun doritor. Căutând apoi informații pe internet, am găsit faptul că acolo este amenajată una dintre cele mai spectaculoase instalații de acest fel din țara noastră, cu o cădere liberă de circa 130 de metri. Chiar dacă îmi plac micile nebunii, nu cred că voi încerca vreodată să fac bungee-jumping!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Tot făcând poze, admirând vreun bondar ori salutând turiștii cu care ne întâlneam, plimbarea noastră prin Cheile Râșnoavei a ajuns la final. Am petrecut acolo cam 90 de minute, timp în care ne-am bucurat de frumusețile naturale din jur.

Ajuns la final de articol, recomandăm tuturor vizitarea Cheilor Râșnoavei, un traseu scurt, foarte ușor, dar și spectaculos prin peisajele oferite.

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 10.12.20 07:00:35
Validat / Publicat: 10.12.20 07:53:52

VIZUALIZĂRI: 4311 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Pârâul Cheii sapă necontenit în stâncile din calea lui.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53300 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Dan&EmaPHONE
[10.12.20 08:18:45]
»

Aici am fost intr-o tabara. Am dormit la cabana Cheia (Cheile Rasnoavei) aflata la ramificatia din DN spre chei, acum parasita. Pe atunci nu mai erau au alte cabane in jur, astazi au aparut pensiuni si vile in zona. ​​

​​Parcurgerea Cheilor Rasnoavei am bifat-o de mai multe ori, dar niciodata nu am platit vreo taxa pentru ca nu exista asa ceva. Nu taxa in sine ma deranjeaza, ci faptul ca in camping erau gunoaie. Din taxa aceea ar fi trebuit asugurata si curatenia. E drept, fiecare turist ar trebui sa isi care gunoiul, numai ca acolo este un loc usor accesibil multor si atunci... gunoaie. ​​

Eu am patit acolo altceva cand am fost candva cu cortul, au venit tiganii din Rasnov la furat si au fost mai nesuferiti si mai imputiti ca ursul. ​​

​​Anul acesta am cochetat cu o drumetie prin chei cu continuare spre Postavaru si coborire prin Poiama Secuilor, in bucla, dar nu s-a legat. ​​​​

Sunt si cateva pesteri mici prin peretii de calcar. Iar punctul acela de bungee este unul cunoscut pentru pasionati, eu an vazut niste sarituri si am ametit numai privindu-le.

Felicitari pentru poze si articol, numai bine! ????

Floryn81AUTOR REVIEW
[10.12.20 09:08:08]
»

@Dan&Ema:  Deși am trecut prin zonă de multe ori, nu reușisem până anul acesta să vizităm Cheile Râșnoavei. Ne-a plăcut acest loc, l-am mai vizita și cu altă ocazia (poate chiar incluzându-l într-un traseu mai amplu), însă nu aș merge la campingul din chei pentru a rămâne acolo la cort. Era aglomerat, era mizerie în jur, iar locul pentru depozitarea deșeurilor era plin. Ai dreptate, de banii încasați nu se face mai nimic acolo!

Nopțile la cort sunt experiențe frumoase, dar atunci când ai vizitatori (mai ales din aceia cu două picioare) ​ lucrurile se pot termina urât. În ultimii doi ani am preferat să rămânem cu cortul de câteva ori (la Lepșa, pe Transalpina, pe Transfăgărășan, pe Valea Beiului), însă am avut șansa unor nopți liniștite.

Vom vedea ce vom putea face anul viitor, am ajuns la momentul în care răsfoim fotografiile de anul acesta și facem noi planuri pentru vara ce urmează!

Sănătate multă ție și întregii familii!

​​​

webmasterPHONE
[10.12.20 09:33:05]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dan&EmaPHONE
[10.12.20 15:03:25]
»

@Crazy_Mouse:  Si voua! Sanatate tuturor! Numai bine!

Mika
[13.12.20 18:05:15]
»

@Crazy_Mouse:  Anul trecut am luat și eu lecții de cățărare in Cheile Rășnoavei, Este o stâncă acolo unde se fac lecții, numită chiar Stânca Prostului. Un loc frumos Cheile Rășnoavei, accesibil oricui, așa cum bine ai spus. Citit și votat cu plăcere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mika
Alte impresii din această RUBRICĂCheile Râșnoavei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074515104293823 sec
    ecranul dvs: 1 x 1