GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru mini-sejurul din Cheia, de asta data am tot cautat o vila/cabana la cheie, fiind 7 adulti si 2 copii.
Din oferta nu foarte mare de spatii de cazare, dupa indelungi cautari, cu toate ca aveam ceva experienta pe zona Cheia, excluzand locatiile de cazare cu mai mult de 4-5 camere dar si pe cele cu mai putin de 4 camere, intr-un final am reusit sa gasim cabana care sa intruneasca cerintele noastre.
Si asta in conditiile in care am cautat a rezerva cu vreo 2 luni inainte si neavand prea mari cerinte, in afara unui raport calitate- pret ok.
Unele pensiuni ba erau ocupate in acea perioada, altele aveau un pret mult prea mare pentru ce cautam noi, altele aveau conditiile de cazare prea minimale pentru ce cautam noi, si uite asa dupa zeci de telefoane si butonari pe net, am gasit ceea ce cautam.
Am gasit pe un site specializat de turism, o casa de vacanta numita: Casa Bubu.
Avea 4 dormitoare la etaj, 3 bai, 2 la etaj, una fiind in camera alt ape hol si o baie de serviciu la parter, unde se regasea si livingul si bucataria deschisa.
Pretul a fost de 100 lei/camera, in total 800 lei/cabana/2 nopti.
Am rezervat, am platit un avans de 50% din pretul total al sejurului si a ramas sa discutam detaliile in saptamana premergatoare sejurului.
Ideea este ca inainte cu vreo 2 sau 3 saptamani de data sejurului, cautand acea casa de vacanta pe site-ul unde o gasisem, in intentia de a arata cateva foto unuia din amicii cu care mergeam in vacanta, am avut surpriza de a nu o mai gasi pe niciun site, pagina de prezentare.
Aveam numarul de telefon al proprietarului salvat in telefon, asa ca am sunat pentru a ma dumiri.
Nu m-a dumirit foarte tare de ce nu mai apare pe nicaieri pe net, dar nici nu m-a nelinistit prea mult vis-à-vis de plata avansului de 400 lei deja facut.
Chiar glumeam apoi cu restul grupului referitor la avansul deja platit, care avea “toate sansele” sa se duca pe “Apa Sambetei. ”
E drept ca respectiva casa de vacanta o stiam ca pozitionare in Cheia, trecand de atatea ori pe straduta pe care era amplasata, dar nici nu aveam certitudinea ca este detinuta de persoana careia ii platisem avansul, mai mult acea casa de vacanta nefiind identificata prin vreo firma, nume, etc.
Am ajuns si in preziua sosirii noastre la cabana, am sunat proprietara, care a raspuns imediat, si ne-a explicat cum sa ajungem si cu cine sa luam legatura acolo, pentru a ne facilita accesul in cabana., precizandu-ne ca administraotrul acelei case de vacante (un vecin) va face focul la centrala termica pe lemne a cabanei cu o zi inainte, pentru a nu fi frig in camera, iar restul sumei de bani aferenta sejurului urmand sa-I dam tot lui.
Exact cum ne-a precizat la telefon, asa s-a intamplat si in realitate.
Am gasit usor cabana, ca reper fiind mult mai cunoscuta Pensiune Nicos, situata vis-à-vis de cabana noastra. Poarta de acces in curte era deja deschisa larg, iar cheile de acces in cabana le-am gasit in locul comunicat de administratorul acestei cabane, care intre-timp daduse o fuga pana la Brasov.
Am gasit cabana aratand exact ca in foto de prezentare de pe acel site turistic (pana sa dispara de pe site )
Se intra intr-o curticica, unde se pot parca lejer 3 maisni, poate chiar 4 daca le inghesui putin.
Ai o mica terasa la intrare, unde poti savura dimineata o cafea, la aer curat.
Se intra la parter intr-un living mai mult decat generous, cu o masa mare ovala in mijloc, o canapea coltar pe o latura, cu o masuta si 2 fotolii plus inca o canapea de 2 perosane in dreptul mesei principale, langa zona bucatariei open-space.
Zona bucatariei este dotata cu tot ce trebuie pentru auto-gospodarire.
Dotarile livingului sunt completate de un semineu, un televizor cu diagonala mare, o combina audio si o masina de spalat sub scara de acces la etaj.
La etaj se regasesc cele 4 dormitoare.
Un dormitor dublu pe partea din spate a cabanei, cu balcon de unde seste o priveliste foarte frumoasa spre Ciucas. Vis-à-vis de el se gaseste o baie spatioasa, dotata cu cabina de dus si inca o masina de spalat.
La mijlocul etajului se gaseste un alt dormitor mai micut, fara balcon si cu fereastra de tip velux, in acoperis.
Pe cealalata latura, pe partea din fata a cabanei, cu vedere “spre drum” se afla inca un dormitory indentic cu cel de pe spatele cabanei iar vis-a- vis de el al patrulea dormitor care in plus beneficiaza si de baie proprie.
Toate camerele au televizor propriu
Lenjeria curata pe pat, curatenie si in camera si la bai, ca dealtfel in intreaga cabana, iar caldura mai mult decat suficienta in camere.
La etaj, pe hol mai exista inca un dulap mare, in afara dulapurilor existente in fiecare camera.
Senzatia este ca dupa modul de mobilare al camerelor si al livingului, aceasta cabana a avut rol initial de casa de vacanta a proprietarilor, ulterior transformandu-se in pensiune, fiind inchiriata ocazional diferitelor grupuri de turisti.
Asta judecand si dupa mobile de la parter, in ale carei vitrine gasesti o multime de carti din colectii vechi de dinainte de “evenimentele” din decembrie ’89, dar si dupa arhitectura interioara a vilei, si dupa alte mici amanunte tipice unei case de vacanta proprii, nu in regim turistic.
Revenind la descrierea acestei cabane, in partea din spate, intr-o mica gradinita se gaseste un foisor incapator, dotat si cu un gratar generous unde-ti poti prepara diverse bucate.
Prin gardul din spatele acestei cabane, se poate trece direct (din cauza unor scanduri lipsa din gard) in curtea unei alte case de vacanta, mult mai mari, cu o curte nu foarte mare, cu iarba tunsa proaspat, dar care se observa de la distanta ca este nelocuita, avand pe ici pe colo scanduri cazute din gard, fisuri si caramizi cazute pe alocuri din peretii terasei, scarii de acces, etc. Gradina casei are niste alei perimetrale betonate, luminata pe ici pe colo de pitici de gradina, avand din loc in loc cateva pergola cu trandafiri iar, in mijlocul gradinii cateva statuete.
Am avut senzatia pasind in aceasta curte) ca sunt in vencinatatea unei case bantuite, pustii, incremenite in timp.
Sunt dealtfel in Cheia destul de multe case de vacanta, ridicate imediat in anii 90, cand era o moda sa-ti faci casa la Cheia, case care in parte au fost construite de diferiti oameni cu bani la acel moment (bani munciti sau nemunciti), de acei “miliardari de carton”, ale caror averi ulterior s-au “evaporat”.
Sunt destule case de vacanta la care proprietarii ajung odata pe an, sau mult mai rar, asta din discutiile cu diferiti oameni ai locului.
Noi am gasit aceasta cabana, care din punctul nostru de vedere intruneste toate conditiile unui sejur reusit. E drept ca nu am cerut si nici nu am primit factura pentru serviciile oferite, dar asta este o alta poveste.
Un alt atu al cabanei este situarea foate aproape, chiar peste drum, de o pensiune care detine si un restaurant unde poti manca bine si la niste preturi decente si care are niste torture/prajituri de casa formidabile.
Concluzia este ca ce ne-am dorit asta am avut!
Trimis de Testosu' in 12.06.16 16:11:37
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.45962900 N, 25.94910500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
-
Mutat în rubrica "Casa Bubu, CHEIA" (nou-creată pe sait)
-
rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=20380.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
@webmasterX - este ok pozitionata
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)