GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Era dimineata zilei de 1 noiembrie si ne pregateam sa parasim locatia unde eram cazati si anume Casa Ali & Andu din Poiana Tapului (vezi impresii) cu intentia de a vizita, inainte de a ne intoarce la Ramnicu Valcea, si Cascada Urlatoarea. Ne-am luat la revedere de la gazda noastra, si cand sa urcam in masina am avut o surpriza, parbrizul era inghetat bocna. Era pentru prima data pe anul acesta, intre timp ne-am obisnuit. Dupa ce am dezghetat parbrizul am pornit spre Busteni.
Am luat micul dejun la restaurantul hotelului Caraiman (la 9 dimineata era cam singurul deschis). Restaurantul este curat, decorat in stil rustic. Servirea s-a facut relativ repede cam in 20 minute. Dupa ce am luat micul dejun am pornit spre punctul de plecare al telecabinei. Am lasat masinile in parcarea de langa telecabina. Am platit 10 lei pentru 24 ore, am primit si chitanta! Inainte de a porni la drum am mai poposit si pe la tarabele cu suveniruri din zona.
Si pornim la drum spre cascada, mergem pe strada Telecabinei in sus pe langa un paraias, in stanga vedem o padure de conifere si ajungem la un indicator care ne informeaza ca pana la cascada Urlatoarea ajungem in 30-40 minute. Noi am facut peste o ora. Accesul la acesta cascada este permis tot timpul anului si nu este nevoie de echipament special.
Mergand mai departe ajungem la o intersectie unde drumul se desparte, spre Jepii Mari, Jepii Mici si Cascada Urlatoarea. Noi am urmarit spre cascada marcajul cu bulina rosie. Tot aici este un panou care ne informeaza ca suntem in Parcul National Bucegi. De aici incepe o portiune unde traseul este mai abrupt, existand doua posibilitati de al parcurge, pe un drum care serpuieste muntele sau pe o poteca care taie acesta serpuire. Turisti merg pe ambele drumuri. Dupa acest urcus cam obositor pentru cei care nu au antrenament am ajuns pe o poteca dreapta, ce merge paralel cu un canal betonat (cred ca este alimentarea cu apa a Busteniului) am ajuns la o “cabana” care este Cantonul de apa al Busteniului. Aici vedem o pancarda care ne avertizeaza ca suntem intr-o zona sanitar securizata.
Dupa ce facem un popas pentru a ne trage sufletul pornim iar la drum prin padure. Trecem peste un podet care este cam alunecos datorita umiditati de afara. Mergand mai departe prin padurea de brazi ne trezim in fata cu o surpiza placuta. O teava de apa s-a fisurat, si datorita presiuni apa tasnea in sus pe o creanga de brad. Datorita frigului de afara apa a inghetat formand pe creanga de brad niste figuri frumoase de gheata. Bineinteles ca la acest spectacol se opreau toti turistii ca sa faca poze.
Dupa aproximativ o ora am ajuns si la cascada. Aici era plin de turisti si o doamna care avea o mica taraba unde vindea de toate. Doamna a fost inspirata in aceea zi deoarece avea langa ea un mic foc unde incalzea apa fierbinte pentru cafea si ciocolata calda dar mai ales pe vremea aceea fierbea vin si era bataie pe el.
Pe o placuta informativa citim ca ne aflam la altitudinea de 1092 metri, anul puneri in functiune 1892 si anul modernizari 2009. Cascada Urlatoarea este o cadere de apa de la aproximativ 15 metri formata pe Valea Urlatoarea. Dupa ce am zabovit aici jumatate de ora am pornit la drum inapoi spre masina.
Concluzie. Traseul de la telecabina din Busteni pana la Cascada Urlatoare se face intr-o ora. Traseul este accesibil tot timpul anului. Acest traseu nu necesita echipament special.
Va doresc calatorii placute.
Trimis de zlatna in 28.01.16 14:02:03
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.39628220 N, 25.51582150 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Binenteles ca prima poza la care m-am dus a fost cea cu cascada Tasnitoarea si apoi m-am uitat si la cascada Urlatoarea, estfel incat aveai tema pentru2 review-uri, unul dintre obiective fiind o specie pe cale de disparitie. Trebuie sa ajung si eu macar sa vad cascada Urlatoarea. Felicitari, votat cu placere
@mishu - Multumesc doamna pentru vizita si vot. Aveto dreptate, eu nu m-am gandit la "cascata tasnitoarea" e foarte buna observatia dumneavoastra. Daca ajungeti in zona treceti cascada la "trebuie" vazuta neaparat, mai ales ca drumul nu este chiar asa de solicitant, este accesibil pentru toate varstele si pentru toti "orasenii".
O zi buna.
@zlatna - Stimabile, mi-ai schimbat ordinea de zi! Tocmai am terminat de tiparit (mama, ce misto suna tiparit!) un ecou despre palatul Cantacuzino si cand ma apucai sa sterg penita de cerneala un clopotel ma suna si ma anunta ca am un articol nou de la Zlatna. Citesc articolul, deschid albumul cu fotografii, votez pozele, votez articolul si imi dau seama ca am inceput sa ma ramolesc. Cum pot sa uit, cand imi fac planul de vizita in Busteni, de Urlatoare?
Mai ales ca imi amintesc si acum cu multa placere si nostalgie de blaturile cu nasu' de la Sinaia, (unde am fost sase saptamani in tabara), la Busteni unde mergeam, numai pe jos, pana la cascada. Dupa ce ne clateam ochii si la propriu si la figurat plecam in drumetie la Piatra Arsa, iar de acolo o nimica toata pana la tabara, langa cabana Schiori. Si drumetia asta am facut-o aproape saptamanal, dar acum nu as mai nimeri drumul pana la Piatra Arsa, nici daca m-ar bate cineva.
Acum va spun un secret, dar sa nu spuneti la nimeni! Toate drumetiile acestea le-am facut condusi fiind de nea Nelu, un salvamontist, care cunostea toate potecile, toate scurtaturile in zona Sinaia, Busteni. Pe vremea aceea cred ca daca rupeam azi o craca dintr-un brad si am fi luat-o de acolo, a doua zi ar fi remarcat ca lipseste acea craca.
Dar imi fac autocritica si adaug neaparat Urlatoarea in drumetia pe care mi-am propus-o la Busteni, mai ales ca mi-am pus in gand anul acesta sa folosesc tichetele de CFR de pensionar ce sunt.
Pana atunci numai bine si calatorii placute!
@liviu49
”"Dar imi fac autocritica si adaug neaparat Urlatoarea in drumetia pe care mi-am propus-o la Busteni, mai ales ca mi-am pus in gand anul acesta sa folosesc tichetele de CFR de pensionar ce sunt"
domnul Liviu, daca nu faceti acest lucru ma supar pe domneavostra, fiti atent ca ati promis in fata intregi tari (atati membri are acest site).
Sa aveti sanatate ca apoi le faceti pe toate.
Foarte frumos acest traseu și accesibil tuturor! Am făcut și noi în iulie anul trecut o plimbare până la Urlătoarea. Fiind sfârșit de săptămână, traseul a fost aglomerat, erau aproape la fel de mulți turiști ca la o ieșire de seară prin centrul stațiunii. Cu toate acestea, frumusețea naturală a zonei și a cascadei merită un pic de efort și traseul pe alocuri ceva mai abrupt ne-a dezmorțit încheieturile.
@Crazy_Mouse - si in ziua cand am fost noi erau foarte multi turisti. Era 1 noiembrie dar a fost o zi insorita, chiar daca dimineata am gasit parbrizul la masina inghetat. Chiar daca pe unele portiuni traseul este putin abrupt, uni turisti aveau cu ei si copii mici, pana in 5 ani si care urcau incet pe langa parinti.
Va doresc calatorii placute.
Un loc vizitat de multa lume cu siguranta, un obiectiv montan usor accesibil. Noi am oincercat sa deschidem apetitul de drumetii copiilor cu o plimbare la Urlatoare vezi impresii dar trebuie sa mai incercam.
Bravo pentru articol. Orice articol despre drumetii imi genereaza amintiri multe si frumoase.
@Dan&Ema - Inainte de a scrie acest articol am citit cu placere articolul dumneavostra, Am vazut ca domneavostra ati urcat pe celalalt traseu din Poiana Tapului, banuiesc eu pentru ca este mai usor si fiind si pentru prima data cu copii aici. Poate cand o sa mai revenim in zona o sa inceram si acest traseu
Va doresc concedii placute si toate cele bune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Cascada Urlătoarea — scris în 30.06.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Busteni cu ale sale minunatii, Cascada Urlatoarea — scris în 11.02.18 de chesoiu.george din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Inceput de drumetie — scris în 08.07.14 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 O cascada impresionanta — scris în 20.07.15 de Laura I din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- May.2013 Miscarea de 1 Mai — scris în 29.11.13 de navala liliana din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Cascada Urlatoarea preferinta turistilor care ajung la Busteni — scris în 10.09.12 de draglucturbo din TARGOVISTE - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Despre cascada Urlatoarea... si nu numai — scris în 19.08.11 de urjanclaudiu din BRAşOV - RECOMANDĂ