GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Camping Muddyland(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
O noapte la Campingul 'Muddyland', lângă Vulcanii Noroioşi
Cu câteva zile înaintea Sărbătorii de „Adormirea Maicii Domnului” ne-am hotărât să facem o ieşire de weekend. Am fi vrut noi să avem parte de un sfârşit de săptămână prelungit, însă –din păcate- nu s-a putut acest lucru pentru că soţia a lucrat luni. Nu-i nimic (ne-am zis), hai să încercăm să găsim o variantă cât mai convenabilă pentru o ieşire scurtă şi nu prea departe de casă, ştiind că traficul o să fie infernal în perioada respectivă (chiar aşa s-a întâmplat; ne aduceam oricum aminte de experienţele anilor trecuţi).
Câteva priviri rapide pe site-urile de rezervări online ne-au convins că nu mai avem aproape nicio şansă să găsim pe ultima sută de metri ceva liber în perioada aceea; aşa că am schimbat repejor strategia şi am început să caut informaţii despre locuri din Buzău sau din Vrancea, poate, poate voi găsi ceva. Şi chiar am găsit o variantă care avea să le convină şi alor mei dar şi mie, mai ales că nu mergeam prea mult, era o zonă unde nu mai ajunsesem de câţiva ani şi aveam posibilitatea de a campa (de departe, modalitatea de cazare favorită a juniorului nostru).
Locul despre care am citit pe internet este un camping aflat chiar lângă Vulcanii Noroioşi, poate cea mai cunoscută atracţie turistică aflată pe meleagurile buzoiene. Am găsit şi un număr de telefon de contact de la Campingul „Muddyland”. Am sunat înainte doar să întreb dacă locaţia funcţionează şi am avut parte de un răspuns afirmativ, aşa că am făcut ultimele pregătiri pentru escapada noastră. Am plecat la drum sâmbătă dimineaţa şi am cutreierat aproape toată ziua pe Valea Buzăului, iar pe la ora 16.30 am pornit către Vulcanii Noroioşi (pe care intenţionam să îi şi vizităm, dacă tot ajungeam acolo). Aflându-ne cam la o oră de Râmnicu Sărat, stabilisem că ne vom întoarce acasă dacă locul de campare nu ne convenea. Ei bine, nu a fost cazul!
Amplasare şi acces - Campingul „Muddyland” se află la câteva minute de Rezervaţia Naturală Vulcanii Noroioşi-Pâclele Mici, iar pentru a ajunge acolo am condus până la Berca şi am urmat apoi DJ 102F şi DJ 220A. Am urmărit indicatoarele şi am condus cu viteză relativ redusă întrucât şoseaua este pe alocuri denivelată şi trece prin câteva localităţi. La aproximativ 2 kilometri de cele două areale vulcanice drumul se bifurcă (spre stânga către Pâclele Mari şi înainte spre Pâclele Mici). Noi am continuat către Pâclele Mici şi am ajuns repejor în parcarea amenajată aflată lângă aleea care urcă spre platoul vulcanilor. Această parcare se află chiar în incinta campingului, aşa că erau acolo mai multe maşini, însă majoritatea au plecat înainte de lăsarea serii.
Am studiat puţin zona de campare şi ne-a plăcut mult că nu era aglomerat, asta şi datorită faptului că acest camping dispune de un spaţiu generos. În partea stângă am văzut o zonă unde se aflau câteva rulote şi două corturi, iar în dreapta, printre nişte copaci, se mai aflau vreo patru corturi. În zona centrală este amenajat un spaţiu comercial denumit „La Hangar” – un magazin de unde se pot cumpăra bere, sucuri, ronţăieli sau unele suveniruri. Într-o vitrină frigorifică din apropiere erau expuse diferite borcănele cu dulceaţă (ne-au făcut şi nouă cu ochiul şi am cumpărat un borcănel cu dulceaţă de lapte cu ness; 220 de grame – 11 lei). Mai pe seară am mai luat câteva beri şi un fresh de cătină (Ciuc Radler – 4 lei; freshul – 7 lei). Am mai reţinut preţul pentru Coca-Cola/Pepsi la 0,5 litri – 5 lei.
Plăcut este faptul că lângă Hangar este amenajată o terasă mică, locul unde noi am stat seara la televizor. În apropiere există şi trei foişoare cu mese şi scaune din lemn unde se poate servi masa (noi am mâncat acolo din ceea ce adusesem în lădiţa frigorifică şi am văzut că şi alţi oameni campaţi procedau la fel).
La vreo 10 metri de zona Hangarului se află spaţiul numit „La Şopron”. Acolo se află grătarul cu plită şi lângă ele chiuveta, iar spaţiul se continuă cu o terasă acoperită unde sunt amplasate alte câteva mese de lemn. Pe seară au mai sosit în camping vreo 5 rulote şi am văzut că oamenii au servit masa acolo (cei de la camping le-au gătit şi am aflat că fac acest lucru la cerere, în special pentru grupuri mai mari). Grătarul poate fi utilizat doar de către cei care campează în incintă, nu şi de cei care vin doar în trecere, în vizită la vulcani.
Mai trebuie spus că, pe lângă spaţiul generos de campare, pe dealul din dreapta este amenajat un bungalou. Acesta era ocupat aşa că nu am putut arunca o privire înăuntru, însă am aflat că se închiriază pentru 120 de lei pe noapte şi că rezervările se fac pe două-trei săptămâni înainte.
În ceea ce priveşte toaletele, acestea sunt amenajate în dreapta curţii, lângă gard. O clădire adăposteşte două încăperi separate (toaleta pentru bărbaţi şi cea pentru femei). WC-urile sunt turceşti şi am apreciat că era curăţenie. Tot acolo se află o chiuvetă cu oglindă, iar într-o încăpere separată este amenajat un duş. Se poate face duş contra sumei de 5 lei.
La câţiva metri de zona toaletelor, în exterior, se află două cişmele zidite de unde se poate lua apă potabilă.
Noi am ales să campăm la câţiva metri în spatele Hangarului, pe o terasă mică unde iarba era proaspăt cosită. Am intrat acolo şi cu maşina, aşa că ne-a fost uşor să ne instalăm. Peste noapte a fost linişte şi destul de răcoare, aşa că este bine să aveţi fie haine mai groase, fie saci de dormit dacă veţi dori vreodată să campaţi acolo. Deşi într-o zonă laterală a campingului este amenajată o mică gospodărie, câinele de acolo nu a lătrat deloc pe parcursul nopţii. Doar ţârâitul greierilor s-a auzit peste noapte...
Este momentul să prezint şi tarifele acestui camping – voi începe cu ceea ce am plătit noi pentru că am rămas o noapte acolo, respectiv 10 lei pentru cort şi 3 lei pentru maşină. Alte tarife: taxă campare rulotă – 25 de lei; taxă servicii campare (electricitate şi apă) – 20 de lei; taxă duş – 5 lei. Mai trebuie spus că în apropierea Hangarului este semnal pentru internet wireless (parola se poate obţine de la terasa campingului).
Pentru cei care merg doar în vizita la Vulcanii Noroioşi (Pâclele Mici), tarifele pentru parcarea în incinta campingului sunt următoarele: autoturism – 3 lei; microbuz – 5 lei; autocar – 10 lei.
Ce am făcut noi acolo? Pe lângă faptul că am stat la terasă, ne-am plimbat prin camping, am lenevit pe pătură, am admirat stelele după ce s-a întunecat şi am dormit peste noapte în cort, am mai vizitat Vulcanii Noroioşi. Cel mic a fost extrem de încântat de ei, aşa că după ce am vizitat Pâclele Mici (unde am stat aproximativ o oră) am plecat şi la Pâclele Mari (acolo am ajuns tocmai la căderea serii, astfel că nu am mai plătit pentru cele câteva minute petrecute printre vulcani). Plimbarea printre aceşti vulcani este o experienţă foarte plăcută şi inedită, este unul dintre acele locuri unde merită să ajungi „măcar o dată-n viaţă”. Nu voi mai prezenta vulcanii separat întrucât am mai făcut acest lucru cu câţiva ani în urmă (vezi impresii). Voi mai adăuga doar faptul că pentru a vizita Pâclele Mici am plătit câte 4 lei/adult şi 1 leu pentru puştiul nostru, aceleaşi tarife fiind afişate şi la Pâclele Mari.
Ajuns la finalul acestui articol, recomand Campingul „Muddyland” de lângă Vulcanii Noroioşi! Cei interesaţi de asemenea cazări în mijlocul naturii au suficiente motive pentru a se simţi bine acolo şi pentru a petrece un sejur reuşit cu cortul sau cu rulota în vecinătatea vulcanilor buzoieni!
Călătorii plăcute tuturor!
Trimis de Floryn81 in 22.08.17 23:21:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34748590 N, 26.70950540 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Faină recomandarea!
Mutat în rubrica "Camping ,Muddyland" [Pâclele Mici], BUZĂU" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Crazy_Mouse:
Dulceata de lapte cu ness, fresh de catina! Ce provocator!
Felicit pentru iesirea cu cel mic la cort. Ati ales si o destinatie atractiva pentru el si pentru voi.
Sunt sigur ca i-a placut experienta inoptarii la cort. Privitul stelelelor pe. Er si relache-ul in natura, dar si trebaluiala de le langa cort.
Este clar, o sa va calce pe urme si va iubi natura si excursiile si va stii, precum voi, sa aprecieze frumosul.
Vulcanii Noroiosi la inserat ofera imagini spectaculoase.
Bravo!
????????
@Crazy_Mouse: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster26: Poziţionarea campingului pe hartă este corectă.
@Crazy_Mouse: Sunt tot mai invidioasa pe tine si ma bucur pentru voi si aceste drumetii cu cortul. Sunt amintirile de care in special cel mic isi va aduce aminte cu placere peste vreo 20 de ani.
Locul acesta este inca putin cutreierat si cred ca asta este farmecul lui cel mai mare, sunt curioara insa cum va arata in cativa ani daca il vor mentine macar ca sa nu spunem de suplimentari.
Felicitari, votat cu mare drag.
@Crazy_Mouse: Unul din locurile inedite ale României: „glodul bolborisitor” de pe Valea Buzăului. Au trecut deja câțiva ani de când am fost ultima dată acolo, prilej cu care am observat și campingul de lângă „barnul” în stil american. Trebuie să revin în zonă!
Zona vulcanilor noroioși de la Pâclele Mici este un pic mai greu accesibilă celor cu probleme de deplasare din motive medicale ori din pricina vârstei - e un pic de urcat (dar nu de speriat).
P. S. Condițiile omenești au ajuns și pe „Lună” (dușuri, Internet... grătar)
Super locatie din cate am citit in articol. La vara ne vom duce si noi, cu siguranta. Stiti cumva daca ne putem lua si cainele? Mai era cineva pe acolo cu animalul de companie?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)