GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In vizita la Castelul Bran
Conform planificarii concediului de odihna, am rezervat o camera pe Valea Prahovei la sfarsitul lunii august pentru o saptamana, cu principal obiectiv vizitarea Castelului Bran.
Am plecat din Bucuresti de dimineata cu autoturismul personal pe ruta Pitesti-Campulung Muscel-Rucar-Bran-Rasnov-Sinaia.
Pe traseu dupa Mioveni am trecut pe langa o lunga caravana de masini care erau in probe si mascate sa nu fie identificate. Ne gandeam ca Dacia scoate un model nou dar asa cum am constatat prin octombrie, era noul Renault Fluence.
Drumul a fost liber, mai ales in zona de munte. Am ajuns in zona pe la ora 11.30 si am parcat masina intr-o parcare undeva la baza castelului, dupa care ne-am indreptat catre casa de bilete pentru a ne atinge obiectivul. Ajungand acolo am descoperit o coada foarte mare, cred ca trebuia sa asteptam cel putin 1 ora si fiind ora pranzului am renuntat, urmand sa venim intr-o dimineata la prima ora. Ne-am continuat drumul spre Sinaia prin Rasnov, Paraul-Rece, Predeal, Azuga, Busteni. Dupa cazare am servit pranzul si am hotarat sa facem vizita la castel a doua zi.
Dimineata, dupa micul dejun am plecat spre mult doritul castel Bran. Am ajuns inainte de deschiderea programului si ne-am ocupat locul la casa de bilete. Dupa ~20 minute, am platit cate 20 de lei de persoana si am pornit catre intrarea castelului prin frumoasa curte.
Castelul Bran este construit pe varful unei stanci, pentru a avea o vedere a imprejurimilor cat mai vasta (privelistea de la ultimul etaj iti taie rasuflarea). Istoria spune ca a fost atestat in anul 1337 de Ludovic I, regele Imperiului Austro-Ungar, care domnea si peste Transilvania. Initial a fost o cetate, construita din lemn de mesterii din zona in compensatie pentru a fi scutiti de anumite taxe si impozite impuse de la Viena.
Dupa ani s-a transformat intr-o mare fortareata rezistenta in fata invadatorilor, iar prin anii 1920, este cedat de catre autoritatile locale Reginei Maria, care-l renoveaza si modernizeaza, devenind o resedinta de vara a familiei regale.
Imediat dupa ce am intrat am observat un grup de japonezi care erau condusi de un ghid. Ne-am alatuarat si noi si am inceput vizionarea.
Castelul are 4 etaje peste parter dupa cum urmeaza:
- la parter am observat “Camera de Garda” si “Camera Principelui Mircea”si “Sala de Proiectie”, unde rulau imagini si filme cu alaiul Casei Regale vizitand castelul si de la ceremonii din timpul Primului Razboi Mondial;
- la etajul 1 “Salonul Mare”, “Sala Gotica”, “Dormitorul Reginei Maria”;
- la etajul 2 “Sufrageria”, Sala Rustica”, “Dormitorul Regelui Ferdinand”;
- la etajul 3 “Sala Reginei Maria”si “Camera Principelui Nicolae”;
- la etajul 4, camere cu arme, armuri, obiecte din ceramica veche, din argint, icoane
Accesul la camere este foarte intortochiat, cu multe coridoare foarte inguste prin care ai impresia ca te ratacesti. In curtea interioara se gaseste o fantana adanc sapata in stanca, pe vremea Reginei Maria.
La iesire sunt multe magazine cu suveniruri (carti, pliante, vederi, dvd-uri), jucarii pt. copii (arme, armuri, uniforme, etc), diferite vinuri cu emblema castelului, produse traditionale locale (branzeturi, slanina, dulciuri, fructe, etc.).
Dupa aceasta vizita a castelului Bran am ramas cu o frumoasa amintire si recomand oricui sa ajunga sa-l vada.
Trimis de dpavel in 01.06.11 12:48:04
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dpavel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.51540650 N, 25.36925840 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
sa intelegem ca din toata excursia (care are titlul "In vizita la Castelul Bran") cel mai interesant ti s-a parut convoiul de Renault-uri, restul nu a meritat imortalizat in niste fotografii?!?!
Din pacate toate pozele facute in timpul acestui sejur (cu exceptia celor expuse, care s-au pastrat pe un email), au fost sterse din PC, din cauza unui virus care mi-a terminat calculatorul definitiv.
Mi-a parut foarte rau ca nu le-am copiat pe ceva.
@zapacitu - adevarul e ca unele din interventiile tale sunt nostime, insa ce-i prea mul (mai ales off-topic) e... excesiv.
Te invit sa te concentrezi pe subiect (pe cel turistic, ca sa fiu mai explicit); atunci cand iti mai "vine" sa scrii altceva, nelegat de subiect, o poti face pe o foaie de hartie, de exemplu, -- ori pe forum, in orice fir de discutie de acolo.
Ecoul anterior - absolut offtopic - a fost sters.
Pozele incarcate nu sunt considerate a avea relevanta turistica; au fost sterse 3 dintre ele si pastrata una singura, cea in care a mai incaput in obiectiv si alteva decat masina in cauza...
”Din pacate toate pozele facute in timpul acestui sejur (cu exceptia celor expuse, care s-au pastrat pe un email), au fost sterse din PC, din cauza unui virus care mi-a terminat calculatorul definitiv.
Mi-a parut foarte rau ca nu le-am copiat pe ceva.
Printr-un miracol am gasit un stick ratacit pe care am descoperit pozele facute cu ocazia vizitarii castelului Bran.
Fotografiile tale m-au facut sa regret iar ca am fost chiar la poalele castelului si nu am reusit nici acum sa il revad dupa ce a fost amenajat...
Ati avut noroc ca ati gasit un ghid, acum 2 ani nu era niciun ghid pe acolo, nici pt.romani. nici pt. straini.
Tunelul secret cum ti s-a parut? Fantana din curtea interioara se spune ca face legatura cu anumite camere din castel prin niste tuneluri subterane.
Poze foarte relevante, felicitari!
Tunelul secret nu stiu unde se afla,
iar despre tunelurile subterane care fac legatura din fantana din curtea interioara cu anumite camere din castel, am auzit, personal cred ca exista... dar nu ca cineva dintre vizitatori sa poata sa ajunga sa le strabata???
Scuze, de fapt intrebam de scara secreta, scara ce face legatura intre etaje, foarte ingusta si joasa. Adevarat, prin tuneluri nu am auzit sa fi trecut cineva, am inteles doar ca exista. O zi buna!
"Scuze, de fapt intrebam de scara secreta, scara ce face legatura intre etaje, foarte ingusta si joasa"
am gasit o poza pe care am postat-o, cred ca despre ea era vorba.
l.e. :
tunel de legatura "secret", asa am denumit poza
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Bran — scris în 27.06.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Cetatea / Castel Bran (II) — scris în 20.02.23 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Cetatea / Castel Bran (I) — scris în 13.02.23 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Da — pentru istoria castelului. Nu — pentru Tunelul timpului — scris în 07.11.21 de Berci din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Castelul este frumos, impunator, unic... tarife bubuite — scris în 18.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 În vizită la Regina Maria sau la Dracula? — scris în 01.11.18 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Castelul Bran in topul celor mai vizitate obiective din Romania — scris în 04.10.17 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ