ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.06.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Cu cortul la Jurilovca

TIPĂREȘTE

De vreo doi ani tot plănuiam o ieșire la un camping. Juniorul a mai crescut și, în plus, își dorea să cumpărăm un cort ”ca să campăm și noi măcar o dată undeva”. Am tot auzit acest lucru în ultimul timp, așa că săptămâna trecută am cumpărat cortul + o saltea (pentru ceva mai mult confort). Vremea bună din weekendul de Rusalii m-a încurajat, astfel încât am considerat că a sosit momentul să probăm noile achiziții. Dar unde?!

Ne-am hotărât să plecăm spre Dobrogea, echipați cu strictul necesar pentru o cazare la cort, dar și pregătiți de ”planul B” (cazare la vreo pensiune sau hotel dacă ceva nu era ok). Și momentul pentru campare a venit în a doua zi a sejurului nostru, duminică după-amiază, atunci când am ajuns la Jurilovca. Găsisem pe internet niște informații destul de vagi referitoare la existența unui spațiu de campare în această localitate din județul Tulcea, însă nu cunoșteam locația exactă.

I. Amplasarea și prezentarea campingului - În zona centrală a localității am dat peste un indicator către ”Parking rulote”; am ajuns repejor la marginea localității, pe drumul ce duce spre capul Doloșman. Pe hărțile online, strada respectivă apare ca DJ 229P, iar în sat este numită strada Izvoarelor. Chiar la ieșirea din Jurilovca, pe partea stângă a drumului, am văzut zona de campare - un spațiu generos împrejmuit cu gard și cu o poartă metalică la intrare, care poate fi împinsă în lateral pentru intrarea autoturismelor în camping.

În dreapta porții este trecută și denumirea oficială a acestui spațiu – ”Parking rulote și zonă de campare Jurilovca”. Mai lecturăm că spațiul este un proiect realizat de către autoritățile locale, iar tarifele sunt și ele afișate acolo: 30 de lei/cort și 40 de lei/rulotă pe noapte. Am parcat la intrarea în camping și am căutat pe cineva care să ne ofere câteva informații despre locul respectiv. Am observat că gradul de ocupare era scăzut raportat la spațiul existent, ceea ce ne-a plăcut din start, deoarece doream să ne simțim în largul nostru, fără să stăm cort lângă cort.

Întrucât nu am văzut nicio persoană care să lucreze la camping, ne-am uitat nedumeriți unul la altul. Nu prea știam ce să facem... Un domn aflat acolo în calitate de turist ne-a înțeles probabil nedumerirea și s-a apropiat de noi, oferindu-se să ne dea câteva informații. Ne-a spus că putem campa liniștiți și că de camping se ocupă o doamnă, care plecase ceva mai devreme și care avea să revină a doua zi de dimineață (am întâlnit-o în dimineața următoare, atunci când am și plătit). Ne-a mai spus că grupurile sanitare sunt ok și că dumnealui a rămas de câteva ori peste noapte în acest loc, fără a avea nicio problemă. Încurajați de cele aflate, ne-am hotărât imediat – gata, rămânem aici!

Am intrat cu mașina în incinta campingului și ne-am îndreptat către o zonă liberă din dreapta, aproape de gard. În aproximativ 20 de minute, ”casa noastră” pentru noaptea aceea avea să fie gata.

După ce am terminat de montat cortul, am cercetat atent cu privirea zona de campare. Acest spațiu are forma unui pătrat, iar în interior sunt montați din loc în loc stâlpi de iluminat care au funcționat pe parcursul întregii nopți. Deasemenea (un lucru foarte util, zic eu), la baza stâlpilor sunt amplasate prize, astfel că cei cazați acolo (la rulotă sau la cort) beneficiază de curent electric. Priza din apropiere ne-a fost și nouă de folos – aveam în portbagaj un prelungitor micuț și cu ajutorul lui am încărcat seara atât telefoanele, cât și acumulatorul aparatului foto.

Totodată, cei care doresc să își prepare singuri friptura au la dispoziție un grătar zidit aproape de ieșirea din camping. Noi nu am folosit grătarul, însă am văzut că există acolo chiuvetă, dar și o plită. Așadar, condiții bune pentru un grătar în aer liber alături de familie sau de prieteni!

În partea dreaptă a curții, imediat după ce intri în camping, se află grupurile sanitare. Există intrări separate pentru bărbați și femei, iar spațiul este compartimentat astfel: la intrare chiuvetele cu oglindă, apoi o încăpere separată în care se află două dușuri, iar în stânga există toaletele. În interior era destul de curat, semn că turiștii cazați sunt civilizați și că doamna de la întreținerea campingului își făcuse treaba. Eu consider că este foarte importantă atitudinea turiștilor la menținerea unei curățenii acceptabile în astfel de spații comune. Îmi amintesc de niște experiențe avute cu cortul pe la mare în urmă cu nouă-zece ani, când am fost nevoiți să împachetăm și să căutăm alte locuri de campare atunci când am trecut pe la grupurile sanitare! Mai trebuie spus că apa caldă curgea atât seara, cât și a doua zi, instalațiile fiind alimentate probabil de panourile solare aflate pe acoperișul clădirii.

Dincolo de clădirea ce adăpostește grupurile sanitare se află un mic spațiu de joacă. Nu e cine știe ce, însă cei mici își pot petrece câteva minute la balansoarele existente acolo.

Merită amintită și problema țânțarilor – Da, ei există, doar că devin foarte agresivi pe înserat! Cam de pe la ora 21.00 am fost obligați să intrăm în cort deoarece roiurile de țânțari își făcuseră apariția! Pe la ora 23.00, țânțarii s-au potolit. O altă perioadă de bâzâială intensă a fost undeva spre dimineață, când afară era un zumzet continuu. O altă problemă, pentru cei care adorm mai greu și se trezesc repede (mă înscriu și eu în această categorie), sunt câinii din curțile sătenilor, animale care își exersează calitățile vocale pe parcursul întregii nopți.

II. Ce se poate face la Jurilovca - Dacă despre camping am scris, cred că este bine să adaug câteva rânduri și despre împrejurimi! În caz că traversezi șoseaua și cobori pe cărare, se va deschide o perspectivă deosebită către lacul Golovița și spre malurile sale îmbrăcate în stuf. Noi am mers seara până la lac și am admirat diferite păsări iubitoare de apă, dar și o țestoasă, vietate cu care ne-am întâlnit la vreo douăzeci de metri de apă.

Dacă alegi să continui drumul de la camping (DJ 229P), vei ajunge în zona Capului Doloșman (aflat la doar câțiva kilometri depărtare), unde poți explora ruinele cetății Argamum. Despre această cetate am citit că ar fi ”cea mai veche așezare de pe teritoriul românesc atestată într-un izvor antic, datând din secolul al VI-lea î. e. n. ” (sursa - wikipedia).

Satul Jurilovca este și el un loc interesant de explorat la pas: există ulițe prăfuite cu locuințe părăginite, dar și locuri îngrijite și locuințe care păstrează aerul tradițional al deltei. Din loc în loc mai apare și câte o locuință transformată în loc de cazare, însă – din ceea ce am înțeles – este necesară o rezervare făcută cu ceva timp înainte deoarece locurile de cazare sunt relativ puține raportat la numărul mare al turiștilor care vin în zonă în plin sezon.

Mai trebuie amintită aici și biserica ”Acoperământul Maicii Domnului”, dar și micul port din apropiere. De acolo puteți pleca în plimbare cu vaporașul sau cu șalupele rapide către un colț de rai aflat între apele lacului Golovița și Marea Neagră – este vorba despre Gura Portiței. După ce am strâns cortul a doua zi dimineața, am mers și noi în port, locul de unde am plecat spre Gura Portiței. Am petrecut o zi superbă acolo și voi reveni cu impresii (locul merită un articol separat).

Alte informații – în Jurilovca am văzut o farmacie (nu cunosc programul de funcționare pentru că nu am oprit). În apropierea bisericii există un supermarket destul de bine aprovizionat și cu prețuri normale – marketul ”Briza Mării”.

Ajuns la final de articol, recomand camparea la Jurilovca pentru cei interesați în a petrece o noapte sau chiar mai multe într-un astfel de spațiu de cazare! Campingul acesta este un loc sigur și frumos, aflat într-o zonă de unde puteți pleca în excursii în Delta Dunării sau unde vă puteți exersa abilitățile de pescari iscusiți, în așteptarea unei mari capturi!

Călătorii plăcute! Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 08.06.17 06:33:35
Validat / Publicat: 08.06.17 08:31:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în JURILOVCA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 17193 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 O țestoasă plecase la plimbare. Am fotografiat-o și am lăsat-o să își continue drumul nestingherită.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61100 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[08.06.17 08:07:18]
»

Mutat în rubrica "Camping Jurilovca, JURILOVCA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

crismis
[08.06.17 09:26:03]
»

@Crazy_Mouse: Interesanta cazare ati avut!

Obisnuiam sa merg cu cortul cu ai mei cand eram copil (cred ca ultima oara am fost in vremea studentiei), in general la mare, stateam cate 3 saptamani, daca nu si mai mult. Evident, gradul de confort era altul, nu existau prea multe prize (sau nu existau, mai repede), dar nici nu prea aveam ce sa incarcam la ele. Despre grupurile sanitare prefer sa nu-mi amintesc, inca imi mai bantuie cosmarele... cand apucam sa facem un dus cu apa calda, era sarbatoare!

Era totusi frumos, libertatea pe care ti-o da o astfel de cazare nu se compara cu nimic! Cele mai frumoase vise le-am visat dormind la cort!

... Abia astept povestea despre Gura Portitei! Despre Argamum nu?

webmaster
[08.06.17 09:29:57]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu
[08.06.17 09:59:49]
»

@Crazy_Mouse: Tare dor mi-e de statul la cort, dar nu stiu daca varsta ma mai ajuta . Mergeam cu cortul cu parintii mei la mare, de obicei la Navodari si la Olimp iar cu sotul si baiatul cel mare am stat un an la Venus.

Imi placea tare mult deoarece aveai o alta libertate si in plus se crea o comuniune intre tine si vecinii tai de o vacanta.

Mai mergeam in cate un circuit prin tara si puneam masina si cortul fie in spatii amenajate fie pe malul cate unui rau.

Acum cat sunteti tineri si copilul simte nevoia de libertate este minunat sa-i oferiti aceste clipe.

Felicitari, votat cu mare drag.

Floryn81AUTOR REVIEW
[08.06.17 13:24:52]
»

@crismis: Și eu am mers deseori cu cortul alături de părinți și rude. De două ori chiar am fost plecați câte două săptămâni pentru că mergeam la Băile Felix și stăteam acolo 10 zile, alte 4-5 zile petrecându-le pe drum și campând pe unde apucam.

Ceva mai încoace, în urmă cu vreo 10 ani, mergeam cu cortul la mare. Am stat de vreo 3-4 ori în campingul Turist aflat la Mamaia, aproape de hotelul Savoy. Din păcate, am trecut pe acolo în acest minisejur de Rusalii și am văzut că acel camping s-a desființat.

Un alt loc frumos de campat la mare este Zodiacul din Jupiter. S-ar putea să ajungem și pe acolo vara asta, am luat cortul și ne-am hotărât să îl punem la treabă!

Despre Gura Portiței voi posta impresiile în câteva zile, iar la Argamum nu am mai avut când să ajungem. Am plecat aproape de ora 18.00 din Jurilovca și am ajuns acasă pe la ora 22.00. Mai, mai să nu ne trezim marți pentru serviciu!

Floryn81AUTOR REVIEW
[08.06.17 13:32:36]
»

@mishu: Dacă nu era cel mic care ne-a bătut la cap de ceva vreme că el vrea neapărat să campeze, probabil că nu am fi cumpărat cortul. A fost dorința lui și am zis să i-o îndeplinim acum cât este copil, dar ne-a făcut plăcere și nouă.

Mai plănuim și alte ieșiri în vara asta, ne-ar plăcea ca una dintre escapade să fie undeva la munte. Acolo nu ar fi nici atâția țânțari, iar aerul acela răcoros de dimineața este un lucru pe care mi-l amintesc din copilărie. Am campat alături de ai mei pe Transfăgărășan, la Lepșa și la Soveja, dar și prin alte locuri, iar în urmă cu vreo 10 ani mergeam des cu cortul la mare.

Lucien
[08.06.17 13:52:26]
»

Drăguță locația și merită de reținut. Mi-au plăcut grătarul, prizele și mai ales ”afișul electoral” de la intrarea în camping. Presupun că biserica din Jurilovca este ortodoxă pe stil vechi (lipoveană).

Floryn81AUTOR REVIEW
[08.06.17 14:24:58]
»

@Lucien: Da, locația este ok, mai ales că -din ceea ce am discutat cu alții- nu funcționează de foarte multă vreme, așa că amenajările nu sunt deocamdată degradate. Să sperăm că va rămâne cât mai mult timp așa, pentru că locația este o alternativă bună pentru un sejur scurt în Delta Dunării, mai ales atunci când nu ai făcut dinainte o rezervare la vreo pensiune. Din ceea ce am văzut pe hărțile online, până la Dunavățu sau chiar până la Murighiol sunt mai puțin de 100 de kilometri, astfel că se poate stabili o tabără aici pentru a vizita toată partea accesibilă de pe uscat a deltei.

Afișul cu iz electoral l-am sesizat și noi, însă e bine că măcar au făcut câte ceva, spre deosebire de alte zone unde nu se investește mai deloc, dar se așteaptă venirea turiștilor.

Da, biserica este de rit vechi. Am observat și un obicei despre care nu am avut timp să mă documentez. În ziua de Rusalii (duminică seara), biserica era înconjurată de un strat de fân, până și pe trepte era pus fân.

Mulțumesc pentru lectură și ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[08.06.17 16:53:24]
»

@webmaster26: Poziționarea acestui camping pe hartă este corectă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[08.06.17 20:51:25]
»

@Crazy_Mouse: Chestia cu fanul am observat-o si eu acum vreo 3 ani la Catedrala Ortodoxa din Chisinau! Era tot in preajma Rusaliilor! Chiar, ce semnificatie o fi avand?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Lucien, mishu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061025857925415 sec
    ecranul dvs: 1 x 1