ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Mananci mult si bine

TIPĂREȘTE

Deviza restaurantului este „Mananci mult si bine”, ceea ce este adevarat.

Din pacate, noi am stat luni spre marti, iar lunea nu mai gasesti toate bucatele pentru ca ele se termina duminica.

Niciodata nu am inteles acest sistem practicat in toata Romania. La restaurante, la piata, la super/hiper marketuri, etc. , lunea gasesti doar produsele ramase de sambata-duminica, iar aprovizionarea se face marti. De ce? De ce nu poti gasi in Romania aceeasi marfa in toate zilele saptamanii? De ce nu se aprovizioneaza cu marfa suficienta care sa ajunga si in ziua de luni? De ce nu se face aprovizionarea luni dimineata sa poti beneficia de marfa si serviciile aferente inca din prima zi a saptamanii? Este o intrebare la care eu nu am gasit un raspuns logic sau obiectiv.

Se zice ca lunea nu creste nici iarba. Dar piata trebuie sa functioneze.

Trecand peste aceasta mica filozofie, la Pensiunea Casa Bucovineana am ajuns dupa cautarile mele pe net, dar mai ales la recomandarea colegei noastre, Sanziana, careia ii multumesc. Fac precizarea expresa ca Sanziana mi-a recomandat pensiunea pentru bucatarie. Si nu m-a pacalit.

Pensiunea este localizata pe drumul national 17, respectiv drumul european 576, catre iesirea din Vatra Dornei spre Bistrita, pe partea stanga.

Coordonate GPS: N 47. 3463553°, E 25. 3455618°

Chiar la intrare te intampina terasa si gratarul in aer liber. Restaurantul din interior este impartit intr-un fel de saloane, prin boltile si stalpii care-ti confera aceasta impresie (vezi poze). In restaurant gasesti intr-un colt un semineu, functional, si un cuptor cu lemne unde se coace painea. Da. Aici mananci paine de casa coapta chiar in restaurant, in fiecare zi, in jurul orei 11-12.

Ca de obicei, inainte de cazare am vazut camera. Cam micuta, cu un scaun tip taburet, dulap, dar foarte putin spatiu de miscare. Nu ca vroiam sa dansez, dar trebuie sa ai grija in drumul spre baie sau spre geam sa-l deschizi.

Am zis ca pentru o noapte nu patim nimic. Avantajul era internetul wireless functional in camera.

Baia si prosoapele curate, dar baia fara geam, doar cu ventilator, cu toate ca are un perete exterior, iar pe interiorul usii un afis pe care sta scris sa nu aruncam hartiile si alte obiecte in vasul de WC (vezi foto).

Un alt dezavantaj al camerei, pe care l-am constatat mai tarziu, este lipsa izolatiei fonice. Peretii sunt din rigips, auzi vocile vecinilor, dar si mersul celor de la etajul superior.

Din curiozitate, in timp ce urcam scarile, am incercat peretii si am constatat ca imediat ce treci de etajul 1, care este construit din zidarie/beton, toti peretii sun din rigips, chiar si cei exteriori. Probabil ca pensiunea era la inceput formata doar din parter si etajul 1, dupa care au marit constructia printr-un schelet metalic, cu fatade si pereti interiori din materiale usoare.

Ulterior am aflat ca la etajul 1 camerele sunt putin mai mari.

Ceea ce m-a frapat cand am urcat sa vad camera, a fost „peisajul” dezolant si inadmisibil de pe culoarul etajului 2, pe care vi-l prezint intr-una din poze. Uscatoare metalice de rufe pe care sunt puse la uscat prosoapele necesare la camere.

Prin comparatie cu etajul 2, etajul 1 arata chiar cochet (vezi foto).

Despre cazare, cred ca data viitoare pot gasi o cazare similara ca pret dar cu conditii mai bune.

La restaurant, meniul te imbie cu multe bunatati, din care destule mancaruri traditionale.

Ar trebui sa vii sau sa stai cateva zile bune ca sa gusti din preparatele specifice.

Gasesti, pe langa ciorbele clasice de burta, vacuta legume etc. , ciorba radauteana, bucovineana, de fasole cu afumatura, tocana de berbec, coaste afumate la gratar, tochitura, mici, hribi cu mujdei sau cu smantana, pastrav, clasicele fripturi de porc, vita sau pui, facute pe gratar cu carbuni, dar si destule alte specialitati, iar la final te poti delecta cu mere coapte, papanasi, poale-n brau, clatite, tocinei si alte preparate.

Pe langa toate aceste mancaruri „pagane”, poti comanda mancare de post, gen chiftele cu ciuperci, sarmale cu ciuperci, etc.

Despre restaurant, il recomand celor care ajung in zona.

Despre cazare, cred ca se poate gasi si altceva mai bun la acelasi pret.


[fb]
---
Trimis de cosminp in 26.07.10 18:40:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3451 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cosminp); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 pasul Mestecanis. drumul este foarte bun.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

creivean
[26.07.10 19:19:35]
»

Bun, review. Vezi că, în pagina principală a obiectivului, ai facilitatea relativ nou introdusă Trimite Coordonate GPS, dacă le trimiţi aşa, sigur le pun webmasterii în pagină, altfel, în review, poate nu le văd.

webmasterXY*
[26.07.10 19:26:25]
»

Am introdus coordonatele, mulţumim.

cosminpAUTOR REVIEW
[26.07.10 21:23:34]
»

@creivean, multumesc. imi scapase din vedere fisa obiectivului

cosminpAUTOR REVIEW
[28.07.10 09:03:09]
»

multumesc webm pentru validarea pozelor

krondia*
[01.08.10 21:07:21]
»

Probabil şi piaţa este închisă lunea la fel ca muzeele deşi mie mi s-a întâmplat şi în weekend să nu găsesc la unele restaurante toate preparatele din meniu, chiar dacă erau afişate la intrare. Interesantă poza cu cuptorul de pâine, probabil aceasta se coace noaptea când nu sunt turişti prin preajmă. Bună recomandarea, mai ales dacă vine şi din partea Sânzianei.

cosminpAUTOR REVIEW
[01.08.10 21:11:30]
»

painea se coace de la 10 la 12, asa ca sansele sunt destul de mici sa fie multa lume in restaurant

Sanziana
[01.08.10 21:23:47]
»

bun review, cat mai aproape de realitate. Seara nu ai stat deloc pe terasa?

Cat despre mancare, nasul meu fin nu prea da gres niciodata, nu ma consider experta, doar gurmanda deci ma bucur ca ai incercat ce ti-am recomandat. pentru asta te rasplatesc cu un vot

cosminpAUTOR REVIEW
[01.08.10 21:28:47]
»

multumesc sanziana_m. din pacate am fost in acele zile cu ploi, iar seara a fost rece, asa ca am stat tot inauntru. tot gurmand si eu, asa ca.....pe unde merg tot incerc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cosminp, creivean, krondia*
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Bucovineană:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062506914138794 sec
    ecranul dvs: 1 x 1