ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Cetatea medievala din Targu Mures - teatru, istorie si multa distractie

TIPĂREȘTE

Cetatea medievala din Targu Mures este usor de gasit, ea se afla imediat la iesirea din zona centrala (Piata Trandafirilor), spre Reghin, in apropierea Catedralei Ortodoxe din Tg. Mures.

Zidurile urca panta pietruita pana la intrarea principala in cetate, prin Turnul Portii. Acest delusor este unul din locurile preferate ale proaspetilor casatoriti, care vin aici pentru poze.

Daca nu urcam panta si o luam la dreapta spre drumul principal, inaintam pe langa zidurile inalte, care aici ajung cam la 10 metri iar grosimea lor este de 1.2 – 1.4 m. In fata lor era candva statuia lui Mihai Eminescu si o bancuta, unde ne retrageam cateodata cand mai chiuleam de la scoala (eram la liceul din apropiere). Acum statuia s-a mutat in parcul din fata Casei de Cultura Mihai Eminescu. Dar chiar si asa, plimbarea de-a lungul zidurilor pana in centru are un farmec aparte, mai ales seara, cand zidurile sunt luminate iar lumina razbate printre trunchiurile inalte ale celor cativa copaci din fata cetatii.

Povestea acestei cetati a inceput cu mult timp in urma, odata cu ridicarea unei manastiri franciscane, care e datata in sec. XIII. Primii franciscani au venit in Ardeal in jurul anilor 1250, din Germania si Ungaria, ei construind manastirile din Tg. Mures si Bistrita, de unde au trecut apoi in Moldova.

In Scaunul de Mures era pe atunci Stefan Bathory, care pentru a-si consolida puterea, da ordin sa se ridice fortareata in jurul bisericii. Fortareata este terminata in 1492 iar in incinta manastirii s-a infiintat prima scoala laica, “Schola Particula”.

Cetatea din Tg. Mures a fost martora multor evenimente, astfel ca in 1601 fortareata e distrusa, totul e preafcut in cenusa impreuna cu biserica si scoala de catre Generalul Basta, din razbunare fata de targumureseni ca acestia l-au ajutat pe Mihai Viteazul in 1595 in lupta impotriva turcilor. Un an mai tarziu cetatea e din nou atacata in 30 mai 1602, de un grup de mercenari al lui Moise Secuiul, condusi de Nemethi Gergely.

In cinstea Voievodului Mihai Viteazul a fost ridicat un lacas de inchinaciune si azi, in apropierea cetatii, trecatorii pot admira bustul lui Mihai Viteazul, avand pe soclu stema Peincipatelor Romanesti unite precum si harta cu granitele stapanirii lui Mihai Viteazul.

S-a ridicat o noua cetate, cu 7 bastioane, numite diferit in functie de organizarea pe bresle: Tabacari, Macelari, Dogari, Blanari, Lacaturi, Croitori, fiecare breasla aparandu-si bastionul.

Cand Transilvania a fost ocupata de austrieci, constructiile care erau in interior au fost demolate, transformand cetatea in garnizoana austriaca. S-au construit in schimb Cladirile Manutantei, care se pastreaza si azi.

Zidurile tacute si vechi de sute de ani ascund totul privirii, nimeni nu banuie ca in spatele lor este mereu o activitate intensa. Aici se desfasoara mai toate festivalurile si manifestarile orasului organizate de catre primarie, cand cetatea prinde viata, in locul cavalerilor venind azi locuitorii.

Pe o suprafata generoasa, de peste 4 hectare, se tin aici aici, in fiecare an, diverse manifestari, dintre care amintesc:

- in aprilie: Ziua Poeziei – Bastionul Macelarilor; Salon Auto;

- in mai: Noaptea Muzeelor; Festival de dans pentru copii; Ziua Internationala a Muzeelor si Muzelor;

- in iunie: Serbarile copilariei; Zilele Targumuresene;

- in august: Zilele Frutti –Fresh – Porti deschise;

- in septembrie: Dracula Dog Show, Expozitie canina;

- In octombrie (8-10 octombrie 2010): Festivalul Vinului, Mustului si Artei Mestesugaresti, festival care va fi in acest weekend;

- Intre 15 decembrie si 15 ianuarie se deschise in fiecare an ‘’Oraselul copiilor’’, cand in cetate se amenajeaza un parc de distractii: masinute, leagane, etc. si nu in ultimul rand mentionez aici Patinoarul artificial, avand in dotare si patine de inchiriat.

La fiecare manifestare aleile sunt impodobite cu flori, chioscuri de lemn, terase, multe tarabe cu suveniruri, nelipsitele frigarui, gratare si alte preparate care se pot servi aici, dar dupa incheierea festivalului, raman uitate sau in asteptarea urmatorului festival, cate o copertina, o taraba, lemne, scena pe care urca artistii si cantaretii renumiti la fiecare festival e goala, asteptand urmatorii interpreti.

Aleile de promenada sunt pustii, ici colo vedem cate-un grup, un parinte cu copii, tineri veniti la o plimbare. Cetatea pare trista, mai ales la ceas de toamna, cand covorul din frunzele ingalbenite se ingroasa din ce in ce mai mult si razele soarelui sunt mai palide.

Chiar daca nu mai sunt festivaluri, zidurile asteapta sa-si spuna povestea celor care intra aici.

In vechiul Bastion al Macelarilor s-a « instalat » o trupa de actori care asteapta sa-si incante publicul. Sala este mica si ea ocupa intotdeauna 74 de spectatori, in functie de numarul de locuri, de aceea el se numeste Teatru 74. Programul, pretul unui bilet si alte informatii se pot vedea aici: http://www.teatru74.ro/ si aici: http://ro. wikipedia. org/wiki/Teatru-74.

In Cladirile Manutantei este o expozitie fotografica, unde am admirat cateva lucrari care au surprins starile empatice ale personajelor: « Maini obosite », « In capcana amintirilor », si altele.

Pasii ne plimba pana in fata unei cladiri a Biroului Judetean, unde am surpriza sa aflu ca se gaseste un Muzeu de Arheologie – Istorie. Sincer, nu stiam de el. Am intrat inauntru si am aflat ca functioneaza abia de 2-3 ani. Costul unui bilet este de 4 lei pentru adulti, 1 leu pentru copii, 2 lei pentru pensionari si gratuit pentru persoanele cu handicap. Pretul include vizitarea a doua expozitii: una in aceasta cladire si contine o expozitie temporara, iar cea de a doua este in Turnul Principal si are o expozitie permaneta.

In urma sapaturilor arheologice recente s-a gasit o necropola de incineratie la Ludus, la Fabrica de Canepa, descoperindu-se peste 30 de morminte din perioada mijlocie a epocii bronzului (a doua jumatate a sec. 2 i. e. n.).

Sunt expuse urne funerare, o reconstructie a rugului funerar si putem afla cate ceva despre obiceiurile funerare din sec. VI-V i. e. n. Din cauza lipsei de fonduri, multi nu-si permiteau sa-si ingroape mortii, astfel ca isi puneau mortii pe rugul altora, luand-o inaintea celor care ridicasera rugul. Altii isi aruncau mortii peste rugul altora care deja ardea, scapand astfel de povara inmormantarii. Sunt gasite oase calcinate, culese de pe rug. Ce am vazut aici deosebit a fost un schelet de copil, dupa marime cred ca era mai mic de un an, el nu a fost incinerat si scheletul este refacut. Mi s-a spus ca in luna noiembrie va fi alta expozitie, ceva din epoca romana.

In Turnul Principal se poate admira o expozitie permanenta despre istoria orasului Tg. Mures, unde sunt expuse diferite obiecte gasite in urma sapaturilor care se fac si in prezent, multe din obiectele descoperite datand din sec. 15-16, dar sunt si din sec. 13.

Interesant este sistemul de incalzire de atunci. In secolul 13 au aparut sobele de cahla, dar focul se facea undeva la subsol, in pivnita, iar prin niste guri, aerul cald urca in sobele construite in incaperi, incalzindu-se mai multe incaperi odata. In mediul urban, cahlele erau adevarate opere de arta, iar in urma sapaturilor de la manastirea franciscana s-a descoprit una din cele mai valoroase materiale de cahle din Transilvania. Sunt expuse si aici obiecte gasite: vase, linguri de argint, cufere, arme, etc. La etaj putem afla cum arata Tg. Muresul in sec. 16-17, fiind diverse fotografii cu orasul vechi.

In fata intrarii secundare in cetate, o plimbare pe Bulevardul Cetatii este foarte placuta, seara aleea e luminata, sunt banci din lemn si chiar langa cetate este si un mic loc de joaca pentru copii, cu leagane, topogane, nisip, etc.

Cetatea Medievala din Tg. Mures are mereu portile deschise in asteptarea vizitatorilor. Daca va aflati in Tg. Mures eu zic ca merita sa vizitati cetatea, sau sa participati la unul din evenimentele care se desfasoara in cetate in functie de perioada in care va aflati in oras.


[fb]
---
Trimis de biancuta in 08.10.10 11:00:52
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10366 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cetatea medievala Tg. Mures - aleea care urca la intrarea in cetate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2403 PMA (din 4 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

30 ecouri scrise, până acum

valimi
[08.10.10 11:14:54]
»

Plin de surprize orasul tau, biancuta, multe locuri de vazut si multe lucruri de retinut...

alinutzza140*
[08.10.10 11:19:22]
»

Biancuta daca ma grabesc mai prind si eu must si vin ). Si asa am inceput sa tot umblu pe la manifestari de genul asta. Dar nu imi pare rau, ma mai destind. Un vot si din creionarile despre orasul tau observ ca ti-e drag sa scrii despre el. Felicitari.

presario
[08.10.10 11:40:37]
»

Ti-am zis ca te iau ghid la Morosvosorheli. S-ar putea sa nu glumesc.

biancutaAUTOR REVIEW
[08.10.10 11:56:15]
»

@valimi, spre sa ajungi si tu pe la Tg. Mures iat impresiile mele sa-ti foloseasca!

@alinutzza140, festivalul abia a incept azi, deci timp sa ajungi este. daca retin bine, sambata va canta Holograf. Duminica, la inchidere, cu siguranta va fi un foc mare de artificii, sper ca anul acesta din cauza crizei sa nu fie foarte afectat.

@presario, nici eu nu am glumit cand am spus ca te astept!

georgiana
[08.10.10 13:22:41]
»

Nu am vizitat nimic din Targu Mures, doar l-am traversat in urama cu cativa ani, cand mergeam sau ne intorceam de la Tusnad. Mi-ar placea, dar uite ca noi suntem prea lacomi ''in a vedea'' si nu ne ajung cele 360 de zile cate are anul!

Offff, de-ar fi numai vacanta, n-ar fi fain, ce ziceti???

biancutaAUTOR REVIEW
[08.10.10 13:31:40]
»

Ca bine zici, @georgiana, de-am avea numai vacanta! Poate te "cuplezi" cu @presario si veniti impreuna la Tg. Mures!

magdalena
[08.10.10 13:43:11]
»

Foarte documentate impresiile tale, nu ma astept niciodata la mai putin de la tine.

Reusesti sa ma atragi spre obiectivele turistice povestite ca un magnet!

Felicitari!

georgiana
[08.10.10 14:06:02]
»

@Biancuta,

Da, ar fi o idee!

cosminp
[08.10.10 14:09:51]
»

iarasi de incanti cu povestirile despre orasul tau, pe care il descopar (virtual) din ce in ce mai mult. sa vad pe cand il voi descoperi si in realitate. +vot.

magdalena
[08.10.10 14:13:32]
»

@biancuta, in P14 te vad si pe tine in poza??

dannek
[08.10.10 14:15:51]
»

@biancuta

Un rev de nota 10!

cris1982
[08.10.10 14:17:13]
»

daca nu este reflexia ei in geam in P14, probabil este vreo fantoma care se vede numai in fotografii

biancutaAUTOR REVIEW
[08.10.10 14:20:58]
»

Daca nu credeti in fantome, atunci...

Eu sunt, dar nu se vede foarte bine, ca altfel nu o puneam!

georgiana
[08.10.10 14:25:27]
»

@Biancuta, si ma rog... de ce sa nu te vedem si noi in poza? Oricum stim destule despre tine din felul tau de a scrie....crezi ca o imagine poate schimba cu ceva?

Oricum nu scapi la urmatoarea intalnire Afa, de ochiul aparatului lui @Pepsi70.ro

webmaster77
[08.10.10 14:28:23]
»

retras PMA standard deoarece este al 11-lea review al acestei autoare despre Tg Mures (doar primele 5 au fost punctate conform regulamentului)

pepsi70ro
[08.10.10 15:37:50]
»

Targu Muresul este unul dintre orasele care m-a fascinat din prima clipa de cand l-am descoperit.

Cu oameni buni, cu peisaje superbe cu foarte multe atractii turistice.

Felicitari cu sb!

david
[08.10.10 15:54:03]
»

Propun primariei Targu Mures, sa-ti acorde titlului de cetatean de onoare, pentru extraordinara promovare a orasului.

Biancuta se vede in pozele 13,14, dupa cum tii aparatul foto, ca te pricepi la manuirea acestuia.

corinne
[08.10.10 19:33:16]
»

Se pare ca mai am de vizitat cateva obiective turistice din Targu Mures.

Felicitari pentru impresiile detaliate si votul nr. 9 vine din Pucioasa pentru tine!

Alina Morar
[08.10.10 21:45:05]
»

Imi place Tg. Mures, desi nu am vazut prea multe. E un oras mai linistit ca si Cluj, am fost si la Zoo, de Pasti, in 2007, cred. Mi-a placut mult.

Chiar, de ce nu pui poze si cu voi?

bessondm
[09.10.10 02:40:45]
»

Frumoasa descriere a cetatii, felicitari. Se simte ca pui suflet in tot ceea ce povestesti despre Targu-Mures, un oras pe-l iubesc si eu, chiar daca nu-l vad in fiecare zi.

Cetatea este fata-n fata cu liceul Al. Papiu Ilarian? Pe-acolo am trecut de multe ori, spre Platoul Cornesti, alta nestemata a Targu-Muresului. Si-mi place tare mult si parcul din fata Universitatii de Medicina.

biancutaAUTOR REVIEW
[09.10.10 09:18:49]
»

Va astept la Tg. Mures pe toti cei care doriti sa ajungeti aici!

@cosminp, Tg. Mures e cam departe de Bucuresti, dar poate intr-o zi vei ajunge si aici.

@pepsi70ro, nu pot decat sa ma bucur ca ti-a placut la Tg. Mures!

@david, nu stiu daca merit aceasta onoare, dar ar fi o idee! (glumesc, desigur). In legatura cu pozele, am vazut ca daca vreau sa vizualizez celelalte poze incarcate, se deschide fisierul cu tot ce am incarcat la sectiunea Tg. Mures. Cele cu cetatea sunt chiar ultimele, va invit sa le vizualizati pe toate, sunt cateva foarte frumoase.

@corinne, multumesc, sa vad eu cand voi reusi sa ajung in Pucioasa.

@Alina Morar, cand mai ajungi in Tg. Mures, da-mi te veste. Tu ajungi mai usor aici, e aproape de Cluj.

@bessondm, da, cetatea e fata-n fata cu liceul Papiu. Daca te duci spre centru de la Papiu, treci pe langa cetate. In fata liceului este Univ. Petru Maior, care acopera o portiune din zidurile cetatii. Tot aici, la Papiu, este o intersectie. Daca te duci inainte, (cum stai in fata liceului), treci de-a lungul universitatii si imediat ce se termina ajungi pe bulevard, de unde poti intra in cetate. Vad ca si tu cunosti Tg. Muresul!

Va multumesc pentru voturi, dar multumesc si celor care doar m-au felicitat, pentru ca au citit acest review!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dorgo
[09.10.10 09:37:43]
»

Exact, chiar, de ce nu apari in poze? Poate locuiesti tocmai in cartierul, sau blocul sau pe scara mea si eu nu stiu... cat despre TgMures, se pot scrie multe, dar mai ales faptul ca aici co-exista cateva etnii intr-o perfecta antanta, fiecare punand umarul la imaginea orasului. Din centru, de langa statuia lui Avram Iancu poti surprinde perspectiva catedralei ortodoxe, alaturi de biserica catolica, observi si biserica protestanta din cetate, turnul franciscan si catedrala greco-catolica, ceea ce spune mult despre toleranta interentica din oras...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
ionescunic
[09.10.10 09:57:11]
»

Eu zic ca trebuie sa respectam dorinta Biancai de intimitate, poate din timiditate sau teama se fereste sa puna la indemana oricui poze cu familia ei.

Eu vorbesc care sunt printre putinii care stiu cum arata, si arata foarte bine si ea si sotul si cele doua minuni de fiice, una micuta de nici 2 ani si alta mandra de 8 ani spre 9.

biancutaAUTOR REVIEW
[09.10.10 10:37:52]
»

@dorgo, pot sa te asigur ca nu stau nici in cartierul, nici blocul in care locuiesti, nici pe scara ta, doar in acelasi oras cu tine. Catedrala se vede foarte frumos si de langa cetate, mai ales seara, cand turla e luminata, imaginea e superba!

@ionescunic, multumesc pentru sustinere si pentru cuvintele frumoase!

@all: Eu cred ca felul in care aratam nu conteaza, altele sunt lucrurile dupa care trebuie sa ne ghidam, mai ales aici, pe acest site.

dorgo
[09.10.10 10:52:50]
»

Corect! e mai bine sa aratam ca niste fantome inteligente si iubitoare de frumos si sa expunem pe site doar emanatiile proprii ale senzatiilor tematice. Exemplu... pe la 40 de ani, neavand altceva mai bun a face, am inceput sa scriu poezii, am publicat si 2 volume in librarii... poeziile au placut tinerilor, editura a primit cateva telefoane de la tinere liceene care doreau sa vada cum arat (credeau probabil ca arat ca Eminescu) si eu am refuzat pentru ca mereu am impresia ca pana si Arghezi pensionar, arata mai bine ca mine...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster20*
[09.10.10 11:52:07]
»

Aceste discutii nu îşi au loc, cu siguranţă, aici. Cel mai bine folosiţi mesageria privată sau forumul. Multumim.

raduu1972
[10.10.10 11:11:37]
»

interesanta aceasta zona, putin cam departe de bucuresti. frumos review tau, interesante si pozele

biancutaAUTOR REVIEW
[20.05.11 23:31:35]
»

Saptamana urmatoare, in perioada 23-29 mai 2011 se desfasoara Zilele Targumuresene, a XV-a editie. Vor fi multe activitati sportive, culturale, programe artistice si de divertisment.

Programele sportive vor avea loc la Complexul Weekend, dar si la Platoul Cornesti, unde se va inaugura Aleea de Sanatate.

Spectacolele de teatru, in limba romana sau maghiara vor avea loc la Teatrul National, sau in cetate.

Programe artistice sau de divertisment luni -miercuri, vor avea loc la Teatrul de Vara. Dintre invitati Anastasia Lazariuc, Catalin Crisan, Leornard Josefini, Mirabela Dauer.

Joi, 26 mai se deschid oficial zilele targumuresene iar programele artistice vor avea loc in cetate.

Din program: Joi veti putea urmari, printre altele, folclor romanesc, grecesc, turcesc, recital Nicu Alifantis si Mircea Baniciu.

Vineri, 27 mai, concert Iris, Sambata Bere Gratis, Bosquito, etc, iar Duminica concert Sandra.

Pentru cei care vor fi in Tg. Mures si / sau sunt interesati, alte detalii despre programul Zilelor Targumuresene puteti vedea aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
webmasterX
[28.05.19 09:53:51]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica « (Alte) Muzee în Tîrgu Mureș» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Tîrgu Mureș]

webmaster26
[25.04.20 09:34:26]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Cetatea Medievală, TÎRGU MUREȘ" (nou-creată pe sait)​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, alinutzza140*, bessondm, biancuta, corinne, cosminp, cris1982, dannek, david, dorgo, georgiana, magdalena, raduu1972, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Medievală:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068909883499146 sec
    ecranul dvs: 1 x 1