ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.12.2019
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 1 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Casa Florilor

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Un turist vorbeşte cu recepţionerul unui hotel:

– Tariful nostru este următorul: 100 de dolari pe noapte, pat şi micul dejun, sau doar 10 dolari dacă vă faceţi singur patul.

– Foarte bine, îmi aleg varianta să-mi fac singur patul.

– OK! Poftiţi fierăstrăul şi ciocanul, rămâne doar să faceţi rost de cuie.

 

Și glumesc desigur... din nou, oricum nu mai aveam chef să-mi construiesc patul atunci când am ajuns la Pensiunea Casa Florilor din Curtea de Argeș, eram obosit, și oricum toate paturile erau construite deja. În altă ordine de idei am găsit o cazare excelentă în Curtea de Argeș, un loc pe care voi recomanda oricui și la rândul meu mă voi întoarce acolo oricând.

Alegerea cazării

Dorind să prelungesc puțin vacanța de toamnă târzie din Turcia am început să caut absolut întâmplător o cazare în Curtea de Argeș. Mi-am dorit de foarte mult timp să re-vizitez această localitate în care am fost acum 40 de ani în copilărie. Căutam o pensiune cu o curte, o parcare, și să aibă și o bucătărie. Am remarcat Casa Florilor și fără a mă uita prin recenzii am ales-o deja pentru cazarea mea din acest loc. Abia după o rezervare telefonică m-am uitat puțin și peste recenzii, majoritatea pe booking, rezultatul pozitiv mi s-a părut copleșitor. Totul s-a adeverit la momentul vizitei.

La rezervarea telefonică nu s-a solicitat nici un fel de avans (acest lucru este specificat și pe booking). Am acceptat verbal prețul de 130 lei cerut pentru o cameră dublă cu baie (preț pentru 2 persoane/noapte nu există cameră single)

Cum ajungem la Casa Florilor?

Pentru mine accesul la această pensiune a fost așa cum mi-am dorit. După ce am vizitat obiectivele turistice principale din oraș (Curtea Domnească și Mânăstirea Curtea de Argeș) plus că am făcut și cumpărăturile la Kaufland-toate fiind în drum am ajuns la pensiune intrând pe o stradă secundară. Am ajuns acolo fără nici un ocol folosind timpul la maxim.

Mai exact atunci când circulăm pe DN7C Transfăgărășanul care traversează Carpații, aproape de ieșirea din oraș în direcția Lacului Vidraru vom vira la dreapta pe strada Vasile Lupu, iar strada Crizantemei acolo unde se află pensiunea este a doua stradă la stânga. Pensiunea se află pe partea dreaptă. În momentul în care am sunat la pensiune proprietarul a ieșit pe stradă m-a salutat și a deschis poarta pentru a putea intra. Tot el mi-a și dus bagajele în cameră.

Casa Florilor

Povestea pensiunii am aflat-o chiar de la proprietar. Stând la un pahar de vorbă mi-a povestit că discutăm de casa proprietate transformată în casă de oaspeți. Acest lucru se întâmplă de mai multă vreme (2005) dar denumirea Casa Florilor a primit-o de curând. În booking.com a apărut tot în acest an.

Uitându-mă puțin în grădină mi-am dat seama de ce se numește pensiunea Casa Florilor. De și sfârșit de noiembrie încă se puteau observa multe plante în exterior. Trandafirii erau încă înfloriți, oleandri așteptau cuminți să fie băgați la adăpost, pe terasă nu lipseau mușcatele, pelargoniile. Mă gândesc acum oare cum arată în sezonul cald?

Dar să trecem la descrierea pensiunii. Terenul pe care s-a construit pensiunea este una rectangulară, astfel în fața pensiunii găsim la stânga zona de parcare (cred că încap 4-5 mașini restul la stradă unde sînt locuri destule. La dreapta de aleea care ne duce la intrare există un gazon imens numai bun pentru petrecerea timpului în aer liber. La intrare în pensiune vom observa o primă terasă dotată cu ceva mobilier. Vom intra într-un hol de unde se poate accesa livingul și bucătăria, scările de acces spre etaj. Livingul se află pe partea dreaptă am estimat la ochi undeva la peste 60-70 mp. Aici găsim o bucătărie utilată, ce este mai important pentru turist este frigiderul, aragazul, cuptorul cu microunde, filtrul de cafea, vesela, tacâmurile, paharele, etc. Lângă bucătărie este amplasată zona de luat masa adică o masă cu scaunele aferente. Tot lângă bucătărie se află un mic bar iar băuturile sînt așezate strategic și foarte artistic. Probabil la cerere și contra cost se poate servi câte ceva de acolo dar în prealabil trebuie întrebat/discutat cu proprietarul.

Cealaltă parte din living este ocupat cu un colțar imens pentru odihna turiștilor un șemineu funcțional și un televizor destul de mare. Din living se poate ieși direct pe terasa acoperită, acolo am observat o masă de tenis, mobilier și un grătar încăpător.

La etaj găsim un alt hol, camere cu și fără baie (în total 2 cu baie, restul fără) o baie comună. În principiu serviciile pensiunii în afară de cazare sînt: self service, adică foloseșt toate dotările pensiunii singur aici discutăm de prepararea hranei, grătarului, dar vesela folosită o lași curată, există și posibilitate spălării rufelor. Semnalul WI-FiI este ok iar parola este afișată în fiecare cameră.

Dacă turistul dorește mai mult, în fiecare cameră găsește un pliant de prezentare a pensiunii plus toate activitățile pe care le poate face un turist. Astfel se găsesc informații despre restaurante din zonă, magazineleobiectivele turistice.

Camera în care am stat

Eu am primit o cameră la etaj mică dar confortbilă și cu baie proprie. În cameă am găsit un pat matrimonial cu lenjerie suficientă (inclusiv în dulap) 2 noptiere, un dulap cu umerașe și rafturi, măsuță cu fotoliu, televizor pe perete cu ecram destul de mare (81) Deci destul de basic dar în baie am găsit pe lângă lavoar, WC, cabină de duș și o măsuță cu obiecte decorative și consumabile utile pe ea.

Gazdele

Am creat acest subtitlu deoarece nicăieri nu am mai întâlnit așa ceva la o pensiune. Așa cum am povestit bagajele mi-au fost duse în cameră, am fost servit cu o băutură de bun venit (pălincă) o cină constând în ciorbă și felul doi (nu am refuzat ciorba dar nu am mai reușit felul doi servind deja masa pe undeva) Dimineața la fel am fost invitat la cafea și chiar la micul dejun (nu am refuzat cafeaua dar la micul dejun am avut mâncarea mea) Această practică probabil nu se întâmplă la fiecare turist deci să n-o luați ca o regulă.

În timp ce stăteam de vorbă gazda povestea că mai are un loc de muncă unde merge de luni până vineri și îi place să călătorească. De exemplu în acest an a petrecut în Rusia dar a fost și în Turcia mai demult. Dovada călătoriillor se văd pe frigiderul bucătăriei, care este plin de magneți din toate țările.

În recenziile postate pe alte saituri am observat că și alți clienți laudă amabilitatea gazdelor. Așa este în regulă, așa ar trebui să fie toți proprietarii de pensiune. Și eu aș fi așa dacă aș avea o pensiune. Din păcate în realitate nu întâlnești prea des așa ceva.

Acestea fiind spuse recomand pensiunea iar pe web il rog frumos să atașeze un video despre Argeș (ne existând până acum un video despre pensiune) mulțumesc youtube


[fb]
---
Trimis de AZE in 05.12.19 23:16:57
Validat / Publicat: 06.12.19 09:15:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CURTEA DE ARGEŞ.

VIZUALIZĂRI: 717 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Pensiunea văzută dinspre grădină
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59200 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.12.19 09:14:40]
»

Bună recomandarea

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

--

Mutat în rubrica "Casa Florilor, CURTEA DE ARGEŞ" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

AZEAUTOR REVIEW
[06.12.19 09:20:59]
»

@webmasterX: da acolo este

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[06.12.19 09:22:36]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEAUTOR REVIEW
[06.12.19 09:33:41]
»

@webmaster: multumesc

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.12.19 20:13:37]
»

@AZE: Pare primitoare această locație! Vom ține cont de articolul tău atunci când vom reveni în zonă! Sunt multe obiective pe care dorim să le vizităm pe acolo, așa că o locație de cazare bună, cu gazde primitoare, nu poate fi decât binevenită!

Îmi place și faptul că pensiunea beneficiază de suficient spațiu verde, probabil că este foarte plăcut să stai seara în curtea aia mare, la un pahar de vorbă (și de altceva, după preferințe), făcând planuri sub clar de lună pentru ceea ce vei vizita a doua zi.

Mulțumim pentru prezentare! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[08.12.19 21:26:19]
»

@Crazy_Mouse: Sincer ma gandesc serios sa ma intorc acolo.

La momentul vizitei vremea nu a fost prea prietenoasa iar Ttansfagarasanul oricum era inchis .

Probabil o sa ma intorc acolo cu familia eventual si cu prieteni si voi reface traseul eventual si o combinatie cu o drumetie de munte.

Mai rar asa gazde de asta am si subliniat in articol plus ca nu este doar parerea mea.

Zona este frumoasa si sint multe de vazut.

Inca ceva: daca ai de gand sa faci rezervare fa din timp probabil in sezon se ocupa repede asta este doar parerea mea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05007004737854 sec
    ecranul dvs: 1 x 1