ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.08.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 10; 4

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 60 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Casa Tabacaru

TIPĂREȘTE

Am revenit sa ne cazam in satul Pestera (BV), vis-à-vis de Moieciu de Sus, dar am schimbat locatia unde am poposit cu trei ani in urma (vezi impresii) si unde am fost nemultumiti, opinie impartasita recent de alte cunostinte care au locuit la Casa Boiereasca pentru ca de aceasta este vorba.

Intrucat in primavara am planuit cu prietenii nostri romano-ciprioti sa revenim la munte si intrucat anul trecut am stat impreuna la Pensiunea Arnica din Moieciu de Sus (vezi impresii), unde a fost bine, dar cam scump, ne-am gandit sa alegem satul Pestera ca si destinatie de cazare datorita peisajelor cu adevarat mirifice si a linistii care domneste in sat in comparatie cu cele doua “”Moiecii””.

Dupa o cautare pe AFA, am ales Casa Tabacaru cu o nota medie de 9.88 din 16 review-uri, culese pana la postarea prezenta.

Acces

La dus: Bucuresti – Targoviste – Valea Mare – Pravat – Rucar – Moieciu de Jos - Pestera, in total circa 200 km si vreo 4 ore de condus.

La intoarcere: Pestera – Bran – Rasnov – Predeal – Sinaia – Ploiesti – Bucuresti, aceeasi distanta, aceeasi durata.

Drumul recomandat este functie de trafic si de peisajele pe care vrei sa le admiri sau de obiective intermediare pe traseu de vizitat, de ce nu?

De punctat ca in prezent soseaua este asfaltata in totalitate pana la destinatie, dar are cateva sectoare de carosabil distrus, iar accesul iarna depinde de masina, starea drumului, echiparea masinii si dibacia conducatorului auto, pentru ca ultimii km te invita sa parcurgi cateva serpentine in ac de par si in panta.

Rezervarea

Rezervarea am facut-o din timp. Dupa ce am vorbit telefonic cu doamna Tabacaru, am consfintit datele convenite pentru rezervare pe e-mail, inclusiv tarifele agreate pentru cazare si masa. A trebuit sa insist in cateva randuri pentru confirmarea rezervarii pentru care am achitat un avans de 150 RON. 1 camera tripla pentru noi pentru 6 nopti la 105 Ron / noapte si 2 camere duble pentru 3 nopti la 90 Ron / noapte / camera, pentru amicii nostri. Cu totul gasca noastra a insumat 5 adulti si 5 copii.

Pentru mic dejun: 25 RON / adult, 15 RON / copil 10 ani, gratis copii 4 – 6 ani.

Pensiunea Casa Tabacaru. Familia Tabacaru, Personal

Pensiunea Casa Tabacaru, fosta Casa Nobila (au trebuit sa isi schimbe denumirea datorita celor de la Hotel Nobilis situati niste km mai sus in acelasi sat) este administrata de sotii Tabacaru, care pe langa activitatile dedicate pensiunii se ocupa si de ingrijirea / cresterea celor doi gemeni mici care la randul lor mai au un frate mai mare. Aceasta coroborata cu lipsa de personal, conduce la sacrificarea calitatii serviciilor prestate pentru oaspetii platitori ai pensiunii.

Pensiunea este o constructie cu 3 etaje, la parter fiind bucataria, sala de mese, receptia (mai mult formala, pentru ca nu este populata), si o baie de serviciu cu 2 toilete. Primele 2 etaje gazduiesc oaspetii, iar la ultimul etaj locuiesc gazdele.

Camera. Dotari. Curatenie.

Camera noastra (cea cu nr. 6) a fost o tripla avand un pat dublu matrimonial si unul de o persoana, suficient de spatioase pentru petrecerea noptilor pentru 2 adulti, 1 copil de 10 ani si 1 de 4 ani.

Camera avea un balcon cu doua scaune si cu o vedere splendida spre Rasnov pe culoarul Branului pe centru, in stanga spre Muntii Piatra Craiului si in dreapta spre Muntii Bucegi, despre care voi povesti extra.

Camera de baie cu cabina de dus incapatoare si ea, dar fara niste dotari minime gen pahar, sampon. Pe sub cabina de dus apa se prelingea in timpul folosirii dusului. Sunt ceva minusuri cu care te poti impaca, depinde de asteptari, eu mi-am facut datoria sa le punctez si le consider niste neglijente, care nu au legatura cu tariful mic sau mare al cazarii.

Curatenia in general ok, lenjeria s-a schimbat o singura data la jumatatea sejurului de o saptamana. Nu s-a completat hartia igienica dupa ce s-a consumat.

In camera, TV plat suspendat pe perete cu abonament romtelecom digi si multe programe inclusiv sportive si de desene animate.

Servirea mesei

Noi venisem chititi sa servim cat mai multe mese la pensiune.

Micul dejun se servea pe platouri si continea zi de zi aceeasi oferta: cateva tipuri de branza, salam, sunculita, muschi uscat si afumat, rosii, ardei, castraveti, unt, miere, ochiuri sau omleta (simpla) la cerere si la termos ceai de plante (cimbrisor si altele) si cafea. Si, era sa uit: bucati de pepene rosu sau galben sau piersici. Micul dejun bun si indestulator. Ca alternativa se putea comanda lapte proaspat si / sau cereale. O nota buna pentru micul dejun.

La celelalte mese insa…

In primul rand trebuie stabilit de la o masa la alta daca vrei sa servesti pranzul sau cina de la gazde si mai ales ce si cate portii. Sistemul il pot intelege si accepta la o pensiune de dimensiunea celei de care discutam si mai ales la numarul redus de clienti care servesc mesele aici. Pana aici frumos. Sa mai adaugam la plusuri si oferta de bauturi alcoolice a casei: palinca, visinata si ciresata. Foarte buna! Oferta favorita din partea casei era pastrav, dar se mai puteau comanda snitel de pui, mamaliga cu branza si smantana, varza cu carne, ciorba. Desert: clatite cu finetti sau gem sau tarta cu fructe. Minusuri: oferta limitata la mai putin decat era afisat in meniul tiparit care oricum avea doar jumatate de pagina, nu mai mult; niciun vin in oferta; bere nu intotdeauna si doar o singura marca si foarte scumpa si de cele mai multe ori insuficient de rece (iar promsiunea repetata de a aduce si o alta marca de bere mai ieftina nu a fost onorata). La mese nu se asezau pahare, trebuia de fiecare data sa ceri, uneori chiar si tacamuri sau vesela trebuia sa ceri. Pentru servetele, sare, piper, oliviera trebuia sa te autosevesti dintr-un loc unde erau asezate.

Preturile la mancare au generat nemultumiri atat de mari incat atat noi cat si alti turisti au evitat partial servirea meselor la pensiune. Pe de alta parte gazdele erau deranjate de aceia care isi aduceau singuri bere si alte produse din afara, fara insa a le interzice, dar comentand ca lumea nu cumpara de la ei. Astfel un frigider amplasat intr-o camera anexa a bucatariei era plin cu produse ale tursitilor, solutie de care ne-am prins abia in a treia zi.

Cel mai deranjant a fost cand pe devizul de plata am regasit tarife diferite de cele afisate pe lista tiparita la ciorba. Nu ca ar face difetenta cei 2 lei in plus (ori vreo 15 – 20 portii cat am servit in toital), dar impresia lasata cand vezi aceasta diferenta este fara comentarii. Aceasta situatie s-a corectat in ultima zi cand gazda m-a intrebat ce numultumiri avem, fiind vizibil ca nu radiam de bucurie. Tarziu sau mai bine mai tarziu decat niciodata? Va las pe Dvs sa apreciati…

Pentru exemplificare am atasat si cateva poze cu preturile.

Curtea

Un mare atu al acestei pensiuni este curtea. Partial in panta, dar si cu o suprafata relativ plana, mare ca intindere, asigura loc de joaca suficient si sigur pentru copii de diferite varste, dar si pentru adulti. Intre dotarile din curte: groapa cu nisip, tobogane, o casuta pentru copii, leagane pentru copii, leagane pentru adulti, 4 sezlonguri, topaitoare (saltea), foisor cu gratar (care a fost folosit o singura data intr-o saptamana). In partea superioara se putea bate mingea, face o miuta, un 21, un minifotbal sau chiar un rugby, in dotare existand o minge de rugby.

In curte mai erau meri, nuci, visini, un colt cu legume, o anexa pentru pasari de curte si in curte vietuiau doua pisici, o catea, gaini, iar uneori veneau sa pasca oite.

Peisajele ce puteau fi admirate stand pe sezlong sau in leagane sunt de poveste! Sper ca unele poze sa fie mai concludente decat vorbele. De altfel in tot acest sat, Pestera, panormana este impresionanta. Un mare atu fata de “Moiecii” este linistea si siguranta copiilor. Daca le cautati, va recomand cu toata convingerea Pestera.

Obiective turistice

Bran, Rasnov (urmeaza articol despre Dino Parc si cetatea Rasnovului), Zarnesti (Rezervatia de ursi - vezi impresii) si Prapastiile Zarnestilor (urmeaza articol), Pestera Liliecilor la circa 1 km distanta de la pensiune (vizitabila cu lanterna si atentie), drumetii in Piatra Craiului, drumetii in Bucegi (voi reveni), chiar si de ce nu Poiana Brasov cu Muntii Postavaru sau Muntii Fitifoi sau Cheile Rasnoavei si este greu sa epuizez lista depinde si de ce va atrage sau cat doriti sa va departati de la pensiune.

Iar daca vreti liniste si relas, stati pur si simplu in curtea pensiunii, in picioarele goale, la soare sau la umbra si ascultati cantecul pasarelelor si adierea vantului.

Mi-e greu sa trag o concluzie transanta despre Casa Tabacaru, despre care raman cu o parere contradictorie, careia ii voi acorda o nota medie; o recomand celor care accepta cele descrise de mine in articol si celor ce cauta liniste.

Denisa, Emi, Ema si Dan


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 18.08.15 20:37:29
Validat / Publicat: 18.08.15 23:52:32
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3943 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 acum admiram din balcon bucegii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 60.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [18.08.15 23:53:05]
    »

    @Dan&Ema: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [19.08.15 12:39:54]
    »

    @webmasterX - corect

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    jivago
    [23.08.15 11:08:11]
    »

    De vis

    Mi-am dorit impreuna cu sotul meu sa mergem undeva cateva zile, intrun loc cat mai frumos, daca se poate mai retras, in care, impreuna cu copiii, mari de altfel, sa ne putem bucura de natura si sa putem aniversa inca un an de la casatorie. Am ales anul acesta Casa Tabacaru din satul Pestera, jud. Brasov, o pensiune foarte frumoasa, desenata in specificul zonei Bran Moeciu, cu recomandari la superlativ de la turisti, foarte laudata, la care, din acest considerent am visat cu ochii deschisi, mai mult de o luna jumatate.

    Ca nu ratam cumva ocazia vietii, am anulat un angajament aproape finalizat, si mi-am anuntat pentru prima data prezenta si dorinta de a petrece acolo cateva zile la sfarsitul lunii septembrie, inca de la inceputul lunii iulie. Toate bune si frumoase, am primit recomandarea de a reveni cu solicitarea ferma, undeva catre sfarsitul lunii august. N-am avut rabdare, am vrut sa asigur si am revenit la inceputul lunii august.

    Dragi turisti, din respect pentru dvs., daca doriti sa mergeti acolo pentru un sejur mai mic de 7-8 zile, in luna septembrie si in plus mai doriti si 2 camere la etajul 1, in spatele pensiunii, deasupra terasei, acolo unde peisajul este mirific, incercati sa va anuntati prezenta inca din primele zile ale anului si poate veti fi acceptati. Altfel, gazdele “nu va pot promite” camerele dorite pentru 3 sau 4 zile, cand la ei “poate” vin turisti care vor sa petreaca acolo mai multe zile si pe care nu-i poate caza in camerele care dau la strada.

    Ca nu va pot promite se mai poate intelege, dar sa-ti nu-ti comunice nimic, sa stai sa astepti ca prostu un accept sau refuz de rezervare timp de o saptamana, este de neeaceptat pentru cineva care face turism in conditii civilizate. E dreptul fiecarui proprietar de pensiune sa-si selecteze clientela dupa propriile criterii, dar de bun simt ar fi sa si comunice lucru, ma gandesc….

    Bonus: daca cumva vreunul dintre dumneavoastra este si fumator (ghinion) sa nu uitati ca va trebuie si ceva haine mai groase pentru a putea savura o tigara, in liniste, in foisorul din curte sau pe terasa. Restaurantul pensiunii nu are salon pentru fumatori. Desigur o alegere personala si o masura impusa de standardele unui turism civilizat.

    -

    by WEBM: textul de mai sus a fost trimis spre publicare ca review şi mutat de noi aici, ca ecou, pentru că:

    AmFostAcolo nu recomandă rezervările "verbale" și nu sprijină plângerile referitoare la nerespectarea unor astfel de rezervări. Vezi prevederile punctului 1. B. 11 din Regulament, detaliate pe larg pe blog.

    Dacă puteați dovedi rezervarea prin orice document (de exemplu prin emailurile schimbate cu proprietarul) - cu totul alta era situația. Iar dacă ați fi plătit avans și rezervarea nu era respectată - unitatea de cazare în cauză ar fi fost inclusă pe Lista neagră AmFostAcolo!

    Andrutu
    [26.08.15 19:51:56]
    »

    Bună seara, as avea nevoie de câteva lămuriri legate de accesbilitatea drumului.

    Noi ne aflam deja în zona Fundatica aproape, sau, ma rog cat de cat aproape de Bran. Mâine am dori sa mergem sa vedem satul Pestera și Pestera Liliecilor. Drumul ma îngrijorează. Anul trecut nu am putut ajunge pentru ca se lucra la drum și nu ne-am aventurat fiind însoțiți de 3 copii. Puteți sa-mi dați relații?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [28.08.15 14:43:27]
    »

    @jivago -

    @webmaster -

    Vreau sa sustin aspectele sesizate de @jivago pentru ca nici eu nu am primit confirmari pentru rezervare si a trebuit sa insist cu mailuri repetate pentru rezervarea facuta in baza avansului platit, inclusiv pentru preturile agreate. Mai adaug si faptul ca la numai cateva zile inainte de sejur, am fost sunat de dna Tabacaru sa fiu intrebat: Dar de fapt pana cand stam? Mi-a cazut fata pentru ca invitasem amici veniti tocmai din Cipru pentru acest sejur! Pana la uram, s-a respectat perioada.

    Sincer aici este alta lacuna a gazdelor, care confera nesiguranta oaspetilor.

    Mult timp am vrut sa fiu mai aspru in aprecierea pensiunii, pentru ca datorita aspectelor prezentate in articol si ecou oscilam intre "recomanda / nu recomanda"", pana la urma am fost "rezonabil" in aprecieri.

    Am asisitat si la o situatie in care o familie de tineri la plecare a avut o discutie contradictorie la achitarea cazarii datorita pretului afisat versus pretul agreat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [28.08.15 14:45:37]
    »

    @Andrutu - asfalt in stare buna, pana la biserica, cu exceptia unor pasaje minore unde drumul deja s-a deteriorat.

    Pana la intrarea pe poteca spre Pestear Liliecilor este drumul asfaltat. SPer sa nu va fi raspuns prea tarziu!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Andrutu, Dan&Ema
    Alte impresii din această RUBRICĂCasa Tăbăcaru (ex Casa Nobilă) [Peștera]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04651403427124 sec
    ecranul dvs: 1 x 1