ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Pucioasa
ÎNSCRIS: 26.03.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8.5

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Resedinta de vara a reginei Maria

TIPĂREȘTE

Am fost acolo duminica 25 iulie sa-l revedem dupa cativa ani. Am dorit sa ne aducem aminte si sa facem o comparatie cu ce-a fost in perioada cand castelul era administrat de statul roman.

M-a bucurat faptul ca erau foarte multi vizitatori - romani si straini -, chiar daca am stat la coada la bilete, nu mai mult de 10 minute.

Pretul biletelor a ramas acelasi: 20 lei pentru adulti, 5 lei pentru copii scolari, 10 lei - studentii si gratis pentru copii pana la 6 ani.

De la intrare am observat ca parcul si castelul erau sub atenta observatie a unei echipe de paza, la fiecare etaj existand persoane care asigurau ordinea si altele care puteau fi mini-ghizi daca aveai curajul si curiozitatea de a stii cat mai multe despre camerele unde te aflai si despre persoanele care le-au locuit.

Dupa trecerea rapida prin camera de garda de la parter urcam pe scari abrupte spre dormitorul Reginei Maria, apoi prin holul etajului ajungem in sala castelanilor si in salonul cel mare. Cu ajutorul scarii secrete deja suntem la etajul al 3-lea unde vizitam salonul de muzica si biblioteca si apoi prin loggie ne trezim pe terasa castelului, la ultimul etaj.

Facem pauza pentru cateva poze si cateva detalii pe care le aflam prin amabilitatea unei doamne din personalul castelului. Dumneaei ne arata zidul care a fost hotarul dintre Tara Romaneasca si Transilvania. Dincolo de zid se afla o copie a capelei de la Balcic si o mini-hidrocentrala ce asigura curentul necesar castelului, construite in timpul Reginei Maria.

Apoi trecand prin salonul Principelui Nicolae al Romaniei admiram cateva arme albe, iar in camera de joc o masuta si patru scaune parca abia-si asteaptau jucatorii. In urmatoarea incapere incepem sa lecturam: despre Vlad Tepes si povestea lui Dracula, despre strigoi si vampiri, dar si despre ordinul cavalerilor teutoni.

Pe scara principala a castelului incepe coborarea, trecand la etajul 3 prin anticamera salonului de muzica si ajungand la etajul 2 unde o usa cu motive florale se deschide pentru a admira salonul Biedermeier, apoi in dormitorul regelui Ferdinand I al Romaniei pe langa obiectele de mobilier admiram coroana si sceptrul acestuia.

Se spune ca Regina Maria a transformat castelul dintr-o fortareata militara intr-o resedinta de vara, impunandu-si gusturile rafinate, acest lucru vazandu-se cel mai pregnant in sufrageria de la etajul 2.

Dupa ce admiram colectia de imbracaminte si colectia de scuturi coboram in gradina interioara si ne punem o dorinta la fantana ce atrage toate privirile.

Sala de proiectie si cinema nu era deschisa turistilor.

In magazinul de suveniruri gasiti pe langa vederi, carti si DVD-uri cu si despre castel, cavaleri si arme in miniatura pentru copii, dar si vinul "Chateau Bran" pentru adulti.

Cu parere de rau ne despartim de castel, plimbandu-ne agale pe aleile din parcul acestuia.

Sper ca v-am adus-aminte de castelul Bran celor care l-au vizitat si v-am starnit curiozitatea de a-l vedea celor ce n-au ajuns inca la el...


[fb]
---
Trimis de corinne in 02.08.10 17:05:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2174 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corinne); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Castelul Bran vazut din strada principala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4000 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

biancuta
[02.08.10 19:14:10]
»

Mi-ai reamintit de zilele cand am fost si eu aici! Trebuie sa revin!

ms65
[31.12.10 16:24:33]
»

si eu am fost acolo si totusi mi-ai starnit dorinta de a ajunge din nou... mi-a facut placere sa citesc si impresiile tale despre castel... un An Nou mai bun!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, ms65
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Bran:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055176973342896 sec
    ecranul dvs: 1 x 1