GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa de la Salle - Casa religioasa
Orasul european pe care l-am avut pe lista in 2014 a fost Roma si am ales sa mergem pe la jumatatea lui martie dupa ce ne-am informat foarte bine cum e cu vremea si cu obiectivele. Am cumparat un voucher (16 de fapt, grupul a fost de 16 persoane) de 189 EUR/persoana, zbor cu Blue Air cu toate taxele incluse si locuri rezervate in avion si cazare cu MD pentru 5 nopti. Puteam sa alegem cazarea intre 2 locatii, ambele de 3* si cred ca am ales Casa de la Salle din cauza adresei: via Aurelia nr. 472-476. Glumesc! Initial, alesesem celalalt hotel, dar pana ne-am organizat noi, agentia ne-a spus ca nu se mai poate acolo, dar ne garanteaza ca la Casa de la Salle vom avea conditii similare. Cum nu prea aveam ce sa facem si colaborasem extraordinar cu agentia pana la acel moment, iar pretul era mai mult decat ne asteptam, am ramas la Casa de la Salle.
Autobuzul pe care l-am luat de la aeroport, ne-a lasat la gara Termini de unde trebuia sa luam metroul catre locatia noastra. De fapt, la Roma, toate drumurile duc la gara Termini, care este un nod de unde pleaca mijloace de transport catre toate directiile. De acolo am mers 7 statii de metrou, pana la statia Cornelia. Metroul este foarte bine organizat si nu ai cum sa nu te descurci, trebuie sa stii unde ai de ajuns si sa fii atent la hartile si indicatiile prezente peste tot. De la statia Cornelia am mers aprox 500 de metri pana la via Aurelia.
Ne facusem temele cu street view, stiam exact pe langa ce avem de trecut, dar oricum nu a fost deloc greu pentru ca de la metrou drumul este drept pana la prima intersectie mare si apoi dreapta. Acolo incepe via Aurelia si orientandu-ne dupa numere ne-am dat seama ca suntem aproape.
Am gasit numarul dar cladirea nu se vedea. Stiam de la plecare ca locatia noastra se afla intr-un parc dar nu ne-am imaginat ca el este imens si nu vedem cladirea de la strada. Poarta masiva de fier pe care trebuia sa intram avea un dichis care o facea sa se deschida actionand un buton din interior dar pana am dat de buton…am orbecait un pic (se facuse si intuneric intre timp) si pana baietii nostri s-au prins de mecanism am facut haz de necaz.
Dupa care am dat de alta belea. Parcul era mare si in fata noastra erau 2 drumuri, la stanga si inainte, dar nu vedeam nici o cladire care semana a hotel si nu stiam pe care alee sa o luam. Am aplicat si noi logica de la soferie care spune ca in lipsa oricaror indicatoare mentii drumul principal, asa ca am mers inainte si bine am facut.
La capatul aleii am vazut cladirea, intrarea, o receptie ok, langa care era o camera de socializare cu fotolii, masute si TV, un tip foarte amabil care ne-a luat taxa de oras de 2 EUR/persoana/zi si ne-a indicat camerele. Ele erau in partea total opusa receptiei si am trecut printr-un adevarat labirint de holuri ca sa ajungem acolo. Noroc ca peste tot sunt indicatii.
Locatia - Casa de la Salle se afla intr-un monument vechi apartinand lui La Salle Brothers Congregation si a fost fondata in 1680 de catre Sf Ioan Botezatorul Jean-Baptiste de La Salle – preot si carturar, in scopul de a servi celor saraci, pentru educatie. Este o congregatie religioasa in cadrul Bisericii Catolice si este o cladire imensa, un complex cu multe corpuri, inalte de 2-5 etaje, intr-unul din ele fiind si o biserica foarte frumoasa pe langa care treceam zilnic. Biserica are intrarea din holul pe care noi il strabateam zilnic pentru a ajunge in camere.
Complexul are un parc privat de 50.000 de mp care este plin de alei, statui, monumente, pomi mari, magnolii, fantani si peste tot un gazon impecabil. Este o oaza de verdeata de care am fi vrut sa ne bucuram mai mult, dar din pacate ajungeam acasa numai seara, dupa ce se intuneca, iar dimineata ne grabeam sa o luam din loc, deci nu prea am avut cum.
Camerele sunt mari, spre foarte mari, toate cu vedere la gradina, simplu mobilate, dar curat, curat…. ca la manastire. Gresie pe jos, niste paturi inalte, de abia ne urcam in ele, lenjerie impecabila si deasupra patului cate o cruce, mare. A fost o surpriza pentru noi sa ne trezim nu intr-un hotel, asa cum eram obisnuiti, ci intr-o casa religioasa.
Si trebuie sa va spun, cu regret, ca in fiecare zi ne-am rugat sa ne ierte Dzeu, pentru ca ne-am amuzat mai mult decat era cazul, din cauza tentei religioase a locatiei. In unele camere, in afara de patul mare, dublu, era si o canapea extensibila, numai buna pentru intalnirile de seara. Baia ok, suficient de mare, cu cabina de dus. Se facea curatenie zilnic iar pe holuri erau, din loc in loc, perii din acelea de lustruit pantofii. Am stat la etajul 3, locatia are lift dar eu, personal, nu l-am folosit niciodata.
Micul dejun il luam la parter, intr-un corp aproape de receptie, deci, total opus celui in care eram noi cazati, asa ca faceam in fiecare dimineata o excursie ca sa ajungem. Dar camera in care mancam era mare, frumos amenajata, cu mese mari, rotunde, lejere…o placere sa stam acolo. Micul dejun a fost rezonabil, dar pentru ca era un bufet amenajat pe 3 laturi din cele 4 ale incaperii, care nu era mica, aveai senzatia de abundenta. In mijlocul camerei era un suport rotund pe care erau puse patiseriile, foarte bune, dulci si sarate. La micul dejun gaseam o omleta sau ochiuri in fiecare zi, niste mezeluri, nu asa multe, si iaurturi, fructe, gemuri, ceai, cafea, cereale…. Tot timpul se completau tavile care se goleau si era imposibil sa nu gasesti ce sa mananci.
Cum spuneam eram destul de aproape de o statie de metrou si aveam 3 statii pana la Vatican si 7 pana la gara Termini. Am circulat foarte bine cu metroul, dar atunci, la Roma, mi-am propus ca in drumurile mele ulterioare, in orasele mari, sa aleg o cazare cat mai aproape de centru, chiar daca o sa coste un pic mai mult. Acest lucru iti ofera posibilitatea sa castigi timpul pe care il petreci pe drum si sa te bucuri de atmosfera orasului, seara, lucru care nu este posibil daca dupa o zi de umblat, te retragi catre periferia orasului.
Pozele, o sa ma ajute sa vedeti ca locatia este frumoasa, cladirile complexului sunt masive, impozante, locatia este amplasata foarte bine (dar nu chiar central asa cum este prezentata pe un site de rezervari), intr-o oaza de verdeata, extrem de linistita si daca vreodata aveti de ales, o puteti lua in discutie. Nu uitati insa de tenta religioasa.
Si daca vreti sa vedeti de ce mie mi-a placut mai mult Roma decat Parisul va invit sa cititi aici
Trimis de Aurici in 07.02.15 10:55:13
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.89852800 N, 12.42476200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Unde este cerculetul rosu este intrarea principala, dar accesul pentru cei care erau cazati acolo este mai in dreapta, acolo unde se vede aleea aceea lunga, chiar la marginea proprietatii (am exemplificat si eu cu o poza drumul acela lung). Oricum, nu are importanta cate intrari are, acolo este locatia. Abia acum am vazut-o si eu in toata spendoarea, cat este de mare.
@Aurici - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate
@Aurici - Am fost atât de intrigată de informaţia că La Salle Brothers Congregation ar fi fost fondată de Sf. Ioan Botezătorul (o referire biblică evident eronată), încât am făcut o mică cercetare pe Wikipedia.
Bănuiam că e vorba de un ordin monahal necunoscut mie, şi într-adevăr, aşa e: congregaţia Fraţii Şcolilor Creştine (Freres des Ecoles Chretiennes) a fost întemeiată de preotul catolic francez Jean-Baptiste de La Salle (1651–1719), canonizat în anul 1900.
Interesant, acest ordin monahal este prezent şi în România.
Pentru detalii vezi:
@Carmen Ion - Eu am luat informatia chiar dupa site-ul lor casalasalle.com/index.php ... mid=577&lang=en
si evident ca este asa cum spui si tu. N-am luat informatia cu copy-paste, ca era mai simplu si cred ca m-a "furat" contextul cu sfinti. Cred ca am si explicatia, ca n-aveam nici un motiv sa ma refer la un personaj biblic. In timp ce scriam articolul acesta am primit vizita soacrei mele, care la 80 de ani si-a realizat visul de a vedea Ierusalimul. S-a inscris singura in excursie, a plecat, tocmai a venit si ore intregi ne-a povestit experienta ei de acolo. Cand m-am asezat din nou la scris cred ca am ramas in cap cu o parte din sfintii ei. Nu ca asta ar fi o scuza dar este o explicatie.
Webmaster, daca poti sa corectezi, te rog, in loc de "Sf Ioan Botezatorul" sa pui "Jean-Baptiste de La Salle" ca nu toata lumea ajunge sa citeasca si ecourile, multumesc. Si tie, Carmen.
===
By WM: rezolvat.
@roxi-nico - Iti raspund pe PM ca sa nu ne certe nimeni.
Buna ziua.
Imi cer scuze, mai stiti intre ce ore se servea micul dejun?
Trebuie sa fac o rezervare pentru Vatican si as vrea sa stiu daca ajung.
Multumesc mult,
Alexandru Z
@alex_789 - Nu îmi amintesc exact dar intervalul era destul de lung și începea destul de devreme. 7,30-10 dar nu bag mâna în foc. Vaticanul este aproape, 3 stații de metrou, iar noi am ajuns la 9 dimineața în ziua dedicată, după ce am mâncat.
Sper că nu te-am derutat pentru că am spus că făceam excursie până la micul dejun. Era doar o exagerare din cauza cladirii foarte mari. Unii dintre prietenii nostri au avut cameră mult mai aproape, depinde cum ai noroc la cazare.
@alex_789: - Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2017 O cazare aproape ca la mănăstire: Casa la Salle, Casa Religiosa din Roma — scris în 10.03.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ