EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa rustică Oltenia [Stoenești](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cazare bună
Ne-am cazat la Casa Rustică Oltenia într-o zi de mai, în prima zi de relaxare după pandemie. Deși prognoza meteo anunța numai ploi, am zis „asta este, stăm în casă” ! Spre surprinderea noastră, starea vremii s-a schimbat și a fost o vreme superbă.
În aceeași curte sunt două case, eu și soțul am închiriat căsuța cu două locuri. Rezervarea am făcut-o telefonic cu aproximativ 3 săptămâni mai înainte, iar cu o zi înainte de cazare am primit un mesaj pentru confirmarea rezervării. Am confirmat rezervarea si am anunțat prin mesaj că nu doresc lenjerie pe pat și nici prosoape, pentru că le folosesc doar pe ale mele.
În ziua sosirii gazda ne-a așteptat cu focul făcut la sobă pentru că deși afară vemea era însorită, în căsuță, căldura de la sobă a fost binevenită, mi ales peste nopte. Soba e pe colț și e f. frumoasă. Camera e mare, cam cât două sufragerii. Noi suntem amândoi înalți, astfel că de obicei avem probleme cu paturile care au spetează la picioare, însă de această dată pot să vă spun că în cameră e un pat mare, fără spetează, și nu doar că e lung, dar e și lat de puteam sta amândoi pe jumătate de pat. Salteaua e mediu spre tare, confortabilă, pernele sunt bune, astfel că am dormit f. bine! În baie intri din cameră, e dotată corespunzător și f. curată.
Pe prispă am servit și cina, și micul dejun, pentru că și aici, ca și în cameră, e o masă cu două banchete din lemn. Pot să vă spun că dimineața, când ne-am trezit, pe prispă bătea soarele, era liniște, se auzeau doar păsărelele, soarele pripea, a fost f. plăcut!
Domnul care ne-a găzduit a fost amabil și, cât timp noi am fost plecați să vizităm, cu acordul nostru, a intrat în cameră și a mai băgat lemne în sobă, astfel încât noi am găsit cald în cameră și a fost plăcut aerul și peste noapte.
Într-un alt review cineva spunea că s-au simțit supravegheați de gazdă și că li s-a atras atenția că au luat lemne pentru grătar.
Domnul care are pensiunea, într-adevăr, l-am văzut prin curte, însă omul își făcea treaba, pentru că e nevoie de muncă în fiecare zi ca totul să arate frumos.
Referitor la lemne pentru grătar, noi am găsit lemne puse deja de gazdă atât sub grătar, cât și în cameră, pentru băgat în sobă, iar dânsul ne-a spus că, dacă mai avem nevoie, ne mai aduce.
Curtea e f. bine întreținută, este gazon în toată curtea, tot în curte fiind și un iaz, cu o salcie mare pletoasă, bujori grena și lalele roșii care erau înflorite.
Gazda, auzind că nu avem un semnal prea bun la wi-fi, a adus routerul în cabana de lângă căsuța noastră.
Grătarul e în curte, iar lângă grătar e un mic foișor cu masă și banchete, unde se poate servi bucatele pregătite.
În curte e și un mic ștrand (fiind acoperit nu mi-am putut da seama cât e de adânc, cred că e pentru copii), iar mai sus e un leagăn.
De la căsuțe și până la grătar, de-a lungul iazului, sunt puse lampadare, care noaptea luminează frumos pajiștea.
În zonă am vizitat Muzeul Trovanților, unde am avut surpriza să constatăm că indicatul de presemnalizare arăta că la 200 m e muzeul, însă după cei 200 m nu era nici-un indicator și niciun element care să-ți dea de înțeles că acolo e un obiectiv turistic. A fost nevoie să ne dăm jos din mașină, să căutăm pe google, să traversăm pe jos șoseaua în curbă ca să descoperim cele 2 porți de intrare și zona unde erau trovanții.
Am mai vizitat Schiturile Iezer și Sf. Pahomie (drumul fiind forestier și foarte deteriorat), neputând ajunge până la Schitul Pătrunsa, fiind doar o cărare turistică impracticabilă din cauza solului extrem de umed și cu pante și rampe cu unghiuri mari (între 30-45 grade).
După aceea am vizitat Mănăstirile Arnota, Bistrița și Hurezi (pe waze fiind sub numele Horezu), neputând vizita Biserica din lemn deoarece aceasta era încuiată (lăsată în paragină), iar, drumul între Bistrița și Arnota, din cauza exploatării la o carieră de piatră, este distrus aproape în totalitate, îmbrăcămintea originală asfaltică (sau din beton). După cariera de piatră și până la Arnota drumul este bun, fiind asfaltat. Oare cel care exploatează cariera n-are nicio obligație de refacere și întreținere a drumului pe care îl distruge sistematic prin desfășurarea afacerii sale? El câștigă bani de pe urma afacerii. Drumul este unul public, care aparține tuturor, dar care este distrus de cel care obține profit din afacere.
Am mai vizitat Complexul muzeal din Măldărești, costând în caza memorială I. G. Duca și culele Măldărescu și Greceanu, biletul costând 10 lei/persoană.
La Schituri totul a fost frumos, bine organizat, nefiind constrânși în vreun fel, fiind promovată încrederea reciprocă (poți să achiziționezi lumânări, tămâie și să lași banii chiar și fără să fie cineva prezent în acel moment). E o atmosferă de bun simț, de bună cuviință, relaxantă, liniștită, iar la Arnota priveliștea de sus e superbă!
Se observă eforturile constate de întreținere, renovare a lăcașelor de cult din zonă.
despre SERVICII
Gazda a fost amabilă, cu atitudine binevoitoare, atentă la doleanțele turiștilor.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Camera, baia, ustensilele de bucătarie, aragaz, frigider, toate foarte curate. Camera e încălzită cu lemne în soba, ceea ce dă o atmosferă de basm. Baia e dotată cu cabină de duș, chiuvetă, wc, apă caldă, fereastră pentru aerisit.
În cameră sunt multe obiecte rustice, masă mare cu 2 banchete din lemn de o parte și de alta, televizor (plasmă) mare, filtru de cafea, iar pe jos sunt așternute mai multe blănuri, cred că de oaie, care se simt f. plăcut când calci desculță pe ele!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Bucătăria e pe prispa, care e din lemn, ca și căsuța deltfel, are o lungime și o lățime mare, fiind o plăcere să lenevești acolo. E dotată corespunzător și f. curat totul, în căsuța pentru 2 persoane aceasta e pe prispă, iar, în căsuța pentru 4 persoane e înăuntrul căsuței. Există aragaz, chiuvetă cu apă caldă, frigider, dulap cu tacâmuri, vase pentru gătit, fețe de masă și prosoape de bucătărie.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
În locație există grătar și un foișor unde se poate servi masa.
Curtea pensiunii este foarte mare și frumos amenajată.
Locuri de vizitat sunt multe, iar, gazda are deja pregătită o mapă cu locațiile de vizitat și indicații de orientare.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
În curte este amplasată o piscină construită, nu este foarte mare.
Trimis de gigigigi in 16.05.21 22:57:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GOVORA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gigigigi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.12797280 N, 24.16677000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2016 Locatie frumoasa, proprietar... — scris în 09.08.16 de criscris27* din TARGU JIU - nu recomandă
- May.2016 Mini vacanta de Paste si 1 Mai — scris în 03.05.16 de nickname77 din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ