GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
George Enescu, casa memoriala - ce mai poti vedea in Sinaia
De cate ori ne-am dus la Sinaia? cel putin noi, cei din bucuresti, de nenumarate ori. si chiar daca nu am avut ca destinatie sinaia, am trecut pe acolo in drum spre predeal sau poiana brasov. de cate ori am mers pe varianta sinaia si nu prin oras? de destule ori. iata ca aici, pe varianta orasului sinaia, exista un drum lateral care ajunge la una dintre casele memoriale ale lui George Enescu din cartierul cumpatu.
Numele lui Enescu suna cunoscut pentru foarte multi oameni si cel putin la fel de multi au ascultat cu placere rapsodiile. festivalul care-i poarta numele si astazi a fost infiintat chiar de enescu in anul 1915, nu dupa moartea acestuia, asa cum se obisnuieste. tot enescu a scris si faimoasa opera Oedip care este extrem de cunoscuta pe plan international.
Revenind la casa memoriala, numita Vila Luminis, are o arhitectura tipic romaneasca, avand un design care mi-ar placea pentru o "casa pe pamant". constructia casei a fost comandata de enescu, locatia ei din sinaia avand o stransa legatura intre compozitor si Casa Regala a Romanei (sentimental si profesional), fiind invitat deseori sa cante la Castelul Peles. in prezent, casa memoriala este loc de creatie si odihna pentru artisti, fiind administrata de centrul european de cultura din sinaia. la vremea cand am vizitat casa memoriala, aceasta arata foarte bine si era foarte ingrijita atat la exterior cat si la interior. interiorul casei este asa cum l-a lasat enescu, plin de bun gust si rafinament in stil romanesc si oriental.
In linistea oferita de amplasamentul casei, enescu a scris aici numeroase compozitii, locul fiind unul de suflet. in interior puteti admira mobilierul de exceptie impreuna cu pianul pe care marele enescu a compus opere celebre. tot aici se sustin concerte sau spectacole de muzica. la intrare exista un mic magazin de souveniruri la care chiar gasiti cate ceva de cumparat.
Vizitati casa memoriala a lui george enescu din sinaia, chiar daca pentru asta va "rupeti" o coborare pe partia de schi.
Trimis de cosminp in 25.01.10 12:40:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cosminp); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.36695001 N, 25.54878920 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mutat la "Descopera Sinaia". te rog sa specifici si daca cele 3 poze mici pe care le-ai incarcat sunt luate de undeva de pe internet (asa par).
Dupa descrierea facuta " Casei " cu siguranta la urmatoarea vizita in Sinaia, voi merge acolo. Am vazut panoul publicitar, stiu drumul, dar aveam alta destinatie in plan; acum m-ai convins; mersi
mirelutza.
asa cum am specificat si cu alte ocazii atunci cand a fost cazul, va spun si acum ca pozele sunt de pe net.
Cosminp,
Eu dupa ce am vizitat Castelul Peles mi-am si dorit sa vad casa memoriala a lui Enescu.
Din cauza ghidului care mereu facea referire la George Enescu, care era ajutat de regina Elisabeta sa-si lanseze creatiile muzicale la Peles, unde venea toata lumea buna din acele vremuri!
M-a impresionat locul linistit in care este amplasata cladirea, (numai potrivit ca sa se poata compune cele doua Rapsodii Romane si alte opere valoroase ce ni le-a lasat mostenire romanilor), pianul lui, de asemenea... si bustul lui Enescu realizat de sculptorul moldovean Ion Irimescu, ce ne intampina la intrarea in Vila din cartierul Cumpatul!
Frumoasa initiativa ai avut sa scrii despre acest subiect! Mi-ai rascolit amintiri frumoase.
Ai votul meu, cu drag!
multumesc georgiana.
locul iti tranmsite foarte multa liniste sufleteasca.
400 pma şi ... 5 lei adică o bancnotă cu GEORGE ENESCU !!! Merge la acest review nu-i aşa !?
Aşa cum ţi-a spus şi colegul WM77 şi cum ţi-am spus şi eu în repetate rânduri: ori scrii on-topic (inclusiv poze), ori vei scrie în continuare pe alte site-uri. Că am văzut că acolo eşti chiar iubit...
Mulţumesc.
PS alt avertisment NU va mai urma!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2018 Acasă la George Enescu. Vila Luminiș - Sinaia — scris în 26.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Vila "Luminis" - Casa memoriala George Enescu - Sinaia — scris în 27.04.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2015 Casa Memoriala George Enescu - Sinaia — scris în 05.09.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Nov.2013 Pynx şi Măruca - o poveste... — scris în 18.12.13 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Casa memorială ,,George Enescu'' Sinaia — scris în 12.09.12 de vanda din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Vila Luminiş – Casa Memorială George Enescu — scris în 23.11.11 de magdalena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Sa-l cunoastem pe marele Enescu la el acasa – Casa Memoriala George Enescu — scris în 11.07.11 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ