ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 11.07.16
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Rasnov, superba cetatea, frumos si orasul

TIPĂREȘTE URM de aici

Am ajuns la Rasnov intr-o dupa amiaza placuta de septembrie, cetatea simbol al orasului am remarcat-o asteptand mandra pe un deal inconjurat de paduri.

Ajunsi in Rasnov am urmat indicatoarele catre cetate, am gasit cu usurinta un loc de parcare in apropiere de Piata Unirii punctul de urcare catre Cetate, ca reper cautati o cladire pe care scrie Elevator/Ascesor catre cetate, punctul de urcare nu este vizibil intrucat se intra pe un gang si de acolo intr-o curte interioara.

Ce trebuie stiut e faptul ca din 2015 aceasta cetate beneficiaza de o telecabina/lift pentru a face accesul si mai usor, varianta de urcare/coborare pe jos prin parc este valabila in continuare pentru cei interesati. Costul este 12 lei/adult, conditiile sunt cat se poate de bune, urcarea se face in cateva minute, iar panorama merita toti banii.

Urma sa vedem o cetate construita in secolul al XIII-lea, situata pe un deal stancos si inconjurat de paduri, avand ca scop projerea accesului in Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Din pacate cetatea nu este renovata, intr-adevar este de mari dimensiuni si ar implica un proiect amplu de reconstructie. Chiar si asa peisaje sunt incredibile, pozitionarea pe varful delului ii confera un aspect maret.

Construita din piatra si caramida, cetatea avea 2 curti: cea exterioara constituia adapost pentru animale si cea interioara in care erau situate casele locuitorilor si camarile de alimente. Un aspect negativ ce complica viata locuitorilor era lipsa unui izvor/fantani in interior, un mare dezavantaj in timpul luptelor si a incendiilor.

De-a lungul timpului a fost des atacata de turci dar se pare ca incediile si un cutremur din anul 1802 au contribuit cel mai mult la distrugerea ei.

Revenind la vizita noastra, dupa ce am iesit din telecabina am urmat traseul pe o poteca asta in timp ce admiram incredibila priveliste asupra orasului Rasnov si a imprejurimilor. Ajunsi la curtea exterioara deja observam zidurile de intrare in cetate, nu am intrat pana nu am luat biletele, 12 lei/adult.

Admirata de aproape cetatea e si mai mandra, zidurile exterioare sunt bine conservate, curtea extrem de generoasa ca spatiu, urcand pe deal puteam admira alte privelisti uimitoare. Am fost incantat sa observ numarul mare de turisti, pe de alta parte a fost trist sa vad ramasitele de ziduri din interiorul cetatii.

Si de parca stadiul de degradare nu era suficient, am constat ca printre ziduri si in interiorul unor foste locuinte functionau magazine de suveniruri. Intr-adevar vinovati nu sunt vanzatorii ca au magazinele acolo ci autoritatile care ar fi putut sa le creeze un spatiu in curtea exterioara care este foarte spatioasa.

Trecand peste acestea am vazut nistre privelisti incredibile cu toate ca mi-ar fi placuit sa aflu mai multe date despre acest monument istoric, sa citesc panouri informative, cred ca la partea asta ar mai fi de lucru.

La final am urcat in turnul situat la poarta de intrare unde am decoperit noi unghiuri, cetatea si zona sunt frumoase din orice persepectiva am admirat-o.

Plecand de la cetatea Rasnov as putea sa concluzionez ca se aseamana foarte bine cu Cetatea Devei incepand de la sistemul de urcare, pana la pozitioanare pe deal, ambele extrem de vizibile din oras, pana si zidurile exterioare mi s-au parut asemanatoare.

Orasul Rasnov mi-a facut o impresie foarte placuta, este pregatit sa primesca turistii in conditii bune, in plus are inca 2 obiective ce raman pe data viitoare: Pestera Valea Cetatii si Dino Parc.

Merita vizitata!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de simplegirl in 26.09.17 11:26:43
Validat / Publicat: 26.09.17 14:09:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂȘNOV.

VIZUALIZĂRI: 2152 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Yersinia Pestis
[26.09.17 16:04:58]
»

Tu ai scris despre oraș și cetate, eu despre cazarea de la RADSOR, în aceeași zi, se cheamă că am completat amatorilor de Râșnov un parcurs complet!

mishu
[27.09.17 08:54:36]
»

@simplegirl: Eu am vizitat cetatea in 2013, cand nu exista inca lift iar Dino Parc se amenaja. Am vazut insa si Pestera si mi s-a parut minunata. Despre cetate cred ca daca ar fi ceva mai protejata ar rezista mai mult dar asa cum spui si tu probabil ca ar fi nevoie de ceva fonduri (europene) pentru ca altfel nu vad de unde ar face rost de bani.

Este insa un loc care merita vizitat cu prisosinta, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
simplegirlAUTOR REVIEW
[27.09.17 09:25:23]
»

@Yersinia pestis: Interesant, asta inseamna munca in echipa

flaviana77
[10.08.18 10:02:46]
»

abia astept sa ajung in curand acolo.

imi spuneti va rog daca exista acolo vreo terasa sa bei un suc sau apa sau ceva?

sau trebuie sa avem cu noi toate astea?

o sa mergem si cu baietelul si chiar m-ar interesa aceste aspecte sa fim pregatiti.

souveniruri adica magnetei de exemplu se pot lua de acolo sau din alta parte?

sper sa nu para stupide intrebarile mele, dar as vrea sa stiu aceste detalii.

multumesc anticipat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
flaviana77, mishu, simplegirl, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Râșnov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04654598236084 sec
    ecranul dvs: 1 x 1