GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Intr-un review anterior va povesteam despre bratul Sulina, despre localitatile si oamenii din zona, despre fauna si flora. Pe nedrept este numit « bratul de aur » al Deltei, asta poate datorita si traficului destul de aglomerat si a multitudinii de pensiuni, hoteluri plutitoare sau neplutitoare care se gasesc in zona, dar si pentru canalele salbatice si mai putin umblate care deriva din acest brat navigabil.
De aceasta data mi-am petrecut weekendul trecut pe bratul de la sud, adica Sf. Gheorghe, prilej de a remarca si aprecia soseaua excelenta care ne insoteste pana in localitatea Dunavatul de jos, cea mai apropiata de Sf. Gheorghe.
Voi lasa pe mai tarziu (a se citi un alt review) aspectele tehnice legate de localitati, infrastructura, flora si fauna, in acest review vreau sa va povestesc despre o pensiune, de fapt o casa de vacanta care personal mi-a placut in mod deosebit. Este vorba de Casa de vacanta Pravdencu din Mahmudia, a treia mare localitate care insoteste bratul Sf. Gheorghe.
Drumul
Din Constanta pana in fata casei de vacanta sunt exact 157 km, drumul este deosebit de frumos, mai ales prin zona Babadag si de aici, pe dealurile pline cu struguri, pana in Tulcea. Imediat dupa sensul giratoriu de la Lidl, in prima intersectie semaforizata se face dreapta, pe un drum destul de prost, cu multe gropi ne deplasam catre sensul giratoriu care ne directioneaza catre Nufaru si Murighiol. Drumul este imposibil, multe gropi, santuri, multe tractoare, insa practicabil. De la iesirea din Tulcea spre Nufaru, drumul devine excelent, asfaltat de curand si deosebit de placut. Multe curbe periculoase, multe vai si dealuri, insa peisajul este excelent, exista multe indicatoare cu prezentele istorice din zona, ceea ce atrage foarte multi turisti.
Casa de vacanta
Am gasit-o destul de greu, din pacate in Mahmudia daca n-ai Vodafone sau Orange esti aproape mort, localizarea a fost greoaie, ne-am incurcat putin, casa de vacanta fiind amplasata pe o straduta laterala, aproape de Dunare. Senzatia initiala este ca ai nimerit undeva la tara, nu pe malul Dunarii unde te pregatesti de pescuit. Insa imediat dupa ce am cunoscut gazdele si mai ales dupa ce am vazut vila, aceasta impresie mi-a zburat, locul din curte si vila sunt superbe, este exact locul unde mi-ar place sa zac intr-un hamac fumand un trabuc de pe vremea cand navigam.
Casa de vacanta dispune de 5 camere, dintre care o garsoniera, doua duble matrimoniale si una twin. A cincea camera, este pentru proprietari si care nu se inchiriaza.
Garsoniera are baie proprie, in schimb celelalte duble dispun de o singura baie pe hol, intr-adevar destul de mare dar total insuficienta pentru cei 12 oameni care am beneficiat de utilitatea ei. Apa calda non stop, casa de vacanta dispune de o centrala proprie, dusurile sunt destul de mari, fara draperii, gresia si faianta foarte curate, insa fara covoras pe jos.
Camerele sunt destul de mari, in patul matrimonial destul de solid, incap cu siguranta doi adulti cu doi copii mai mici, in fiecare camera exista cate un sifonier, o comoda, televizor cu satelit (boom), insa fara canalele extra (hbo, cinemax), pe jos intalnim mochete foarte curate, asezate peste o gresie scumpa, asternuturi frumos mirositoare si curate, prosoape de fata si corp impecabile.
In fiecare camera intalnim icoane, cruci si diferite aranjamente florale de efect, care incanta privirea si spun foarte multe despre caracterul proprietarilor.
In garsoniera, deci a patra camera intalnim o baie proprie amenajata cu mobilier modern, masina de spalat, gresie si faianta scumpa intr-o combinatie interesanta de nuante.
Garsoniera dispune si de o bucatarie interioara complet utilata, de o sala de mese si de o camera unde cu usurinta pot dormi 4 persoane.
Pe hol, intre cele trei camere intalnim un semineu interesant, doua vitrine cu bauturi destul de scumpe, (acces interzis la ele), o canapea extensibila, unde mai pot dormi doi adulti, o masuta cu fotolii, amplasata intre cele doua terase si binenteles, aerul conditionat, care pe timp de vara face toti banii. Peste tot intalnim multe suveniruri cumparate din diverse tari sau porturi, am aflat ca proprietarul are aceeasi meserie cu a mea, asta explica prezenta multora dintre lucrurile care se gasesc doar pe alte continente indepartate.
Terasele sunt in numar de trei, doua in fata casei, una in spate. Prima terasa este amplasata chiar langa bucataria de vara si gratar, are o masa foarte mare si bancute rustice, la care pot incape fara probleme 15 persoane, a doua terasa este dincolo de cele trei duble, unde intalnim doua mese cu scaune din plastic, dar si un balansoar foarte solicitat de catre fetele noastre. In spate, mai exista doua masute intr-o superba gradina cu pomi fructiferi, fetele chiar au mancat cate o para si cateva mere direct de la sursa. Sotia a vorbit cu cea care are grija de vila si ne-a spus ca nu este nici o problema.
In fata casei de vacanta, exista o a doua gradina, la fel de mare si cu mult spatiu verde, dar si o foarte bogata vita de vie, care ne-a incanta foarte mult.
In curtea din fata, langa gradina se pot parca cu usurinta doua masini, insa si pe strada, exista loc suficient, mai ales ca straduta este una linistita, unde traficul aproape ca lipseste.
In ceea ce priveste mancarea, aici nu-ti pregateste nimeni nimic, cat peste prinzi atat mananci (glumesc), am stat o intreaga dupa-amiaza pe malul Dunarii dar n-am prins nimic, astfel ca in drumul de intoarcere ne-am abatut pe la o cherhana de unde am cumparat 5 kg de caras din care a iesit un bors pescaresc excelent.
Dunarea a scazut considerabil, pestele este mai putin ca de obicei, se prinde mai greu si la apa adanca, dar asta este o alta poveste...
Concluzii:
Doar una :)
Mi-as dori sa ajung pentru mai mult timp, poate luna viitoare, poate la anul, pentru a inchiria toata vila, este multa liniste, conditii excelente si poate atunci vom prinde si ceva peste.:)
O oaza de liniste si multa, multa relaxare!
Trimis de pepsi70ro in 06.10.11 20:14:30
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.08726640 N, 29.08910450 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)