ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.10.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUN-2023
DURATA: 3 nopți
Familie
5 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Un loc bun de mers cu gașca

TIPĂREȘTE

Anul ăsta Ziua Copilului s-a cuplat cu Rusaliile, așa că a rezultat o mini-maxi-vacanță de toată frumusețea! În ceea ce ne privește, au existat, de-a lungul timpului, mai multe variante de a profita de ea: după Alba-Colțești am zis inițial să dăm o fugă la Cluj, la copii sau și mai bine să-i luăm cu noi, să petrecem împreună 2-3 zile (în felul ăsta am mai fi rezolvat o problemă, am fi împărțit drumul de întoarcere acasă în 2). Propunerea noastră a fost întâmpinată cu bucurie de toată gașca; în fond, erau zile libere și pentru ei.

Inițial rezervasem ceva prin Borsec, pe urmă am mutat în Tușnad, după ce am aflat de un gastro-blues festival (!) ce trebuia să se petreacă fix atunci, ba am cumpărat și bilete, să n-avem nicio emoție. Cu vreo lună înainte festivalul s-a anulat însă (cineva a glumit că probabil alea 6 bilete ale mele au fost singurele vândute; ce oameni răi!), mi-am luat înapoi banii pe ele, iar cazarea încă mai puteam s-o anulez gratuit. Hmm... parcă fără gastro-blues Tușnadul nu-mi mai spunea atât de multe, și nici cazarea nu mă mai dădea pe spate, deci m-am apucat să caut altceva...

Voiam un loc unde să fim numai noi, cu facilități care să-i încânte pe copii (îi tot auzisem povestind de saună, ciubăr, chestii de-astea) și musai să avem măcar o mâncătorie la maxim 5 km distanță, că cine știe dacă și cât om avea chef de gătit. Timpul n-a fost de data asta cel mai bun aliat al meu, sunt convinsă că multe locuri bune se dăduseră deja, unele se rezervau sub ochii mei, de la o zi la alta, pentru că nu reușeam să mă decid nicicum.

Până la urmă a trebuit s-o fac; cu oarece compromisuri, desigur. De fapt, aparent, doar unul singur: locația se preta pentru un grup mai mare, de 12-14-16 persoane, ori noi eram doar 6 bucăți (5 până la urmă, că Diana n-a mai putut veni). Prețul nu era dărâmător totuși, așa că am îndrăznit; ce dacă vom avea spațiu excedentar?!

Szarvas Vendeghaz (Casa de Oaspeți Cerbul) este o casă de vacanță în Izvoru Mureșului. Pe booking este descrisă ca deținând 5 dormitoare (6 paturi duble și 2 simple suprapuse), un living cu canapea extensibilă, 3 băi și o bucătărie. În plus, are terasă acoperită, un foișor, loc de grătar și ceaun, saună și ciubăr, loc de joacă pentru copii și parcare pentru 5-6 auto (am apreciat la fața locului). Nota 4,8 pe Google și 8 pe booking (în prezent; la vremea când am rezervat eu erau 2 note de 10 și un 9, văd cu surprindere că a apărut un 1 prin august, pe care beneficiarul de servicii turistice nu-l motivează nicicum și vreo 2 de 8). Eu am dat 10. În fine...

Pentru toate astea aveam să plătim 900 lei/noapte; am rezervat 3 nopți și încă vreo câteva zile am beneficiat de posibilitatea de a anula gratuit, în cazul în care m-aș fi răzgândit. La puțină vreme, m-a contactat proprietarul pe WhatsApp, să-mi mulțumească și să-și arate deplina disponibilitate. Tot la 2-3 zile îmi mai scria câte un cuvânt drăguț, așa că nici nu mi-a mai trecut prin cap să renunț la cazarea asta, deja eram aproape prieteni! :) Printre altele, am antamat sauna și ciubărul pentru întregul nostru minisejur și pentru suma suplimentară de 600 lei. Gazda m-a asigurat că se va ocupa de toate cele necesare pentru noi.

Check-in se poate face începând cu ora 15, eu și Tati am ajuns cam pe-acolo, copiii un pic mai târziu. N-a fost greu să ne orientăm, identificasem deja pe hartă locul; a doua stradă după intrarea dinspre Gheorgheni se numește str. Suciu, e neasfaltată, mergi pe ea vreo 3-400 m și-ai ajuns. Mai sunt și alte case prin zonă, destul de răsfirate, ai intimitate. Am găsit poarta larg deschisă, însă nimeni prin bătătură. L-am sunat pe domnul-gazdă, ne-a zis unde găsim cheile, să ne instalăm deja, că în câteva minute va ajunge cineva să ne prezinte una-alta. Am avut timp să pozăm împrejurimile și facilitățile, atât în interior, cât și pe-afară și să ne depozităm proviziile în frigider și prin dulapurile din bucătărie.

N-am reținut cum îl chema pe trimisul gazdei, un nume unguresc, în tot cazul. Omul a fost amabil, ne-a explicat care-i treaba cu pornitul și întreținutul focului la ciubăr (deja vălătuci de fum albicios se înălțau periodic spre cer din coșul subțirel), cum se încălzește sauna, unde-s lemnele pentru grătar, unde-i ceaunul etc. În rest, n-a mai avut ce să ne spună, că domeniul deja îl luaserăm noi în stăpânire. Și s-a dus.

Buun... Păi, dacă am ajuns în punctul ăsta, hai să nu vă mai țin în suspans și să vă prezint acareturile, nu?!

În primul rând, casa. Casa are parter și etaj parțial mansardat, e gen cabană de lemn, nu pare chiar nouță, dar e bine întreținută. Fațada dinspre stradă este împodobită cu un craniu de cerb, cu tot cu coarne, probabil de aici și numele. Pe partea opusă este de fapt intrarea principală, prin terasa acoperită ce înconjoară casa pe 2 laturi. Terasa e dotată cu mobilier rustic de lemn, 2 mese lungi cu băncuțe de-o parte și de alta; aici aveam să mâncăm dimineața și seara și chiar să stăm la socializare când și când (așteptând să se încălzească apa în ciubăr????).

La parter se află livingul, bucătăria, un dormitor și o baie. De afară se intră direct în bucătărie, chestie extrem de practică. Am găsit bucătăria echipată cu tot ce am avut nevoie: frigider cu congelator, aragaz cu cuptor și hotă, mașină de spălat vase, cuptor cu microunde, espressor. Prin dulapuri, veselă și tacâmuri în număr mai mult decât suficient și de o diversitate care ar mulțumi orice cârcotaș. Chiuveta e încastrată, dedesubt se află coșul de gunoi și am avut tot felul de soluții de curățenie. Fără să fie extrem de modernă, bucătăria era curată și avea să se dovedească extrem de utilă.

În living se aflau 2 mese de câte 6 persoane cu scaunele aferente, o canapea (extensibilă, din câte am citit) și TV-ul așezat pe o comodă. Dormitorul conține un pat dublu și ceva spații de depozitare, nimic sofisticat, totul extrem de simplu și practic.

Din living se fac scările ce duc la etaj (și abia a doua zi dimineață am remarcat că erau și niște scări către demisol! ; aici se află un dormitor cu un pat dublu și cele 2 paturi suprapuse, o familie cu 2 copii încape numai bine, însă va trebui să se folosească de baia de la parter).

Etajul este ocupat de 2 dormitoare (câte un pat dublu în fiecare), având între ele o baie și de încă un dormitor mai mare, cu 2 paturi duble și cu propria-i baie. Camerele de dormit arătau cam la fel, cu mici deosebiri, absolut nesemnificative. La fel băile. Saltelele au fost odihnitoare, lenjeria curată și plăcut parfumată, pilotele călduroase cât trebuie. Există spații de depozitare și coșuri de gunoi, calorifere și prize suficiente, prosoape rulate frumos ne așteptau pe paturi și alte câteva atârnate prin băi. Am avut cabine de duș, săpun lichid și hârtie igienică suficientă. Repet: nimic sofisticat, totul simplu, curat și funcțional. Singura chestie care nu mi-a plăcut a fost că din când în când venea un miros urât de la canalizarea uneia din băile de la etaj; cât țineai geamul deschis, era bine totuși.

Punctul forte al acestei proprietăți este însă zona sa exterioară: curtea spațioasă cu ale ei facilități, precum și grădina cu pomi fructiferi. Pur și simplu, e un loc excelent pentru vreme bună, cel puțin eu așa îl văd! Bine, ai ce face și când vremea e mai puțin bună, dar... (Noi aveam să prindem și, și; deh, început de iunie la munte.)

Despre terasa exterioară (ca o prispă în formă de L, pe 2 din laturile casei) am amintit deja, e minunată, poți sta liniștit, nu te bate soarele, nici ploaia. De la baza scărilor se face o alee pavată, pe dreapta se află sauna și ciubărul, iar pe stânga locul de grătar (acoperit și el și dotat înclusiv cu vitrină frigorifică), pirostriile pentru ceaun și un leagăn de lemn. În continuare mai e o construcție, tot din lemn, o magazie, nu-i destinată turiștilor. Și mai în față se găsește foișorul acoperit, dotat cu mobilier de grădină (o masă și 4-5 scaune); e clar că nu-i dimensionat pentru toată capacitatea casei și nici noi n-aveam să-i dăm prea multă atenție, căci erau numai pânze de păianjen pe-acolo și mult praf; pesemne eram primii clienți pe vara asta, cred... Bine, n-ar fi fost o problemă să facem un pic curat, locul era chiar drăguț, fiind amplasat în apropierea unui pârâiaș, însă... cumva, n-a fost să fie. Am stat prea puțin pe-acolo, prin bătătură și am avut la dispoziție alte facilități care ne-au atras mai mult.

În plus, se cuvine să menționez că am prins totul verde și proaspăt, iarba smălțuită cu mii de flori multicolore, liliacul și pomii fructiferi încă înfloriți; început de vară limpede și parfumată!... Vremea – v-am spus – am prins și călduț, de lâncezit pe-afară, dar și o zi mai friguroasă, când am luat satul la pas și pe urmă ne-am făcut „de lucru” în living: eu am croșetat, Tati a citit, copiii au jucat remi. A fost fain că am fost cu toții.

Cu mâncatul... ne-am descurcat onorabil și cu mâncatul. Cumpărasem lactate de toate neamurile de la fabrica Torockoy, dulcețuri și zacuști artizanale de la Rimetea și alte multe chestii de la Kaufland-ul din Sovata. Ne-au ajuns cu vârf și îndesat pentru micul dejun și pentru cină. De 2 ori ne-am dus și-am mâncat la restaurantul Veverița, sunt cam 2 km până acolo, îi poți face pe jos în juma de ceas (pe șosea sau, și mai fain, pe ulițele satului) sau cu mașina ajungi în câteva minute. Recomand, se mănâncă ieftin și bine (voi povesti).

În ultima zi ni s-a pus pata totuși: hai să facem grătar, dacă tot avem cele necesare! Cele necesare pentru foc, zic. Că de pus pe grătar, a trebuit să mergem să cumpărăm. Am căutat pe hartă: cel mai aproape, la vreo 15 km, e orașul Gheorgheni, sunt un Kaufland și un Lidl cam față în față. Într-adevăr, am găsit tot ce-am visat acolo și a ieșit o masă pe cinste, din care – evident – n-am putut mânca nici un sfert! (Nu-i bai, că și copiii erau veniți cu mașina, deci au putut lua toate cele rămase la plecare.) Oricum, ne-am distrat teribil pregătind-o!... Dacă mai aveam o zi la dispoziție, încingeam și ceaunul cu un gulaș ca la mama lui...

Să nu uit: pentru cumpărături mai micuțe, să știți că există un magazin și în sat, chiar vis a vis de Veveriță, nu trebuie să mergeți până în Gheorgheni.

... Ne-am simțit tare, tare bine la Casa Cerbul! Mda, locul nu-i chiar de nota 10, au mai scârțâit unele mici chestii, dar nimic cu adevărat important nu ne-a umbrit bucuria și de aceea eu i-am dat calificativul maxim. Mă puteți bănui de un pic de subiectivism, că doar am fost cu cei dragi și, la o adică, asta contează cel mai mult, restul e doar decor; aveți dreptate. Totuși, nu pot să înțeleg neam ce l-o fi supărat pe băiatul ăla în așa hal de a dat nota 1... În fine... Pentru noi a fost perfect. Eu, una, am descoperit beneficiile ciubărului????; până la momentul ăsta nu m-aș fi văzut lâncezind ore întregi, fără să fac nimic, într-un... butoi. Ei, da... Dar când butoiul ăla e plin cu apă fierbințică și miroase a proaspăt și de deasupra îți face cu ochiul însăși Măria-Sa, Luna...

Frumos la Casa cu Cerb, poate ne-om mai duce!...

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 16.10.23 17:50:08
Validat / Publicat: 16.10.23 18:40:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IZVORU MUREȘULUI.

VIZUALIZĂRI: 510 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Casa de Oaspeți Cerbul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.10.23 18:38:32]
»

Excelent

-

Mutat în rubrica "Casa Cerbul / Szarvas Vendeghaz, IZVORU MUREȘULUI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[16.10.23 18:40:04]
»

@webmasterX: Mulțumesc!

Da, acolo e!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[16.10.23 20:55:47]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZE
[16.10.23 20:56:37]
»

Loc fain ați ales (din nou) Și peisajele din jur sînt plăcute ochiului.

Mi-a plăcut tot la Casa Cerbul (prin pozele tale) dar mai ales grădina. Un asemenea pod are și o cunoștință pe proprietatea sa, curge un pârâiaș și și-a amenajat pe lângă pod și o minicascadă.

Decorul cu ciubărul și butoiul de lângă mi-a mai plăcut, foișoarele și în principiu cel mai mult zonele de afară. Și interiorul a fost ok e, mult lemn, este genul de pensiuni unde trag și eu de obicei și la o căutare mă uit să aibă zonă verde.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[17.10.23 09:05:17]
»

@AZE: Într-adevăr, am fost foarte încântați de Casa Cerbul, mai ales că pentru noi, părinții, a fost prima dată când am ales genul ăsta de cazare, conceput pentru un grup compact! Copiii au mai fost, cu găștile lor de prieteni, în zona Clujului sunt multe locații de acest fel...

Sauna nu e chiar genul meu, dar pe copii i-a încântat. Ciubărul însă... Abia acum am înțeles ideea! Și mi-a plăcut. Și chestia cu grătarul a fost amuzantă, că să nu mai zic ce fain e să-ți bei cafeaua, dimineața, legănându-te molcom în leagănul acela masiv de lemn, cu ochii în peisajul acela verde, discret parfumat...

Abia la plecare mi-am amintit că scria pe undeva, când rezervasem, de masă de ping-pong. Și n-o întâlnisem neam! O fi fost ascunsă pe undeva, oricum nu ne-am împiedicat de ea... Și oricum, când să mai ai timp și de ping-pong?! 2 zile jumate trec că vântul...

⭐ValentinB_88⭐
[22.10.23 10:18:30]
»

Mulțumim sincer pentru recenzia captivantă pe care ai scris-o despre experiența ta la Casa Cerbul. Am citit cu bucurie fiecare rând al poveștii tale și am apreciat atât detalii practice, cât și amănuntele frumoase pe care le-ai evidențiat.

Mă bucur că ai avut ocazia să te simți bine la Casa Cerbul și că ai apreciat atât de mult facilitățile și atmosfera locului. Experiența ta personală și amănuntele tale despre casele de vacanță, mâncare și aventurile din acea perioadă au adăugat o notă specială recenziei tale.

mulțumim

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[22.10.23 10:25:22]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Într-adevăr, a fost un loc deosebit, care s-a pliat perfect pe nevoile noastre turistice de la acel moment! Au rămas amintiri neprețuite! (Când copiii îți pleacă de acasă, fiecare clipă pe care poți s-o mai "furi" împreună cu ei devine aur curat!)

Mulțumesc încă o dată și... sper să ne cunoaștem "în carne și oase" la apropiata și mult dorita întâlnire a membrilor acestei frumoase comunități numită AFA!????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, crismis, ⭐ValentinB_88⭐

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10637807846069 sec
    ecranul dvs: 1 x 1